Inlägg

Inlägg som Hardware guy har skrivit i forumet
Av Hardware guy
Skrivet av FireFox:

Helt riktigt inget jag missat dock kan jag inte alls hålla med om att det ser ut att vara gediget och genomtänkt.

Tar man ifrån användare att ha det dem är vana vid så skjuter man sig själv i foten enligt min åsikt, hade lätt kunnat lösas genom att ha två alternativ vid t.ex. installation.

Snarare så att de som gett folket vad de vill ha innan folket själva vet om det, är de som kammar hem stort.
Henry Ford gav oss bilar när vi var vana med häst och vagn.
Apple är också duktiga på att ersätta gammalt med nytt, och man måste erkänna att de lyckats bra.
Med Win8 är Microsoft för första gången rejält förbi Apple vad gäller innovation.

Av Hardware guy

Ännu roligare blir det när matarkabeln på förstärkaren kostar multum. Oskarshamns kärnkraftverk 40 mil bort är väl avstängt mest hela tiden, så en vindstilla dag kanske min el kommer från en norrlandsälv 150 mil bort. Transformatorstationen utanför stan är några km bort, och så finns det väl en transformator i kvarteret för sista transformeringen ner till 230 Volt. Att då bry sig om den sista 1,5 metrarna från vägguttaget är bara komiskt.
Varje kabel lägger till på sträckan. Oavsett hur bra den är kan den aldrig dra ifrån på redan befintlig kabel-längd, i bästa fall ett noll-tillskott. Att flytta anläggningen till ett rum närmare elcentralen och använda standard apparatsladd borde vara effektivare än att kosta på 30.000:- på nätkabeln.

Av Hardware guy

Nej, det är inte någon värdegaranti du får med en vara du köper. Det är funktion och prestanda som ersätts med likvärdig om din produkt utgått.

Av Hardware guy

Bra pris, lägre än introduktionspriset för U2711 som ganska snabbt föll till ca 7500.

Av Hardware guy
Skrivet av Navicula:

Hur hänger det ihop? Min urgamla CD/DVD enhet klarade att läsa av Crysis skivan utan några som helst svindyra tredjeparts programvara eller codecs Min nya blu-ray spelare kräver dock detta för uppspelning av mina legala blu-ray skivor. Själv skulle jag inte köpa det men man vill ju se på filmerna som legat där på hyllan alltför länge. De flesta är presenter från folk som inte fattade att jag bara hade CD/DVD spelare.[/url]?

Just det som var poängen. Likaväl som din gamla CD/DVD kan läsa crysis-skivan kan din nya enhet läsa en bluray-skiva, men det är upp till datorn att göra något vettigt med informationen.
Pröva att rippa skivan med makemkv så blir resultatet en lättspelad mkv-fil helt utan den paranoida mediaindustrins alla krypteringar och jävelskap som krånglar till det för kunderna.

Av Hardware guy
Skrivet av heatm:

Om någon kan länka till ett riktigt utfört blindtest av högtalarkablar där dom verkligen hör skillnaden och kan peka ut en kabel som låter bättre än den andra så får ni tummen upp av mig. Lägger du 800 kr på högtalarkabel istället för 100 kr så har du lagt 700 kr för lite på högtalaren, alternativt förstärkeriet. Jag har sett folk på minhembio som lagt 100 000 kr på högtalarkablarna, när dom borde lagt 100 000 kr på bättre högtalare, alternativt på att bygga om rummet.

Så länge du inte har världens bästa högtalare, med världens bästa förstärkare i det perfekta rummet för just din anläggning så borde du inte lägga mer pengar på en kabel än att den pallar med den effekt som kommer gå igenom den, samt att den inte är gjord på bakgården av nedsmälta cyklar. HiFi-klubben brukar säga att man ska lägga ca 10 % av ett systems kostnad på kablarna. Alltså ca 4000 kr för ett system som kostar 40 000 kr. Varför gör dom detta? Jo för att dom har helt ruggiga marginaler på kablarna! Jag fick t.ex. en hdmi-kabel för 1000 kr med i mitt köp av förstärkare. Han vägrade sänka priset på stärkaren 500 kr men skickade gladeligen med en hdmi-kabel för dubbla priset.

Jag har då inte sett ett enda riktigt blindtest över högtalarkablar och tvivlar på att en enda tidning i Sverige skulle våga utföra ett eftersom dom livnär sig på annonser från Supra och resten av ockrarna.

Supra-kabeln för 400 kr som det länkades till ovan är väl iofs överkomlig rent prismässigt. Jag skulle dock vilja se en uppmätning som verkligen visar en skillnad motför vanlig kabel från Cleas Olsson. Och sen skulle jag vilja se den som kan höra skillnad mellan dom på, ja, ta vilken högtalare som helst.

Prenumererade på Elektronikvärlden (numera Ljud & Bild) för runt 20 år sedan, och de hade en blindtest där bland annat en ledare från lampsladd plockats ut och glödgats ordentligt över gaslåga för att få kopparn att oxidera. Testpanelen hade spridda åsikter om de olika kablarna, men ingen samstämmighet. Slutsatsen var att leder det ström, då kan det användas som högtalarkabel. Minnet kan ha grumlats något under de 20 år som passerat sedan jag läste artikeln.

Av Hardware guy
Skrivet av Navicula:

"Blu-ray enheten" jag köpte kan inte spela upp blu-ray skivor utan en tredjeparts programvara. I paketet fick jag en CD skiva från Asus med diverse programvara, bara en massa skräp som reducerar enhetens energiförbrukning och en länk till en manual om montering. Jag bryr mig skvatt om detta. Jag behöver programvara/codec som får min blu-ray enhet att faktiskt läsa blu-ray skivor och spela upp dem.

Fann bland annat en kille på Overklockers som hade samma problem : http://www.overclockers.com/forums/showthread.php?t=698643

Känner mig jävligt lurad av Asus då de förespråkar BC-12B1ST att vara en så himla bra blu-ray läsare och sedan skiter de i att bifoga programvara för just det syftet...

Att säga att enheten inte kan spela bluray är som att säga att DVDn inte kan köra crysis. Enhetens uppgift är att läsa skivan, resten är upp till datorn.
Rippa filmerna till hårddisken med http://www.makemkv.com/ så slipper du dessutom vinandet av en optisk skiva som spinner.

Av Hardware guy
Skrivet av ZTARLIKE:

Men hur kommer det sig att jag får ut utlovad styrka med mina Senheiser nu då? Om du säger att det är ljudtrycket som gör skillnad så borde ju dessa låta exakt lika lågt, eller hur?!

Nejnejnej. Du har missuppfattat. Om en hörlur har en känslighet på 95 dB/mW och en annan 113 dB/mW (siffror från din första post) så har du 18 dB högre ljudtryck med de sistnämda vid samma inställning på volymkontrollen. Om jag minns rätt får du ungefär 3dB högre volym vid en fördubbling av effekten, för att komma upp i samma volym med A-Jays som med Sennheiser måste du alltså ha 64 gånger högre effekt i mobilen.

Av Hardware guy

Det är ingen skillnad på 'android'-watt, 'iPhone'-watt och 'dator'-watt
Känsligheten säger inte ett smack om volymen du får ut från slumpmässigt vald mobil. Det är ljudtryck vid 1 mW inmatad effekt, kan mobilen bara ge 0,5 mW så blir det givetvis lägre volym.

Av Hardware guy

Du behöver minst 4-pin till processorns 8-poliga uttag. Utan kabel, ingen ström till processorn.
4-pin passar i 8-pin uttag.
4-pin till 8-pin adapter är fullständigt meningslös 'uppfinning'. Du har fortfarande bara 4 trådar från nätagget, men fler skarvar som ökar risken för glapp och spänningsfall. Det enda de duger till är förlängare om nätaggets 4-pin inte räcker till.

Av Hardware guy

Om jag förstått det rätt så har du köpt delarna (ditt namn på fakturan), och då har kompisen i praktiken köpt datorn begagnad, vilket inte ger honom någon garanti. Du kan således vara lugn, kompisen kan inte dra dig inför rätta och kräva skadestånd för den usla prestandan eller häva köpet

Av Hardware guy

Aktivera fläktstyrning i bios. Du hittar det om du letar runt lite. Tex på Asus moderkort heter det Q-fan.

Av Hardware guy
Skrivet av pulverboi:

Hej!
Köpte nyss en dator från inet,har satt ihop den själv.När ja ska starta datorn så går den igång av sig själv när ja stoppar sladen till nätagget och slår om på knappen.Fläktar börjar starta och själva datorn men efter några sekunder dör den.

Om du med 'slår om på knappen' menar strömbrytaren på nätagget så är det en helt normal reaktion för vissa moderkort. Du måste sedan trycka på startknappen för att starta datorn på riktigt.

Av Hardware guy

Vill du tillverka ett eget skal eller är det bara färglägga ett skal du är ute efter?

Av Hardware guy

Öppna diskhanteraren och tilldela enhetsbokstav.

Av Hardware guy
Skrivet av GuiceU:

Här: http://www.dustinhome.se/product/5010384250/deltaco-usb-sound...

Enligt han så är det en sån du ska ha.

Dock verkar det inte som det var bästa ljudkvalitén men det är vad jag kan hitta!

Tvärtom är vad TS är ute efter, då sändaren till det trådlösa headetet redan är ett USB-ljudkort.

3,5mm till USB finns ej.
Enda möjligheten jag kan tänka mig är en 3,5mm kabel från TVn hörlursutgång till datorns line-in, och sedan från dator trådlöst till headset.

Av Hardware guy

Byt till en fungerande webläsare.

Av Hardware guy

Har du egen varmvattenberedare i lägenheten?

Av Hardware guy

Funkar adaptern om du kopplar ur en av de övriga skärmarna?

Av Hardware guy

Visst fungerar det lika bra att stänga av diskarna med operativsystemets strömsparfunktioner, men de spinner upp i tid och otid, vilket denna pryl garanterat förhindrar.
Däremot borde det inte vara något större hinder att ha mjukvara som deaktiverar disken i enhetshanteraren. Då bör inte windows kunna spinna upp disken titt som tätt bara för att kolla att den finns kvar.