Inlägg

Inlägg som Ibymafayhas har skrivit i forumet
Av Ibymafayhas
Skrivet av Necrophor:

Efter att ha kollat runt lite:
"At first sight these three models (QN90B, QN92B and QN93B) seem identical. The only difference that I can find on the Samsung website is the front color and stand color.

Och går vi efter QN90B är den största skillnaden mot QN95B att den inte har någon one-connect box utan alla sladdar går rakt in i tv'n istället. (Dvs samma sak som Q90T vs Q95T)

Det KAN vara så att det bara är olika namn-scheman för samma tv beroende på vart i världen man är ifrån, eller den är importerad ifrån. Samsung älskar att ha olika siffror i olika delar av världen på samma produkt.

Och endast 95-serien är garanterad VA-panel. I övrigt är det fullständigt lotteri när det gäller Samsung.

Av Ibymafayhas
Skrivet av Chmat76:

El-priset är vad det är, tyvärr. Det lär inte bli bättre på kort sikt.

Det du kan göra är att se över din förbrukning. Sänk inne-temp på vintern gör mycket. Stäng av ACn på sommaren. Duscha lite kallare och snabbare.

Har du rörligt elavtal kan man också försöka maximera användningen när priset är lågt, och minimera när det är högt. Kör disk/tvätt på natten. Elda på så att huset blir 25C på natten, men stäng av värmen helt på dagen....

Har man rörligt avtal så spelar det ingen roll när du förbrukar. Du betalar månadspriset på all el.

Timpris om du kan styra din förbrukning i villa kan vara lönsamt.

Av Ibymafayhas

El-terminerna (vad proffsen gissar) är betydligt lägre än vad företagen erbjuder.

De höga påslagen för fast pris är pga många av företagen brände sig ordentligt förra året då kostnaden för produktion skenade när de redan intecknat försäljning till lågt pris. Många konkurser utomlands…

Kör på rörligt, bygg en så stor buffer du kan, för idag har vi inget stabilt elsystem kvar utan blåst och temperatur sätter ”levnadsstandard” och kommer så förbli många år till. Tog väl en 10-15 år att ställa om från oljekrisen på 70-talet så räkna med åtminstone denna tid även denna gång.

Av Ibymafayhas
Skrivet av DevilsDad:

Har alla i den här tråden missat att en stor motivator till att ha kretsfabriker i Europa är att de är vitala i nästan all militär utrustning? De används i allt från flygplan och stridsvagnar, målsökande ammunition. Man behöver en stadig tillgång till dem om de förbrukas varje gång man trycker på avfyrarknappen.

Det är dock äldre komponenter som används militärt så där har vi inte ett problem.

Av Ibymafayhas
Skrivet av Omnious:

Det var 3 anledningar till att priserna på grafikkort sköt i höjden. Krypto mining hysteri, pandemi och komponent brist. Nu är allt över och tillverkarna försöker kränga korten som om inget hänt trots att ekonomin går dåligt. De kommer att få uppleva det sämsta året inte bara kvartalet när det gäller grafikkort. Mobil tillverkarna ligger inte heller långt efter. De försöker fortfarande bli av med tre år gamla modeller hos återförsäljarna men vägrar sänka priset. Det var inte så länge sen en flaggskepps telefon gick på 6-7000kr, nu ska de ha det dubbla.

Kryptobubblan har väl dock ersatts av AI-hype, och tror hellre Nvidia säljer ett kort för 400 000 än 4000 kr. Nvidia är inget primärt konsumentföretag längre.

Av Ibymafayhas
Skrivet av NaturMackan:

Är det en vanlig metrik nuförtiden att prata om speltimmar angåede försäljning? 10 000 års speltid är ju inget man kan relatera till direkt. Säg antalet sålda kopior rakt ut istället.

Ja, då investerare är viktigare än spelare idag.

Av Ibymafayhas
Skrivet av dvcorleone:

Hej,

Behöver förstå kapitel "1. VEM GÄLLER FÖRSÄKRINGEN FÖR?" för Nordeas kreditkort - https://www.nordea.se/Images/154-240708/forsakringsvillkor-pr...

Om jag köpt resa för mig och två vuxna till (betalat allt med kortet), och jag blir sjuk samt ingen vill resa längre pga. det. Får jag tillbaka hela summan eller bara min del?

Kommer ringa imorgon för att säkerställa, men ifall någon här vet så

Läs 5.2, där står exakt vad som gäller.

Av Ibymafayhas
Skrivet av Gnomvid:

Vad bra! Tack! Kan du förklara skillnaden (om det finns någon) till en som har begräsad förståelse för detta?

6650 är i princip överklockat 6600.

Vad spelar du i för upplösning och vilka spel? 8GB VRAM är i minsta laget om du vill behålla kortet i ett par år.

Av Ibymafayhas
Skrivet av Chrisj:

Var det inte så de faktiskt gjorde i 2xxx serien? När 2080S kom så sänkte de priset på/ersatte helt originalet med S versionen som hade samma pris men högre prestanda?

Med tanke på att NVDA är upp 35% den senaste månaden så tror jag ägarna känner sig ganska trygga för stunden.

Ja, att sälja kort för 400k till företag istället för 4k till konsument är ett lätt val för vem som helst.

Vill man ha ett separat kort i framtiden är det 50-100k minimum inom ett par generationer. Inbyggd grafik tar över massmarknaden.

Av Ibymafayhas
Skrivet av Squallie:

Är du säker på det? Om jag minns rätt gjordes ingen omprövning om det var inom 6 månader på SBAB. Men det är säkert olika från bank till bank också. Men jag skulle själv inte ta fler lån innan utan att höra med banken om det först hursomhelst.

Ja, som exempel: fler än noll som sitter i skiten som tecknat sig för nybygge. Nu får de inte lånen beviljade och åker på miljonskadestånd till byggföretaget när de inte kan sälja för samma pris som köparen tecknade för.

Kan man inte lösa boendet kontant bör man inte göra något väsentligt som byte jobb där du hade "tillsvidare" till prövoperiod på nytt jobb eller ta ut nytt kreditkort etc om man inte gillar utmana ödet. Illa nog nu när räntan kan gå upp rejält på bara ett par månader, men det bör banken redan ha med i kalkylen från första början.

Av Ibymafayhas
Skrivet av m1k:

Kanske en dum fråga men vi har fått godkänt lånelöfte/ansökan och skrivit på kontrakt, betalat handpenning m.m, det vi väntar på nu är tillträde om ett par månader.

Jag funderar på att byta bil, eventuellt ytterligare lån. Något som kan påverka vårt bostadsköp?

Ja, lånelöfte gällde bara den dagen ni fick det. När ni skall tillträda görs en ny prövning för att bevilja lånet. Det kan även påverka er ränta ("risk").

Enklast är att förhandla med olika banker. Med den som ger bäst ränta kan ni sedan diskutera hur de ser på ytterligare belåning.

Av Ibymafayhas
Skrivet av Bazisten:

Kan bara hålla med. Dynavoice är billiga (köp på ständigt återkommande rea) och bra om man inte kräver bästa ljudet världen har att erbjuda och inte har en budget på 6-siffrigt belopp.

Av Ibymafayhas
Skrivet av dabman:

Ingen som har hunnit köpa en av dessa nya?

Är nog inte många ännu. Kolla AVforums recension + eventuell ägartråd. Mer av samma är väl mest troliga, fast till högre priser jämfört med fjolårsmodellen.

Av Ibymafayhas
Skrivet av OSkar000:

Något som fortfarande står på önskelistan är en ny sub. Den vi har i vardagsrummet är inte i direkt toppklass och har dessutom problem med att inte vilja starta automatiskt... Förslag på vad som är lämpligt att titta på? Den kommer att stå ganska öppet bakom soffan, rummet är drygt 24 kvadratmeter med öppen planlösning sen mot hall och trappor. Så tyvärr dåligt med väggar att ställa den mot.

Norska Arendal Sound hyllas rejält, mest för högtalarna men även subbarna går goda omdömen. Alternativt SVS men sägs inte vara lika prisvärda längre. 1000 / 2000 serien beroende på hur mycket du vill kunna dra på, PRO om du vill ha nyare modell och kunna styra via mobil osv.

Av Ibymafayhas
Skrivet av Mörksuggan:

Betyder detta att grafikkort blir dyrare eller billigare?

AI-hypen kan väl enklast jämföras med miningboomen.

Antalet tillverkade GPU:er för konsumenter borde gå ned, vilket talar för ökade priser. Vad som talar emot är att efterfrågan är minimal.

Av Ibymafayhas
Skrivet av Donnerstal:

Ja, alla är 2.1. Har även testat alla fyra.

Inte för jag vet men hittade denna guide på youtube så testa där vad som funkar och ej: https://www.youtube.com/watch?v=FYrrjR9RBes

Här är det en annan, kabel eller glömt sätta på game mode: https://linustechtips.com/topic/1435433-samsung-s95b-not-disp...

Av Ibymafayhas
Skrivet av Mystah:

Läs hela tråden om du/ni ska kommentera👍

Uppenbarligen har du misslyckats kommunicera i ärendet och jag ser inte hur du skall få rätt nu när Webhallen inte hittat fel och ARN gett Webhallen tummen upp för sitt agerande. Du har väl tingsrätten kvar men de kommer gå på ARN så se det hela som läropeng och gå vidare i livet, med eller utan denna pryl.

Av Ibymafayhas
Skrivet av yrfhar:

Aha, därför den blivit godare. Trodde det var min plånbok som övertalat mig att börja köpa den glassen.

Fick den hedersamma utmärkelsen "årets matbluff" förra året.

"Mjölkprodukterna har ersatts med bland annat vatten och ärtprotein. ’Kan innehålla mjölk’, står det komiskt men helt korrekt, efter ingrediensförteckningen.”

Av Ibymafayhas

Privat över kommun / landsting / staten alla dagar i veckan. Bra att börja med bred tjänst och testa på så trainee är väldigt bra ingång.

Du lär ha betydligt bättre möjlighet till karriärvägar / löneutveckling privat om det är viktigt.

Av Ibymafayhas
Skrivet av DavidtheDoom:

Var restriktiv på det där med att flytta sparandet. Oftast förlorar man mer på det än man tjänar, inte minst om det är pensionssparandet som ska flyttas.

Och man kan alltid lova saker innan själv, sedan dra ut på dem... Starta nysparande istället för flytt osv.
Det där med sparande hit och dit var en av anledningarna till hur välkomna "bolåneutmanarna" var. Nu är de ute är gamet dock...