Inlägg

Inlägg som Hardware guy har skrivit i forumet
Av Hardware guy
Skrivet av Rogga67:

Omöjligt är det dock inte att det i framtiden kommer SSD'er i formfaktor 3,5" då t.ex Nandminnen blir billigare att producera och SSD'erna växer i storlek d.v.s Gb.
När vi börjar komma upp i Tb SSD'er så kommer kanske 3,5" storleken att börja användas.
För det är ju trors allt väldigt fullt i en 2,5" disk redan idag och ska det in t.ex ett kretskort till med Nandminnen kanske det lämpar sig att utöka till 3,5".

Nandminnena blir billigare (per GB) av att de rymmer mer information per ytenhet med krympt tillverkningsteknik, samt Samsungs nyligen introducerade TLC (triple level cell), inte av att de på något magiskt sätt blir billigare av att tillverka. 8-16 minneskapslar kommer förmodligen fortsätta att härska i SSD. Redan nu är det ju fler kretsar i kapseln, tex i denna har 4 kretsar i varje minneskapsel. Att lansera den i 512GB ställer inte till något problem, och kretsarna är inte tillverkade med minsta nu tillgängliga tillverkningsprocessen. 1 TB är möjligt redan idag. Byt även till TLC och du har 50% mer lagringsutryme.

Teoretisk är det inget bekymmer att få in 1,5 TB i 2,5". Behovet av 3,5-tumsenheter är ytterst litet, och kommer vara förbehållet storlekar vars pris är avskräckande för den stora massan.

Av Hardware guy

För ett gammalt operativsystem som XP är modern hårdvara fullkomligt okänt. Du måste ha diskettstation för att läsa in drivrutiner för sata-kontrollern.
Saknar du möjlighet till diskettstation måste du skapa ny installationsskiva med integrerad sata-driver för XP64.

Du bör låta ett modernt operativsystem skapa partitionerna så att de alignas korrekt på SSDn.
Jag skulle bota på win7-skivan, och manuellt skapa två partitioner på disken. Större för win7 och en mindre för XP, och formatera dessa, därefter avsluta. Byt till XP-skivan och installera på den mindre partitionen. Därefter installera win7 på den större partitionen. Du bör på det viset få en startmeny med XP resp win7.

Anledningen till att installera äldre operativsystem först är att win7 kan detektera en XP-installation och bevara den. Nu vet jag inte om win7 lägger till en XP64-installation som bootalternativ, men jag tror att den gör det.
Om du väljer att installera win7 först kommer dess bootfiler fullständigt ignoreras av XP64 och du får ingen bootmeny.

Av Hardware guy

Fler kvinnor i styrelserna och utvecklingsavdelningarna kommer förmodligen resultera i fler produkter anpassade för kvinnor.
Förstnämnda påhejat av feminister, det andra fördöms.

@Marie96, du frågade tidigare "Får man som lekman inte ha åsikter om genusfrågor?"
Vi lever i ett fritt samhälle så du får tycka saker, men när det du säger är varken genomtänkt eller korrekt, utan bara 'tyckande', då får du vara beredd på mothugg när du för fram din åsikt som den absoluta sanningen.

Tex ditt exempel med fågelungar, det är inte någon fågelunge som 'offrar' sig för arten. Att den starke knuffar ur svagare syskon är enbart egoistiskt. Färre syskon ger mer mat till mig. Om däremot en svag unge självmant lämnar boet, då är det en uppoffring.

När livet är en kamp för överlevnad blir det givetvis mer våld i samhället. Det går ingen större nöd på oss i Norden. Vi är relativt fridfulla, då största delen av oss har det gott ställt.

Testosteron skapar aggressivitet. Män har mer testosteron. Män är mer aggressiva än kvinnor. Jag ser det som helt naturligt.
Fläckig hyena har honor med mycket testosteron, de är aggressiva, större än hanarna, och dominerar hanarna.

Angående våld mot kvinnor är min teori att människan är en tänkare. Vi har förmågan att förändra samhället snabbare än biologin förändrar människan. Det resulterar i att en del män känner sig hotade av kvinnan, och mot hot försvarar man sig med våld. Ett samhälle som går mot jämställdhet kan alltså vara det som föder våld.

Jag såg en norsk dokumentär om jämställdhet. Den var inspelad efter att Norge utsetts till världens mest jämställda land. Slutsatsen var att kvinnorna där har inget att bevisa, så de kan lugnt välja yrken efter hjärtat. De behöver inte tänka på vilka yrken som är fördelaktiga vad gäller status och lön, så de väljer 'mjuka' yrken i högre grad.

Av Hardware guy

Du kan begära vad du vill.
Som jag ser det - i praktiken ingen garanti eller mycket svår att utnyttja för begagnatköparen. Ett riskabelt köp, och jag skulle definitivt inte betala mer än halva nypriset.

Av Hardware guy

7970 finns varken med 2GB eller 4GB

Av Hardware guy
Skrivet av Bosnic:

Kollade i Disk Manager och hittade att den är markerad med System
https://www.dropbox.com/s/3gm1kz8bvi7ma1c/diskar.png
Om ingen annan kommer på någon lösning så får jag nog ominstallera datorn ...

Edit: Det är disk G: som jag vill ta ut...

Ryck ur disken, boota på win8 installationsmedia, välj att reparera datorn. Följ instruktionerna på skärmen.

Av Hardware guy

Jag tror att WD kan ha 3 års garanti på disken, garantitiden på hårddiskar har gått upp och ner lite under de senare åren, men det är värt att kolla upp. Innehållet får du se som förlorat.
https://westerndigital.secure.force.com/WarrantyCheck?lang=en

Av Hardware guy
Skrivet av toxicstone:

Blir det tillrakligt stabilt om man modifierar om FREECOM Dockningsstation CLS sa dar ar SATA kontakter istallet?

http://www.tekniksupporten.com/tillbehor-harddisk/3403-tillbe...

Det är ju bara en USB-hub det där, så du måste bygga om den rejält.

Av Hardware guy
Skrivet av BriLiAnT:

jag jag har läst och det är ungefär med 1 % moderkortet är asus M5A99FX PRO R2.0.
och dem andra körde med windows 7 och det kör jag också med 64bit ultimate.

Jaja, ultimate har ju en väldigt massa för de flesta privatpersoner onödiga tjänster och annat onödigt krafs som slöar ner systemet. Det kan ju vara en del av förklaringen.

Av Hardware guy

Finns det en resetknapp i fronten kan du flytta den till poweron-pinnarna.

Av Hardware guy

Förmodligen 3 stift till själva brytaren som menas, så du kan använda den både som slutande och brytande kontakt.
Sedan är det 2 separata pinnar till belysningen.

edit, säljarens egen hemsida, större och bättre bilder. Andra bilden visar tydligt http://www.parts-express.com/pe/showdetl.cfm?partnumber=060-8...

Av Hardware guy
Skrivet av highspeed:

Läser man lite snabbt på google om VT-D och Intel TXT så verkar båda ha med virtulalisering att göra. VT-D så kan man dela ut hårdvaru portar typ PCI till en annan maskin och Intel TXT förbättrar säkerheten kring virtulisering av OS.
Med andro ord verkar det vara rätt meningslösa för oss hemanvändare som leker med överklockning, gamar och använder datorn med normala icke geekiga program

Och ändå lägger intel resurser på att deaktivera funktionerna, bara för att några få användare inte ska ska kunna köpa den lägre prissatta konsumentprocessorn istället för motsvarande Xeon-processor.

Av Hardware guy

Klicka på moderkortet i din lista och läs Inets varning. Rekommenderar att du följer deras rekommendation, för övrigt ok.

Av Hardware guy
Skrivet av Oliver91:

av en kompis som sitter dygnet runt och laddar ner saker som inte ska nämnas på detta forumet ska fråga han om han har någon källa på det!

han är väldigt insatt i detta så litar på han.

Inte så att han sett denna sidan? http://scaneye.pl/ (Klicka på check-ip) och fått för sig att det är µtorrent som rapporterar?

Av Hardware guy
Skrivet av DavidtheDoom:

Displayport och Dvi-D stödjer 4k. Right?

DVI-D (single link) stöder WQUXGA (3,840 × 2,400) @ 17 Hz (164 MHz), så visst stöds 4k.

DVI-D DL (Dual link) ger samma upplösning i 33 Hz

Dold text
Av Hardware guy

www.inet.se > support > tillverkarsupport > www.samsung.se

www.samsung.se > support > garanti > monitorer > svar

Av Hardware guy
Skrivet av leafbranch:

Ska 8000 serien köra på 28nm? Skulle ju vara väldigt mycket trevligare om AMD också skulle köra med 20nm.

Varför skulle AMD vänta med 8k-serien till 2014 bara för att kunna lansera den i 20nm?

Av Hardware guy

Tex http://www.kjell.com/sortiment/el/verktyg/mejslar-mejselset/s... har förmodligen rätt mejsel, ph00, ph0 och ph1

Av Hardware guy

Du försöker installera en uppgradering utan att starta installationen inifrån windows.

Har med tidigare windowsversioner (vista/win7) fungerat att installera utan att ange nyckel, när installationen är färdig är windows i 30-dagars demoläge. Starta installationen på nytt inifrån windows och du kan 'uppgradera' denna windowsinstallation.

Av Hardware guy

Har du klarat att uppdatera bios har du klarat att boota upp...eller?
Vad är egentligen problemet? Hårddisk med gammal windowsinstallation så måste du ominstallera.