Inlägg

Inlägg som anon32713 har skrivit i forumet
Av anon32713
Skrivet av Xeonist:

Inte trasigt är ju relativt. Det är fortfarande så nytt att ingen ens har kommit på tanken att "göra sönder det".
Men det räcker ju att ett antal mer eller mindre oseriösa aktörer börjar implementera BankID för ändamål som det kanske inte alls är tänkt, så förstör man inte bara "varumärket" utan även legitimiteten.

Vore det då rättvist att säga att varumärket "Sverigebilden" med pajasarna som låtsas styra landet representativt och demokratiskt som alla bestämde att "Public Service" skulle vara en skatt och som nu med hjälp av "Public Service" verkar bestämma att vi ska med i NATO fortfarande har legitimitet och därför är en vinst för BankID's fortsatta legitimitet?

Skrivet av anon134512:

Klart det handlar om kontroll.

Att något så samhällsviktigt som bank ID inte kontrolleras direkt av staten redan är inget annat än smått sjukt.

Det är inte till någons fördel att det ligger i kapitalismen och bankernas egna händer. Givetvis ska staten ha full insyn och kontroll över samhällsviktiga funktioner.

Ibland måste man fixa saker som inte är trasiga (som att insyn saknas( för risken att det går åt helvete är för stor.

Men hur mycket insyn har du i Staten? Tror du att de är transparenta mot dig?
De har redan sagt åt bankerna att de måste följa "KYC"-dynga där banken inte alls har något att säga till om. Du kan ha varit kund i 40 år där både Stat och Bank har full kontroll över ditt digitala penningfotspår men om du inte följer protokollet och hoppar genom ringarna Staten lagt fram kan bankerna frysa dina konton. Och de måste göra det för annars fryser Staten banken. Och nu vill Staten ha kontroll över din förmåga att fungera i det digitala samhället i något som inte ännu är helt fascistiskt.

Det som är sjukt är att folk är så godtrogna Sveriges institutioner som systematisk underminerar förmågan att existera utanför dess kontroll. Att all offentlig makt utgår från Staten, istället för att all offentlig makt utgår från folket. 1975 utgjorde det första steget i upp är ned och ned är upp.

Jag skulle vända på det och säga att risken att du hamnar under det sociala kreditsystemet är åt helvete för stor.

Skrivet av Beltet:

I Sverige är det domstolarna.

Och vem kontrollerar domstolarna?

Av anon32713

De flesta spel idag erbjuder sällan något nytt. Det är samma typ av handling i ny förpackning, om än ännu mindre intressant eftersom samhället som sådant bara blir dummare och dummare och åsikter om rätt och fel strömlinjeformas. Det finns inget riktigt val att göra i spelen längre. Du kan spela spelet utifrån utvecklarens idéer och värderingar, vilket idag grundar sig i mestadels stora politiskt korrekta aktiebolag eller så kan du välja en indie-titel med värderingar som grundar sig i den kulturella marxism som råder inom skolväsendet som programmerat fram dessa utvecklare i Väst. De två spåren är hur som helst inte längre särskilt långt ifrån varandra.

Jag påbörjade Wasteland 3 entusiastiskt för två veckor sedan och har kommit en bra bit, men nu är jag rätt apatisk till mina karaktärer och mitt uppdrag. Alla hatar Patriarken och säger att han är dålig och ändå har jag inte stött på något som direkt visar på att han är en dålig individ. Skulle bli förvånad om det visar sig att han inte är en skurk, enligt storyn då.
Sen är det lite om robotar vs människor. Inget unikt. Moral hit och etik dit. Robotar vill bara leva i fred som de överlägsna gräsrökande fritänkarna de är, yada yada yada. Men det är i princip som att spela Wasteland 2 igen. Wasteland 3 är dock bara ett i raden av dessa entusiastisk påbörjade resor som avslutats innan mållinjen ens skymtats.

Nej, de enda spelen som tilltalar nuförtiden bortsett från multiplayer, om ens det, är spel som är lite öppna men som erbjuder lite av en upplevelse utan större story ändå, exempelvis Snowrunner, Hunter: Call of the Wild, Stormworks: Build & Rescue.

Av anon32713

Aaah... Staten ger sig i kast med att fixa något som inte är trasigt. Vad kan gå fel?

Antagligen handlar det ändå inte om "skydd" utan om kontroll - om statlig makt.

Av anon32713
Skrivet av Hulle:

Jag kom in i rätt mood sen och tyckte Tiger II var rätt bra faktiskt. Köpte E75 nu, blir säkert bra när jag fixat stora pickadollan.

Däremot undrar jag såhär, jag har nästan aldrig spelat lights, är usel på dem. Men om jag nu ska försöka spela EN light och skaffa crew till den osv... vilken ska jag ta? Jag har dessa: Super Chaffee, Walker Bulldog, T49 och BC 12-t.

/hulle.

Jag gillar Tiger II, den har en bra kanon. Gäller att hålla sig på lite avstånd hela tiden bara så att pansaret kan fungera någon gång. E75 är riktigt bra, där kan man börja gå in lite närmare men kupolen är ju tyvärr där på den också.

Ska du lära dig lights av de där så ta BC12:an. Den har camo (till skillnad från jänkarna) och du får tänka till lite med bössan som blir farligare desto längre tid som passerar.

Av anon32713
Skrivet av Tipko:

Woohoo, äntligen en bra rea på en stor intern hdd! tack @roob !

Härligt!
Jag hann inte med

Av anon32713

Ljudligt irriterande förvaring

Av anon32713

He heey. 3 minuter 33 sekunder är det jag är mest stolt över.

Av anon32713

lol. gillar hur det inte finns något land i sikte på en rätt liten rymdboll.

Av anon32713

Såklart! Lösningen på ett problem är alltid mer statlig kontroll. Snart kan vi deklarera krig på piratkopiering!

Av anon32713

Acceptera fel och återkalla. Kostnadsanalys: Dyrt.
Invänta garantiärende från kund. Ingen större risk att processorn fallerar inom garantitid. Kostnadsanalys: Acceptabel.

Beslut:
Spela Allan i ett pressmeddelande.

"Kära kunder! Det är inget vi har någon erfarenhet med från tidigare processorer. Men det är klart att det är normalt att det böjer sig lite grann."

Av anon32713

Bredaxlad med mansarmar och stenansikte. Mycket feminina drag. Inte alls grotesk.

Av anon32713

"Enligt PTS har övriga internetleverantörer redan lämnat in samma uppgifter de kräver av Bahnhof"

Utan att ha kollat något ingående låter det ju lite som att PTS resonerar som "Alla andra underkastar sig oss så ni måste också göra det. Seså. Ned på knä, Bahnhof", och den neurotiskt narcissistiska Staten får spel när den blir ifrågasatt.

Klassiskt power-move.

Av anon32713

Massiva snurrplattor i makroformat!

Av anon32713

Köpte en 970 Evo Plus 500GB igår för under 900:-. Tror den räcker gott. Det är jättehäftigt med hastigheter osv. men att ladda en nivå en sekund snabbare för tusingen mer är inte värt det, i min mening. De fina 5000 MB/s hastigheterna är heller inget som används vid gaming eller ens någonsin (om man inte är supernischad och flyttar ljud och video dagarna i ända).

Av anon32713

Du nämner inget om nätagg. Det kostar ström att köra hårddiskar, och de använder alla samma lina vilket betyder att du kan ha nått gränsen för ditt nätagg.

Av anon32713

Enterprise-diskar tar väl mindre hänsyn till strömförbrukning och ljudnivå, men svårt att utläsa något utmärkande i specifikationerna. Hur som haver brukar Enterprise vara Enterprise av en anledning.

Av anon32713
Skrivet av Cenorida:

Menar du massförstörelsevapnen i form av Covid-vaccin?

Kom ihåg att du kan förlora hela det investerade kapitalet.

Citat:

OPERATIONS RESEARCH TECHNICAL MANUAL TM-SW7905.1
Welcome Aboard

This publication marks the 25th anniversary of the Third World War, called the “Quiet War”, being conducted using subjective biological warfare, fought with “silent weapons.”

This book contains an introductory description of this war, its strategies, and its weaponry.

May 1979 #74-1120

https://enchantedlifepath.com/war-on-humanity/silent-weapons-...
https://archive.org/details/SilentWeaponsForQuietWarsOriginal...

Av anon32713
Skrivet av Stan Carley:

Jag får förslag om att investera i fonder som är "Gröna, rena, fredliga", men jag tror inte på den ljusa framtiden
Har ni några tips på fonder som anses vara smutsiga (kanske som mest handlar med olja och massförstörelsevapen)?

Fonder är svårt. Man får kolla i periferin eftersom alla godhetskrigare som Banker och Fondförvaltare knappt får röra en fond om den har olja explicit i sig.
Massförstörelsevapnen hittar du i bolag som Pfizer, Johnson & Johnson, Moderna, och AstraZeneca. Dock har de ju redan stigit kraftigt så jag vet inte hur mycket det finns att hämta där.

Det näst smutsigaste man kan köpa är väl Apple, Amazon, eller Alibaba eftersom hela deras verksamhet drivs av olja och slavar.

Lockheed Martin är väl annars ett av de mest korrumperade försvarsbolagen man kan hitta och som fullkomligt badar i pengar från skatteslavar, krigsoffer, och norska oljepengar i år och år framöver när de valde F-35 istället för Gripen så det kan ju vara värt att kolla in.

Själv gillade jag kol men det har också stigit så mycket i pris nu eftersom den gröna omställningen gjorde sig påmind i vinter bland Euro-Tysk politik och feltänk... Så nu är det är kanske dags att börja rotera hårt in i tobak och alkohol igen när misären börjar på riktigt.

Av anon32713

Bahnhof <3

Av anon32713

Slopa skatten helt så blir det jämnt för alla och politkerna hamnar i rännstenen där de hör hemma.