Inlägg

Inlägg som Sjorpha har skrivit i forumet
Av Sjorpha
Skrivet av ronnylov:

Jag menar emuleringen av iphone samt kompilera så att man kan köra appen.

Kan tänka mig att en virtuell osx funkar bra för det ändamålet då det inte är så tungt för datorn.

Av Sjorpha
Skrivet av Lodisen:

Vad är egentligen skillnaden mellan en Hackintosh och en mac? Jag menar de köper ju in hårdvara som man själv kan köpa.
Är moderkorten flashade med något Bios som är optimerat för Mac, eller att de bara orkar göra drivrutiner för exakt de GPUerna och liknande de använder?

Det är ju i grunden mycket samma komponenter, så jag antar att det handlar mest om optimering för deras specifika konfigurationer. Jag kan inte se att osx presterar sämre på olika motsvarande hackintoshbyggen, så någon hemlig superhårdvara är det definitivt inte. Blockeringen mot osx på "vanliga" datorer, alltså det man hackar sig förbi, verkar vara en 100% artificiell sak som bara är där för att de ska sälja sin hårdvara.

Så skillnaden är väl egentligen bara att en hackintosh är lite fippligare att installera men i gengäld får du dator som är mycket mer för pengarna och som du enkelt kan uppgradera, göra vattenkylning, överklockning etc på.

Av Sjorpha
Skrivet av ronnylov:

Hur gick det sedan? Ska själv försöka på laptopen (Thinkpad T450s). Har bara testat lite i virtuell maskin innan men som någon skrev så blir prestandan lidande när man virtualiserar. Hittade en bra guide för opencore på github. Ska försöka göra det från grunden istället för att ladda ner någon färdig setup för att lära mig.

Det har gått rätt bra, lite strul att få grafikkortet att stödja accelleration in Final Cut så jag fick fippla en del med det innan det funkade. Fortfarande osäker på om det är bäst att representera datorn som imac (för quicksynk) eller som Imac Pro (för närmare orginalspecs till hårdvaran) så jag håller på testar dem. Har också haft en del strul att optimera prestandan på det här grafikkortet, gillar inte alls hur RoG lagt upp strömbudgeten, voltagen och fläktkurvan i sitt BiOS så jag har lyckats få Clover att ladda bättre inställningar för det.

Processorn tuggar bra klockad till 5.0 ghz i BiOS, inga issues där. OSX bråkar inte med fläktkurvor och annat sånt så överklockning i BiOS förs vidare rakt av utan problem. Får intressant nog märkbart bättre benchmarks i OSX än i Windows.

Sammantaget funkar datorn bra, har redigerat ett gäng korta filmprojekt i 4K och inte haft mycket att klaga på.

Det krävs helt klart en del fipplande med en sån här dator kring uppdateringar och så men jag har inget emot det och mac erbjuder ingen dator jag vill ha ändå, det handlar inte framför allt om pengar där utan de har helt enkelt inget alternative med riktig kylning och möjlighet att uppgradera över tid så...

Jag körde ju Clover enligt guiderna på tonymac, gillar att ha ett forum med folk som kan hjälpa till att lösa problem och så. Men Opencore funkar säkert bra det också.

Har en känsla av att jag har en bit på väg fortfarande för att få ut det mesta av datorn och nå maximal stabilitet (har haft några få Kraschar med nuvarande inställningar som jag tror är kopplade till att mitt Clover inte är 100% rätt upplagt), och när man jobbar professionellt så vill man ju inte hålla på med sånt under pågående projekt vilket gör att jag inte kan experimentera så ofta så jag gör bara uppdateringar och förbättringar mellan jobb. Men driver 3 skärmar (1x4k + 2x1080p) och redigerar utan lagg samtidigt med previews i full kvalitet, så det kan inte vara alltför mycket fel.

Av Sjorpha

Tror absolut zetrri har rätt ovan, problemet är att du varken har en processor med intern grafik eller ett grafikkort som stöds. I mitt svar ovan så trodde jag att du hade en processor med intern grafik.

Du måste ha någon form av fungerande grafikkrets. Om du hade haft t.ex en i7 8700k eller liknande så hade du kunnat boota med den interna grafiken, men bygget ovan går helt enkelt inte att göra en hackintosh av om du inte hittar ett sätt att hacka in stöd för ditt 2080ti (tror ingen lyckats med det ännu). Det suger att 5700 XT eller Radeon VII är bästa grafikkorten du kan köra hackintosh med just nu, förhoppningsvis blir det bättre snart antingen via förnyat stöd för turing eller AMDs nya kort.

Av Sjorpha
Skrivet av Specias:

Ett av världens högst värderade bolag och du tycker de gör en dålig produkt?.. ditt omdöme skulle jag vilja säga är dåligt.

Skickades från m.sweclockers.com

Märkligt argument, det finns massor med stora framgångsrika företag som säljer produkter av tveksam kvalitét.

Jag fixade just mitt kort genom att klippa itu fjädern från en bläckpenna och sätta den på de två skruvarna, funkar perfekt med temps tillbaka där de ska vara och behövde inte bryta plomberingen.

För mig ser det inte ut som att skruvarna är "för långa" utan snarare som att de egentligen skulle haft samma frädrar som de övriga 4. Jag rekommenderar inte någon att sätta i kortare skruvar eller hårda ringar emellan, att klippa fjädern från en bläckpenna eller batteriplatsen från nån gammal trasig apparat är perfekt.

Jag håller med om att detta är uselt av Asus men det är ändå ett bra kort när felet är fixat.

Av Sjorpha

@MaxieTheHatter: Bygger mycket hellre själv :). Dels mycket billigare både för att apples produkter är dyra och för att jag hade så mycket av datorn redan innan (ram, hårddiskar, chassi, kylning, skärm etc etc). Sen tycker jag inte Apple bygger bra datorer för professionell verksamhet, jag vill ha ordentlig kylning så att datorn kan stå och rendera tunga filmjobb över natten, och kunna byta ut delar, och överklocka, och bygga på med fler interna lagringsdiskar efter behov osv osv.

Av Sjorpha

Hackintosh/Windows dual boot arbetsstation.

Hej allihop!

Håller på och bygger en ny Hackintosh (PC med OSX installerat) för min lilla firma, och jag tänkte att jag skulle dela med mig av erfarenheter och dokumentation ifall någon annan vill göra något liknande.

Hade tidigare ett system med en 6700k och gtx1080 som jag körde en partition med OSX på, men sedan OSX Mojave så har Apple och Nvidia slutat samarbeta och det går inte längre att ladda ner drivrutiner för grafikkortet. Jag är (tyvärr) helt beroende av att kunna jobba i OSX med Final Cut Pro eftersom jag har kunder och samarbetspartners som absolut vill jobba i det, och jag måste kunna hålla systemet uppdaterat så att vi kan överlämna projekt till varandra. Det är alltså minst ett nytt grafikkort som gäller, men jag har börjat känna att min 6700k (på 4.6Ghz) inte riktigt håller måttet när jag redigerar och renderar i 4k.

Sagt och gjort det blir ny processor, grafikkort och moderkort och sälja de gamla.
GPU: ROG STRIX 5700 XT 8GB OC. Som sagt GPUn måste vara en AMD eftersom Nvidia inte längre stöds. Inte den varmast rekommenderade modellen direkt då en hel del såna kort tydligen levererats med kylaren dåligt monterad, men jag kom över ett till rejäl rabbatt och kan fixa monteringen själv om det behövs. Nu verkar det inte vara något fel på kortet.

CPU: i9 9900k. Jag skulle mycket hellre köpt en AMD 3900 men precis som med grafikkortet så handlar det inte bara om vilket som är bäst när man ska ha OSX på datorn. Det går att installera OSX med AMD processor men det är ganska oprövad mark och kan kräva rätt mycket felsökning, så jag valde att göra på intel som stöds utan modifikationer i osx och som det finns erfarna byggare att prata med på tonymacx86.

Moderkort. ASUS z390-F. Fick ett bra nedsatt pris på det och det finns bekräftade byggen med det och andra asuskort på tonymacx86 också. Borde funka bra.

Har en AIO kylare från Alphacool (Eisbaer 360), chassi från NZXT, PSU, 32gb minne och diverse hårddiskar från den tidigare datorn, köpte dock en ny M.2 att köra OSX från då den gamla SSDn var lite seg.

Datorn är byggd, windows är installerat på en hårddisk och jag håller på att installera OSX på M.2an. Lite strul än så länge, troligen på grund av att jag behöver andra inställningar i BIOS och Clovers plist, och kanske några andra kexts. Men det ger sig nog.

Ser fram emot att har allt igång, sen blir det till att överklocka Uppdaterar med färdig setup, klockning och annat.

Inte världens snyggaste dator men...

https://i.imgur.com/9T7lT87.jpg

Av Sjorpha

Håller själv på att konfigurera en hackintosh, har inte haft just ditt problem men en sak som är viktig om du inte ska använda grafikkortet under osx är att du inte försöker driva skärmen från grafikkortet och att ditt BIOS är inställt för enbart intern grafik under installationen eftersom det kan bli struligt med autoläget just där och datorn kan försöka växla mellan grafikkort och intern grafik så att installationen crashar.

Av Sjorpha

Jag har ett ROG strix 1080, bor i göteborg dock.

Av Sjorpha

Jag har ett Maximus VIII Ranger som jag gärna säljer.