Inlägg

Inlägg som Garlicbread7 har skrivit i forumet
Av Garlicbread7
Skrivet av Sarato:

Jag har varit med om nätverkskort som fått hela nätverk att spöka så jag ser det inte som en omöjlighet.

Ska testa och återkommer!

Av Garlicbread7
Skrivet av Sarato:

Jag skulle rekommendera att prova att nollställa nätverksinställningarna på PS5 och se hur det funkar då. Prova även att koppla upp konsolen till Wifi och se om det blir samma problem.
Det kanske är långsökt men prova även en annan port på routern och prova såklart även att inte använda routern alls och koppla direkt till nätverksuttaget.

Konsolen har bara varit uppkopplad till wifi än så länge. Jag ska testa och köra med ethernetsladd i veckan men känns så konstigt att det borde vara ett problem.

Av Garlicbread7
Skrivet av blunden:

Felet uppstår alltså aldrig när PS5:an ej är inkopplad?

Någon form av QoS skulle förmodligen kunna lösa det i så fall, men det är gissningsvis inget som Telias nedlåsta gränssnitt låter dig konfigurera.

Dom gånger jag har fått problem verkar den gemensamma nämnaren vara när PS5:an är på, eventuellt när den laddar ner saker? Men det är så konstigt att problemet inte går tillbaka till normalt när den stängs av eller till och med inte ens är inkopplad.

Av Garlicbread7
Skrivet av blunden:

Vet du om grannar upplevt problem med hastigheten vid samma tillfällen? Tänkte ifall det rör sig om nätet vid er är överbelastat.

Rör det sig om hus eller lägenhet?

Lägenhet. Med Teliafiber.

Skrivet av sesam2k:

Om du har någon router eller liknande, prova koppla bort den och kör ethernet kabel direkt i uttaget.

Har testat det när jag pratat med kundtjänst på Telia, men det blir samma resultat.

----------------------------------------

Det verkar som det är PS5an som överbelastar routern - vilket är standard routern som Telia skickar med, vet inte om man skulle testa och köpa en egen router och testa om det fungerar bättre då, men känns märkligt att en PS5 skulle kunna göra det med t.o.m Telias routers. Alternativt att det är fel på nätet i området eller liknande, men Telia säger att dom inte ser något fel.

Jag har kollat runt lite på nätet och det finns forumtrådar där folk beskriver liknande problem, men skillnaden där är att när PS5an stängs av så ska allt gå tillbaka till normalt. För mig tar det till typ nästa dag innan det är tillbaka till normala nivåer.

https://www.reddit.com/r/playstation/comments/pz9gst/hard_lin...

https://www.reddit.com/r/PS5/comments/kfvv01/ps5_downloads_ki...

Jag har även försökt gått in på routerns inställningar och kolla om PS5an prioriteras på något vis. Men ser inget noterbart där.

Av Garlicbread7

Nerladdning fluxerar under dagen via Telia fiber. 100/100

Jag har varit i kontakt med Telias kundservice och dom noterar inget fel på hårdvara eller kablar och dom får samma mätningar. Jag kör med ethernetsladd in i min dator. Och får även lågt på andra enheter som laptop/mobil. Det började ske igår när jag startade min PS5a som är uppkopplad via wi-fi som började ladda ner uppdateringar och sånt. Jag har försökt kolla på PS5an prioriteras på något vis, men sedan när den är avstängd så är det likadant.

Telias kundservice gjorde det till ett ärende och det lät som en tekniker skulle komma och kolla på det. Har ni någon aning vad problemet skulle vara?

Senaste sökningen:

https://i.gyazo.com/d5750ee196609e6c13a5da63474f6e59.png

Kan tillägga ner jag lämnade min lägenhet igår kväll så var den nere på 1-siffriga summor. När jag kom hem igen vid lunchtid så var det tillbaka till normala nivåer innan den sjunker igen.

Av Garlicbread7
Skrivet av Robocrap:

Fick ett mail idag att försändelse förbereds från CDon. Beställde med leverans 31 oktober för några veckor sedan. Så det verkar som det är på gång nu EDIT: Nu är det uppdaterat på Beställningssidan med kollinummer. Så alla som har bokat tidigare borde få leverans nu kan man hoppas!

Min kusin som bokade fick ett liknande mail, härligt!

Av Garlicbread7
Skrivet av Libra-75:

Annan tredjepartssäljare kanske? För den säljs och skickas ju inte av CDON.

Dem som dom hade tidigare idag såldes och skickades av CDON.

Av Garlicbread7

Intressant att nu har dom en leveranstid på 1 dag, men dom som bokade får tydligen vänta tills 31:a oktober. What gives?

Av Garlicbread7

https://cdon.se/hemelektronik/sony-playstation-5-ps5-c1007117...

https://cdon.se/hemelektronik/playstation-5-standard-fifa-23-...

PS5 och PS5 + Fifa finns båda på CDON just nu.

Dock verkar det som man får inte versionen utan FIFA först 31a oktober, vilket är rätt konstigt.

Av Garlicbread7

"Releasedatum: 2022-10-31"

Är det då man får den? Lite udda då FIFA bundlen verkar ha det också, men den släpps väl rätt snart? Kanske är placeholder iofs.

Av Garlicbread7
Skrivet av Garlicbread7:

Likadant på MM Sundsvall. Vill dom inte skicka PS5or norr?

Well, well...

Dom ringde idag och frågade om polaren hade hämtat sin PS5:a. Han svarade nej, och på personen som ringde så lät det som att PS5an hade varit i affären ett bra tag, men att dom hade glömt och kontakta honom... lyckat.

Av Garlicbread7
Skrivet av Kurkal:

Bokade på Mediamarkt Umeå idag. Nån som fick prognos på leveranstid när dom boka. Fick ingen själv när jag fråga.

Likadant på MM Sundsvall. Vill dom inte skicka PS5or norr?

Av Garlicbread7
Skrivet av Wakakuu:

För er som har möjlighet att ta er till en Mediamarkt butik är bokning nu möjlig av standardversionen. Krav på 50% förskottsbetalning och leveranstiden ska vara max 4 veckor.

Dammit. Min polare bokade sin PS5:a den 7:e oktober har fortfarande inte hört någonting från MM.

Av Garlicbread7

Är det någon som fortfarande väntar på MediaMarkt bokningen?

Av Garlicbread7
Skrivet av Tjalle142:

Har han bokat i nacka? För jag och mina vänner bokade 8:e och 9:e och vi har fått våra. Det var dock disc edition

Sundsvall. Yep disc edition här också.

Av Garlicbread7
Skrivet av Tjalle142:

Har 2 vänner som bokade dagen efter mig i Nacka, en fick samtal att den fanns att hämta en fick inte. Så jag frågade om dem hade räknat alla och ringt alla och de hade dem. Men jag fick veta av honom att en till badge var Påväg in. De hade dem fått av Sony. Så din kompis bör ha den inom 2 veckor ifall han bokade runt tiden vi bokade

Håller tummarna! Han bokade den 7:e, dock ingen aning hur många bokningar just denna MediaMarkt har.

Av Garlicbread7
Skrivet av Tjalle142:

Nu ringde mediamarkt nacka och sa jag kan hämta mitt ps5

Härligt. Hoppas min polares dyker upp snart också!

Av Garlicbread7
Skrivet av Tjalle142:

Har köpt 6 st spel själv men står utan konsol :,)

Vad har du fixat för spel hittils? Har ännu inte skaffat en PS5:a ännu, men är sugen på Demon's Souls, Ratchet & Clank and Returnal hittils.

Av Garlicbread7
Skrivet av marguqqen:

Vilken MM har han bokat på? För jag bokade den 9e i Nacka och blev då lovad en väntetid på högst 4 veckor. Nu är jag inne på fjärde veckan och de ser inte alls ljust ut då deras senaste leverans var på 5 konsoler. Dom verkar även prioritera folk som köpt bundle om jag förstår det rätt.

Sundsvall.

Det låter ju inte helt lovande. Tror min polare fick bara informationen att dom skulle sms:a honom när PS5:an hade kommit in, dock ingen väntetid eller dylikt.

Av Garlicbread7
Skrivet av Tjalle142:

Bokade 8:e oktober fortfarande inte fått min

Alright. Har en bekant som bokade den 7:e oktober men har inte hört något ännu. Får hoppas det dyker upp snart, stackaren har redan köpt några spel till konsolen ha.