Inlägg

Inlägg som ah! Bubble gum har skrivit i forumet
Av ah! Bubble gum

Det var kul idag

ordlig.se nr 649, 2/6

⬜⬜⬜⬜⬜
🟩🟩🟩🟩🟩

Av ah! Bubble gum

I normalfallet avslutas bilförsäkring automatiskt i samband med ägarbyte. Nya ägaren behöver minst en trafikförsäkring från ägarbytesdagen om bilen är påställd.

Man har även rätt att avsluta sin försäkring inom avtalsperioden om bilen ställs av (avställning) då man kan hävda att försäkringsbehovet upphört. När bilen ställs av justeras försäkringsomfattningen vanligtvis automatiskt till en avställningsförsäkring, så den kan du ringa in och annullera. När du vill ställa på bilen igen ser du till att teckna en ny försäkring före du ställer på bilen.

Som lite extra kuriosa var det Modernas moder Tryg som köpte Trygg-Hansa, men man valde att behålla varumärket Trygg-Hansa.

Av ah! Bubble gum

Jag vill tro att jag blev medlem för att diskutera World of Warcraft och <Northern Horde> (hej alla glada, Callistu och Mala här) men baserat på historiken hade jag tydligen nätverksproblem.

Av ah! Bubble gum

Jag tyckte jag såg något i länken i första svaret som kan fungera. Provar imorgon och återkommer!

Metod har jag tyvärr inte fått att fungera på det sätt jag vill.

Av ah! Bubble gum

Excel - DAGAR och DAGAR360 - behöver 31:e i månaden i vissa fall

För att göra detta på enklaste vis kommer exemplet vara påhittat för att undvika branschtermer och annat som kan vålla missförstånd, men principerna kommer att fungera exakt likadant. Även om det är ett påhittat exempel så kommer detta användas skarpt och jag vore oerhört tacksam ifall det finns hjälp att få här i forumet.

Jag driver ett företag som hyr ut olika maskiner till endast en kund. Maskinerna hyrs så länge kunden vill men betalar mig en endast gång per år.

För maskintyp ”A” kostar 300 kr/år och kunden betalar 300 kr till mig direkt.

Kunden vill nu få lista från mig om månadsvis periodisering av kostnaden per individuell maskin. Jag räknar ett år som 360 dagar och en månad som 30 dagar. Jag kan alltså inte räkna för t.ex. maskintyp A:
(300 kr / 365 dagar) * Antalet dagar i månaden

Jag behöver istället räkna för t.ex. maskintyp A:
(300 kr / 360 dagar) * 30 dagar = 25 kr i månadskostnad

Jag använder funktionen DAGAR360 för kolumn med startdatum 2018-05-01 och kolumn med slutdatum 2018-06-01 som returnerar värde 30 dagar. Jag gångrar 30 dagar med årskostnaden / 360 och får således fram att maskintyp A kostar 25 kronor per månad.

Men här kommer mitt problem med funktionen DAGAR360:
Om kunden påbörjar att hyra en till maskin av maskintyp A per datum 2018-05-30 så ska kunden debiteras för två dagar: 2018-05-30 och 2018-05-31. Gör jag på liknande sätt som ovan, med funktionen DAGAR360 om att sätta startdatum 2018-05-30 och slutdatum 2018-06-01 så får jag returnerat värde 1 dag.

Det är som datumet 2018-05-31 filtreras bort, vilket funktionsmässigt säkert är helt korrekt. Jag undrar då om finns det någon funktion i Excel som fungerar som så att om man anger en hel månad så får man 30 dagar, men om man anger endast en del av månaden att man får det faktiska antalet dagar?

Av ah! Bubble gum

Jag drar tillbaka mina bud. Är inte längre intresserad. Ger säljaren en ytterligare förklaring i PM.

Av ah! Bubble gum

2900

Av ah! Bubble gum

2700

Av ah! Bubble gum

Bjuder 2600 kr med förutsättning att kortet är fritt från coilwhine/spoltjut.
Behöver skickas

Av ah! Bubble gum

Funktionsgaranti

Vilka fantastiska förslag det finns här i tråden. Här är mina egna tankar.

Jag tror att det mest frekventa svaret på frågan ”Vad önskar du mest av din internetleverantör?” är från den breda massan att det bara fungerar. Och det ska inte bara fungera, det ska fungera snabbt och stabilt.

Jag är inte speciellt intresserad av tilläggstjänster och sållar mig nog till vad jag kallar för den breda massan. Det hade dock varit en intresseväckare hos mig om ni kunde erbjuda en funktionsgaranti som extra säkerhet till att ni levererar det jag har beställt.

Om tjänsten drabbas av ett oplanerat avbrott innanför er kontroll ska en kompensation utgå till kunden. Enklast och mest medryckande för mig som kund vore givetvis en ekonomisk kompensation så som avdrag på nästkommande faktura. Självklart finns det flera andra möjliga alternativ till kompensation, men då är idén presenterad i alla fall.

Den andra aspekten är att vi som är spelintresserade eftertraktar så låg ping som möjligt. Kan ni visa på att ni genom ert bredband kan leverera lägre ping än konkurrenterna så hade nappat på detta.

Lyckas ni kombinera en funktionsgaranti och låg ping hade jag varit beredd att betala 100-150 kr extra per månad.

En sista bonusidé är att på er kundsida presentera statistik på vilka datamängder olika enheter har använt per månad och program. Statistiksamlingen enskilt hade inte, åtminstone för mig, varit någon dealbreaker vid valet av ISP men hade varit ett trevligt inslag.

Av ah! Bubble gum

Söker fler spelkompisar att lira rankade matcher med. Lägg till cookiocapra på uplay.

Spelat sedan i höstas, solo eller med en vän och vi är övre guld/nedre platinum. Rankmässigt spelar mindre roll men vi har framför allt tröttnat på att randoms inte kommunicerar.

Har du en mikrofon så lägg till mig så hörs på vi TS eller Discord.

Av ah! Bubble gum

Söker fler spelkompisar att lira rankade matcher med. Lägg till cookiocapra på uplay.

Spelat sedan i höstas, solo eller med en vän och vi är övre guld/nedre platinum. Rankmässigt spelar mindre roll men vi har framför allt tröttnat på att randoms inte kommunicerar.

Har du en mikrofon så lägg till mig så hörs på vi TS eller Discord.

Av ah! Bubble gum

Jag står över efter bedömning att produkten inte passar mig.
Lycka till med försäljningen!

Av ah! Bubble gum

Jag tackar för alla bra svar!
Med tanke på min mindre erfarenhet att jag ska åka till en fysisk butik för att se vad för spö som ligger bra i handen, men då är det bra att vara förberedd med era svar ifall man råkar få prata med någon mindre insatt. Det bästa måste vara att åka till en specialiserad fiskebutik!

Det finns två saker som jag inte riktigt förstår.
1. Klarar all utrustning saltvatten eller behöver man se efter någon märkning? Eller kan man tänka att så länge man kommer ifrån budgetsortimentet att utrustningen klarar saltvatten?

2. Rullens storlek, skillnad mellan 2500 och 4000. Jag har förstått att högre siffra är en större modell, väger mer, högre linkapacitet. Finns det några större nackdelar att välja en 4000-modell över en 2500-modell annat än pris? Om den är tyngre kanske det finns risk att man blir trött, även om viktökningen på pappret ser ut att vara marginell.

Jag har passat på och kollat vilka populära produkter det finns i webbutikerna.
För rullarna hade en butik en jämförelsesida jag använder:
http://www.happyangler.se/webapp/wcs/stores/servlet/ComparePr...

Jag kanske drömmer med ”Shimano Exage FD” eller så är det en bättre investering. Skulle någon våga säga vilken av dessa tre rullarna (lämna Okuma-rullen utanför) som är mest prisvärd?

Ett spö som finns i både 9 fot och 10 fot, samt både viktklasserna 14-40 och 20-50 är Shimano Beastmaster DX. http://www.happyangler.se/sv/fiskespon/haspelspon/shimano-bea...
Skulle detta spöt fungera bra (jag ser inte varför, men bäst att fråga hehe) tillsammans med rullarna ovan?

Supertack för ert engagemang!

Av ah! Bubble gum

Fiska från klippa vid havet – val av spö, rulle

Jag ska köpa mig ett kastspö, rulle och ny lina och behöver er hjälp och klokhet för att välja ut vad som passar. Jag tycker mycket om själva fisket och har försökt läsa på så mycket som möjligt innan jag skapar tråden, men jag känner mig fortfarande halvt rädd att köpa något innan jag rådfrågat forumet.

Jag fiskar enbart i hav på västkusten runt Bohus-Malmön, i huvudsak ståendes på en klippa. Jag får napp på makrillar och torsk, men hade gärna provat på andra fiskarter om det går att fånga dessa från land, havsöring kanske? Jag använder mig av skeddrag mellan 15-40 gram, lättare än så är svårt att använda på grund av blåsten.

Det känns som en självklarhet men jag vill kunna kasta jättelångt med spöt då jag står på land och ha mycket lina på rullen på grund av djupet i havet. Vilken typ av lina jag ska använda är ett större frågetecken, jag tror att flätad lina istället för nylon är att föredra och jag har för mig att man kastar längre med en smalare lina än en tjockare. Har jag fel?

Jag är ytterst tacksam om någon kan hjälpa mig! Har ni några övriga tips som t.ex. beten vill jag väldigt gärna höra dessa också så man kan bli ännu bättre på något som är så roligt!

Av ah! Bubble gum

Är det någon som har lyckats med att kopiera över spelfilerna till en annan dator och kunnat spela utan att köra installationshjälpen? Jag vill kunna köra spelet från en av mina datorer där jag saknar admin-rättigheter.

Finns det någon som har koll på läget, ber jag dig stort om hjälp.

Av ah! Bubble gum
Skrivet av Buzz996:

razer säger på deras hemsida att dom inte testar deras möss på andra musmattor än deras egna. Visst känns det lite upprörande men det är väl så det är :s

EDIT: kör min egen razer mamba utan någon matta alls, alltså trä (väldigt len trä kan jag säga ) och det funkar prima, mycket bättre än utan

Det är enormt upprörande. Jag blir något sur. Dessutom har jag provat med att dra den direkt på träskrivbordet, det gick inte alls det heller.

Skrivet av muppens:

Är det bara fel på kabeln på gamla musen är det är lätt fixat problem.

Känner inte till det specifika problemet.

Du väcker ett visst intresse med det du säger. Kan man fixa kabeln själv, lämnar man in den till ett proffs och har du något uppfattning om en prisbild? Jättetacksam för ett svar.

Av ah! Bubble gum

Jag har fått svar från Inet:

Problemet är inget som är förekommande men vi har sett i vissa fall att vissa modeller av möss inte fungerar på vissa modeller av musmattor. Är du i detta fall nöjd med musen rekommenderar vi dig att byta musmatta, känner du däremot att du vill använda din nuvarande musmatta vår vi be dig att komma in med musen till butik för en kontroll av detta samt utbyte av musen. Gör så att du även tar med dig musmattan in till butik för att göra felsökningen enklare.

Således uppkommer en fråga om det kan vara fel på mitt köpta exemplar eller om detta fel är konstant. Finns det någon (eller som har hört talats om) med en Deathadder 2013 som vet att denna fungerar ihop med en QPad-matta som ses i klippet?

Av ah! Bubble gum

Deathadder 2013 - fungerar ej på vissa underlag

Min datormus (Deathadder) blev i veckan uppäten av en alltför busig hundvalp, eller snarare var det så att kabeln fick sig ett direktdödade bett. Efter lite förbannande insåg jag att det inte skulle gå att reparera, så i går besökte jag den lokala Inet-butiken och köpte mig en Deathadder 2013. Mycket nöjd vid hemgång, men sen blev det bekymmer.

För den morgontrötte finns det video på fenomenet:

Sensorn läser helt sonika inte av underlaget när den placeras på en Qpad-matta, någonting som fungerade utmärkt med min tidigare Deathadder samt min tillfälliga MX518. Muspekaren går däremot att röra hur bra som helst när musen placeras på ett par jeans. Jag har följt installationsinstruktionerna och därefter felsökt i en timme. Problemet är detsamma oavsett om man kör med eller utan Razers egen drivrutin, oavsett USB-port, oavsett musinställningar.

Jag vill veta ifall jag har tillräckligt på fötterna för att kunna kräva en reklamation av varan. Vad anser ni? Är det någon här som upplevt samma bekymmer som mig tidigare?

Av ah! Bubble gum

Med den felbeskrivningen vågar jag gissa att det är något problem med datorn. http://www.sweclockers.com/forum/61-stationara-datorer-suppor...

Gjorde du något ovanligt med datorn igår innan läggdags? Har du fysiskt varit när datorn (puttat/flyttat) någonting? Hur gamla är komponenterna?