Inlägg

Inlägg som Billy Joe Bob har skrivit i forumet
Av Billy Joe Bob

Har du dragit ner senaste firmwaren?
Jag uppdaterar min Surface Pro 7 så fort det kommer nytt.
Har inte upplevt de problemen du nämner. Är toknöjd med den än idag.

Av Billy Joe Bob

Skulle inte röra kontoret med en tång. Jobbat hemifrån 100% sen 2016 och det har förbättrat livskvaliteten med 900%.
Många andra har redan nämnt fördelarna.
Skulle heller inte överväga en annan arbetsgivare om de inte erbjuder någon liknande flexibilitet, oavsett löne eller dylikt. Hamnar längst ner i högen.

Av Billy Joe Bob

Förstår verkligen inte vad ålder har med julklappar att göra... Men det är väl antagligen barnsligt att spela också antar jag.

Av Billy Joe Bob
Skrivet av Thex:

Det är ju minst sagt trist att majoriteten som skrivit är tråden är så negativa. Givetvis är det ju inte lämpligt att ge ut detaljer om verksamheten som gör att det går att missbruka. Skulle det finnas folk som är ute efter ett bolag finns det betydligt bättre källor (LinkedIn, jobbannonser, skatteverket osv.) än lite siffror som antal på avdelningen osv. som skrivits här. Det finns gott om intervjuer med t.ex. IT-chefer som delar med sig av mer information än vad jag själv gjorde. Det är bara att läsa på IDG eller lyssna på lite poddar.

Mitt syfte med tråden var inte att folk ska lämna ut företagshemligheter, vilka säkerhetsprodukter de använder eller lösenordspolicy, utan bara att få en känsla av organisationen i förhållande till storleken på server/klientpark och antalet användare.

Jag har i tidigare trådar frågat om ett svenskt forum för oss "IT admins", men av någon anledning verkar intresset för att diskutera sådant i vårt land helt dött. Riktigt tråkig tycker jag eftersom det säkerligen hade bidragit till mångas verksamheter genom att bara dela med sig av sina erfarenheter. Jag får nog helt enkelt inse att detta är fel ställe och gå vidare med livet

Haha ja det är sjukt kul att se alla skitnödiga här.
Jobbar själv inom IT och den infon man ser här är ju mindre än basic. Herregud.

Av Billy Joe Bob
Skrivet av Dinkefing:

Fastighetbolaget tar smällen förvisso och kan slå tillbaka om några år när man går tillbaka till normalläge genom att höja hyran mer än normalt för att täcka sina kostnader och skulder.

Det är många hyresvärdar som försökt höja för att allt blivit så mycket dyrare och det ena och det andra, men väldigt få som fått det att gå igenom. Har blivit de sedvanliga 3-4% ökningarna och det lär inte förändras heller

Att hyresgästerna har gratis el här ute är en brakförlust för bolaget utan dess like, speciellt nu för tiden. Eftersom man kan ladda bilen, vräka på med värme osv.

Av Billy Joe Bob
Skrivet av Dinkefing:

Elbiten tar ju ändå upp en del av hyran så den är inte gratis för det. Inget kommer gratis.

Fast om hyran ligger på 3200 :- och elen är så dyr idag som den är så går ju inte matten ihop oavsett hur man vrider och vänder på det.

Av Billy Joe Bob
Skrivet av Dinkefing:

Den absoluta majoriteten som bor i lägenhet har inte el som ingår i hyran varken i hyres eller bostadsrätt. Bara för att påminna alla som läser det här.

Själv betalade jag under 50 kr för oktober för min del men det är att jag ej förbrukar så mycket runt 100 kWh per månad och har 16 öre rabatt per kWh på elavgiften från elhandelsbolaget. Kör rörligt.

För ett år sedan betalade jag runt trehundringen. Det var inte kul! Aldrig mer sådana höga elpriser igen!

Kör Göta Energi.

Bor du hemma hos föräldrarna eller försörjningsstöd?

Bott i eget i 16 år nu och haft fast jobb lika länge, så fel på båda.
Elen ingår i hyran här.

Av Billy Joe Bob
Skrivet av TheBodyLotion:

Bara jag som inte orkar bry sig?

Nej vi är definitivt majoriteten i detta fallet, då de flesta knappt ens tittar på bilderna. Än mindre studerar dem i detalj.
Så detta är helt enkelt vägen framåt, inga problem.

Av Billy Joe Bob

Sjukt tacksam att man inte betalar för el i dessa tider, speciellt jag som gillar att hålla det varmt och skönt inne haha.

Av Billy Joe Bob
Skrivet av Mr_Flash:

Ja precis VRR osv vore ett trevligt tillskott, men även CX/C1 funkar ju då som jag förstår det. Och dessa finns ju begagnade. Det som är inkopplat är Nvidia Shield TV Pro, PS5 och eventuellt datorn någon gång.

Precis där har du det. Då skulle jag säga att en LG är soklart val i så fall, och därmed antingen CX eller helst C2/3 beroende på pris.

Av Billy Joe Bob
Skrivet av Mr_Flash:

Tack för svaren! Då vet jag ungefär. Jag fundera på om det känns värt det. Sitter idag på en Philips 55OLED803 eller 804 från ca 2018, så allt nyare än det är ju en uppgradering

Verkligen. Det beror ju dock på vad du ska använda TVn till.
Är det för gaming (XBOX/PC t.ex.) så är en LG mycket mer värt som tickar samtliga boxar (bra HDR stöd, ALLM, VRR och en massa annat gött)
C3 har äntligen börjat stödja DTS nu också.

Sitter själv på en C2a och den är helt exceptionell att lira på. Både Series X och GFN.

Av Billy Joe Bob

Jag kör visserligen via GFN men det är UHD, DLSS på Balanced och allt på max och Shield Pron maxar ut på 60 Hz pga. HDMI 2 så det enda jag kan säga är att det rullar på jävligt bra och ser groteskt snyggt ut på en LG C2 65" 😄

Av Billy Joe Bob
Skrivet av mangemani:

typ som i cyberpunk 2077 då? där är ju RT nästan löjligt snyggt när det är natt och man traskar runt inne i staden bland alla ljus.

ja ja, jag har inte kommit dit än, så jag får väl avvakta lite med dömandet, men ska det slå det som man redan har sett i cyberpunk, så ska det ju vara väldigt spektakulärt. ska bli spännande att se iaf.

Ja nej det vettetusan om det slår Cyberpunk rent tekniskt, men jag kan inte se hur det är viktigt när det är designen av områdena som spelar in mest.
Och där dominerar Alan Wake Cyberpunk utan problem.

Som sagt, Alan Wake använder tekniken och det grafiska till en helt annan nivå som samspelar klockrent med designen på områdena man är i.

Av Billy Joe Bob
Skrivet av anders190:

Nu har jag inte hunnit spela jättemycket ännu men detta spel kommer nog hamna i topp 5 för året utan större problem för mig. Kanske konstig sak att säga med tanke på spelet och seriens tema men det ger en riktigt mysig känsla.

Ja det har absolut potential att bli GOTY och det hoppas jag verkligen på.
Universal acclaim vart man än läser.

Av Billy Joe Bob
Skrivet av mangemani:

flyter på bra på min dator, ryzen 7 7700x och RTX 4090, med inställningar på max, allt RT på i 1440P

grafiken är dock väldigt överhypad, snyggt, absolut, men inget spektakulärt enligt min åsikt.

Då har du inte kommit till New York än, för jäklar i min gata vad Ray- och Pathtracing kommer till sin rätta där. Med neonljusen och allt möjligt.
Jag kör allt på högsta och tycker det smälter ögonen hur snyggt det är.
I detta spelet skulle jag säga grafiken är halva grejen, för det blir betydligt mer immersion.

Av Billy Joe Bob
Skrivet av jaqob:

Försökt prova lite weapon engineering, men som så mycket annat känns det halvtrasigt och obalanserat. Om man vill göra något som ligger gömt långt ner i mod och engineering-träden, t.ex. den ganska essentiella semi-automatic, så går det åt väldigt mycket, och väldigt många olika, resurser. Och eftersom inventorysystemet är trasigt, resurser väger ganska mycket och det inte finns något vettigt sätt att sälja av det man hittar så har man (jag) inte samlat på mig särskilt mycket under spelets gång. Visst, man kan köpa en hel del av det man behöver hos olika handlare, men eftersom de har kanske en hundradel av det man behöver per gång så skulle man i så fall behövt lägga timmar på att handla, vänta 24 in-game timmar tills varorna fylls på, handla, vänta handla, vänta och så vidare.

Gissar att man egentligen behöver kombinera det med outpost-byggande, men eftersom det är så många olika resurser som krävs så känns knappt det heller rimligt. Jag har egentligen inga problem med att det går åt massa jobb för att åstakomma något stort, men när det kommer till vapnen känns skillnaden mellan de man hittar och de man craftar lite för liten för att det ska vara värt tiotals timmar för att kunna lägga till mods.

Är level 26 och kanske 40 timmar in eller något sådant. Missar jag något, eller är det så krångligt?

Jag är level 92 och bland det första jag investerade skill points i var weapon och suit mods.
Speciellt weapon, för man kan bli så sjukt trasig med de bästa moddarna 😄
Har bland annat ett semi-automatiskt gevär med 400 i skada som jag oneshottar det mesta med.
Så det är sjukt kul.

Av Billy Joe Bob
Skrivet av Nord93:

Låter som att du är lat och inte vill arbeta överhuvudtaget. Hört att bidrag finns att få utan att jobba.

Jag arbetar precis så mycket som behövs och har gjort senaste sex åren, om vi pratar enbart remote.
Man jobbar för att leva, inte tvärtom.
Jag var slitit min beskärda del med jobbiga kollegor, psykopat-chefer, beredskap, pendlat 1,5 timme enkel varje dag osv. Så latr det sist jag är. Bekväm, absolut. 100%.
Gammalt system som naiva idioter köper, men gynnar företagen fantastiskt.

Av Billy Joe Bob
Skrivet av medbor:

På kontoret:
- köar man till kaffemaskinen minst en timme om dagen
- spelar pingis en halvtimme efter lunchen
- bränner en halvtimme på att gå till närmaste restaurang och vänta på mat (eller promenad till lunchrum + microkö om man har med eget)
- blir störd 15 gånger av folk som ’bara har en snabb fråga’
- snackar skit vid kaffemaskinen eller fikabordet
- slösar timmar i restid som annars är fritid
- betalda besök på porslinstronen ingår såklart, minst en halvtimme det med
- …

Det är trevligt med det sociala i lagom dos, det är därför jag åker in alls. Men jag är verkligen inte mer produktiv eller jobbar effektivt eller lägger mer timmar på mina arbetsuppgifter på kontoret

100%. Verkligen en fantasi att man skulle vara mer produktiv på kontoret.
Men fine, gäller det projekt med stand ups, boards och det ena och det andra kan jag köpa det.

Av Billy Joe Bob
Skrivet av Aka_The_Barf:

De flesta jag känner som jobbar hemifrån gör bara det minimala de behöver sen gör de annat, allt från att sova till att spela spel, gå till läkaren mm.
Sen att DU sköter dig är en annan femma de flesta är dessvärre inte så det är därför alla vill jobba hemifrån. Känner folk som riggat upp grejer i sitt arbetsrum så de kan sitta vid kameran och se ut som de jobbar fast de kollar på tv eller gör något helt annat. ganska intressant hur långt folk går för att slippa jobba faktiskt, då verkar uppfinningsrikedomen komma fram på riktigt.

På kontoret hade företaget fått mer valuta för pengarna då det inte finns så mycket annat att göra än att arbeta.

Ja det där är rätt fantastiskt.
Jag har fått äkta livskvalité sen jag började jobba hemifrån 100% för 6 år sen.
Ofantligt mycket mer fritid. Sociala får jag genom vänner/familj, samt chatt och telefon om dagarna.
Behöver inte pendla vilket är det mest groteska jag hört. Jag får äran att betala för att åka in till mitt jobb och få jobba så jag kan leva drägligt liv. Tack så mycket.
Som sagt, jag tror valfrihet är nyckeln. Inte alla som har disciplinen att jobba hemifrån och få saker gjort när så mycket annat lockar.
Men samtidigt att slösa sitt liv 8 timmar om dagen resten av sitt liv bara för man ska få äran att leva.... Få saker äcklar mig så mycket.

Av Billy Joe Bob
Skrivet av Thomas:

DLSS Balanced är ju dock väldigt mycket mindre jobb än native som SweC kör. 58% av upplösningen på varje ledd, dvs 33% av pixelantalet. (Den renderar i omkring 2227x1252, totalt 2.78 megapixel jämfört med 4K/UHD som är 8.3 MP.)
Därtill nämndes det i testet att testslingan var på det mest krävande stället de hittat.

Ah du ser, jag som kanske borde ha grävt lite mer i det.
Tack för klargörandet!