Inlägg

Inlägg som Tobbe_Nilsson har skrivit i forumet
Av Tobbe_Nilsson

Också en följdfråga, hur svårt kommer det bli för mitt Nvidia 970 att köra en sån här monitor? Jag spelar ju egentligen inga märkvärdiga spel, typ Dota och CS blir det mest nuförtiden och ibland händer det att kör nåt RPG spel men jag kör ju inte DOOM eller något annat monsterkrävande spel.

Och hur jobbigt är det egentligen att det är 21:9? sitter man alltid med 2 svarta kanter så fort man inte spelar ett spel som stödjer 21:9? Gör ju en del fotoredigering och vore ju pengar i sjön om man inte kan utnyttja hela skärmen vid vanligt användande.

Av Tobbe_Nilsson
Skrivet av itsmemartin:

@Tobbe_Nilsson: Acer kommer med en uppdaterad X34A, X34P Q1 2017, med lite mer curve och 100hz out of the box och lite annan finish om du orkar vänta. Annars är det väl samma panel. Acer verkar ha lite bättre kvalitetscheck och mindre BLB men lite tur ska man ha där. Sen är min högst personliga åsikt att Asus skärm är förjävla ful...

Är det bekräftat av Acer att det är Q1? I så fall kan det vara värt att vänta. Tycker annars att båda är rätt fula, men inget som får mig att avstå ett köp.

Skrivet av itsmemartin:

@Tobbe_Nilsson:
Självklart finns det också mkt matnyttigt att läsa kring dsetta på: https://www.reddit.com/r/ultrawidemasterrace/

Tack, ska checka in den tråden!

Av Tobbe_Nilsson

Ska man slå till på en ASUS Rog Swift 34" eller Acer Predator 34"?

Hej, sitter i tankegångarna att det är läge att slå till på en mycket efterlängtad uppgradering av monitor. La ut $3k för ett år sen på en dator och köpte en budget monitor för $200 och tänkte att jag köper en monitor senare när det kommit det jag vill ha.

Men nu sitter jag här ett år senare och har försökt googla om det kommer något nytt tidigt i 2017 man ska vänta på eller är dessa 2 just nu det bästa som finns i PC gaming väg för denna storlek?

Tacksam för svar

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av Tobbe_Nilsson

Jag kör på Unlocator.com och det funkar bra, men tyvärr laggade SVT appen alldeles för mycket på Apple TV så jag gav upp. Viaplay har alltid funkat bra, men kanske är för mycket tryck på sajten nu?

Av Tobbe_Nilsson

SVT & TV4 Play i mediaspelare

Hej,

Jag har lite olika mediaspelare, tex Xbone, Apple TV, Amaon Fire TV osv. Kan jag köra SVT & TV4 Play i någon av dessa? Det är nu för Fotbolls-EM jag undrar. Sitter nämligen i USA och hade gärna kunnat se på TVn istället för datorn då jag så klart inte har kanalerna.

Mvh,
Tobbe

Av Tobbe_Nilsson

Fick ny kylare idag, Corsair H100i V2. Temps är tillbaka där dom ska vara så äntligen kunde jag klocka upp CPUn igen!

Av Tobbe_Nilsson

Dock irriterande att den här "Corsair Johan" som svarade att han skulle ordna allt åt mig inte svarat på mitt PM nu på ett par dagar. Antar man vill hålla skenet uppe om att man ger bra support till sina kunder.

Av Tobbe_Nilsson

Vi får väl se, fick kontakt med Corsair och dom skulle skicka ut den nyare modellen då dom inte hade min i laget och så behöver jag bara skicka in min nuvarande. Är det samma sak på den så byter jag direkt.

Av Tobbe_Nilsson

@mange43 Vill ha vattenkylning, och senast jag kollade gör Noctua endast dessa enorma kylarflänsar med fläkt? Hade en D-14 som var bra, men den var för stor så fick inte ens plats med ramminnet på ena sidan..

Av Tobbe_Nilsson

Hej Johan,

Jag bor i New York så vet inte om du kan ordna det för mig ändå? PMar mitt ticket nummer till dig.

Tack!

Av Tobbe_Nilsson

Kände även på kylarblocket nu och det känns som att det är några väldigt små vibrationer där, men dom är så små att jag kan inte vara 100% säker på att det är från kylaren eller om det är från något annat som vibrerar. Ska det kännas väldigt tydligt eller?

Av Tobbe_Nilsson

Jo jag har tagit bort klockningen. Avvaktar till Corsair svarar så får jag se vilka alternativ som finns.

Tack för alla svar.

Av Tobbe_Nilsson

@muunkie antar det är bättre att göra så då. Även om jag måste byta ut den igen när min fixade kommer tillbaka samt skicka tillbaka den lånade.

Av Tobbe_Nilsson

Var rädd för det, tar ju minst 2-3 veckor innan man får tillbaka grejerna och då står man där utan dator. Paniiiiik... Måste kanske köpa nån liten sketen fläkt tills den kommer tillbaka

Av Tobbe_Nilsson

Hm jag ska testa senare idag om den gör det. Menar du att hålla på själva slangen eller på blocket?

Kan man byta ut pumpen på något sätt i så fall, eller måste jag köpa ett helt nytt paket?

Av Tobbe_Nilsson

Corsair H100i GTX - CPU över 100 grader

Tjena,

Har en i7 5820k klockad till 4.5ghz och har kört på det sedan i Augusti och haft temps runt 40 idle, och 70-80 load sedan dess.

Senaste tiden har det hänt något och jag märkte det när jag startade om datorn och den inte lät mig komma in i Windows för att CPUn var för varm, 102 grader.

Har rensat fläktarna från damm ett flertal gånger de senaste veckorna men har inte givit någon effekt.
Har även kollat att pumpen och fläktarna körs på max i Corsair Link, vilket dom gör.

Screenshot på Corsair Link och temps:
http://imgur.com/BnMVrli

Vad kan detta bero på? Har kylarn lagt av eller kan kylpastan slutat fungera? Känns jobbigt ifall man måste köra en RMA som tar 2-3 veckor :/

Tack för hjälp.

Av Tobbe_Nilsson

Ja det har funkat jättebra, testade länge i början innan jag hittade ett stabilt läge med klockningen.

Nu verkar det ha normaliserat sig lite igen efter en del tester. Dock ligger det på 55-60 grader idle, och kört samma spel nu i snart 30min som gjorde att det gick över 100 tidigare och nu ligger jag på 55-60.

Det är som att den inte vill gå upp eller ner. Har dock inte stresstestat den ännu, men känns jätteskumt allt just nu.

Av Tobbe_Nilsson

i7 5820k + H100i GTX.. 60 grader idle?

Tjena,

Har tyckt ett tag här nu att datorn låter mer än vanligt, har provat pilla med Corsair Link för att få det att hända något men den funkade aldrig. Upptäckte att jag låg nu på över 100 grader så datorn stängde ner sig och ville inte boota förrän det gick ner under 75.

Laddade ner nya Corsair Link och då kunde jag ställa in fan och pump speed. Satt pump speed på max och fans på max, men fortfarande idle runt 60 grader.

Har klockat CPUn till 4.5ghz och har kört på detta sedan i september utan problem, idle brukar ligga på 30 och load 70+.

Nu spelar det inte ens någon roll om jag maxar fans eller kör på 40%, det är samma temp.. konstigt?

Någon som vet vad som kan vara felet?

Tack!

Av Tobbe_Nilsson

Om det är främst film och serier du ska använda TVn till, så är det ju bara skaffa något likt Amazon Fire Stick och installera Kodi så spelar den allt som ligger på datorn. Finns flera alternativ för detta men Kodi är nog det allra bästa. Kodi är lite komplicerad att komma igång med, men det är så jäkla bra att jag fattar inte hur jag levt utan det fram tills nu. Spelar även upp alla möjliga format som jag testat.

Ska du sedan visa upp något du surfar på är det ju så snabbt och enkelt att köra Chromecast.

Av Tobbe_Nilsson

IT försäljare i USA. 5 års erfarenhet.
Utbildning: gymnasie

Lön $10,000/månad + bonus.