Inlägg

Inlägg som Drakulla har skrivit i forumet
Av Drakulla
Skrivet av Column:

Tja,
Har du gjort några förändringar som fått detta att inträffa eller är detta ett nytt bygge?
Skulle koppla ur alla externa enheter för att utesluta att det inte är något annat som påverkar. -Har varit med om USB minnen som dummar sig vid bootup.
Har moderkortet native stöd för CPU och RAM? Kör du ett äldra AMD moderkort så behöver den ha en biosuppdatering för att kunna hantera nyare CPU modeller.
-I dessa fall måste du då ha en fungerande system för att komma in i bios och eventuellt uppdatera, dvs en äldre CPU..
Testat att koppla ut grafikkortet och kört på inbyggda grafiken? - Om din CPU har stöd för detta dvs.

Det är ett nytt bygge och den har fungerat, men har haft känslan att något inte riktigt är som det ska. Det har strulat förut med att den lyser orange som jag skrev och att den inte hittat kontakt till skärmen, dock så har den startat efter ett tag och fungerat. Det är de som är så konstigt

Av Drakulla
Skrivet av lassesjo:

@Drakulla: kämpar den förbi de oranga

Du menar att det inte finns några felindikeringar i det läget med ett ram, eller?
Har du någonting på skärmen när maskinen startar upp innan den börjar boota.
Dvs. bios eller lite text som susar förbi...

Stationär? Har du fler skärmportar på datorn?

Jo den kör från orange till rött och till orange igen typ 2-3 gånger sen botar den upp. De är helt svart, de står att den inte får kontakt. Har testat alla portar, även HDMI men inget som fungerar

Av Drakulla

Får ingen bild på datorn

Tjenare!
Jag får ingen bild på datorn men är rätt säker på att båda eller ena ramminnerna är trasiga. Men om dom strular får man ingen bild på skärmen då? Bootar upp datorn och ser på LEDsen att de är någet inte stämmer med ramminnen, har testar haft ett i åt gången och med ena minnet bootar den inte upp alls, den stannar på orange lampa hela tiden. Men de det andra så kämpar den förbi de oranga och botar upp som vanligt men får fortfarande ingen bild? Hoppas ni förstår vad jag menar haha, svårt att förklara! Har dock pratat med komplett o dom ska skicka nya RAM, men är dock orolig att modekortet är trasigt. Vad tror ni?

Av Drakulla

GPU twekill

Tjenare! funderar lite över om man kan överklocka i GPU twekill programmet på något enkelt sätt? Är lite intresserad över att testa men vet inte riktigt hur jag ska ta mig till. Det finns en 'OC scanner' som ska leta upp den bästa prestandan men vet inte om det är bästa alternativet. Vet inte riktigt vad det är jag ska tänka på, om jag trycker på 'OC scanner' så finns det 4 alternativ
-power target
-Temp target
-memory clock offset
-voltage target

Hur mycket ska man ändra på det här? och är det ens värt att göra något?

Av Drakulla

Ryzen Masters

Tjenare!
Har en fråga, i programmet ryzen masters så finns det olika alternativ på vänster sida när man öppnar programmet, t.ex 'creator mode' eller 'Game mode' kan man applya dom även fast man har stock kylare? Vågar inte ändra något i programmet för har ingen koll alls haha. Men tänkte eftersom dom alternativen redan fans kanske man kunde använda dom. Lite luddig fråga haha, men hoppas ni förstår vad jag menar

Av Drakulla

Tack! visste inte ens att man kunde ändra fläktkurvan haha.
Den var otroligt låg, så ändrade den nu! Tack för alla svar!

Av Drakulla

78c vid load, normalt?

Tjenare! när jag spelar t.ex COD så ligger mitt grafikkort på runt 78-80c. Är det för varmt eller bör man tänka om med kylningen?

Gäller: ASUS GeForce RTX 2060 SUPER ROG Strix

Av Drakulla

@Ratatosk: vad menar du? på chassit eller grafikkortet?

Av Drakulla

@Andreaz1: Precis där grafikkortet sitter, på glaset på chassit blir det otroligt varmt. Och kortet ligger på kanske 75c under load

Av Drakulla

koppla fläktar!

Tjenare!
Tänkte kolla med er hur man som bäst kopplar in fläktar, sjävla chassit blir så varmt när jag spelar. Speciellt där grafikkortet sitter, känns fan som ett element. Har för nuvarandet 3 st fläktar, 2 i fram som blåser in och ett i bak som blåser ut. Men är lite sugen på att koppla in ett till uppe på datorn, men min fråga är om man ska ha den att blåsa utåt eller inåt? Och kan man koppla den till ena CPU kylar uttaget?

Av Drakulla

@anon246659: haha okej då skippar jag det, ändrade dock i bios

Av Drakulla

@anon246659: Ja jag ändrade till 3000Mhz på ramena. Körde ett benchtest på farcry och fps gick upp med typ 20-30 fps average.
Tusen tack för hjälpen!
Såg också att det stod så men kan inte hitta något som är igång dock

Av Drakulla
Av Drakulla

@anon246659: okej, och där är det enkelt att ändra till det eller? rädd att göra fel haha

Av Drakulla

@anon246659: det är bara ladda ner och installera samt starta om datorn va?

Av Drakulla

@anon246659: okej nej den amd appen har jag inte gjort något mer. Jag intstallerade windows på datorn när jag startade den.
Vad heter den appen?

Av Drakulla

@anon246659: Jag vet, har tyckt att den inte har presterat som den ska. Jag köpte ett uppgraderingspaket från komplett med CPU ram och moderkort. Jag har corsair TX 750M.
Har ingen aning vad jag ska göra heller..

Av Drakulla
Av Drakulla
Av Drakulla

@fantomsmurfen: minnerna sitter i dual