Inlägg

Inlägg som BerraJobb har skrivit i forumet
Av BerraJobb

Bara jag som fått muslagg efter senaste drivrutinen ?

Av BerraJobb

Det känns som att den grafiska utvecklingen har stått still sedan 2011/12 någon gång tycker jag. Visst blir spelen snyggare för varje år men jag tycker ändå det är marginellt, snyggaste spelen är oftast dom moddade, men dom blir oftast för krävande.
The Division ser fint ut annars tycker jag, även MGS5 var riktigt snyggt.

Av BerraJobb
Skrivet av Zcenicx:

Det är inte sant. G-Sync gör ingen nytta om du får högre framerate än skärmens maximala uppdateringsfrekvens, efter det kommer den nämligen att köras som vilken vanlig skärm med fast uppdateringsfrekvens som helst. Vad V-Sync gör i kombination med G-Sync är att fungera som en framerate cap, det vill säga att det förhindrar att du får högre framerate än skärmens maximala uppdateringsfrekvens.

I fallet min skärm är V-Syncs enda funktion att förhindra att jag får mer än 144 FPS i något spel, medan i området 1-144 FPS är det G-Sync som hanterar uppdateringsfrekvenser etc. Och det händer att man passerar 144 FPS även i 2560x1440.

Vad är det för skärm och vad är det för moderkort du kör? Vilket grafikkort sitter skärmen kopplat mot, övre eller undre, och gör det skillnad om du flyttar på den? För den delen, har du provat flytta SLI-bryggan, eventuellt vända på den, eller för den delen provat med en annan SLI-brygga?

Med Vsync låser du väl skärmen till 60hz, alltså kan du inte få högre fps än 60.

Av BerraJobb

980 Ti i Sli helt klart, ett Pascal 1080 Ti kommer nog kosta lika mycket som 2 980Ti i Sli när det väl kommer ut på marknaden, iaf runt 10.000.
Du kan förmodligen sälja dina 980 Ti utan problem sedan också om du vill uppgradera.

Av BerraJobb

Ska bli intressant att se vad dom nya grafikkorten går för rent prestandamässigt kontra 980 Ti. Att sälja ett 980 Ti torde inte vara så svårt om du vill byta i höst.

Är det stor skillnad med nya Pascal serien så kommer jag nog uppgradera från mitt 980 Ti.

Vill du spela med det allra bästa köp ett 980 Ti nu. Har du is i magen kan du tjäna några slantar och köpa 980 Ti i höst till rea pris eller spara till nya Pascal serien.

Du får ställa fråga om du orkar vara utan speldator i sommar, svenska sommaren kan vara tråkig utan dator

Av BerraJobb

Med Gsync så ska Vsync vara avslaget annars får du ingen effekt. känns som ditt andra kort har vsync på. Testa ladda hem nya drivrutiner för både skärm och grafikkort men det lär du väl redan ha gjort.

Skickades från m.sweclockers.com

Av BerraJobb

Skulle vara kul med SLI test då spelet verkar krävande för att nå 60 fps i 1440p.

Av BerraJobb

2 skärmar, 2 grafikkort, 2 upplösningar ?

Hej

Är sugen på att köpa en 4K gaming skärm, har en 1440p skärm redan idag, men vissa spel skulle jag vilja köra i 4K.

Jag funderar således på ett extra 980Ti och en Acer 4k gaming skärm.

Problemet blir då att jag kommer ha 2 grafikkort med 2 skärmar och 2 olika upplösningar.

Kan datorn hantera detta ?

Jag vill även kunna köra Sli mode emellanåt på 4K skärmen, måste man ta bort bryggan då man inte använder Sli eller går det att bara att ställa in enkelt i Windows 10 om man vill använda båda grafikkorten till respektive skärm.

Alternativ två är väl att bara ha en 4k skärm, men det skulle vara väldigt smidigt om man enkelt kan switcha mellan skärmarna för olika ändamål beroende på hur krävande spel man spelar.
När jag bara använder Windows så vill jag använda 4k skärmen och när jag spelar vill jag använda 1440p och SLI för att få ut 144hz.

Av BerraJobb

Får ut över 100 Mbit/s med mitt 4G, men det har man ju inte så stor användning av när mobildatan tar slut efter endast en nedladdning av en vanlig film eller några timmars streaming på netflix, annars får man köpa det största paketet på 40GB surf, men mobilnätets största problem är ändå datamängden som inte räcker.
Jag skulle förmodligen inte ens klara mig med 40GB då spelen idag är ungefär så stora att ladda hem, jag köper bara digital spel numera.

Till sommaren får jag däremot 250Mbit fiber

Av BerraJobb

Har redan en Asus Router, en AC660, men man kanske behöver en bättre nu?

Jag kan välja upp till 1000Mbit men det känns inte direkt nödvändigt, men 500Mbit kanske vore trevligt att ha senare

Antar att det kan vara sämre kapacitet där BBB själva inte äger kabeln, men här ska dom lägga en helt ny fiberkabel.

Av BerraJobb

Fiber på gång via Bredbandsbolaget

Hej
Kommer få fiber inkopplat till våren via BBB, det är tydligen BBB själva som kommer äga kabeln, men det kommer vara Open Fiber med fler operatörer att välja på också, dock är BBB väldigt billiga första året.

Min fråga är vad man ska ha för router för att få ut 250Mbit trådlöst, om det ens är möjligt ?
Vad kan man förvänta sig för hastigheter med 250Mbit fiber, är det som vanligt bara rent teoretiskt eller är fiber stabilare med hastigheten?

Själv spelar jag en del online och jag vill kunna köra med öppna portar, antar att det inte ska vara något problem ?
Har svårt att hitta någon riktig info om man får egen ip adress med BBB.

Av BerraJobb

Nej man får nog komma med röda ögon på jobbet istället

Av BerraJobb

Nästa MS konsol kommer vara som en renodlad PC tror jag, finns ingen vits att hitta på egen hårdvara längre. Xbox Live på både PC och konsol kommer knyta spelarna samman och göra det enkelt för utvecklarna att ta spelen på två plattformar. Xbox One kommer i bli princip bli en PC när Windows 10 släpps på den. Konsol känns idag som ett väldigt begränsat begrepp.

Av BerraJobb

1440p med allt på Ultra, ligger mellan 75-80 fps, dippar aldrig under 70 fps med 980Ti och Skylake I7 4,0 Ghz. För mig fungerar drivrutinerna väldigt bra än så länge.

Skärmen är en Acer XB270HU 144hz med G-sync, kan inte se några problem iaf, v-sync off.

Spelet skulle nog vara roligare om jag hade några online polare att spela med

Av BerraJobb

Är rätt nöjd med min Samsung 850 500GB på 530 mb/s, den räcker gott och väl tycker jag

Av BerraJobb

Tycker Ipad Pro verkar riktigt intressant, hade en Ipad 1 tidigare men har inte känt för en ny Ipad på länge, men Pro modellen verkar onekligen spännande.
Kanske blir att köpa en sådan när den släpps, känns som den lär hålla ett tag prestandamässigt också, Ipad 1 höll väl typ 2,5 år innan den var nästan obrukbar.

Av BerraJobb

Har också fått samma problem på senare tid, låter som en bugg i IE.

Av BerraJobb

Grafikkortet luktar lite, nytt ?

Hej

Mitt nya Geforce 980 Ti luktar lite, jag skulle snarare säga att det luktar som nytt än bränt, som när man packar upp en ny pryl i kartongen ungefär. Detta sker endast när jag spelar, ej när kortet är i idle mode. Jag får inga som helst felmeddelanden eller avstängningar, tempen går upp till ca 82 grader i load och 40 i idle så det verkar inte bli överhettat direkt.

Är det något jag bör oroa mig för eller är det normalt att det luktar lite i början ?
Det är bara 2 ca veckor gammalt och jag märker som sagt inget konstigt i övrigt med datorn och i idle mode märks det inte alls.

Kortet är ett EVGA med orginalkylare, nätagget ett Be Quiet 800W Straight power, kopplat med 1st 6 pin samt 1st 6+2 pin kontakt, via en PCI-E kabel från nätagget, man ska väl inte behöva 2 PCI-E kablar ?

Av BerraJobb

83 grader vid rumstemp ca 20 grader då antar jag, för nu när det är 27 grader i rummet så ligger man på runt 90 i load och 45 i idle på 120hz. Jag har ett EVGA 980 Ti.

Av BerraJobb

Läste att 144hz kunde strula till det med tempen, sänk till 120hz, men du kanske fått till det redan.