Inlägg

Inlägg som E15597 har skrivit i forumet
Av E15597
Skrivet av s3ns3n:

Om det är olagligt. Varför hade VHS apparater en inspelnings-funktion?

Varför går hastighetsmätaren till 300?

Av E15597

Keychron Q1V2
Aquaking Everglide V3 55g + lube och film
FR4 plate + Durock stabs + Tempest mod
PBTFans WoB keycaps

Custom cable från kriscables
Black Magic techflex on White, Lemo connector

0xCB 1337 macropad

Titta inte på allt damm.

Av E15597
Skrivet av Quenya:

Absolut nöjd! Jättehärlig känsla att keycapsen lite granna omfamnar fingertopparna men samtidigt inte bygger så mycket på höjden. Gillar de centrerade symbolerna och riktiga svenska ÅÄÖ. Svårt att jämföra profilernas skrivkänsla rakt av när både brytare och bräda skiljer sig från tidigare. Vad är det för keycaps du vill köpa? Överblivna MTNU? Från mitt gamla Ducky?

De där låter bra. Har sneglat på MTNU några månader nu, men har inte vågat klicka hem dom då base+intl kostar närmare 2000 hehe. Tänkte i första hand på dina GMKs på bilderna. Men om du har andra keycaps med MTNU profil så är jag eventuellt intresserad. Kan du skicka nå bilder på PM?

Av E15597
Skrivet av Quenya:

Efter att ha tröttnat på linjära brytare ville jag ordna ett mer "thocky", taktilt tangentbord som tog lite mindre plats på bordet än mitt gamla vanliga 100 % men ändå behöll numpaden. Så det blev i slutändan ett Keychron Q5 Pro med Gateron Quinn-switchar. Keycapsen är MTNU Susu.

Var inte nöjd med originalstabsen som rasslade rent bedrövligt, så bytte till Staebies och passade på att modda med både Tempest Mod och Force Break (fast sistnämnda var nog inget som egentligen behövdes, fanns redan dämpning från början). Myyycket bättre. Nu lever jag i tangentbordsnirvana.

https://i.imgur.com/KL7tryb.jpg
https://i.imgur.com/nqGQ0Xm.jpeg

Är du nöjd med MTNU? Hur är dem i jämförelse med Cherry? Hör av dig om du vill sälja keycaps!

Av E15597

Jag gick från en G403 till MX Master 3S och kommer aldrig se tillbaka igen. Har fortfarande kvar min G403 som resemus till min laptop, och den känns billig och obekväm varje gång jag behöver använda den. Man inser också hur otroligt tyst MX master 3S är när man använder en annan mus, t.ex G403.

Av E15597
Skrivet av JoL_:

Med den adaptern kör du alltså bara basen via Z5500-subwoofern? Och högtalarna drivs av den vanliga förstärkaren istället?

Skrivet av FireFox:

Hakar på tåget då jag själv fortfarande använder det här ljudsystemet efter ca. 17 år och visst funkar kontrollenheten men hade varit bättre med en modern receiver. Kan du berätta mer om din setup?

Logitechs kontrollenhet är helt borta. Med adaptern kopplar jag Z-5500 subwoofern till en receiver via RCA (hane-hane) kabel. Har sedan ett par Nicama HCS-5F till front och använder Z-5500 högtalare till center och surround. En salig blandning av grejer, men väldigt prisvärt.

Funkar förvånandsvärt bra och receivern skapar en mycket bättre ljudbild än vad Logitech kontrollenhet och förstärkaren på subwoofern är kapabel till.

https://www.avforums.com/threads/using-logitech-z5500-speaker...

Av E15597
Skrivet av Hoggaforfan:

<Uppladdad bildlänk>

Z5500 gang. Dock har jag skippat Logitechs styrenhet och kör systemet direkt från en receiver med denna adapter:
https://www.ebay.com/itm/404634949488

Av E15597
Skrivet av E15597:

https://i.imgur.com/UNl51Ar.png
Min cockpit. Skrivbordet går så klart att höja elektroniskt trots placering och antal skärmar.

https://i.imgur.com/62dEmvn.png

Ett halvår senare, och så här ser det ut nu.

Av E15597
Skrivet av candyraver:

Jobbigt om man vill sälja lite vape-kits, verken marketplace, tradera eller blocket vill ha min annons pga nikotin.
Men det är ju ingen nikton jag säljer, men men. Ngn som vet en online market place? kanske SweC men vet inte hur stort intresset är

Har precis insett samma sak. Sitter på ett komplett kit som jag inte kan göra mig av med. Otroligt bra skick på allting och de mesta är helt nytt. Om någon vill ta en titt på grejerna, skicka ett PM så kan jag dela några bilder.

Av E15597
Nytt bud: 2 200 kr inkl frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av E15597
Skrivet av martengooz:

Som jag skrev i annonsen så kommer jag inte frakta hela servern / chassit. Har helt enkelt inte tid, ork att böka med det just nu.

Så just nu leder @9110a budgivningen vid upphämtning.

Det var tråkiga nyheter. Bor 50 mil ifrån Stockholm och kommer inte kunna ta med mig ned och hämta den. Jag är däremot beredd att vänta tills du har tid att antingen packa ordentligt eller skicka i 2-3 separata försändelser.

Av E15597
Skrivet av xfade:

Så IMSI-catcher'n får mobilen att starta om sig?

Finns det något sätt att kolla om de lyckats droppa ett rootkit i min lur?

Nej, IMSI-catchern är bara ett verktyg för att lokalisera aktiva SIM-kort på nätet. Därefter finns det flera sätt att ansluta till mobilen, förmodligen via reverse shell där sedan payload körs.

Det finns många sätt att kontrollera om någon har tillgång till din mobil, allt ifrån appar som söker igenom filsystem till mer avancerade metoder som kräver jailbreak osv. Men, jag vill påstå att om någon har lyckats få åtkomst, då använder de förmodligen någon 0-day som inte går att upptäcka. Ring FRA och fråga lol.

Av E15597

Förmodligen någon som använder sig av en IMSI-catcher för att skicka payload. Reboot krävs för att installera enklare rootkits.

Av E15597
Nytt bud: 2 000 kr plus frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av E15597
Skrivet av ChristofferC:

Ultrawide är skräp. Ge mig flera skärmar bredvid varandra istället!

Kan hålla med om att 32:9 är lite väl överdrivet. Men jag har nyligen uppgraderat från 16:9 till 21:9 och måste säga att jag hittat sweetspot. De få extra cm man får ger otroligt mycket mer arbetsyta där man annars skulle haft en dubbel bezel som skymmer.

Min nuvarande screen layout är 34" 3440x1440 i center. På vardera sida har jag två 27" 1440x2560 (portrait) och en stacked 27" 2560x1440 (landscape) ovanför 34" i center.

Av E15597
Av E15597
Skrivet av SanTeoX:

Vad har du för fäste till skärmen som hänger ovanför den andra skärmen, alltså den som är riktad snett neråt?

Funderar också på att sätta en skärm ovanför min andra, men måste kunna höja och sänka skrivbordet, så skärmen kan ju inte sitta i väggen utan måste sitta tillsammans med skrivbordet..

Ultrawide är monterad i center på en Deltaco ARM-0352, skärmen ovanför som du nämner är monterad på en av gasarmarna och är monterad överst på stolpen. Skärmen i portrait till vänster är monterad på en Deltaco ARM-0300.

Av E15597

https://i.imgur.com/UNl51Ar.png

Min cockpit. Skrivbordet går så klart att höja elektroniskt trots placering och antal skärmar.

Av E15597

Kommer blåsa allt på teknikprylar inom en vecka.

Av E15597

https://i.imgur.com/vQMPCiC.png

Fractal North är som gjord för mitt lilla tech-hörn. Tapeten på väggen matchar perfekt mot de bruna träribborna som sitter på fronten av caset. Det syns kanske inte så bra på bilden, men under bordet hänger en Fractal Design Define S. Den börjar ha några år på nacken och en uppgradering är på sin plats.

Har under en tid samlat delar till en NAS, och saknar just nu bara ett SAS HBA kort och ett case. Så min nuvarande Define S kommer fortsätta sitt liv som NAS om jag vinner denna North. Den skulle göra sig perfekt i hörnet bakom stående monitorn och laptop så att man ser fronten sticka fram med sina galet snygga ribbor. Den är som gjord för att passa in med mitt parkettgolv, bruna tapeter och skrivbord i fanér.

Edit: Borde torkat av min deskmat innan fotografering, men det får vara ett äkthetsbevis på att hörnan används flitigt.

God jul