Inlägg

Inlägg som Nattlorden har skrivit i forumet
Av Nattlorden

Tekniska uttryck/fackuttryck på svenska har den udda effekten att de inte hjälper medelsvensson, utan det blir mest fackproffsen som förstår varandra. Så det hjälper faktiskt ingen att använda de svenska orden - utan mer av ett snobberi "jag vet faktiskt vad det heter på svenska också"!

Fördelen att ta in engelska låneord är att det gör folk i andra länder också - så det är inte bara i engelsktalande länder som förståelsen ökar.... utan mot de flesta oavsett vad de har för modersmål.

Personligen jobbar jag gärna emot ett "världsspråk" och det är idag det som ligger bäst till för det.... Jag är inte värst sugen på att lära mig kinesiska ( t.ex. ) så jag knuffar gärna fram engelskan så gott (och länge som) det går.

Av Nattlorden

Låter som ett bra pris för att man skall slippa vara för missnöjd med vad man lade på 2080ti.

Av Nattlorden
Skrivet av serverfel:

Det är bra. Man ska ha mer VRAM än vanligt ram. Så vi är på rätt väg.

Då får de kämpa på.... jag har 128GB primärminne...

Av Nattlorden

Kör numera AeroPress huvudsakligen - har en dedicerad mugg som jag micrar vatten i, så får jag tillräckligt konstant värme.

Kaffesorter varierar jag mycket på. Personlig favorit har varit kaffe från Ciapas-regionen i Mexico, men det är halvt omöjligt att få tag på har jag tyvärr märkt.

Har både klassisk Moka-bryggare till spisplannan och en ristretto-moka om jag vill variera mig.

Har kört slut på en Espressomaskin och en kapselmaskin genom åren också. Och självklart finns en vanlig kaffekanna och melittatratt i huset om det skulle behövas någon gång.

Av Nattlorden

1983/84 - en Atari 600XL inköpt på NK i Malmö - nuvarande Hansacompagniet - efter noggranna jämförelser på flertalet olika tekniska parametrar mellan den och de övriga datorerna man kunde slanta upp till som pre-teen.

Av Nattlorden

Kul. Personligen körde jag dock Atari ST istället (ännu högre upplösning - monokromt samt inbyggt MIDI och i mitt tycke ett mycket bättre (användarvänligare/programmeringsvänligare) OS/GUI). Men Amigans färger var verkligen det som imponerade när den kom.

Av Nattlorden
Skrivet av soujiro:

Day of tentacle

Finns i appstore till i alla fall iPhones.

Av Nattlorden

Dungeon Master är nämnt redan. Fast inte säker på att jag skulle vilja spela om det igen - tillhör ett av de få jag kämpat mig genom helt till slut faktiskt.

Alternate Reality skulle jag vilja se i en modern version - och hela storyn fullbordad.

Lite tidsfördrivare som Q*bert, Boulder Dash och Airball - men de tarvar en gammaldags och bra joystick (TAC-2).

Syndicates.

Av Nattlorden
Skrivet av cyklonen:

Om jag gör en filkopiering så ser jag på "mappen" i taskbaren hur långt det gått. Den visar med grönt i sidled. Ingen direkt poäng med att stirra på en ruta med siffror. Det är klart när det är klart. Inget jag gör särskilt ofta heller. När jag matar in bilder och film från kameran, men det tar sällan mer än några minuter per gång.

Filmomkodning är inget jag sysslar med. Grillar gör jag inte heller.

När jag växlar mellan saker så klickar jag antingen på en annan flik i webbläsaren (om det är i en annan flik) eller så klickar jag på ikonen i taskbaren för det program det gäller.

Det var bara exempel på saker som man kan vilja ha realtidskoll på.

Ok. Jag börjar förstå att folk inte verkar använda datorn till några behov som inte täckts med typ en ipad + spelkonsol. Generationsskillnad kanske?

Av Nattlorden
Skrivet av cyklonen:

Om jag inte läser på sidan finns det ingen anledning att ha den framme, och jag kan inte läsa och se på nåt annat samtidigt. Jag har bara ett par ögon, och de är synkade, så jag kan inte kolla på två saker samtidigt.

Nej, men det går snabbare att flytta ögonen en liten stund än att byta till ett annat aktivt program och tillbaka.

Säg att du har en stor filkopiering pågående, en filmomkodning och vill hålla koll på tempraturen i din grilltermometer samtidigt som du läser sweclockers - menar du att du håller på och konstant flippar mellan helskärmsvyer då?

Av Nattlorden
Skrivet av cyklonen:

Men eftersom man ändå bara kan göra en sak i taget spelar det ju ingen roll. Jag orkar då rakt inte hålla på att flytta och justera fönster, utan det är maximerat 99.9 procent av tiden. Gäller för samtliga program utom t ex Notepad, och de program som har låst storlek, men det brukar bara vara inställningsprogram av olika slag.

Jag vet då inte vad du har för konstig dator som bara kan göra en sak åt gången.

Jag övervakar gärna status på omkodningar, eller temperaturer eller väderlek eller något annat på den ytan som inte webbläsaren upptar. Heck, du skulle ju kunna spana in film i ett litet fönster sidanom också t.ex. Eller se senaste presskonferensen från Hr. Tegnell? Finns massvis med saker som man kan nyttja utan att de har aktivt fokus...

Av Nattlorden

Det är rätt uppenbart på de flesta site:r att det finns en normalbredd att hålla sig till. T.ex. denna sweclockers-betan - när du går "för mycket" i sidled så börjar du få vitpaddning på vänstersidan. Då har du för stort fönster helt enkelt. Att använda mer fönsterutrymme än vad man behöver förstår jag inte vitsen med.... vem har inte en snygg bakgrundsbild som gör sig bättre än att website fyller ut dödutrymme med vitt eller svart?

Skulle varit spännande om websidor kunde rendera sig med transparent eller semitransparent bakgrund däremot.

Av Nattlorden
Skrivet av Sir_Poisonblade:

För min del blev det faktiskt tre stycken NF-A12x25 fläktar (har en Z73). Kombinationen funkar som en dröm men kanske inte är så ekonomiskt smart.

Själv bytte jag till NF-P14S redux 900. Enorm skillnad, så det är bara på nåder NZXT-fläktarna ens får stanna i reservdelslådan.

( Och hade jag inte gjort det, så hade jag nog bytt tillbaka till fractalchassiets orginalfläktar. )

Av Nattlorden

1) NZXTs implementering av USB gör att denna kylaren (och några modeller till) inte fungerar med vilka moderkort som helst. Asus rog strix x570-e / -f tillhör denna listan. NZXT Cam hittar då inte kylaren alls.

Lösningen är att använda deras interna USB-fördelare - och de skickar sådan gratis om man skickar in kvittos och serienummer på moderkort och kylare. ( Har man bråttom kan man köpa en på stan också... men det tog inte så lång tid att få en hemskickad )

2) Personligen störde det mig lite att man bara kan välja två riktningar på displayen - de hade kunnat rotera den 180 och 270 grader också - hade inte varit speciellt mycket mer kodande ens - så med lite otur behöv man fysiskt rotera den också.

Av Nattlorden

Skulle vara intressant om man kunde få spec:ar på prestanda/Watt... Om det där kanske drar nästan 50% mer ström för 20% mer prestanda...?

Av Nattlorden

Tack!

oj... så noga har jag inte räknat... man tar i alla fall WUs med mer poäng med grafikkortet - de för CPU är inte värda alls lika mycket och jag vet inte hur man sätter upp den så den kan ta mer än en CPU-WU samtidigt.... det skulle behövas om den skulle använda i närheten av CPU-kapaciteten.

Så skulle jag bygga enbart för det, så hade jag nog sparat in på CPU och försökt spara ihop till med GPU...

Av Nattlorden

Lovely..... Just the cable management makes me feel quite inadequate,,,

Av Nattlorden

Borde väl vara alldeles utmärkt, tycker jag.

Av Nattlorden
Av Nattlorden

Kan USB:n användas till annat samtidigt också, eller kommer det att behövas separata kopplingar om det man kopplar in vill skicka annat än midi per USB?