Inlägg

Inlägg som cerb1980 har skrivit i forumet
Av cerb1980
Skrivet av mmaattee:

Under mars månad så gick hashraten från 419 TH/s till 486 TH/s, för närvarande så ligger den på 510-518 TH/s enligt etherscan.io..

Vet inte riktigt vilka siffror du hittat, men det stämmer att den gått upp rätt mycket senaste tiden (från ungefär 300 TH/s i januari)

Säkert pga av alla 4090 kort som kom 1 april

Av cerb1980
Skrivet av PeoplesMC:

Ja senaste dagarna har sugit, ca 30-35% mindre eth per dag hos binance jämfört med förra veckan, så även fast ethen är högre har jag fått mindre SEK per dag Men de verkar ju standard. Hoppas nästa vecka blir bättre^^

För skojs skulle bytte jag nu från Ethermine till Sparkpool bara för att se om det blir någon skillnad i förtjänst.

Av cerb1980
Skrivet av PeoplesMC:

Ja senaste dagarna har sugit, ca 30-35% mindre eth per dag hos binance jämfört med förra veckan, så även fast ethen är högre har jag fått mindre SEK per dag Men de verkar ju standard. Hoppas nästa vecka blir bättre^^

Jo just nu går det trögt. Bra att veta det är så för fler.

Av cerb1980
Skrivet av Daemon:

Tillbaka på ETH nu?

Japp! var bara på FIRO i nån timme.

Av cerb1980

Såg att firo /zcoin nu har mer profit än eth. Gick över på den nu,. Den är troligen mer ostabil än eth, gick upp 26% igår o 42% idag. Men när det står överst på listan i whattomine så finns ju chansen den skjuter i höjden.

Av cerb1980

Binance verkar vara mycket dyrare på avgifter än coinbase. Skulle föra över ca 0,034 eth från binance till coinbase då är fee 0,008 eth men när jag testar göra motsatt så ska coinbase bara ca 0,0025 eth i fee.

Av cerb1980
Skrivet av borggren4:

Det fungerar redan som en parallellekonomi och hedge mot hyperinflation för den globala ekonomin. Institutioner och investerare världen över har redan köpt in sig med detta i åtanke, därför kallas bitcoin det nya guldet. Användingsområdet för krypto växer dagligen och det senaste åren har både ICO och NTFs lagts på listan av funktioner i den parallella ekonomi.

Sen när det kommer till energi, jag ser inte poängen med att begränsa utveckling och innovation. Detta är bara början på de enorma energibehov världen kommer ha framöver som följd av nya teknologiska framsteg. Det finns ingen lösning i att sluta, ska vi sluta flyga, använda internet? Nej självklart inte, vi måste som sagt gå till roten av problemet. Det finns underlag som pekar på de enorma mängder energi Netflix, YouTube och andra streamingtjänster använder för att erbjuda oss underhållning. Egentligen kan vi titta på linjär TV för att spara världen energi men det vore befängt för de flesta att sluta använda internet eller att ta ansvar för Netflix datacenter världen över genom sitt egna tittande. Utvinning av krypto i t.ex. Sverige kommer till stor del använda ren energi så i princip alla miners i Sverige kan vara lugna i att dem inte bidrar till "energiboven" bitcoin, som har blivit lite av en propagandarörelse för den traditionella finansvärlden för att motverka krypto. Precis som i alla andra områden blir teknologi mer effektiv med tiden.

Som du säger, man kan inte peka på andra, men faktum är att det är precis vad man gör här. Folk vill inte titta på sina egna miljöovänliga handlingar, t.ex. köra bil, resa, äta kött, titta på Netflix osv. utan istället attackera detta nya fenomen som dem inte själva har någon användning av eller förstår sig på, typiskt mänskligt beteende. Som jag ser det tjänar kryptospacet en enormt viktig funktion som realiserats med teknologin, både för frihet, demokrati, säkerhet, integritet och på lång sikt effektivitet när blockkedjor implementeras i annan teknik. Det vore absurt att stanna av denna utveckling pga. kortsiktig ineffektivitet.

Bra skrivet.

Av cerb1980
Skrivet av TKD_1337:

Tack. Då vänder jag på dem. Jag höll på en gång med att montera chassifläktarna på ett fint sätt, det tog lång tid. Dessutom försökte jag sätta radiatorn i toppen men det är inte möjligt i mitt chassi. Jag försökte i timmar sen så glömde jag bort att vända på fläktarna. Sedan så har min dator inte använts så mycket fram tills jag började minea för 1,5 månad sedan.

Ett tips för att se vilket håll fläktarna blåser är att ta lite toalett papper och hålls upp framför fläkten då syns det tydligt om det blåser eller suger

Av cerb1980
Skrivet av Red Onion:

Någon som kan förklara varför min estimated earning på ethermine har minskat från 0,2 ETH i veckan till 0,16?

Jag har haft bibehållen stabil hashrate hela veckan, men mån-ons gav betydligt mer utdelning än resterande dagar.

Min spontana tanke var att difficultyn hade gått upp, relaterat till att fler miners tillkommit men så verkar inte vara fallet när jag kollar statistik för senaste veckan.

Så varför har jag tappat 20 procent?

Jag var oxå märkt av en sänkning på ethermine. Trodde det var för jag spelat mer o minat mindre. Men har inte checkat hur många % sänkning jag har.

Av cerb1980

Det är en tuff mining burk

Av cerb1980
Skrivet av LulleK:

Jag slog till på den här tillslut, som några av er tipsat om:

https://www.amazon.se/LG-Ecran-27GL83A-B-AEU-Sk%C3%A4rm-Svart...

Typ 3500kr just nu. Riktigt bra pris. Var sugen på Samsung Odyssey G7, men kan inte motivera de extra 2000kr.

OJ det var bra pris. Köpte min för typ 8 mån sen för 4500kr tror jag det var.
Du kommer bli nöjd med den.

Av cerb1980
Skrivet av upf:

Någon mer som har låg rapporterad hashrate mot ehtermine idag?

Började mina mot ethermine idag. Verkar fungera som det ska hos mig.

Av cerb1980
Skrivet av fetakniven:

Modigt att kliva på tåget nu! Jag är lite avundsjuk.

Ingen kommer ihåg en fegis
Jag funderar oxå på att bygga rigg, men som tur är finns det inga gpu.er så då slipper jag gambla med massa pengar

Av cerb1980

Binance mining pool har ju sinnessjuk hög ping. Kört lite olika pooler tex cruxpool ligger på runt 100ms men binance kan ligga på 300 000ms! Och så ligger reject shares på 5-6%. Nån annan här som kör binance som kan checka vilken ping ni ligger på?

Av cerb1980

Nån mer som märkt att ethereum miningen går långsammare nu än för nån månad sen? Jag ligger på samma hashrate. Antar det är för att fler o fler minar.

Av cerb1980
Skrivet av vasbydaniel:

Tydligen bromsar den senaste nvidia-drivern 3070 och 3060 ti’s miningkraft

https://youtu.be/C17iskSqL9o

Jag har inte sett din video, men har inte märkt nån skillnad på hash raten med på 3070

Av cerb1980

Ethereum är den mest lönsamma krypton o mine.a, men vilken är den näst mest lönsamma?

Av cerb1980
Skrivet av J4N50N:

Nu när jag når upp till 0.05 ethereum på NanoMiner till NanoPool ikväll så byter jag till NiceHash. Får då iallafall betalning betydligt oftare än nu då jag efter mining i 14dar får min första payout. Eller finns det någon vettigare? Vill iallafall har payout minst en gång per dag med mitt nuvarande RTX 2080 TI (56Mh/s)

Cruxpool kam du ställa in så du får utbetalning efter 0.01 eth jag får utbetalning ca efter 72 timar med ca 63mh

Av cerb1980
Skrivet av nu1mlock:

Har dom något bra sätt att visa statistik och medel-hashrate? Det saknar MiningPoolHub, vilket gör det jobbigt att räkna ut det själv (via en graf som säger nästan ingenting).

Har för övrigt svårt att tro att en så liten pool som Cruxpool har bättre peering och servrar än poolerna jag har provat, men det kostar ju inte mer än en femtiolapp att prova ordentligt.

Går in på en hemsida så har översikt på det mesta. Ge mig gärna besked vad du tyckte om den. Jag är väldigt nöjd. Den är liten men tycker den fungerar väldigt bra.

Av cerb1980
Skrivet av nu1mlock:

Själv har jag, som förespråkar andra pooler än Nicehash, gått tillbaka till Nicehash.

Mitt RTX 3080 som sitter i min PC verkar ge stales på runda 20%, vilket drar ner förtjänsten ganska mycket (runda 20% faktiskt). Stales brukar ofta kunna komma från hög latens till poolen, men i det här fallet så har jag även en liten rigg med tre grafikkort it och den får 0% stales. Båda datorer använder uppenbarligen samma uppkoppling och båda använder nätverkskabel.

Vissa påstår även att det ibland kan uppstå stales pga. överklockning (borde bli rejected isf, men visst), så jag har förstås provat med både default, under- och överklockning med liknande resultat gällande stales.

Jag har testat Ethermine, Binance, MiningPoolHub med liknande resultat. Har även testat PhoenixMiner, NBminer, GMiner och T-Rex där jag trodde att T-Rex gav mig färre stales, men det visade sig vara falskt.

Alla miners har lokalt visat ca 98-99MH/s men hos poolerna har average hamnat runt 81MH/s eller däromkring. Förutom hos Nicehash där average ligger på samma ca 98-99MH/s.

I slutändan tjänar jag mer hos Nicehash, men bara för att mitt 3080 av någon konstig anledning får 20% stales om jag minar någon annanstans. Väldigt konstigt!

Efter att jag lärt mig vad stales är för något ser jag att jag aldrig får det med t-rex mot cruxpool. Kanske du kan testa den poolen.