Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som cerb1980 har skrivit i forumet
Av cerb1980
Skrivet av Mega-Dark:

Hur fungerar mjukvaran (läromedel programmen) som är tänkt att användas på Chrome OS? Chrome har jag hört är lite kinkig med vad som kan installeras och hjälp mjukvara kan vara väldigt kinkig med vad den kan köras på.

Kolla också vad kanske skolan och lärarna använder. Blir oftare mycket lättare med dokument och annat om alla använder samma.

Bara en tankeställare
Vilken Chrome book som är "bra" har jag ingen koll på alls. Så det får vara osagt.

Edit : Begagnat?

Blir en ny helst i 3000kr klassen.
Programmet har vi verifierat fungerar på CHROMEOS.
Hon går på en skola som heter Steinerskolen som inte använder digitala hjälpmedel ska ringa o prata med dom. Tänkte mest på om man kan klara använda en Chromebook med tex 4gb ram. I den prisklassen så har även windows pc 4gb ram vilket inte går att använda.

Av cerb1980

Köpråd Chromebook

Hej på er.
Min dotter på 11år har dysleksi och fått stötte från nav (vi bor i Norge) för att köpa datorn som hon kan ha i skolan.
Windows datorn går ju bort då den maskinvaran man får för för några tusen är för trög.
Men tänkte att Chrome OS är väl mer lätt drivet?
Nån som har nån råd angående vad man ska tänka på av specifikationer?
Har aldrig använt Chromebook.
Ska inte spelas på den bara använda hjälp läromedel.

Tack på förhand
Mvh Johan

Av cerb1980
Skrivet av Laxpudding:

De flesta skärmar som specas som "HDMI 2.0" har som regel åtminstone en av HDMI-portarna kapabel till bandbredd om 18 Gbps. Generellt är QHD/1440p-spelskärmar här ett säkrare köp då dessa oftare har sådana kapabla kretsuppsättningar. Man måste gå på varje individuell produkt och avgöra vad just den har för gränser.

Full HD-skärmar, särkilt de äldre, är oftare strypta till 60 Hz på HDMI:n och många av dessa säljs nu ut. Dessa är också billigast eftersom det i grunden handlar om teknik som är 10–15 år gammal nu och förre ägaren är bara glad att slippa dem och kommer typ köpa öl och hamburgare för pengarna.

1440p är också roligare på så sätt att PS5:ns spel allra mest handlar grafikkvalitet och väldigt sällan mer än 60 FPS. En Full HD-skärm som ger något extra är alltså både svårare/besvärligare att finna och har egentligen egenskaper som missar målet med en PS5:a.

Allra bäst är en 4K-skärm eftersom PS5:n är teknik skapad för gårdagens era när 4K/60 var normen på en bra TV. Ganska få spel som utnyttjar mer än 60 FPS, där majoriteten istället lägger växlingen på just 4K-grafiken. Däremot är begagnatutbudet smalare och ofta dyrare eftersom det handlar om mer aktuellt teknik från produkter som en gång kostade rätt mycket mer.

Du finner en ny 4K/60-skärm för ned mot 3000 kronor, särskilt under BF-rean. Så sätt alla priser i förhållande till det.

Tack för bra info. Ska se vad jag hittar nu under bf

Av cerb1980

Billig skärm till ps5

Hej på er.
Tänkt köpa nån billig begagnad pc skärm till grabbens ps5.
Vad behöver man för ingång på skärmen för att kunna spela över 60hz?
Är väl nån senare version av hdmi?

Tack på förhand
/Johan

Av cerb1980
Skrivet av Donhoz:

Köp en radiostyrd bil nu när sommaren närmar sig.
Om han har spädbarn så kan du visa honom denna video där han kan göra om det till en bebis vagga som "rastar" bebisen åt honom

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/martin-byggde-en-r...

Hahahaha fan va bäst

Av cerb1980
Skrivet av slipbit:

Ja du, även nördar blir gifta till slut. Jag och tanten tänkte avge våra löften. Har 2 småbarn, 6 resp 3 när det är tänkt att exekveras. Fick reda av hennes bästa vän att de slår till stort och budget ligger på 200K, wtf tänker jag, det är ju 10 stycken lätt begagnade 4090 liksom.

Grejen är att jag inte riktigt förstår meningen att bränna en massa pengar . Ha dit folk som jag aldrig träffar. Gillar inte stå i centrum, så sett traditionellt bröllop är bara pengarna i sjön. Jag tycker att det som är viktigt är den lagliga biten och om någon får en sten i huvudet så slipper man lösa ut barnen.

Jävlar: bara halva inlägget kom med. Min idé är att man fokuserar på det som finns kvar efter bröllopet, nämligen fotona och ringen.

Tänkte köra en brunsch och sen avrundar man. Eventuellt får jag ta dit en vigselförrättare.

Kan ge dig tips på billigt bra uppskattat bröllop.
Jag o frugan som bor i Norge (har igentligen inget ned saken att göra) bokade tid på tingsrätten i Norge och blev gifta på papper. En liten tid efter bokade vi en bröllops fest i mina föräldrar trädgård i Sverige, där gifte vi oss med party tält och 10 flak öl o kebab pizza med ni bror som inofficiell vigselförrättare. Sen drack vi öl o Pepsi o åt pizza hela kvällen o natten. Allt gick på ca 10-15 tusen med mat dricka o bröllops kjol. Alla tyckte det var det bästa bröllopet nån varit med om.

Av cerb1980
Skrivet av Printscreen:

Är det bara jag som vill se steam hardware survey, grupperat på land? Det vore intressant hur vi svenskar bestyckar våra datorer. Vi är riktigt köpstarka gentemot t.ex. Brasilien och Indien, som också deltar i surveyn.

Det är ju lite som att se att Android har 70% marknadsandel på mobila enheter, medans i sverige har android bara 41% av marknaden. (Billiga androidtelefoner i indien, brasilien och andra mindre bemedlade länder)

Klart man kör Android vad ska man annars ha? Windows phone är ju nerlagt.

Av cerb1980
Skrivet av Blackie:

Inte så konstigt, det är väl inte mer än rätt med tanke på hur skev prissättningen blivit när det kommer till grafikkort idag.

Trodde aldrig jag skulle köpa en mobil för över 10000kr för ett antal år sedan, men man vänjer sig nog dessvärre.

Av cerb1980
Skrivet av Hakinger:

Använder LD original efter många år med Granit. Har i många år beställt via nätet men tröttnade på Granit då allt oftare så var det för torrt när jag fick hem det av någon anledning. Inga såna problem med LD. Och så är det billigare också.

Testat Knox blue (slim)? Tycker den är bäst av billig snus sorterna

Av cerb1980

Uppdatering - gick fint att byta router o använda gamla ssid + pass

Av cerb1980

Ska testa ikväll, skönt och slippa konfigurera om krångliga grejer utan skärm som värmepump o ring klocka

Av cerb1980

Hur gick det? Jag ska själv byta router och vill slippa ställa in alla enheter

Av cerb1980
Skrivet av oggan:

Ja, Ettan blev inkörsporten här med. Nu vilar även jag tryggt i den Grova famnen. Är väl inte så grov i övrigt (förutom kring magen måhända, som doktorn tenderar att påpeka (en dryg jävel ska sägas)) - jag får väl helt sonika se det som något slags substitut för maskulinitet.

För övrigt begriper jag mig inte på budgetsnus. Skare va så skare. Annars kan man väl lika gärna vara utan. Snus är ju inte en nödvändighet givet att man inte är beroende; och det är ju inte jag (vilket jag från tid till annan håller högmässa om för min bättre hälft). Sådeså.

Ettan blev första snusen jag köpte som 13åring. Enormt nervös gick jag in i butiken, ettan var det namnet som var lättast att utala. Spydde som en kalv.

Av cerb1980

Nu hoppas jag det blir en trevlig tråd med massa bilder för oss som inte har möjlighet att åka.

Av cerb1980

Oj detta såg riktigt kul ut, men har dåligt med semester dagar kvar tyvärr. Och jobbigt att o åka 50mil från oslo - stockholm. Riktigt bra priser oxå! Ni som åker kommer få riktigt kul!

Av cerb1980
Skrivet av Fulci:

Härlig låt, hamnade direkt i tränings listan

Av cerb1980

Tror det blir en toshiba signature 35 mest pga av frugan tycker om utseendet. Kul o höra allas erfarenheter. Har valt mellan mitsubishi Kaiteki o denna ovanstående. Verkar vara likartade men betalar 4000kr mer för Toshibas utseende.

Av cerb1980
Skrivet av Holic:

Vi kör en Toshiba Haori 35 på vår nedervåning, går fint och gör sitt jobb bra. Lite roligare innedel, enligt sambon då
Kanske finns någon inställning jag inte grävt efter, men hade velat att den stannar när den inte behöver jobba. Nu blåser den men värmer/kyler inget om den inte behöver.

Hur är ljud volymen? Speciellt när den inte jobbar som du nämner.

Av cerb1980

Nån som har toshiba signature och har nån erfarenhet av den?

Av cerb1980
Skrivet av Mäki:

Om jag säger 20 000 cuda cores vad säger du då?

Hahaha