Inlägg

Inlägg som Tenkai Star har skrivit i forumet
Av Tenkai Star

FPGA utveckling. Själva programmeringen går väl bra, syntesen är ju hyffsat smärtfri. Man hinner gå att ta en kaffe medan den kör, men asså simuleringen. Modelsim äter upp alla resurser ganska snabbt.
Då jag utvecklade åt Ericsson körde vi allt på server datorer. Lite segt att ansluta via remote klienter men det var skönt med kraften. Måste kolla hur ofta vi får uppgradera på jobbet.

Av Tenkai Star

Bor i Solna. Flest parkeringsböter per invånare har jag för mig. En jävla hets. Chansa ALDRIG i Solna. Inte "ska bara in 5 minuter". Nej. De är där direkt! Och stå exemplariskt. Vet inte om parkeringsvakterna har någon intern tävling eller nåt.

Av Tenkai Star

Använder Twitter. För att logga in på ställen där jag ger blanka fan i om det tar kontroll över mitt flöde.

Av Tenkai Star

Vanligtvis tycker jag det är bra, men var på Imax biografen i Mall of Scandinavia då det var hyfsat nytt och där var det på tok för högt.

Av Tenkai Star
Skrivet av Viktorph:

Fast vänta nu, vad baserar ni detta på? Mig veterligen har jag aldrig sett någon forskning på att syran från sötningsmedel bryter ner tändernas emalj.

https://www.xn--tandlkaresolna-9hb.nu/ar-sotningsmedel-daligt...

"Skillnaden mellan socker och de olika sötningsmedel som finns är att det senare inte bryts ner till syra när det stoppas i munnen, vilket är vad som sker med vanligt socker."

Det är andra syror i light läsk än de som kommer från sötningsmedel. Men sockret är ju borta så det är inte "lika" illa som vanlig läsk. Vanlig läsk har syror från socker och syror för smak. Light läsk har bara syror för smak, inget från sötningsmedlet.

Av Tenkai Star

Hade gärna haft som jobbmobil. Gillar den verkligen. Mitt företag verkar helt insnöade på iPhone dock. Privat vill jag hellre ha något så litet som möjligt.

Av Tenkai Star

Hoppas det går att lösa. I frågan om det är idrott tycker jag inte det. Tycker inte det borde ha lägre status än någon idrott- Ser hellre på färg som torkar än tittar på fotboll. Däremot E-sport följer jag slaviskt ibland.
Hade då hellre sett ett mer generellt förbund för allt som Idrottsförbundet inte vill ha.
"Svenska Rikstävlingsförbundet" eller nåt.
Där kan vi ha E-sport, brädspel, figurspel, tyngdlyftning, sten-sax-påse. Ja allt med kanske vissa restriktioner.

Av Tenkai Star
Skrivet av hACmAn:

Nu tror jag i inte det får plats i vanliga 3.5" HDD. Men annars borde man kunna sätta en uppsättning på andra sidan. 180 grader. Mitt emot varandra utan att de slår i varandra vid drift och snabb parkering.
Min erfarenhet är att det är kretskortet på vanliga konsument diskar idag. Förr kullager. Men arbetar inte i sådana miljöer längre så vet inte hur det ser ut i stort. Skulle gissa på kontrolern fortfarande.

Jag kan tänka mig några få platser där det skulle vara aktuellt. Typ Rymd/Flyg/Militären. Dubbel uppsättning allt förutom skivor i samma 3.5" då vikt/plats är kritiskt. Finns säkert redan för just dom industrierna.

Av Tenkai Star

Om bilden representerar hur det är gjort är det väl tyvärr så att huvudena inte bara arbetar oberoende utan inte har tillgång till samma data.
Annars hade ju ett argument för serverhallar varit att livslängden borde vara längre. När ett huvud går sönder kan man säkerhetskopiera data med bara ett huvud fast långsammare. Men har man så viktigt information har man väl nog en plan frö att skicka hårddiskar för räddning eller minst dubbla backups.
Vet inte om huvudena är det som oftast går sönder först.

Av Tenkai Star
Skrivet av boogey:

Då vill jag ändå minnas att Vivado var en dröm jämfört med Quartus II. Har det blivit bättre sen Intel tog över på allvar? Var en 5 år sedan nu som jag satt med sakerna.

Den absoluta mardrömmen var ju dock Nios® II Software Build Tools (SBT) for Eclipse.
Där är det väl samma sak med Xilinx med något halvfungerande bygge på Eclipse.

Kan inte påstå att det blivit bättre. Vet flera företag där de bara använder Quartus miljön för kompilering. Allt jobb görs i Emacs eller andra rena editorer.

Av Tenkai Star
Skrivet av Hawac90:

Snälla låt detta gå igenom så att någon kompetent person kan skriva om Vivado och att Xilinx kan sluta leta någon att bli uppköpt av. De har 'önskat' det här sedan Intel köpt Altera (Källa: FPGA World 2017).

Bah! Värdelösa utvecklingsmiljöer är ju hela charmen med att utveckla FPGA:er!!! /s

Varje gång man kodar lite C eller nåt och man får känna på en användarvänlig utvecklingsmiljö gör det lite ont inombords.

Av Tenkai Star

Jobbar med FPGA programmering och jättekul att de den här få uppmärksamhet Råkade ha ett utvecklingskort redan av rätt typ så köpte till delarna som behövs. Tyvärr lirar inte min arkadsticka med MiSTer så inte spelat så mycket. Underbar liten maskin dock

Av Tenkai Star

Visste om att man blåste på Nintendo kassetter. Gjorde det själv. Men nu vet jag också att man inte skulle göra det. Men man ska inte vifta Polaroid bilder heller men det var en grej "alla" gjorde.

Av Tenkai Star
Skrivet av kelthar:

Jag älskar Pepsi Max =\ ... Sen såg jag att den med hallonsmak och tänkte "fy fan, det där kan inte vara gott". Köpte en 50cl och provade. Nu dricker jag bara den :).

Hallon gillar jag inte. Gillade Ingefära som fanns ett tag. Nu har jag hittat några butiker som importerar med Pepsi Max Cherry. Den är grym!
Men mest blir det vanlig Pepsi Max i form av Sodastream essens.

Av Tenkai Star
Skrivet av anon76576:

Är inne på det också, grymt snyggt och smidigt. Är tangenter väldigt höga eller hur fungerar det att spela med det?

Det är standard höga tangenter. Har ett Steelseries 6gv2 och ett äldre Corsair. Känns som samma höjd. Jag tycker det är jätteskönt att spela med.

Av Tenkai Star

Jag fick mitt från Spel&Sånt förra veckan Jag var rätt sen. Orderdatum 2020-09-16. Så om fler väntar därifrån så vet ni ungefär vart ni ligger nu.

Av Tenkai Star
Skrivet av anon132576:

Miljarder, eller biljoner?

Biljard:

Annars är jag asförvånad att algoritmen för hashning ens får plats i en gameboy. Maskinen hade bara 8kb RAM, och processorn hanterar såklart endast 8-bitars heltalsdata. Att konvertera till större nummer skulle ju bara det ta ansenlig processorkraft och minne i anspråk...

Miljon (6 nollor) < Miljard (9 nollor) < Biljon (12 nollor) < Biljard (15 nollor) < Triljon (18 nollor)

Av Tenkai Star
Skrivet av Rookii:

Hur går det för er hittills detta år?

Jag ligger på 4 procent plus bara..

Har tankar på att gå in i tesla nu när det har sjunkit så mkt! Vad tror ni om det? Chans till större dropp? 630 atm.

Problemet är att ja är så tech tyngd och skulle vilja öka i något annat än tech haha.

Lysa +35% på ett år. Fast det var ju från en rejäl dipp där Covid slog till. +8% detta år. 18% sedan start Augusti 2019.

Av Tenkai Star

Det händer rätt ofta att jag spelar på en skärm. Har en 4k film på en skärm (Netflix/Amazon/Media PLayer etc), Chrome igång, andra saker i bakgrunden.
Min 4690K flaskhalsar i Destiny 2 bla så fort jag har för mycket igång. Sen om jag jobbar på min privata dator har jag användning av varje kärna. Skulle troligen klarat mig bra på en 5600X, men kanske inte hela vägen tills jag vill uppgradera.

Av Tenkai Star

Dustin skickade min 5900X nu! Beställd 2020-11-27.
Äntligen!