Inlägg

Inlägg som No_Jah har skrivit i forumet
Av No_Jah

Unraid kan väl vara ett alternativ, speciellt som du har udda diskstorlekar?

Av No_Jah

Vet inte om det fungera lika dant på era routrar, men här är iallafall vad som verkar vara en enkel guide från Asus egen hemsida:
https://www.asus.com/support/FAQ/1033578/

Av No_Jah
Skrivet av nait:

Någon här som sitter på en Wifi hub c3 och kan kontrollera om det är möjligt att aktivera DMZ för inkopplade enheter?
Jag har min i bryggat läge för tillfället, då försvinner tydligen alla inställningar som har med DMZ/öppna portar att göra??!

Jag kan inte hitta till inställningen för DMZ/öppna portar i routern alls. Tycker det borde finnas under ACCESS CONTROL -> Firewall advanced.

https://i.ibb.co/dtXGfMc/Sk-rmklipp.png

Någonting liknande detta borde det vara:
https://portforward.com/sagemcom/fast-3890v3/

Av No_Jah

Här är ett par andra trådar som behandlar VLAN för IPTV-box.

#16975992
#18180807

Det som kan vara lätt att glömma bort när det gäller VLAN är ju att alla portar som traffiken skall passera genom måste vara medlem i VLAN:et, så i ditt vall är det ju routerns port som IPTV-boxen är ansluten till och routerns port som vetter mot Internet.

Av No_Jah
Skrivet av Ebbing:

Hejsan

Jag har nyligen bytt internetleverantör från Telia 100/100 Mbit till Tele2 1200Mbit. Har nu i tre dagar suttit och försökt få rätt på det här med portforwarding.
Har varit inne i min router och öppnat upp portarna och även varit inne i Windows brandväggen och gjort undantag där. Har gjort en massa troubleshooting och följt en massa Youtube guider, men ingenting vill fungera.
När jag tankar ner torrentfiler så tar det en evighet för nedladdningen att starta, och min nedladdnings hastighet är väldigt trött.

Det konstiga är att när jag kollar på canyouseeme.org så står det att porten är öppen, men när jag kollar inne på Utorrent så står det såhär. http://www.bilddump.se/bilder/20220112104836-83.253.5.197.png
Har även ringt till Tele2, och enligt killen jag pratade med så såg allting bra och porten ska vara öppen.
Är det någon snäll personhär som har någon idé om vad som kan vara felet?

Om canyouseeme.org säger att porten är anslutningsbar så skulle jag lita mer på det än att µTorrent säger att porten inte är anslutningsbar.

Av No_Jah
Skrivet av Toonne:

Hej!
Tyvärr är detta något nytt som Bahnhof börjat med. Det står ingenstans på deras sida om att det kostar 50kr/mån för en publik IPv4.

Det första jag gjorde var att stämma av att det alltså INTE gäller FAST IP, utan endast publik. Men det kostar mycket riktigt 50kr/månaden.
Tycker det är synd att Bahnhof gör så och inte skriver ut sitt pris ordentligt på hemsidan.

Jag vet inte ditt avtal med Bahnhof ser ut/såg ut.

Men om det tidigare stod i avtalat att du fick publik IP-adress, och att de sedan utan att skicka ut avtalsändring bara byter till CG-NAT så känns det ju inte helt rätt, för då lever de ju inte upp till avtalet.

Om det däremot inte stod något alls i avtalet om publik IP-adress eller CG-NAT så är det väl fritt fram för Bahnhop att göra som det vill med det, även om det hade varit schysst att göra något utskick om att de tänker sluta med att ge ut gratis publik IP-adress.

Av No_Jah

Hmm, skumt...

Jag provade att installera appen på jobbmobilen (Samsung Galaxy S10)också, och då set jag TV-kanalerna.
Men på min privata mobil (Motorola Moto Z3 Play) ser jag inte TV-kanalerna, jag provade att logga ut och in igen, men det hjälpte inte.

Ah, nu får jag fram TV-kanalerna efter att tvingat avslut och rensat data för appen, så det kan ju kanske var ett tips om det är några andra som inte heller får fram TV-kanalerna.

Av No_Jah

Ok, men jag ser inga TV-kanaler i mobilappen heller, eller är det bara lite svårt att hitta dom?

Av No_Jah
Skrivet av nyllet83:

Jag installerade appen på min Sony-tv som kör Android TV och lyckades logga in. Dock blockerade min pihole möjligheten att få fram QR-koden som skulle skannas av för att logga in så jag var tvungen att temporärt ställa in en annan DNS. Efter inlogg kunde jag titta på tv men det gick inte att byta kanal medan jag såg ett program utan jag var tvungen att backa tillbaka kanallistan och sedan välja ny kanal. EPG fungerande inte heller så jag kunde inte se vilket program som visades på respektive kanal när jag hade kanallistan framme.
Jag provade även snabbt att jämföra bildkvaliteten med Comhemplay på en Apple TV 4K och det var bättre kvalitet med Apple TV. Både TV och Apple TV var anslutna med kabel och inte via Wi-Fi samt att bildinställningarna var identiska. Kanalerna i fråga vid jämförelsen var Kanal 5 HD samt SVT 2 HD. Bilden via Android TV såg lite gryningar ut och påminde mer om bildkvaliteten på icke HD-sändning via Apple TV om än aningen bättre.

Jag lyckades också att logga in, efter att jag aktiverat comhem play på mitt Tele2-abonnemang.

Dock finns inga TV-kanaler med vilket var en besvikelse, jag antar att man måste betala för ett separat TV-abonnemang för att för TV-kanaler i playappen, jag har ju bara gratisutbutet som ingår i BRF-avtalet?

Av No_Jah

Det går som sagt att installera ComHem play isndroid tv, och det går att öppna appen,. Men det verkar inte gå att logga in.

Av No_Jah
Skrivet av coopish:

Någon som vet vad som hände med comhemplay-appen som skulle komma till android-Tv?

Skrivet av nyllet83:

Det är något även jag är intresserad av att få svar på. Någon som vet?

Nu verkar det finnas stöd för Android TV, jag installerade precis appen på min Nvidia Shield, får se hur den funkar när jag kommer hem.

Av No_Jah
Skrivet av Ravnit:

Tja, vet inte om detta stämmer in exakt på dig men du kanske får ett hum om det.

Jag har 24 POE 250W med usg och controller med en NAS och ja det låter lite men så fort man stänger dörren så försvinner allt ljud.

Fläkten ligger på 70% just nu och ligger så normalfall.

Det jag ska göra är att byta ut fläktarna i switchen till noctua fläktar. Det låter tydligen inget då.

Jag skulle föreslå att du testar med switchen du har, stör du dig för mycket på den så är det väl bara att byta.

Av No_Jah
Skrivet av Starksprit:

Tjena,
Lurkat här ett tag nu. Funderar på nedan setup:

Mini PC med untangle
Raspberry pi som controller och pi hole
Ubiquiti Switch Lite
Ubiquiti AP Lite 1-2 st

Det jag kört fast på är vilken typ av mini pc man ska skaffa? Kravet är ju två rj45 portar, strömsnål och tyst. Har kikat på minisforum um250 och um270. Men känns som det är lite overkill? Har ni några andra förslag?

Edit: Eller ska man kanske börja med en USG (ej pro) så länge, medans jag håller koll efter lämplig mini pc

Vad som är overkill eller inte beror ju på vad du tänkt använda untagle till, vissa saker som VPN och en del brandväggsfunktioner kräver ju en del CPU och RAM.

Men en sän här eller annan modell från teklager annar:
https://teklager.se/sv/produkter/routers/apu6b4-open-source-r...

Av No_Jah

Vad menar du med att du ska använda den som förlängare?

Vill du använda den som accesspunkt, eller vad är det du tänker göra?

Av No_Jah
Skrivet av Tuvkr:

Har nu lyckat med att hitta webbläsargränssnittet men nu är det lögn att hitta passworden och användar namnet har gjord bios strömlöst försökt med defoult password admin och readwrite men inget funkar ,någon med något klokt råd om hur man kan fixa detta den jag fick den av är avliden ingen vet gammalt password eller admin

Här kan du läsa hur du resetar din router:

https://www.watchguard.com/help/docs/help-center/en-US/Conten...

Av No_Jah
Skrivet av FMovant:

kan man se i real tid när någon ny kopplar upp sig ?

Nej, inte vad jag vet. Och jag är nog osäker på att det finns någon lösning för det faktiskt.

Om man använder unifi eller liknande kontrollerbaserad switch så kanske man kan se det.

Av No_Jah

Om routern har IP-adress 10.0.1.1 och den inte har DHCP aktiverat så behöver du ställa om din dators IP-adress till 10.0.1.x manuellt för att kunna komma åt routerns webgränssnitt.

Av No_Jah

Jag använder Observium för övervakning i mitt nät hemma, men det där med att se nya mac-adresser i realtid kanske kan bli svårt.

Av No_Jah

Du kan ju logga in i routerns webgränssnitt och sätta vilket SSID och lösenord du vill.

Om du inte kan lösenordetför inloggning i routern hittar du det enligt denna länk: https://www.bahnhof.se/filestorage/userfiles/wizard/Router-1g... genom att logga in på bahnhof.se/minasidor eller på din beställningsbekräftelse.

Av No_Jah
Skrivet av jollestroger:

Ska nog inte göra så avancerade saker men vill kunna öppna "några portar" (Portvidarebefordran) och har idag också tilldelat en manuell tilldelad IP-adress för stream via Kodi. Jag gissar att detta inte är så avancerat och att alla router kan göra detta.

Ja, det gör du från webgränssnittet.