Inlägg

Inlägg som lexus430 har skrivit i forumet
Av lexus430
Skrivet av Florrpan:

One.com kör deras egen Varnish Cache. Där har du definitivt problemet. Spelar ingen roll hur mycket du försöker tömma cache i din webbläsare om detta ändå sparas på servernivå.

Rekommenderar att utveckla sidan lokalt ändå, inte över webben.

Läs denna
https://help.one.com/hc/sv/articles/115005586269-Hur-deaktive...-

Tack för tipset! Det hjälpte minsann. Ber om ursäkt över det sena svaret.

Av lexus430

Bra tips i tråden! Jag skulle dock behöva tips på en kompletterande lösning till mitt befintliga system som består av en Rpi 3 med Domoticz som kommunicerar via en Rfxtrx433E med stora antennen. Detta funkar kanon för mina behov som innebär att jag läser in olika temperaturer och styr belysning med rörelsevakter och lua-script. Dock skulle jag vilja byta ut mitt Nexa skymningsrelä mot en ljussensor som kan återge ett lux-värde så att jag slipper kalibrera om skymningsreläet varje gång jag byter batteri. Såvitt jag kan se så finns det inga färdiga ljussensorer till 433 mhz-systemet men däremot till z-wave. Om jag nu köper en z-wave sensor, kan jag på ett enkelt sätt integrera den med mitt befintliga system och även integrera den i de lua-script som körs? I så fall hur? Tacksam för svar.

Av lexus430
Skrivet av Florrpan:

Ja. Vilket webbhotell har du? Kör du WordPress?

Jag kör med one.com. Har snickrat ihop sidan själv.

Av lexus430
Skrivet av Florrpan:

CTRL+R brukar räcka.

Låter snarare som att du har ett cache plugin på webbplatsen eller att din webbserver kör egen cache. Är 100% säker att din webbläsare inte är problemet.

Ok, kan man kolla det på något sätt?

Av lexus430

Kanon, tack för era svar! Ska testa de olika förslagen och hoppas på att det funkar som tänkt.

Fick ingen avisering om att det kommit svar

Av lexus430

Hur tvinga fram ny inläsning av hemsida i Chrome?

Tänkte testa om någon här vet vad man ska göra. Sitter och uppdaterar min hemsida med lite nya bilder m.m. och när jag ska testa sidan i Chrome så vägrar det förbannade programmet att läsa in sidan på nytt. Det ligger någon cachad version kvar i minnet hur mycket jag än rensar eller trycker F5 eller CTRL+F5 eller Shift+F5. Har även rensat webbhistorik och cachade data X antal gånger men utan framgång. Den äldre och inte längre giltiga versionen ligger synlig. Man blir ju snart tokig på det satans programmet. Jag kör Windows 10 senaste uppdaterade versionen och Chrome version 81.0.4044.122. Någon som vet vad detta beror på och som kanske har en lösning?

Av lexus430
Skrivet av mrqaffe:

Det är ju en av de saker som det informerats om och som de fått kritik för innan uppdateringen, MS har inte tagit bort inställningarna men de har förhindrat att de har nån påverkan om du har home eller pro. De vill helt enkelt kunna visa reklam där.

Har jag inte sett tidigare men tack för infon Hittade nu info här om detta. Kan tyckas en aning märkligt att man låter en inställning vara kvar i systemet men att man inte låter den fungera. Dessutom utan att det syns någonstans, annat än att det som inställningen är tänkt att utföra inte utförs. Man tror ju då för bövelen att det är något fel i någon systemfil och kanske blåser datorn helt i onödan. Jäkla Microsoft!

Av lexus430

Låsskärm går inte att stänga av

Det enda problem jag märkt efter uppdateringen är att låsskärmen åter är synlig vid uppstart eller då jag låst datorn. Jag vill att inloggningssidan ska visas direkt, tycker att låsskärmen är totalt onödig. Det stod ju att inga inställningar skulle ändras och mycket riktigt är inställningen i gpedit.msc samma som före uppdateringen men trots det så fungerar det alltså inte. Någon som sitter inne med en lösning på problemet?

Av lexus430
Skrivet av KlyfftPotatis:

Eftersom jag inte har haft problem med windows 10 på 2 dagar nu, så tänkte jag få tillbaka mina 25gb som Windows.old tar. Går in på disk cleanup men jag hittar inte windows.old där. Hittar det inte heller på cccleaner samt försökt med windirstat

id'eer? skulle behöva det utrymmet att installera spel på nu ikväll

Om du använder Diskrensning så kan du bocka i "rensa systemfiler". Då kan du välja att ta bort äldre versioner. Funkade för mig

Av lexus430

Jag installerade om allt igen med hjälp av MediaCreationTool. Funkade kanon! I övrigt hittade jag ingen lösning! Körde ändå OneDriveSetup.exe i mappen SysWow64 vilket inte funkade eftersom programmet fått för sig att jag hade en senare version redan installerad.

Av lexus430

Kan man installera om OneDrive

Råkade använda ett avinstallationsverktyg som en snubbe kodat. Eftersom det inte tog bort OneDrive helt så tänkte jag att det är lika bra att installera tillbaka skiten. Går det?

Av lexus430
Skrivet av vanlighalsning:

Japp, under Power Options kan du välja hur lång tid det ska ta innan skärmen låses, eller att den inte låses alls.

(Om du menar inloggningsskärmen, dvs automatisk inloggning, så är det en helt annan grej.)

Jag menade att det dyker upp en bild istället för skärmen där användarkontona visas. Vill inte ha en bild som jag måste trycka bort innan jag kan logga in.

Av lexus430
Skrivet av Therasense:

För dem som vill stänga av så mycket skit som möjligt så är:

Windows+R
gpedit.msc

ett bra ställe att börja på. De flesta inställningarna är självförklarande och det ser ut som om man kan fimpa det mesta, att Windows Update ska ge fan i att installera drivrutiner t.e.x.

Japp, hittade att man kan stänga av låsskärmen där. Gå in på Datorkonfiguration - Administrativa Mallar - Anpassning - Visa inte låsskärmen. Sätt "Visa inte låsskärmen" till Aktiverad.

Av lexus430

Någon som vet om det går att stänga av låsskärmen?

Av lexus430

Någon som vet hur man stänger av språkfältet samt varför man inte kan importera bokmärken från valfri webbläsare till edge?

Av lexus430
Skrivet av Zotamedu:

Om disken fungerar felfritt med den gamla kabeln men inte med den nya så låter det ju onekligen som om det är fel på kabeln. Glapp kan ge massa udda fel har jag märkt. Tre meter ska inte vara några problem.

Får testa en annan lite längre kabel när tillfälle ges. Testade även att koppla in den nya kabeln och externa disken i en annan dator med samma fel som följd. Däremot så funkar som sagt den korta kabeln felfritt ihop med disken. Får se vad Dustin säger om detta. Kabeln var billig men ändå, är det fel på den så är det

Av lexus430
Skrivet av lassep1l1s:

Får disken ström genom USB-kabeln?
Lång kabel = spänningsfall?

Disken får ström genom USB-kabeln. Tycker dock att förlusten på 2,5 meter extra ledning torde vara försumbar. Fast det är nog säkert så att kabeln inte är av tillräckligt hög kvalitet för sin längd. Får inhandla en ny på 1,5 meter och hoppas på det bästa

Av lexus430
Skrivet av Woundead:

Fungerar den normalt om du kopplar in gamla sladden igen?

Skickades från m.sweclockers.com

Ja det gör den och det är det som är så konstigt.

Av lexus430

Extern hårddisk hittas inte med ny kabel (USB3)

Har hittills utan problem anslutit min Samsung externa hårddisk med en 0,5 meter lång kabel till en USB3-port på datorn. Enda problemet har varit att kabeln varit för kort. Nu har jag köpt en 3 meter lång kabel istället, också den USB 3. När jag ansluter den till rätt port på datorn och andra änden i hårddisken så får jag upp ett meddelande om att hårddisken behöver formateras för att kunna användas. Det går alltså inte att hitta disken annat än genom att byta tillbaka till den korta kabeln.

Någon som vet vad detta kan bero på? Kan längden spela någon roll ? Kabeln borde väl knappast spela roll för om datorn känner igen disken? Svar mottages tacksamt.

edit: Kan tillägga att det är en 2,5 tums extern hårddisk.

Av lexus430
Skrivet av Wixerone:

Du kan alltid välja F8 innan W startas och där finner du olika återställningsalternativ. Där kan du testa att reparera din installation. Funkar det så förlorar du nästan inga filer. De som anses korrupta eller installerades efter ett visst datum kan försvinna.

Annars är det backup på de filer du kommer grina över att förlora och köra en ren installation igen.

Nu löstes mitt problem av att jag avinstallerade cloud-tjänsten från one.com. Därmed slipper jag ominstallation.