Inlägg

Inlägg som Nominous har skrivit i forumet
Av Nominous
Skrivet av Mega-Dark:

Hmm 🤔
I vanliga fall så ska man få upp alternativ för vem (vilket konto) den andra kontrollen ska vara för när man startar den. Och om man råkar välja samma konto som man redan kör så blir det lite så som du beskriver, att den första bara stängs av och den andra tar över.
Men det bör inte hända automatiskt 🤔

Se ifall det finns någon inställning som kanske har aktiverats för att typ kringgå det jag beskrev för att typ kunna byta kontroll snabbare i fall batteriet börjar dö?

Du kan även tästa att bygga om databasen, det kan lösa mjukvarubuggar enligt Sony.
Det gör du i Felsäkertläge.
https://www.playstation.com/sv-se/support/hardware/safe-mode-...

När du resettar kontrollen, är du säker på att du verkligen trycker ner knappen ? För det känns märkligt att båda dina kontroller har exakt samma problem med att de inte behöver paras igen med usb efter en reset.

Tack för svar. Har kikat efter inställningar som kan påverka men hittar inte några inställningar om hur kontrollerna ska interagera med konsolen. Bara inställningar för hur kontrollens knappar och ljud ska ställas in. Ska fortsätta kika lite.

Bygga om databasen låter avancerat 😅 men kanske går om man följer videon.

Jo jag trycker hårt, trycker jag hårdare är jag rädd att jag tar sönder knappen. Man känner tydligt att knapparna trycks in. Jättemärkligt att båda kontrollerna reagerar lika dant och fel. Därav jag misstänker att konsolen strular. Men kontrollerna kanske ändå ska lyckas kopplas från? Blir inte klok på detta!

Av Nominous

Problem att ansluta flera kontroller till PS4

Finns det någon som kan ha någon tanke vad som kan strula med mitt PS4 då jag inte kan koppla upp flera kontroller samtidigt? Båda kontrollerna är parade med USB och funkar utan problem att använda var för sig. Men så fort man trycker på PS-knappen på den kontrollen som inte används (för att ansluta en till kontroll för spel för 2) så tar den istället över och stänger ner den första anslutna kontrollen. Samma sak om man trycker på PS-knappen på första kontrollen så tar den tillbaka styrningen och stänger ner den andra kontrollen.

Jag har försökt reset'at båda kontrollerna med gem på baksidan i lilla hålet, hållit i långt över 10 sekunder men ingen av kontrollerna kopplas ifrån konsolen. Konsolen har både varit påslagen, avslagen och totalt strömlös. Ingen skillnad. Bara trycka på PS-knappen så startar kontrollerna upp och är parade utan USB. Så de verkar inte gå att koppla ifrån konsolen heller.

Vad kan man testa mer? Återstår det bara en hårdreset av konsolen då jag gissar att felet ligger hos den då båda kontrollerna agerar lika dant? Men märkligt att det inte går att reset'a nån av kontrollerna.

Hjälp

Av Nominous

Finns det någon som kan ha någon tank vad som kan strula med mitt PS4 då jag inte kan koppla upp flera kontroller samtidigt? Båda kontrollerna är parade med USB och funkar utan problem att använda var för sig. Men så fort man trycker på PS-knappen på den kontrollen som inte används (för att ansluta en till kontroll för spel för 2) så tar den istället över och stänger ner den första anslutna kontrollen. Samma sak om man få trycler på PS-knappen på första kontrollen så tar den tillbaka styrningen och stänger ner den andra kontrollen.

Jag har försökt reset'at båda kontrollerna med gem på baksidan i lilla hålet, hållit i långt över 10 sekunder men inhen av kontrollerna kopplas ifrån konsolen. Konsollen har både varot påslagen, avslager och totalt strömlös. Ingen skillnad. Bara trycka på PS-knappen så startar kontrollerna upp och är parade utan USB. Så de verkar inte gå att koppla ifrån konsolen heller.

Vad kan man testa mer? Återstår det bara en hårdreset av konsolen då jag gissar att felet ligger hos den då båda kontrollerna agerar kika dant? Men märkligt att det inte går att reset'a nån av kontrollerna.

Hjälp