Inlägg

Inlägg som Shakermaker har skrivit i forumet
Av Shakermaker

Ny Hem-PC

AMD Athlon 64 4400+
2 GB DDR-RAM
ATI Radeon X1800XT PCI-E 512 MB PCI-express (antar att detta kort blir ett R520)
TV Tuner analog-digital DVB-T PAL ink. fjärrkontroll för Pinnacle.
500GB (2x250GB) S-ATA HD 7200 rpm
Onboard 5.1-ljudkort + Std högtalare
DVD-ROM 16x
Kortläsare
Nätverkskort 10/100
Firewire
Optisk scrollmus och
Multifunktionstgb USB
Philips TFT-LCD 19" 190B6CS, 8 ms

Bruttokostnad på 824 kr/mån.

Alternativ 2:
Skippar jag skärmen (köper en separat CRT-skärm istället) och lägger till följande:
DVD/CDRW duallayer brännare, (8,5GB) +&-RW/R & CDR/RW (16x32x24)
Uppgradering ljudkort (Scaleo T/X), till högkapacitets Creative Audigy 7.1.
Extern hårddisk 300GB (USB 2.0). Maxtor One Touch ll.

Bruttokostnad: 833 kr/mån.

Alternativ 3:
Samma som alt 1 fast med AMD 4800+
Ingen skärm
Uppgradering ljudkort (Scaleo T/X), till högkapacitets Creative Audigy 7.1.

Bruttokostnad: 829 kr/mån.

Kommentarer? Jag kommer att använda datorn mestadels till spel. Det måste väl vara väldigt prisvärt (på 54% i inkomstskatt)?

Av Shakermaker
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pyoko
Det beror ju på om du har så pass mycket pengar att du kan köpa tillräckligt bra hårdvara för att kunna köra alla spel i 1600x1200.

Det handlar om en hem-PC med en bruttokostnad kring 30 000, så jag räknar med att kunna spela på en sådan hög upplösning. Även på min gamla, mycket sämre dator brukar jag ligga på 1600x1200 på de flesta spel.

Det här blev knepigt. Jag var riktigt sugen på att testa på en TFT-skärm, men nu lutar allt åt att jag fortsätter med CRT...

Av Shakermaker
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Don_Tomaso
Kort sagt: Ja

Långt sagt: Ja, men du hade inte tjänat något på det ändå då skärmen inte kan visa fler pixlar.

Folk som spelar spel använder sig alltså inte av dessa skärmar och med andra ord så gör jag bäst i att köpa en vanlig CRT-skärm?

Av Shakermaker

Jag har en Philips TFT LCD 19" 190B6CS, 8 ms, där det står att maximal upplösning är 1280x1024@75 Hz. Betyder detta att jag inte kan spela spel med upplösning på 1600x1200 eller ännu högre?

Av Shakermaker

Jag gick in på Offices hem-PC-sida och fann följande:

"Ersättaren till ATIs RADEON® X850 är här häftigare än någonsin.
RADEON® X1800 serien har den mest extrema grafikkorts teknologin som skapats av ATI, en äkta PCI-Express lösning. Med en kraftfull kombination av industrins snabbaste PCI Express arkitektur och renderings pipeline, RADEON® X1800 levererar världsledande filmisk upplösning för krävande 3D applikationer."

Knepigt att det inte står något om det på ATI:s hemsida...

Av Shakermaker

Det är 1700 kr dyrare än ett 850XT-kort så det kan jag inte tänka mig.

Det hela handlar om hem-PC med leverans i slutet av oktober/i början av november, så kan det helt enkelt vara ett framtida kort från ATI?

Av Shakermaker

Ati X1800XT

Jag har en ny dator på g och kommer förmodligen att ha ett ATI X1800XT-grafikkort med 512 meg minne, som enligt återförsäljaren skall vara ett av de bästa korten på marknaden. Jag har sökt på detta kort så väl här som på andra ställen och ATI:s egna hemsida utan att hitta någonting.

Någon som vet vad detta kort är? Är det ATI:s kommande kort? Och inte minst; är det bra?

Av Shakermaker

I mitt tycke är det Mozilla Firefox.

Av Shakermaker

Borde inte rubriken ha varit "Vi bråkar med Telia igen"?

Av Shakermaker

Problemet i Borås skall mer eller mindre vara klart nu. Är det fortfarande problem så får du vända dig till supporten igen...

Av Shakermaker

www.dnsstuff.com är en bra sida för dessa ändamål.

Av Shakermaker

Problem med FTP

Jag har en FTP där en polare från Kanada laddar upp hockeymatcher direkt efter att de spelats. Hans uppladdningar dör dock efter ett tag och han får upp följande meddelande i sin FTP-klient:
"blocking call cancelled"

Någon som vet vad det innebär och kanske har en lösning på problemet?

Av Shakermaker

Mp3-spelare: Dell DJ 20

Dell har sänkt priset på Dell DJ 20. Den har en 20 gigs hårddisk och kostar nu drygt 1900 svenska kronor. Ett bra pris och jag funderar på att slå till. Någon som har en sådan och kan ge sina åsikter om den?

http://www1.us.dell.com/content/products/productdetails.aspx/...

Av Shakermaker

Saint: Jag gör nog så och avvaktar. Min nuvarande dator flyter på mycekt bra än så länge, så det finns ingen direkt anledning att uppgradera nu.

Av Shakermaker
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mrjean
Rekommenderar att du läser detta test, kanske ger några svar på dina funderingar:
http://www.ipod.se/vbindex.php?id=157

Tack, den var informativ. Har dock läst en del om Iriver nu och jag tror det blir en sådan. Men de kommer inom de närmsta månaderna lansera nya modeller, bland annat med LCD-skärmar, så jag tror jag avaktar ett tag innan jag köper en MP3-spelare.

Av Shakermaker

Den där iRiver iHP-120 verkar onekligen intressant. Kanske skall inhandla en sådan i USA istället...

Av Shakermaker

Tack för informationen Saint. Hur som helst, när jag tänker efter spelar några hundralappar ingen större roll så då kan jag lika gärna vänta.

I och för sig kanske jag kan köpa 512 MB redan nu och lägga in det i min nuvarande AMD-dator. Hur vet man vilken typ av minne man har i datorn nu? Jag har för mig att minnen inte är kompatibla och att man måste köpa exakt likadant om man skall utöka. Det stämmer va?

Av Shakermaker

Jag åker till USA i april och funderar på att skaffa en Ipod eller Ipod Mini. Prismässigt så skiljer det ju inte så mycket. Är det inte värt att lägga några hundalappar extra på en "vanlig" Ipod? Har Mini bättre batteri, eller är enda fördelen att den är mindre?

Av Shakermaker

Jag längtar redan efter hårddiskar som är bra mycket större än dagens. På mina två datorsystem har jag sammanlagt drygt 400 GB och det är i absolut minsta laget.

Som någon tidigare påpekat så behövdes inte CD-skivor när de kom, men de gjorde att utvecklingen av mjukvara utvecklades i mycket snabbare takt. Om en ny hårddiskstandard skulle visa sig fungera bra så skall den naturligtvis lanseras, även fast vissa kanske tycker att det "inte behövs idag". Behov är relativt och bättre teknik gynnar alla!

Av Shakermaker

Jag skall köpa en ny dator (AMD) om ett drygt halvår. Bör jag köpa minnet (1 GB) redan nu, eller kommer det släppas ny standard så att det inte är värt det?