Inlägg

Inlägg som Zeilon har skrivit i forumet
Av Zeilon
Skrivet av Lajfstajl:

Holy shit, låter helt sinnes. När var detta?

Beställdes under Black Friday. Fick tillbaka för en vecka sedan. Dock tog Webhallen ansvar för det med att helt byta ut den samt kompensation.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zeilon
Skrivet av Irre:

Jag säger som Stefan Löfven. Detta är inte acceptabelt. Begär pengarna åter. Om de inte klarar service pga jul och en massa reor så är det deras fel, inte kundens.

Och då har jag inte ens nämnt hälften av allt som gått snett under hela processen..

Av Zeilon

@muSashi: Jodå, det gick bra & den hade jag möjlighet att njuta av ett kort tag med grafikkortet i en annan PCIE-slot, men den resulterade i en stukad fot & en kraschad dator ett par veckor senare. Jag har inte haft en helt lyckad höst när det gäller datorer, men som tur är så täckte hemförsäkringen det minus självrisken. Så jag beställde en ny som jag ännu inte kunnat utnyttja, så tja..FML..

Av Zeilon

Jag har råkat ut för liknande situation.

Köpte en custom config på Black Friday & den levererades efter diverse förseningar & krångel som jag som kund själv fick hålla koll på & jaga för att undvika ytterligare förseningar. Till på köpet hade jag beställt hemlevererans, men pga fel i deras system så låg den för att hämtas ut i butik i flera dagar innan jag upptäckte det & såg till att den skickades.

När jag fick hem den visade det sig att vissa komponenter inte var monterade utan följde med löst samt att det var fel på på datorn då den kraschade gång på gång när grafikdrivrutiner installerades. Jag testade med 3 olika versioner med fräsch installation av Win 10 varje gång. Den skickades in med utförlig information & ändå lyckades de ändå inte förstå samt åtgärda felet. När de meddelade att den var klar misstänkte jag att det inte var åtgärdat så jag pratade med kundtjänst. Efter några dagar meddelade att de nu bytt ut trasigt moderkort.

Jag fick hem den med fullständigt undermålig paketering där en CPU-kylarfläkt hade lossnat samt att kylarflänsar var böjda. När jag kopplade in den startade den inte, fläktar går inte igång, inget. Jag har kontrollerat så kablar inte är lösa, hittar ingen glappkontakt & chassikabel sitter i. Datorn har ström då diverse LEDs lyser, men strömknappen gör inget så chassi, kabel eller moderkort är väl trasigt. Jag har nu väntat i nästan 2 månader.

Kanske ska skriva egen tråd.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zeilon
Skrivet av Viktorph:

Förstår vad du menar och vet detta. Jag har dock aldrig påstått att det ska finnas alkohol i det beroende på lagringsmetoden som använts.

Jag bekräftade dock vad föregående person skrev att det heller inte fanns någon alkohol i den som även jag provat, då denne skrev att det inte fanns alkohol i den. Men det tror jag beror på att personen skriver i en tråd där alkoholhaltig dryck diskuteras.

Skickades från m.sweclockers.com

Ahh självklart. Nu förstår jag varför det skrevs så. Tänkte inte på vilken tråd det var 😄

Av Zeilon
Skrivet av Viktorph:

Nej jag är benägen att hålla med, men tycker ändå det är kul att prova must som varit lagrade på olika fat.

Skickades från m.sweclockers.com

Men det är det jag menar. Musten kommer inte innehålla alkohol bara för att den är fatlagrad. De fatlagrade är ofta goda. Det hade inte varit julmust om den innehållit alkohol.

Av Zeilon

Det blev mer öl den 24:e:

https://i.imgur.com/Znk16YB_d.jpg

Än idag:

https://i.imgur.com/qNpGiVt_d.jpg

Eftersom polackerna går lös på spriten desto mer den 25:e vilket gör det mer likt vår midsommar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zeilon
Skrivet av Viktorph:

Jag köpte en liknande men lagrad 6 månader på Cognacsfat istället. Inte någon alkohol heller. Tyckte den var god men speciell och inte riktigt "julmustig". Det var mer som en Captain Morgan Spiced Gold & Cola typ. Jag gillar dock den drinken så det gjorde inte så mycket.

Vad tyckte du om den där du provade?

Skickades från m.sweclockers.com

Julmust ska inte och har inte alkohol.

Av Zeilon

Jag blev med öl, även ikväll

https://imgur.com/J9zbrOd.jpg

Av Zeilon

Här är ett förslag där du kan lägga till montering om du vill.

Om ni bygger ihop den själva kan ni ju plocka delarna från olika butiker & få det billigare.

Du kan plocka ihop delarna på Komponentkoll & se vad priset blir.

Rätt tight budget, men går ju att välja billigare GPU/CPU etc

https://www.inet.se/datorbygge/b1122103/

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zeilon
Skrivet av DasIch:

Mina polare brukar föredra banjo och Bud Light...

Bakgrunden till min fråga är annars att jag tänkte se om jag kan få gamle farsgubben att bli intresserad av öl. Han är redan vin-nörd så det kan nog gå bra.
Först ska han få prova lite belgo-bärs när han fyller år snart. Kan bli lite svårt där, men till julafton ska jag ha med lite annan öl att prova på.
Tänkte lite traditionell engelsk och skotsk ale, korn-vin, en modern och fruktig IPA och kanske någon bra Helles eller liknande. Det tror jag kommer gå hem.

Skickades från m.sweclockers.com

Om han är vin-nörd kan du prova med lite belgisk suröl såsom flamländsk röd t.ex. Rodenbach Alexander eller Cuvee des Jacobins som båda finns i standardsortimentet

Av Zeilon
Skrivet av Roger W:

Wow, hur håller man öl fräsch så länge?
Jag har haft öl i kylen i typ ett år, men då har den blivit dålig.

Arrogant bastard var länge sen! En så borde man leta upp igen

Öl är inte någon homogen grupp som man kan klumpa ihop på det sättet utan det handlar om vilken ölstil det är då alla olika ölstilar (över hundratalet olika) har olika smak & kan hanteras på olika sätt. Vissa öltyper dricker man helst så färska som möjligt medan man gärna lagrar andra och låter dem utvecklas precis som vissa viner, olika ölstilar passar för olika temperaturer och vissa dricker man rumstempererade (tänk vitt vin vs rödvin).

Om man vill lagra en öl så är det bäst att lagra mörkt & med jämn, sval temperatur där stabiliteten är viktigare än den exakta temperaturen även om runt 12-13 grader är optimalt, hellre lite svalare än varmare. Att förvara öl i kylen gör bara att utvecklingen blir långsammare, men en öl som inte passar för lagring blir givetvis tristare i smaken med tiden, men aldrig någonsin dålig. Du kan dricka en 50 år gammal öl & smaken är troligtvis inte vad du förväntar dig, men den går alldeles utmärkt att dricka.

Det är vanligtvis rejält alkoholstarka eller syrliga ölstilar man lagrar där de kan utvecklas till intressantare öl. De mer vanliga öl som folk dricker vinner sällan på lagring & bör ej sparas länge. Rör det sig om humliga öl så ska de drickas så färska som möjligt, helst inom ett par månader från att de flaskades eller tappades på burk.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zeilon

Jag blev med öl ikväll..

https://imgur.com/ct38MSB.jpg

En Chimay från 2006, en Arrogant Bastard från 2012, Emelisse Buffalo Trace Barrel Aged Barley Wine från 2012, Bible Belt från 2013, Samichlaus från 2015, lite blandat nya med bl.a. Habitum 2019 (Brekeriets aktieägaröl)

Ganska hyfsat..

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zeilon
Skrivet av Roger W:

Några av de där står i kylen och väntar

---

Själv blev det en White Russian Nitro öl...
https://www.systembolaget.se/dryck/ol/left-hand-brewing-company-1134015

Riiiiiktigt konstig stout. Smakar ärligt talat knappt stout alls...
Och färgen är inte rätt heller. Ser ut som IPA blandad med mjölk ungefär.
Smaken är väl lite åt det hållet också. Inte speciellt klockren för min smak iallafall..
Jag gillar öl, vanilj och lite kaffe ibland... Men kombinationen av alla tre vete fan

Vita stouts är ju inget nytt & mer en gimmick som vissar roar sig med. Det är ju lite utmaning att få till bra rostade toner & stout-lik smak utan svartmalt & mer rostad malt.

Det var mest hyfsat färska öl idag, men ett par hade några år på nacken. Ibland böir det rejäl lagringskväll & det provas mycket äldre öl, men det brukar vara blandat.

Det finns ju en del blandat att ta av ⬇

https://imgur.com/uQPk0p7.jpg

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zeilon
Skrivet av klirre:

@m4gnify: Jag är en av de som aldrig fastnade rejält för D3, har redan kommenterat i nån annan tråd här på swec men gör det igen: D3's stora problem var att det kändes för nerdummat, man når maxlevel lätt och när man har alla skills händer inte mer på den fronten. Oändliga paragonlevlar är inte lösningen, poängen man fick var nästintill meningslösa.

Jag saknade skillträdet från D2, där man fick stå sitt kast (på senare år har respec lagts till) och att nå lvl 99 var ett evighetsarbete. Jag saknade penalty för att du dör, minns inte ens om det händer annat än att det kostar lite guld på D3, men i D2 tappar du XP om du inte precis levlat och det motiverar definitivt dig till att försöka överleva.

Gällande items i spelet saknade jag runewords i D3, det fanns inget smidigt sätt att få tag i vad man behövde utom via AH före loot 2.0, efter loot 2.0 droppade legendaries hela tiden och du samlade snabbt ihop bra gear och hela meningen med att grinda dog ut om du inte brydde dig på nån % damage hit eller dit för att nå en högre greater rift.

När vi väl är inne på greater rifts, visst är det en intressant idé att svårigheten skalar efter dina önskemål, men det är ju fortfarande samma instanser man åker till och samma bossar man dödar. Det blir fort trist eftersom fighterna varar längre. I D2 kunde man börja i NM och samla runor tills man fått ihop halvdana runewords för att klara vissa bossar i Hell, när du fått ihop bra gear kunde man lätt börja samla keys och ge sig på uber. Inte lika skalbar svårighet, men jag tycker att större hopp i svårghet är mer givande i slutändan. Något D3 gjorde bra dock var att de tog bort kravet att klara varje svårghet (norm, nm, hell, infern osv) efter varandra när du väl nötat igenom dem med första karaktären, att rusha nya karaktärer var det tråkigaste med D2.

Sist men inte minst tog Blizzard bort all anledning att samarbeta med andra, duu kan spela D3 med dina vänner om du tycker det är kul, men i övrigt finns det noll anledning att spela "online". Man kan inte byta grejer med varandra, PvP:n var lika dum och kass som i D2 och eftersom det var så lätt att nå maxlevel behövde man inte samlas som i D2s Baal- och Diaruns. Jag spelade nästan aldrig själv i D3, när polarna började tröttna spelade vi nåt annat istället. I D2 har jag lagt rätt mycket tid på att spela själv, dels för att tradingsystemet var så gammaldags och bakvänt (skapa game med rubrik för vad du söker/säljer) och dels för att de flesta bottade istället för att spela och ha kul.

Nu blev detta ett långt inlägg, hoppas nån orkar läsa det. Vad jag sett hittills är jag inte negativ till D4, de lovar förbättringar i rätt riktning, men samtidigt måste inväntar jag riktiga recensioner innan jag köper nåt. Är spelet för likt D3 kommer jag förmodligen inte lägga tid eller pengar på det.

Ett genomtänkt inlägg? Nämen..sånt kan man väl inte hålla på med här? 😉

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zeilon
Skrivet av Dinkefing:

Ännu ett WoW Diablo. Nej jag kräks! Ge oss Diablo 1 eller Diablo 2 Remaster.

Verkade det lite för mycket icke-linjärt? Introducerqde de för mycket nya saker? Var det inte ett 20 år gammalt spel med ny grafik bara?

Vad exakt är WoW Diablo?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zeilon

Jag blev med öl ikväll..igen..

https://imgur.com/VWhkraT.jpg

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zeilon

@anon2110 Tack! Jo, men att behöva montera bort kylaren från en nybyggd dator? Nej, det trodde jag inte jag skulle behöva & det var ju just det jag ville slippa.

Jag tror inte många hade monterat av kylaren i min situation.

Sen är det ju rätt omöjligt att veta exakt hur man ska hantera de olika spärrarna utan att testa innan. Jag kände ju mig fram med den tomma spärren, men inte ens det hjälpte & det gick åt helvete ändå.

Jag är jävligt förvånad & besviken över den generella attityden här på forumet. Jag trodde mer om Sweclockers-communityt

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zeilon

Jag ska ge er en lite bättre bild av situationen.

Detta är en av spärrarna

https://imgur.com/n5zHZiV.jpg

Av det var det alltså enbart följande del som jag kunde komma åt och trycka på.

https://imgur.com/uGB4QzE.jpg

Att trycka mitt på spärren var således inte något alternativ. Den här åtkomsten hade jag alltså på ett Asus-moderkort med ett Asus-grafikkort. Jag tycker ärligt talat inte att det är fenomenalt uttänkt direkt. Jag tvingas alltså trycka ute i hörnet där den här delen självklart är svagare än mitt på. Dock har man inget annat val & Asus borde gjort den starkare än den var.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zeilon
Skrivet av adzer:

Mycket irriterande situation som jag själv vart i flera gånger. Den enda bra lösningen är att först ta bort kylaren eller riskera att ha sönder något.

Tack! Skönt att få något annat svar än "Skyll dig själv din dumme fan"-varianter.

Det var ju därför jag ville ha den färdigbyggd för att slippa skruva för en gångs skull & absolut inte skruva isär stora delar av en ny dator.
Och att plocka bort kylaren är ju lite mer jobb än att bara skruva lite när den ska tillbaka & det vill man inte gärna göra när man precis hämtat en färdigmonterad dator.

Det var ju faktiskt lite sånt som jag förlitade mig på Webhallen för då även om delarna inte är inkompatibla så är det ju inte en riktigt bra lösning & en lite mindre kylare hade varit att rekommendera. Det är en sån sak som de gärna kunde ha tagit upp med mig. Jag är ju ingen amatör & jag hade ändå inte koll på exakt hur stor plats delarna skulle ta i praktiken fastän jag läst på & undersökt en hel del.

Det retar faktiskt gallfeber på mig att det är ett Asus grafikkort & Asus moderkort som sannolikt är en hyfsat vanlig kombo & ändå sitter spärrarna så att grafikkortet täcker större delen av spärren så du tvingas trycka ute på kanten där spärren är svagare, med eller utan kylare, och då riskera JUST det som hände mig. Det är fan inte helt lyckad design för en jävla serie med premiumprodukter.

Skickades från m.sweclockers.com