Inlägg

Inlägg som Tubb3 har skrivit i forumet
Av Tubb3
Skrivet av dave:

Inte gratis för mig eller missarr jag ngt?

Det var ett av förra månadens spel för prenumeranter.

Av Tubb3

Riktigt bra månad! Tunic och GR2 lockar mest.

Av Tubb3
Skrivet av evil penguin:

Men om tänker sig att docka telefonen på något vis så kan det ju vara en grej i förlängningen.

Det är precis detta jag tänker på. Så småningom gissar jag att alla spel görs till mobiler, vilka i sin tur driver spelet på större skärmar. Kan bli bra, om hårdvaran tillåter det i tillräcklig utsträckning såklart.

Av Tubb3
Skrivet av ipac:

Specen säger det tydligt.

Dvs, om ett spel saknar 60 fps-läge så är det (som regel, eftersom grafik är så enkelt skalbart) för att det är CPU limited.

Pro erbjuder här (valbart för utvecklare) ingen resp minimal CPU boost. Oavsett så hjälper det inte.

Tack för svaret!

Då är det alltså i princip ”enbart” extra ögongodis som är säljargumentet? Blir intressant att se hur stor skillnaderna blir. Med tanke på att priset förmodligen landar en bit över basmodellen så kommer den nya lådan förmodligen inte rättfärdiga en uppgradering för de flesta - speciellt de som redan sitter på originalet. Men vi får se!

Av Tubb3
Skrivet av Bozzeta:

Är det 30fps på PS5 blir det även det på Pro.
Möjligen får du bättre upplösning med PSSR.

En helt ärlig frågan från en som inte är helt insatt: Hur vet du det?

Av Tubb3

Kör med extern sub! Bra ljud gör stor skillnad även på lägre volymer.

Av Tubb3
Skrivet av Entash:

Officiella datum för XBOX spel på Playstation

• Pentiment - PS4, PS5, (och Switch). 22 februari

• Hi-Fi Rush - PS5 19 mars

• Grounded - PS4, PS5, (och Switch). 16 april

• Sea of Thieves - PS5 30 april

Sea of Thieves & Grounded har stöd för Crossplay.

https://news.xbox.com/en-us/2024/02/21/new-platforms-new-play...

Crossplay är riktigt nice!

Av Tubb3
Skrivet av friArsenik:

Effektivisering av verksamheten...

Nothing personal - just business.

Ingen personal - ingen business.

Av Tubb3

Svep all the way! Körde Meego och Sailfish i många år och var förvånad att det tog så lång tid för giganterna att snappa upp gesterna. Än idag ligger jättarna efter när det gäller navigering av OS:et.

Av Tubb3
Skrivet av Edvin1:

Det där är ju ren spekulation. Som att spå i kaffesumpen.

Därav ”tror”.

Av Tubb3
Skrivet av ipac:

GTA VI och 60 fps lägets vara eller inte vara blir spännande. Något av denna generations "sanningens minut".

Det finns ju en metoder att ta till även i CPU begränsade scenarios; inte minst att minska antalet aktörer (NPCs etc) och kanske även minska uppdateringsfrekvensen på dem. Men frågan är om R* VILL göra detta - i nån mån blir det ett annat spel efter sådana tilltag.

Jag tippar att de kommer göra det, dvs att bas-PS5 och Series X faktiskt kommer ha ett [upp till] 60 fps performance läge.

Gör de det inte så är som sagt tippande #2 att inte heller PS5 Pro kommer ha ett 60 fps läge i spelet.

R* största huvudvärk lär dock vara att få in liret i Series S patetiska 10 GB minne. Idiot-konsol, MS förtjänar att vara distanserad 3a och sist denna generation.

Tror inte heller att PRO får 60 fps om inte basmodellerna får det. Isf blir högre uppdateringsfrekvenser exklusivt för PC eller next-gen. Knuffar folk mot dubbel- eller trippeldip a la GTAV.

Av Tubb3
Skrivet av BrottOchStraff:

Jag har tyvärr tappat hoppet gällande 60fps spel. Spelstudion verkar hellre vilja pressa på med RT och hög upplösning för att få snygga screenshots i social media. Istället för att designa från grunden för 60fps eller helst ännu högre och skap en bra känsla när man faktiskt spelar spelet. Med väldigt få undantag.

Därför känner jag inte att det blir värt en uppgradering från baskonsolen. Det kommer bli 4k 30 med RT i de flesta spel ändå. Kanske att PRO versionen kommer ha mer naitive upplösning och RT på oftare än av. Men jag tror majoriteten av spel kommer vara 30fps.

Jag tror på att trenden svänger framöver. Har följt branschen i många år—både medialt samt via diverse forum—och pratet om 60 fps som ett önskat golv har nog aldrig varit mer frekvent. Mina observationer är såklart enbart anekdotiska, men förhoppningsvis ligger det något i dem.

Av Tubb3

Trailern släpptes tidigare pga. läcka:

Av Tubb3
Skrivet av Brainy:

Såhär ett år senare. Är du fortfarande nöjd? Sitter och kollar vad jag ska köpa 😄

Jodå, funkar över förväntan skulle jag säga! Fick det inte riktigt att se snyggt ut från sidan, men listen sitter stabilt fortfarande.
Som biasljus så gör den dock precis vad den ska.
Har testat att växla mellan tänd och släkt list i mörkt rum, och skillnaden i hur bilden upplevs är påtaglig! Tillhörande app är också smidig, och det är lätt att ställa in scheman för listen.

Det enda negativa är att jag upplever att halvan närmast kontakten numera lyser något varmare än den andra halvan. Det är dock fortfarande marginellt, och ännu inget som gjort att jag funderar på reklamation eller nyköp.

Av Tubb3
Skrivet av Danieleet:

Nepp

"Om du ger konsumenten en ny vara och fel uppstår även på den varan, oavsett om det är samma fel eller ett nytt, har konsumenten rätt till tre års reklamationsrätt. Reklamationsrätten gäller då från den dagen konsumenten fick den nya varan. "

https://www.konsumentverket.se/for-foretag/konsumentratt-for-...

Det här hade även jag missuppfattat. Stooort tack!

Av Tubb3
Skrivet av nu1mlock:

Funktionen finns ju kvar men är dold för att få konsumenter att tro att man måste köpa PS Plus. Man kan fortfarande spara sparfiler på USB..?

Jo men det är bra mycket bökigare än hur det fungerade på PS4. Fult.

Av Tubb3

Själv tycker jag absolut att de hade kunnat haft kvar möjligheten att spara sparfiler på USB. Bara snålt och fult med rådande upplägg.

Edit: Stavning

Av Tubb3

Jag slog till på en Samsung soundbar till min Sony-TV i julas, och jag är jättenöjd! Anekdotiskt såklart, men FYI och allt sånt där.

Av Tubb3
Skrivet av Printscreen:

Det blir nog svårt på bluetooth. Airpods/pro lär väl vara det mest optimerade eftersom det är i det egna ekosystemet.

Det är väl ungefär min bild av det också, men inte värt det då jag redan har ett par bra BT-lurar. Får bli trådat helt enkelt!

Av Tubb3

Trådlösa hörlurar med låg latens till iPhone?

Tjabba,

Har börjat latja lite med en sampler på telefonen (iPhone), och undrar om någon har koll på om det finns vettiga trådlösa hörlurar/buds med låg latens för telefoner från Apple? Har letat runt lite nu under kvällen, men det verkar som att det är den trådade vägen som gäller… eller?

Om någon har något förslag på en trådlös lösning där fördröjning mellan input och uppspelat ljud inte är ett störningsmoment, hojta gärna till här! Tack på förhand.