Inlägg

Inlägg som m3tr0 har skrivit i forumet
Av m3tr0

Jag väntar åtminstone till Intel Arc. Drivrutinerna lär inte bli roliga, men ryktas bli mycket prisvärda kort.

Tänk. För några år sedan satt jag med en Intel CPU och en AMD GPU. Snart kanske jag sitter med en Intel GPU och en AMD CPU istället. Lite roligt. Eller så väntar jag till RDNA 3.

Av m3tr0
Skrivet av trickeh2k:

Jag missar kanske något här men saknar en del informatiom och tycker det är lite förvirrande...

1. Hur får man denna funktionen, vanlig Windows update?
2. Är det något som aktiveras av sig självt och fungerar med alla spel?
3. Behöver utvecklarna släppa en patch för att tillgodose den extra ev. prestandavinsten på PC-spel?
4. Är det helt meningslöst om spelet ligger någon annanstans än på nvME-disken?
5. Är det först när den sista funktionen kommer som det finns någon vits med detta om man inte har spel på nvME?

Som jag har förstått det:
1. Som gamer behöver man nog inte göra något mer än att ha Windows 10/11. Detta är väl en SDK för utvecklare.
2. Spelet måste ha stöd för detta.
3. Ja, en patch till redan lanserade spel.
4. Nä, kanske kan ge en liten boost även med en hårddisk då man går förbi CPU och minne. Naturligtvis ännu större boost med SSD. Ju snabbare SSD desto större boost.
5. Spelet måste väl ligga på den enheten förstås.

Av m3tr0

Fotar med min mobilkamera vid speciella händelser eller väldigt spontant när jag ser något värt att fota medan jag är ute och går eller cyklar. Ofta natur eller konstverk. Tar god på mig att fota för att hitta en bra vinkel, fin symmetri eller vad det nu är som jag känner för. Går bara på känsla helt enkelt. Inga filter. Vill att det ska se ut som jag ser det med mina ögon (oftast funkar auto på kameran men ibland justerar jag manuellt). Vissa foton läggs upp på Facebook.

Av m3tr0
Skrivet av Semjonov:

Är det ngn som vet varför Ryzen alltid har varit så tragiska i Far cry spel?

Är det bara att motorn suger och inte klarar av många trådar eller är det ngt som används i spelen som hatar AMD?

Hmm, jag tyckte Far Cry 5 flöt på bra med en Ryzen 3600 och RX 480. Dessutom får man se en Radeon-logga och Ryzen-logga när man startar spelet.

Av m3tr0

Troligen mitt tangentbord från 2005. Eller kanske DVD-läsaren/brännaren som jag aldrig använder men som fortfarande sitter i datorn.

Av m3tr0

Främst Intel Arc. Men även Zen4 och RDNA3.

Av m3tr0

Bara 450W i den dator som jag använder. Många år är det också men det fungerar än. Räcker gott och väl till en Ryzen 3600 och RX480 som inte drar så mycket. Har även tre nätaggregat på 650W (Seasonic GC), ~430W (Seasonic S12 tror jag) och ~150W (gammalt men fungerar än) sittandes i de andra datorerna.

Av m3tr0

Jag gissar på att den dyraste datorkomponenten var ett Radeon X1900XT för ca 3500 kr. Enda gången jag har köpt en high-end GPU. Oftast håller jag mig till något prisvärt mellanklasskort. Ett annat undantag är ett fungerande Radeon HD5970 för 10 kr på en loppis. Dock var det ganska gammalt och värdelöst redan när jag fann det men väldigt häftigt att bara ha ett sådant kort. Väldigt tung och kompetent kylare på den.

Av m3tr0

9/10 rätt! Jag gillar riktiga nörd-quiz! VIVO-funktion hade jag på mitt x1900xt. Som jag använde för att föra över några VHS-band till hårddisken. Och ett riva TNT2 hade det.

Av m3tr0

Vilket flyt! Gissade rätt på två försök. Egentligen ren tur då jag är trött och knappt orkar tänka nu. Däven var rätt svar. Gissade på väder först.

Av m3tr0

Grafikkortet helt klart, men inte det roligaste att köpa just nu. Min Ryzen 3600 är jag väldigt nöjd med. Onödigt att uppgradera då jag ändå kommer flaskas av grafikkortet. Tur att jag bara spelar i 1920x1080. Men jag är nöjd med grafikkortet. Det har hållit länge. Klarar många spel i bra inställningar. Hade tur som köpte det till bra pris precis innan mining-boomen våren 2017. Tur att det har 8 GB också. Och så följde Doom med på köpet.

Av m3tr0

Äntligen ett quiz i min smak. 9/10 rätt! Missade på DVI-frågan.

Av m3tr0

Ja, det har hänt. Mest när jag var yngre. Skrev att det kom från tomten.

Av m3tr0
Av m3tr0

När jag orkar ungefär. Ca två gånger om året tror jag. Kanske lite oftare om jag vill ha nån ny funktion.

Av m3tr0
Skrivet av Ozzed:

Tack

Om något så tycker jag detta visar att det fortfarande är värt att överklocka då både Intel och AMD lämnar prestanda på bordet, och än sålänge finns det ju inte en "Jag skiter i strömförbrukningen, plattan i mattan tack"-knapp man kan trycka på.

För vissa kanske 4-5% extra prestanda inte spelar någon roll, medans jag gärna sitter och fintrimmar i veckor för att kräma ur den sista procenten på mina grejer.

Men visst, de ligger mycket närmare maximal prestanda och har tagit mer av marginalen nu än för bara 4-5 år sedan. Det är helt tydligt.

Håller delvis med dig. Fintrimmar lite hela tiden för att nå bästa prestanda. Min dator är konstant work-in-progress. Minnestimings, BIOS-inställningar osv. Dels för att nå bra prestanda men också för att det är kul och lärorikt. Men helst utan att höja TDP. Just nu kör jag t o m grafikkortet med sänkt TDP. Då låter grafikkortet lite mindre och det var mindre skillnad i spel än vad jag först trodde. Råkade glömma att jag hade dragit ner TDP en gång och blev förvånad hur bra spelet flöt ändå.

Av m3tr0

9/10 rätt! Men egentligen gillar jag AMD mer.

Av m3tr0

Uppgraderar enskilda komponenter vid behov. Moderkort, CPU och minne köps dock oftast samtidigt. Ny CPU betyder "ny" dator för mig och byter namn på datorn efter processorns kodnamn.

Av m3tr0

Använder fortfarande en mikrovågsugn från slutet av 90-talet flera gånger om dagen. Den fungerar lika bra nu som då.

Av m3tr0
Skrivet av mrqaffe:

Jag är Turfare och allt som tillkommer runt det som cykling och till viss del camping. Hemma så är det musik och teknik/elektronik runt det men det kanske inte räknas fastän det inte är datorteknik. Och att klappa katten är trevligt

Jag också. Är Turf God så jag har hållit på ett tag. Skönt att ta en runda till fots eller med cykel. Ibland till musik. Eller bara göra en stig dit man ska för andra ärenden.

Och lite klimataktivist. Har varit med på några aktioner. Har sett mig själv på Aktuellt (regionsnyheterna) då SVT filmade en gång och intervjuade en person (inte mig).