Inlägg

Inlägg som MAXfactor har skrivit i forumet
Av MAXfactor

Köp av mindre server till företag!

Behöver hjälp med köp och rigg av en mindre server till en mindre reklambyrå, vi blev rekomenderade att köpa en G5 server och köra OSX server, detta är redan beställt. Det jag funderar på är hur man skall få upp prestandan på servern. Vi jobbar rätt mycket mot servern, ex vi sparar stora bilder etc direkt mot servern, frågan är om ett sjyst scsi rigg skulle kunna förbättra prestandan? Ni får gärna komma med förslag på scsi lösningar då jag är helt bakom flötet på det området!

Av MAXfactor

Tangentbords dummy, för server!

hur startar man datorn utan tangentbord, har läst det här på forumet nån gång men kommer ju inte ihåg!, man kontruerade nån form av dummy-tgb med enbart en s2 kontakt. nån som vet?

Av MAXfactor

Få tag på peltar!

Vart kan man få tag på peltiers nu för tiden, har letat på Gtek å kylning.com men hittar inget! Skall kyla en PII400 så det behöver ju inte bara nån jättepelt direkt!

Av MAXfactor

Hade EXAKT samma problem, med ett 8rda3+ rev3x samt en Raptor 36gb!,.. Jag testade fan allt som gick att testa. Raptorn funkade felfritt på en polares 8rda3+ rev2x, och en polares 160gb sata disk funkade på mitt kort. Men raptoren och mitt kort vägrade, trots att allt utom disken var strippat från mobot! helsjukt! Bytte tillslut mobo med en polare med ett rev2x, nu funkar det fint!,.. alla som inte har en raptor borde skaffa en, grymt lyft! undrar vad detta problem beror på, verkar ju vara fler som har det!? hoppas det ordnar sig för dig!

Av MAXfactor

kör med 1048 funkar kalas, märks knappt nån skillnad om du inte har ett ormbo av block och pvc-slang! å precis som teposen sa så har jag oxå hört att 1250n skall vibrera mer. Dock är nog en liten skummgummikude att föredra i båda fallen då vibrationer är just det som låter när det gäller pumpar(ialla fall de som jag testat!)

Av MAXfactor

Graffeblock; ZM-GWB1 nåot att ha!?

Någon som inhandlat ett sådant block?, kostar ju bara 200;- på webhallen men frågan är om det är 1/2-anslutningar. Tänkte nämligen trycka in det i min hemmagjorda lilla kylning och där kör jag 1/2. Sen är ju frågan vilka kort det passar, står ju att det skall passa typ alla kort, mitt är dock lite äldre, GF4. så tror ni det skulle kunna passa mitt system?

Av MAXfactor

Att sabotera ett defekt mobo!

[Bort]

Se inlägget under. // Jonasy

Av MAXfactor

Satte i en 512DDR sticka åt fel håll en gång, hehe,.. det luktade apa och kretskortet smalt på ena sidan, dock funkar fortfarande minnen,.. kör med det nu!

Av MAXfactor

Har nu testat Raptorn på en polares 8rda3+ och det funkade felfritt!,.. Har testat allt med mitt mobo för att få det att funka, disablat alla integrated controllers utom satan, testat olika minnen hårddiskar etc utan framsteg! Enda problemet är att jag inte har någon möjlighet att testa med andra SATA diskar,.. det lär ju iof inte vara ett inkompabilitetsprob, med tanke på att det funkade på min polares 8krda3+ mobo felfritt!, så det kanske är så at det är nåt vajsing med SATA controllern,..

Av MAXfactor

Antar att det är disken det är fel på då!,.. Dock är det mystiskt att Westerns felsök prog. inte registrerar några fel på disken! Lär ju inte ligga till min fördel om datorbutiken skall felsöka disken!

Citat:

Ursprungligen inskrivet av OSkar000
Jag kör med samma disk (raptor 36gb) och samma moderkort (8rda3+/sil 3112) och det fungerar felfritt.

Du har inte flashat bios eller sata controllern?

Av MAXfactor

nice herakles,.. tänkte dock testa HDDn hos en polare först å se om det är disken som strular! Annars är jag väldigt intresserad av att lägga vantarna på din promise kontroller! Kör ett epox-8rda3+ (med sil3112) Har kört DLGDiag på disken, den raporterar inga fel!

Av MAXfactor

eh,.. vaddå externt nätagg? Då kan de ju för tusan inte skryta maed att klämt in allt i ett barebone!

Av MAXfactor

Åh!,.. tack! Eh,.. Har surfat lite på amdmb.com å sett att flera haft typ samma prob!, dock verkar ingen ha funnit en lösning! ingen annan med 8rda3+ som haft problem med SATA kontrollern?,. Antar att det är där problemet ligger med tanke på att den skriver till disken, bara väääldigt långsamt!

Av MAXfactor

RAPTOR 36gb, slö som ett as!

Suck,..

införskaffade en raptor förra veckan och har förjäves försökt få den att funka med mitt 8RDA3+ epox mobo! Allt fixar sig till tills det att det är dags att börja kopiera till raptorn, började ex, med att partionera hddn till NTSF i xp´s installationsprog. den kom till 3% sedan fastnade den. Startade datorn med en annan boot hd(win2000) för att partionera datorn med partition magic, funkade fint(som jag fattade det iaf.) Nöjd startar jag återigen upp xp installationen och påbörjar installeringen, den når 5% på 2,5tim. tankar jag över saker på den i windows funkar det att lägga över mindre filer, tankar jag över en srörre fil så får den spatt å hänger sig!

Känns som en väldigt korrupt hd,.. men man kan ju alltid fråga här om nån vart med om nåt liknande!

Okej,. har nu testat att köra div. diag. progs på disken! för följande felmeddelande efter 5%, "partition contains open files, use system check utility." hm,.. den är helt ny formaterad då alltså!

Av MAXfactor

Jo det var fint, men vad skall du ha den till? Extern?

Av MAXfactor

Vad är det som gör UT2004 bättre än Far cry?

Av MAXfactor

Hälit avinstallerade norton å körde reg-edit fixen, funkar MYCKET bättre nu!,.. Väntar oxå på sp2 fhv. funkar den ännu bättre då, man kan ju hoppas iaf. tack tack allihop trodde faktiskt inte jag skulle få så konkreta tips på ett så luddigt problem!

Av MAXfactor

Explorer suger,... eller?!!

Startar datorn,... efter ca 10min normal användning, flyttat lite filer mellan hårddiskar etc. ligger explorer på97% CPU användning. Diskarna är hyffsat defraggade, vad fan kan va fel. Startar jag om explorer i processhanteraren funkar det prima i typ 5minuter till sen är det segt igen. Fönster slutar svara etc. Är jääävligt trött på det så om någon har några tips så får ni gärna skriva någon rad!! Kör winXP kan tilläggas!, tror ni att win2k skulle funka bättre?

Av MAXfactor

Ny arbetsserver på jobbet!

Vi har tidigare använt en MacG4 som filserver/backup station men det är som sagt dags att byta upp sig då belastningen på servern blivit för stor. Vi är 6st som använder servern, företaget är med andra ord ganska litet, 3st av oss jobbar DIREKT från servern vilket naturligtvis sätter lite högre krav på servern. Vi har även tänkt oss någon form av AUTO backup system med firewire hårddiskar som under natten/kvällen automatiskt gör en backup på alla nya/ändrade filer i nätverket.

Frågan är om det är vettigt att fortsätta köra mac som server eller om någon har en bättre idé?, ni får gärna komma med förslag på operativsystem och tips ang. backaup systemet oxå!,..

Av MAXfactor

Vill använda speedtouch-modemet som router till en felia 2mb anslutn. Men vad jag vet så kan man inte få statisk ip av felia?? eller? Då återstår bara att försöka konfa. modemet som router till en DYNAMISK IP. Frågan är vilka inställningar som behöver göras i xpress.ini filen för att få detta att funka.

Har testat med att configurera modemet som statiskt med ett "lånat" ip från telia och det funkar kalas, fast bara i några minuter sedan måste lånet förnyas och modemet måste omkonfigureras. Någon som lyckats fixa routern i speedtouch modemet till telias dynamiska ip???