Inlägg

Inlägg som zka har skrivit i forumet
Av zka

Hjälp mig hitta stretch magic i nån svenskt butik

Yes... provat i class ohlson, tekniska magasinet.. sy affärer på drottninggatan men jag kan inte hitta det !

Någon som redan har haft samma problem ?.. Behöver nog inte nämna vad jag ska göra med den..

http://members.cox.net/clemente39/images/cpu/stretchmagicsuspens...

Av zka
Citat:

Ursprungligen inskrivet av H@mp@n
Har en Seagate Barracuda 300GB.

Nu vill jag ha mer plats så tänkte köpa en Seagate Barrcuda 320GB.
Vill köra dom i RAID0 då jag hört att datorn blir mycket snabbare så.

Men hur är det? Blir jag av med dom sista 20GB på den nya disken om jag kör i RAID0?

Bara så du inte missuppfattar. Datorn blir snabbare på att kopiera filer men access time blir inte bättre. Så om du är en "gamer" vinner du nästan ingenting på att köra raid (fpsmässigt) men åt andra sidan flyter allt annat bättre.

Av zka

Har många seagate diskar i min server 10(11?).. iaf de körs 24/7 och den äldsta disken är nu 7-8år gammal med 5gb utrymme. Haft andra hårdiskar, maxtor, wd, samsung men de dog efter ett par år...

ES har högre MTBF och BORDE hålla mer (som i arbeta längre innan den dör). Detta är dock beroende på andra fakturer och får man en trasig disk som skadades vid transport etc så kan man inte göra något åt det än att få en ny.

Har 2 st 7200.11 500gbs och de inte är ES MEN min nästa inköp av seagate's 1TB disken kommer att vara det då vid 1tb storlek vill man ha lite mer säkerhet (även om den är procentuellt liten).

Enligt mina erfarenheter är seagate kvalitetsmässigt hur bra som helst och ES behövs inte egentligen men allt handlar om hur mycket pengar man har och vilken information kommer att lagras. Är det bara filmer och clips som du kan tanka om ifall disken dör.. då är det bara och köpa den vanliga då...

Angående ljudnivå etc så får du googla då det finns flera benchmarks ute på nätet...tex på storagereview etc

Swec's hd benchs : http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?threadid=6586...

Du för dock bläddra de sista sidorna då trådskaparen har inte uppdaterat listan på länge.

Av zka
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pappy
Nej, det är en download-disk.
(körde om den en gång, tyckte CPU blev lite högt. Blev 2.3% nu istället).

Ok det förklarar saken då min är partitionerat i tre delar och windows samt ubuntu ligger på varsin partition ..

Har nämnt i andra trådar redan att jag har 10(eller är det 11st) seagate i min server...nästa köp seagate 7200.11 1TB

Seagate = Kvalite

Av zka

Poppy kör du windows på den disken ?

Har en likadan och något sämre transfer rate.. Kan dock vara pga att den har 0% ledigt utrymme

Av zka

Yepp jag är redan inne på att köpa en ES2 version av HDn. Har nämnt redan att jag har 10(eller är det 11 ) seagate hds i min server och inte en enda har dött hittills medan andra modeller som samsung, wd, maxtor dog efter max ett år. (OBS : 24/7 användning)

Problemet är priset ! db.se säljer en icke es2 för runt 2.4k ... komplett säljer samma hd för 3.5k !!! hur funkar det ?

Enda återförsäljare för es2an är webhallen som inte har fått in den än och som kostar 3k. Änligt enligt mina erfarenheter med seagate så behöver man inte just es2 men åt andra sidan är 1tb ganska mycket info som kan lagras och man blir inte glad om hdn dör..

Av zka

Detta kan du göra med Tweak UI som ingår i microsoft powertoys nuförtiden..

Inte säker om man kan ändra det som du vill, men man kan ändra shortcuts som står till höger till vad som helst

http://www.edbott.com/weblog/images/places_bar_tweakui.jpg

http://www.edbott.com/weblog/archives/000884.html

Av zka

2sec med google

"I believe I've finally found the real problem:

http://www.techsupportforum.com/computer/topic/25430-1.html

It seems that there's an issue with SATA Hard Disks with NCQ support (Native Command Queuing). NCQ is a feature in some new SATA drives to improve performance. The problem is that some SATA Controllers (like those found on Mobo's with Intel Chipsets like the 865PE) do not support NCQ, and if a NCQ capable drive is connected to that kind of controller, problems can arise.

I checked with Seagate's website for my particular hard disk, and sure enough, my 120GB SATA Drive has NCQ support, whereas my 200GB SATA drive doesn't. So when used with my ASUS P4P800-X mobo (which uses the Intel 865PE chipset), the 120GB Drive will go postal and either crash Windows or go PIO mode because of the NCQ issue, while the 200GB Disk has no problems whatsoever."

Om trådskaparen skriver vad han har för moderkort.. så kanske kan man "lösa" problemet.. om det inte är moderkortets kompabilitet med hd's då är den nog trasig

Av zka

Kolla att den inte körs i PIO läge då det låter som det

Av zka

Samma här.. får endast 3mbit upp och ner... Fan vad comhem måste krånga..
Min connection dör också varje timme (modemet slocknar)..

Kan man begära pengarna eller åtminstone en minskning på fakturan ???

Av zka
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Loxus
"När klassas man som en rik jävel?"

En som köper en Intel Extreme-processor

Klockrent

Av zka

Bra att de väljer att byta kylaren. Ett gott tecken då referenskylaren överhuvudtaget på alla kort kyler hur dåligt som helst enligt mina erfarenheter.

Av zka

Foobar2000 här också.

Av zka

Fick en error först men sen fixade jag det med sudo mount -t .. etc

Tack lode nu funkar det perfekt !!!

Av zka

Ubuntu7.10 nätverks streaming (video)

Hej, har en windows och en ubuntu dator och saken är att om jag kör via gnome och mountar nätverksplatser från min windows dator så funkar allt bra (jag kan browsa filer, öppna de etc) men det som är problemet med video filer är att jag endast kan öppna de i Totem player ! Försöker jag med vlc, smplayer etc så vill den inte ens öppna filen.

Hur fixar jag detta problem ? Antagligen så känner inte de andra spelaren att det är en mountad enhet från nätverket som gäller...

Tackar

Av zka

Seagate utan en tvekan. Har 11st av de i min server 24/7. Andra modeller dog så småningom tills endast seagate fanns kvar.

Av zka

Jag är också en av de som har en server och har provat många hd's. Det är inte av slump att alla i servern är seagate's diskar (hela 10 eller 11 st av de ).

Seagate = säker lagring och prestanda.

Av zka
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MHalle
Nokia N95 piper, stänger av sig, startar om sig, glappar i slidern, har usel batteritid, det lyser ut från sidorna på den övre knappsatsen, den känns plastig, den knakar, knapparna sitter löst så det går att "köra" runt dom + mycket, mycket mer.

En sådan dyr telefon borde det åtminstone vara lite kvalitékänsla i, och den borde verkligen fungera. Det känns som att Nokia bara slängde ut en ej färdig produkt på marknaden enbart för att ligga före konkurrenterna. Nokia N95 känns mer som en tidig prototyp än en färdig produkt. Fattar inte vad Nokia tänkte med när de släppte misstaget N95.

Har haft min i närmare 3 veckor och jag håller fullständigt med dig.Fick den som en present så man kan inte klaga. Det funkar för det mesta och det går att surfa, lyssna på musik, kolla på ipod filmer (tills någon ringer dig och då låses mobilen). Haft ett w800i förut och att man måste ladda mobilen efter 3timmar wlan/film är såå irriterande.

Har senaste firmware, har tweaket sönder den men endå funkar den inte till 100%....

Av zka

Hade samma problem.. fick deaktivera precis som Flubbe gjorde.

Nu använder man explorer till nexus och sedan stänger av shiten när man är klar.

Av zka

Alla "billiga" minnen funkar och är hur stabila som helst om man kör med originalhastighet. Gör de inte det är de defekta och butiken ersätter de.

Vad menas med att de klockar dåligt är hur mycket de orkar mer än sin originalhastighet. Åt andra sidan ligger mina xms6400 cl4 på över 430FSB i 1:1 med ett e6850 så allt beror också på produkten OCH användaren när det gäller att få upp de mer.