Inlägg

Inlägg som RobertPer har skrivit i forumet
Av RobertPer
Skrivet av saarikoski:

Finns de någon annan intresserad.

Hej ja är intresserad!
Hade du kartongen eller hur tror du de går att lösa frakt?
//Robert

Av RobertPer

De blev lätt att ta ett beslut om man ska orka greja med skiten eller inte efter ja öppna den. Rätt bränt kretskort...

Av RobertPer
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Nu antar jag att du gjort en reset och att felet är fysiskt. Har du provat skruva upp och se så ingenting har lossnat inuti? Tex kabel, lödning eller nåt?

Precis, gjort reset och provat flera kablar och enheter.
Återställde på något speciellt sett med som Asus bad mig göra med hjälp av WPS knappen.

Har inte skruvat isär, de kanske är enda att göra i detta steg!

Av RobertPer

Asus TUF AX5400 - döda portar

Hej!

Har fått tag en en Asus TUF Gaming AX5400 begagnad. De har visat sig att alla portar på baksidan (WAN in och LAN ut) är helt döda...

Fick tillbaka pengarna från säljaren men funderar på om de på något sätt går att laga den, är de någon som haft samma problem och löst de??

Har provat allt möjligt och även pratat med Asus support som inte va super intresserade eftersom ja inte köpt den ny i butik.

Några tips?

Av RobertPer

Nemen en ASUS TUF-AX5400 Router till bra pris hade ja klickat hem diiiiirekt!!

Av RobertPer
Skrivet av KAN1N:

Själv hade jag nog provat på det med. Blir inte mycket billigare eller bättre än 1599kr för en TUF 5400 om den klarar räckvidden. Du kan ju prova mot din mobil på kontoret innan du köper ett wifi-kort till datorn.

Datorn på kontoret har Wi-Fi. Får försöka placera routern smartare än jag tänkt så bör de funka!

Skrivet av KAN1N:

Här är bra deal på wifi 6 kort sen.
359kr

Asus PCE-AX3000 PCIe-kort (Bluetooth 5.0 Wi-Fi 6 AX3000 Dual Band, 2 x antenner, DFS) https://www.amazon.se/dp/B0831SJ2K9?ref_=cm_sw_r_apin_dp_2MRY...

Beställde ett direkt! Datorn som behöver är ju den som står vid TVn på samma våning. Alltid skönt att slippa massa sladdar oavsett sen!

Stort tack för hjälpen!

Av RobertPer
Skrivet av KAN1N:

Har du lite flyt kan en TUF 5400 klara jobbet själv lite beroende på var du placerar den såklart.
Klipp en på öppet köp och testa. Den är inte overkill, den är riktigt bra för priset.

Räcker inte den får du kolla på dedikerad Mesh-lösning eller lägga till en extra TUF 5400 för mesh.

Annat alternativ är att köra Unifi Dream Router med en extra AP. Dock pallar den bara typ 700-800 mbps. 2500kr för UDR + 1500kr för en AP Wifi 6 så typ 4000 kr.

Tack för svaret! Men ja de kanske är mest värt att satsa på en TUF 5400 och fixa ett trådlöst nätverkskort till datorn så man slipper köra en extra AP eller någon meshlösning för att få internet till TV/Datorn iofs. Sen har jag tur funkar Wi-Fi hela vägen till kontoret med. Kanske är smartast att prova som du säger!

Av RobertPer

Hej!

Jag flyttar strax till hus och behöver lite assistans angående vilken router och mesh nätverk som är mest prisvärt så jag har oerhört dålig kunskap om nätverk. Huset är 77+77kvm(Boplan + källare). Har förstått att ASUS TUF Gaming AX5400 är en bra router men är den kanske overkill?

Tanken är att ha kontor i källaren och behöver ha ett nätverksuttag vid TVn då vi kör allt genom datorn. Vilket upplägg skulle ni rekommendera? Det är betongbjälklag mellan källare och boplan. Tack!

Edit: Tanken är att köra trådlöst till kontoret och vi kommer att köra bredband från Banhof, så deras egna router kanske är ett alternativ med?

https://i.imgur.com/RArhohc.png