Inlägg

Inlägg som Tobbe_Nilsson har skrivit i forumet
Av Tobbe_Nilsson

Okej, förklarar saken.

@laxpudding - Jag har modellen med 75hz, tror den heter xr342ck.

Av Tobbe_Nilsson

Jag bytte gpu till Nvidia och nu funkar det igen. Problemet är att så fort jag ökar över skärmens standard vilket är 75, så börjar det hacka även fast det står 80hz och 80fps nonstop. Går det att fixa på något sätt eller är det skärmens sätt att säga ifrån?

Av Tobbe_Nilsson
Skrivet av miscann:

Har du beställt över internet kan du lämna tillbaka det inom 14 dagar.
Det du behöver för att lägga till nya "custom" frekvenser liknande så som du kan med nvidia är ett program här kan du ladda ner det: https://www.monitortests.com/forum/Thread-Custom-Resolution-U...
Så var det i alla fall när jag körde med 2st amd 290

Tack ska testa det!

Av Tobbe_Nilsson

Och rent allmänt märker jag då inte ett skit av FreeSync, tycker det snarare är stutters å grejer. Går väl inte lämna tillbaka heller utan endast om kortet är direkt felaktigt.

Av Tobbe_Nilsson

Jag hade den på 85 med Nvidia, testade mot 90 men den vägrade funka, så lite fundersam på varför alternativet inte ens finns med Radeon kortet.

Av Tobbe_Nilsson
Skrivet av tonii:

Nu är jag tyvärr inte jättehemma på varför nvidia contra amd beter sig annorlunda i den där situationen, men varför skulle du vilja ha mindre än 75hz som är max för den skärmen?

Jag vill ha mer än 75, inte mindre

Av Tobbe_Nilsson

Klocka Acer XR342CK problem

Hej,

Har försökt klocka min monitor nu när jag skaffat ett Vega 64 kort. Men den vägrar ge mig möjlighet att skriva in något annat än 60 eller 75hz. Med mitt gamla GTX 970 kort så kunde jag skriva in vilket hz jag ville. Provar jag ändra hz i Radeon inställningarna så säger den bara att jag inte kan ändra till något utöver normala inställningarna.

https://imgur.com/a/xzYAr

Någon med tips?

Tack!

Av Tobbe_Nilsson

Höga priser för Vega 56 och 64?

Hej,

Hade tänkt köpa mig ett RX 56 eller 64 och uppgradera från mitt 970 då jag köpt en FreeSync Monitor.

Vill minnas att vi launch skulle priserna ligga på $399 för 56 och typ $499 för 64.

Nu kan jag inte hitta en 64 för billigare än $649 och 56 inte billigare än $549. Har priserna skjutit i höjden eller vad är det som händer? Tittar på sidor som Amazon, Newegg osv.. Bor i USA för övrigt.

Av Tobbe_Nilsson

Ny till AMD

Tjena,

Sitter på ett 970 men precis plockat hem https://www.bhphotovideo.com/c/product/1271903-REG/acer_um_cx...

Ska således någon gång under de närmsta månaderna ta steget över till AMD är det tänkt, om det nu är värt det för Freesync, vad tycker folket? Enda skärmen som var i klass med denna är ju ASUS och Acer's toppmodeller men ligger 4-5k högre i pris.

Hur ser marknaden ut för Radeon, jag känner inte till deras serier. Verkar som att det mesta som är nytt ligger i mellanklassen och inte märkvärdigt bättre än mitt 970? Läser också om Vega, ska det bli några värsting grejer som det kan vara värt att vänta på?

Av Tobbe_Nilsson

@Fisken1986:

Jadå, allt är inkopplat som det ska. Jag kan inte påminna mig att jag haft detta problem tidigare, förrän nu nyligen. Har kört rätt krävande spel utan problem. Fast då jag kör spel likt Dota 2, som är mest CPU krävande så har jag inte märkt av det då min CPU är ett monster, så jag är egentligen ganska oviss över hur länge jag haft problem med min GPU.

Ska jag prova ta ur och sätta in det igen?

Edit: Jag plockade fysiskt loss det från PCI-E platsen och bytte strömkablar då jag har en massa till övers, och märkte direkt skillnad i Odigine Valley. Hamna nu på runt 2500p utan klockning, ska testa igen med klock och se vad som händer! Låter det som en normal score utan klock?

Edit2: Första överklockning och jag hamnade på 2828p, nu går kampen mot 3000

Tack!

Av Tobbe_Nilsson

@Fisken1986:

Tack för tips, testade igen och öppnade upp till 91C, fast det gjorde ingen skillnad. Power consumption runt 35% och samma värden på clock som tidigare. Temperaturen går aldrig över 60C så skulle tippa att det är något annat.

Någon fler idé? schysst att du tar dig tid och hjälper!

Av Tobbe_Nilsson

@Fisken1986:

Jag testade igen med ditt program och satt ungefär samma inställningar som du har.

http://imgur.com/a/olSnP - Fattar inte hur man lägger in bilden direkt i posten :s

Som du kan se så ser ju min monitoring del helt konstig ut, fattar inte vad som händer. Varför är din så mycket högre?

Körde också Unigine igen och hamnar som vanligt just under 1300p.

När jag dessutom kör Unigine testet och kolla min GPU-Z efteråt, så har min Core clock legat i 540 och memory i 1500. Så nånting är galet! Jag var dock inte vart.

Edit: Min power consumption låg på typ 32-33% under unigine valley, är det där felet ligger mån tro? Den borde ju ligga på 100% kan man tycka så man maxar ut kortet. Till och med på default settings gör den så.

Av Tobbe_Nilsson

@Fisken1986:

Ja jag förstår inte riktigt, jag kör stresstest med furmark och den visar inga problem, men när jag väljer ExtremeHD i unigine valley så får jag 1200-1300. Kör jag utan ExtremeHD fick jag typ 3700.

Kan du säga exakt vilka settings du har på din GPU i klockningen?

Sen kan du förklara för mig hur man når 8ghz som jag läser vissa gör? Min står på typ 3000mhz i unigine valley och stresstest. Jag har ju MSI 970 Gaming kortet som ska vara de bästa 970 kortet.

Av Tobbe_Nilsson

@Fisken1986:

Hur är det ens möjligt att jag får typ 1300poäng och har samma GPU och samma settings. Har också klockat min GPU till 1520 base 2005 memory clock. Vad har du gjort för special överklockning?

Av Tobbe_Nilsson

Låter bra, då ska vi se om detta håller nu ett par dagar.

Av Tobbe_Nilsson

http://imgur.com/a/Kn5f4

Körde 15min stresstest och tempen gick upp i max 78 grader och då är kylaren inte ens på max. Är väl helt okej? Bör jag testa längre?

Av Tobbe_Nilsson

Antar det är CPU Core volt man ska ändra? Den stor på 1.024 i BIOS.

Fick faktiskt igång datorn nu när jag ställde om till 4.5ghz utan att ändra volt, ska köra stresstest och kolla tempen, återkommer om en liten stund så ser vi hur det gick.

Av Tobbe_Nilsson
Skrivet av Gilgamesh:

öka cpu spänningen till 1.30v så bör det fungera.

Är lite rädd för att öka volten, speciellt då min garanti gått ut. Har inte så mycket erfarenhet med det.

Av Tobbe_Nilsson

Den enda inställningen jag ändrat i bios är "sync all cores" och satt den ena till 45 så att alla cores följer med, sen save & exit. Det funkade förut, och tempsen är ju inga problem för jag har ju inte ens kommit in i windows så CPUn ligger ju typ i 0% användning.

Av Tobbe_Nilsson

5820k - hur långt bör jag kunna gå med min kylare?

Har en i7 5820k kombinerat med Corsair H100i v2 kylare. Köpte allt för cirka 1 år sedan och körde på 4.5 ghz ganska länge, sen dog min dåvarande kylare som var H100i GTX och jag gjorde en RMA och fick en annan som skulle vara lika bra. Men jag har problem att få datorn att starta upp vid 4.5ghz, den vägrar liksom gå in i windows och jag får inga felmeddelanden eller något heller.

Är det någon som kör på samma setup dvs CPU och H100i v2 kylaren som kan ge mig lite feedback på hur långt man gått och hur stabilt det är.

Tacksam för svar!