Inlägg

Inlägg som Ice Frontier har skrivit i forumet
Av Ice Frontier

Vore intressant att veta om det nya chipsetet kan hantera högre tdp (kan behövas om det planeras fler kärnor).

Av Ice Frontier
Skrivet av Xinpei:

Betvivlar jag starkt på. Framförallt när fler kärnor skulle innebära fler pins vilket i sin tur skulle innebära en ny socket.. om nu inte Intel kör med "döda" pins. Men varför skulle man då behöva ett nytt chipset?

Är det så att fler kärnor kräver flera pins? Så vitt jag vet är Z370 också 1151 pins som Z270, men 370 stödjer 6 kärnor.

Jag trodde mest det handlar om strömförbrukning.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ice Frontier

Till de som får ångest för att de inte har pengar att köpa just nu: lugna ner er, priset kommer ändå leta sig ner till denna nivå ganska snabbt efter coffee lake släpps.

Konkurrens är bra.

Hör inte hemma här iof, men jag tror också att Intel kommer se till att z390 kommer stödja åtta kärnor om inte 8700K visar sig "slå" Ryzen 7.

Av Ice Frontier

Trevlig artikel!

Har du möjlighet att testa med en 35W processor? Intresserad av att veta om den kan klara det utan att fläkten startar.

mvh

ps. även intressant med andra nivåer, 15W etc.

mvh igen.

Av Ice Frontier

Hej! Är nätdelen Streacoms egna eller nåt annat?

Mvh

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ice Frontier

Det är ju bottom line och bang for the buck som räknas. Inte vad som är den mest avancerade eller mest eleganta lösningen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ice Frontier

Vi får hoppas att de fått bukt med energiförbrukningen i det här fallet. Vega har ju annars inte precis imponerat.

AMD borde dock kunna slå intel på fingrarna rätt så rejält vad gäller integrerad grafik. Den som först släpper en Cpu eller Apu som klarar 1080p gaming hyfsat för de flesta spelen, till ett vettigt pris, tror jag kommer sälja STORT.

Själv hoppas jag dessa cpuer kan göra detta och att de kan rädda AMD lite långsiktigt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ice Frontier
Skrivet av GilbertG:

Kanske går att motverka med högre klockade minnen.
Tror inte det är någon skillnad i enkeltrådsprestanda.
Tja, typ. Fast det är ju annat moderkort.
Va?
Gjorde dem? Hurdå?

Man tänker att dubbla antalet minneskanaler, officiellt stöd för 3200 mhz DDR4, mera cache(?) och högre basfrekvens borde kunna betyda bättre prestanda i vissa fall. Sedan kan ju utspridningen av kärnorna bara negativ.

Svårt att säga men det borde inte bli identisk prestanda.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ice Frontier
Skrivet av Ratatosk:

Åtta kärnor med en basfrekvens på 3,8 GHz låter onekligen intressant.

Ja, men frågan är hur dubblerad minnesbandbredd och den ökade latensen som dubblat antal CCX innebär, i slutändan påverkar prestandan.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ice Frontier

Ingen vaken? Svagt!

8 core ser trevlig ut! Ska bli intressant att se hur prestandan blir 1900x vs 1800x. Olika konfiguration och mycket mer minnesbandbredd.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ice Frontier
Skrivet av Danzle:

Han har ju heller inte bevisat sig oskyldig. Hela den här historien hade ju kunna undvikas, tycker jag hade varit värt en titt.

Skickades från m.sweclockers.com

Är du för oskuldstester också?

Av Ice Frontier

Bra ide, men det behöver kunna kyla 250 watt på grafiken. Tror marknaden för ett chassi som kostar bortåt 4000 är som störst för de som har en topp cpu och ett toppgrafikkort. Dvs de som har en väldigt hög övre smärtgräns.

Kanske kommer i nästa generation.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ice Frontier
Skrivet av Svensktiger:

Skall bli intressant att se hur 7740X presterar jämfört med 7700K.
Vi har ju redan sett hur snabbare minnen påverkar spelupplevelsen, och nu får vi chansen att se om en dubbling av bandbredden fortsätter att ge förbättringar

Men storsäljarna kommer såklart att vara 7800X och 7820X.

Nä. Samma bandbredd. Baea två kanaler på den.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ice Frontier
Skrivet av sesese:

Frågan är mer vad CPU, Moderkort och "rätt" minnen kommer att kosta Vi får hoppas att det kommer moderkort för under 2000kr. Minnesmängden som 16 kärnor behöver är det minst 32, 64 eller +128GB någon som vet?

Redan sagt, men minnesbehovet ökar inte med antal kärnor, det beror på OS, applikation och andra variabler.

Vad gäller moderkort under 2000 så kan man hoppas, men jag tror det är orealistiskt. Ju fler minneskanaler desto flera lager på moderkortet brukar behövas, vilket gör dem dyrare att producera. Dessutom kommer de tillverkas i lögre kvantitet, vilket också gör dem dyrare.

Idag kostar de billigaste X370-korten ca 1500 och samtidigt kostar de bilkugaste Z270 korten bara en tusenlapp medan de billugaste X99-korten ligger över 2000. Att threadripper kort skulle hamna under 2000 skulle jag sätta mycket pengar emot!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ice Frontier

Jag gissar att toppmodellen hamnar strax under Intels toppmodell i I9-serien medan minsta hamnar ett par tusenlappar över 1800X. AMD har helt enkelt ingen anledning att sälja billigare än så, Ryzen har ju faktiskt konkurrenskraftig prestanda.

Det kan ju faktiskt bli så att dubblerad minnesbandbredd hjälper Ryzen att passera Intel vad gäller IPC. Känns nästan lite så eftersom Intel verkar skruva upp klockfrekvenserna en hel del på I9. Det hade de knappast gjort om det inte trott det skulle behövas för att behålla prestandakronan.

Så ni som väntar med att köpa processor pga Threadripper tror jag blir besvikna. Åtminstone om ni tror den ska bli mainstream.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ice Frontier
Skrivet av moire:

Nej du måste fortfarande betala licens. Finns fall för detta. Enda sättet att undkomma är att ha en monitor eöler projektor

Skickades från m.sweclockers.com

Det finns skärmar som är precis som tv-apparater, dvs synkar vid 24 hz, 50 hz etc till skillnad från monitorer, men som saknar tv-mottagare.

Köp en sån.

Av Ice Frontier

Om 7 nm ska lanseras redan tidigt 2018, borde inte 14 nm+ komma i år?

Med lite bättre stöd för snabbt minne, lite mjukvaruoptimering och en basfrekvens på 4 ghz kommer även Ryzen 1 att få intel att svettas rejält. Vad ska de då sätta emot? Deras konsumentplattform har ju bara fyra kärnor.

Vinnare kommer vi konsumenter att bli.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ice Frontier

Hej. Försöker få ordning på en väns Nuc. Det är en 4250u med 8 gig ram och en 120 GB Samsung 850 SSD/240 Gb corsair force.. Enheten har dragits med stabilitetsproblem hela vägen och den har därför blivit stående något år. Tyvärr är min kompis inte särskilt bra på att beskriva sina problem så jag vet inte vad han gjort eller vad som hänt.

Jag har uppdaterat till senaste bios och försökt installera windows 10 från USB ett antal ggr. Med Samsung-disken installerad hänger sig installationen på "förbereder filer för installation" medan med Corsair disken går det att installera Windows helt men det blir disk boot failiure vid omstart.

Tycker även den beter sig konstigt i uefi ibland och får resetta. Cpu temp ligger på runt 47 grader och fläkten spinner som den ska tycker jag.

Någon som har någon teori? Mkt tacksam för input.

Mvh

Av Ice Frontier

Minnesöverklockning

Hej! Har sett lite spridda inlägg på forum och något enskilt test av detta på Ryzen och det ser ju lite ut som om det hjälper till ganska mycket i spelprestanda vid 1080p och 720p.

Någon med snabbt grafikkort och en setup som vill testa lite med default settings och med typ 3200 mhz minne i olika spel? Skulle vara hyperintressant om en så pass enkel grej kan göra gapet mellan Ryzen och 7700K betydligt mindre.

Av Ice Frontier
Skrivet av Ozzed:

Detta måste man ju ha bott under en sten för att inte känna till? Gäsp.

Wikileaks hejade fram Trump till makten med glada tillrop. Mitt förtroende för den organisationen är noll, och jag hoppas att Assange blir infångad och får sitt straff.

Ja allt är Putins fel. Den som säger nåt annat är rasse!

ps. Kan du peka på ett exempel där Wikileaks bevisats haft fel på ett meningsfullt sätt? Tack på förhand.