Inlägg

Inlägg som Steamroad har skrivit i forumet
Av Steamroad

Är det någon som spelar som vill slå följe? Heter yezpr på steam och spelar gärna med andra.

Av Steamroad

Jag har i princip samma maskin förutom vattenkylningen och det fungerar ypperligt till BF:V. Köp och njut.

Av Steamroad

Tryck på knappen men ha strömmen avstängd. Du smartphonar till strömbrytaren och slår på den och kaffebryggaren kommer gå igång eftersom knappen står på on. Eller missar jag något?

Förövrigt så kommer kaffet troligen smaka annorlunda/sämre i och med att vattnet är gammalt över natten.

Av Steamroad
Skrivet av RVX:

Utan att kolla alltför noga, så känns det som ett majoriteten av Philips priser via sin webbshop ligger ungefär en 30-40% över vanliga återförsäljare. Vilket i så fall gör att rabatten inte blir lika mycket

Skickades från m.sweclockers.com

Jag håller inte med. Jag köpte tandborsthuvudet i pack om 8. Ordinarie pris hos Philips var 399, 499 hos närmsta konkurrent. Köpte också till sambon, ordinarie pris hos philips 249, 299 hos elgiganten, 399 hos elgiganten.

Sammanfattat köpte jag och sambon sex olika paket till samma pris som för två hos elgiganten. Det tycker jag är bra pris.

Av Steamroad

Hur är era erfarenheter av ljudnivån för ert bygge? Kan den stå på skrivbordet utan att föra massa oväsen vid spel, dvs nästan full last? Eller finns det några tester att ta del av?

Jag har ett Gigabyte GTX 1080 Gaming, den med trippelkylare. Jag ser att den inte finns med på listan över passande GPUer men någon kanske har testat redan?

Av Steamroad

Hej,

Har du windowslicens sedan innan eller krävs det också vid köpet?
Datorn kommer i delar så du kommer ändå behöva bygga ihop den själv, är du OK med det eller skulle du hellre vilja hitta ett färdigbyggt alternativ?

Kan ett begagnat köp vara aktuellt om du har en tight budget?

Av Steamroad
Skrivet av upf:

Köpte du asuskortet med inets sweclockers bf erbjudande eller bf? Jag köpte den på sweclockers men fick inte med någon kod för BLOPS4.

BF följer med från Ndivia och du ser den i samband med köpet från Inet, för BLOPS behöver du registrera det direkt hos Asus här: https://promotion.asus.com/en/call-of-duty-black-ops-4-domina...

Av Steamroad
Skrivet av MinscS2:

Någon som har hittat några vettiga recensioner på Asus kortet som Inet sålde igår?

Har letat men hittar inget vettigt, bara reviews från glada amatörer och dom lämnar alla mer att önska.
Att kortet presterar i spel fattar vem som helst, men jag skulle vilja veta mer om saker som ljudnivå, temperatur, OC-potential, etc.

Det närmsta jag har hittat är en recension av strixkortet, skillnaden verkar vara att strixen har trippelkylare och den här dubbelkylare istället. Jag valde att avvakta och nu är de slut.

Av Steamroad
Skrivet av JoakimJonasson:

Att möjligen göra en överklocking i framtiden i samband att köpa ett par nya ram med över 3000 mhz kanske är en trygghet att ha. Att klocka är inget jag sjävl har erfarenhet av men får hitta hjälp när det är dags.

Pengar för ett klart operativsystem finns med i budgeten. Frågan är i vilken komponent man skulle lägga den tusenlappen i om msn väljer ditt alternativ ?

Skickades från m.sweclockers.com

På den jag länkade till hade jag sneglat på att sätta i mer SSD eller lagt till för ett värre 2080, men inget krav på något av dem. Troligen är a180 billigare för att vissa av delarna redan finns med eller kommer komma med på black friday.

Av Steamroad

@JoakimJonasson:

Tjena! Ojdå, det var faktiskt A180 jag menade. Denna https://www.komplett.se/product/11445/datorer/komplett-pc/kom...

Vi är några på jobbet som sneglat på den men med justeringen av att plocka bort Windows.

Den stora skillnaden mot den du länkade är processorn och de är likvärdig i prestanda enligt detta: https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-7800X-vs-...

Stora skillnaden är om du ska överklocka en massa där 7800X är ett bättre alternativ, men det kanske du inte ska göra?

Av Steamroad

Hejsan,

Lite beroende på vad du har för behov så skulle jag tipsa om att du kollar in alternativet a170 med några justeringar. Den innehåller en Ryzen 2700x och är snarlik i övrigt. Den kan du konfigurera om på deras sida och plockar bort Windows, samt lägger till samma nätagg som du har på den du visar.

A170 kostar då strax under 17.000 kr och du har god budget för att köpa windows från t.ex. livekort.se för ett par hundra och installera via USB på enkelt sätt.

Av Steamroad

Sidan är snygg och så men känns ny och lite ofärdig. Även deras facebook är ny och skapades den 16e oktober. Mobilnumret de hänvisar till är dessutom felaktigt, är en siffra för mycket. De verkar inte heller sätta ut något org.nummer på sin hemsida och erbjuder inga som helst fakturaalternativ.

Jag hade tagit det lugnt och inte handlat på sidan.

Av Steamroad

Tjena,

Jag har nyligen byggt en snarlik maskin och valde bort MSI 2070 mot ett Gigabyte 1080 som var överklockat från fabrik. Bättre prestanda än MSI-2070 och dessutom mer strömsnålt. Har ni lite is i magen kanske ni kan få tag på ett 1080 ti som är rejält mycket prestanda för pengarna. Frågan är dock om det behövs för hans behov och om ni kan hitta ett vettigt 1070 istället?

Jag hade nog också bytt ut kylaren mot en Cooler Master Hyper Evo 212 som är extremt mycket kylare för pengarna.

Summa summarum: Mycket bra bygge för pengarna.

Av Steamroad

Vad är det egentliga behovet av bilen för dig? Det är nämligen ganska stor skillnad på en 320 Sedan och XC70 i storlek, både hur mycket du kan lasta och den faktiska komforten.

Har du den budget du har skulle jag rekommendera att titta på en fabriksny bil, t.ex. nya Ford Focus som just nu säljs med ST-line till ett rejält bra pris. Det kommer sannolikt bli något dyrare än dina andra exempel men bilen blir helt ny och är testvinnare i princip överallt.

Av Steamroad

Grymt! Jag är inte ens förvånad av någon anledning. Den där uppfällda bakplattan är smart.

Av Steamroad
Skrivet av Sideburns:

Kan inte koncentrera mig om det är för stökigt. Mår inte bra om det blir så där rörigt.
Har det lika dant på jobbet...

Detta är "stökigt" hos mig. Alla stärkare hemma från replokalerna mm, vilket inte brukar vara fallet.
https://i.imgur.com/0ByoAFI.jpg

Hur har du löst kabeldragningen runtomkring datorn? Intresserad att se.

Av Steamroad

Användare: @BigO161107
Typ av affär: Jag köpte
Tillvägagångssätt: Upphämtning, kontant
Produkt: Asus PG279Q 27"

Positivt:

Trevlig kille, hjälpsam. Var strul med Swish från Nordea när jag skulle betala men det var inget problem för säljaren som tog emot kontakter.
Negativt:
- Inget

Slutbetyg: 5/5

Av Steamroad

@anon193054:

Hej! Vad är det för skåp med glasdörrar? Har en liknande tanke för mitt Commodore 64 men inte hittat något passande skåp..

Av Steamroad

Ja, referenskort mot referenskort. Men ett Gigabyte 1080 kostar 5999 kr och är överklockat som standard. De 2070 som finns ute är under 6000 kr, msi och Palit, är referenshastigher och ligger efter i prestanda i jämförelse. Vill du ha ett 2070 som snabbare får du kliva upp till cirka 7000 kr istället men då är kanske ett 1080ti ett smartare väl ändå?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Steamroad

Hej,

RTX 2070 är instegsmodell i nya serien. För 300 kr till för du ett gigabyte 1080 som presterar bättte resultat. Jag hade också valt en hyper 212 kylare istället för pure rock, den är både tystare och svalare.

Skickades från m.sweclockers.com