Inlägg

Inlägg som Defender har skrivit i forumet
Av Defender
Skrivet av ELF:

Tror inte det. Den ringer nog bara automatiskt.
Det lär fungera som här i Sverige. Bara för att du ringer 112 så får de inte din position.

Men här i Svea så kan du iaf istället välja att ringa via 112 appen som då ger dem din position utan att du behöver göra något.

Skrivet av Viktorph:

Måste faktiskt slå ett slag för detta. Ladda ner 112-appen och ha den på telefonen. Och ring genom den om ni är i en nödsituation.

Jag har själv arbetat på SOS-Alarm som operatör, och den tiden man sparar när man försöker veta var den nödställde är lokaliserad är ovärderlig och handlar om liv & död. Speciellt nu när operatörerna svarar nationellt och inte vet exakt var den lokala benämningen är på en ort.

Då när jag arbetade där fanns inte funktionen att kunna få en exakt position direkt, men det var något jag tryckte på under min tid där. Idag finns den, och gör STOR skillnad.

Ja det är ju lätt när man är Medvetslös. suck.

Av Defender
Skrivet av Klarspråkarn:

Kan det verkligen hjälpa till vid riktiga olyckor? Om man är medvetslös, hur ska de då kunna veta vad de ska skicka, om något? Att telefonen flugit iväg i bilen, inte gått sönder och man är vid medvetande och sitter fast borde ju hända väldigt sällan, eller?

Skickar luren inte gps position ?

Av Defender

Skynet here we come.

Av Defender

Stänger av den på nätterna, den drar ju ändå 180W *idle.

Av Defender
Skrivet av employed:

7/10 - Helt ospelbart!

lul

Av Defender

Hoppas dom går över till Intel i framtiden. Inga avtal med Nvidia som stoppar dom.

Av Defender

Homeworld 3 och Starfield

Av Defender
Skrivet av PFall:

Förstår. Ja jag undervoltar själv med MSI AB idag. Men även om dom slutar utveckla programmet så fungerar det väl ändå som det gör idag, fast det inte uppdateras längre?

Nja, det betyder ju inte att det fungerar för framtida kort.

Av Defender

suck

Av Defender

3080 Founders 23 Sep 2020. Fick kortet efter några dagar.
Funkat klockrent hela tiden.

Av Defender

Nytt för EKWB, men detta har funnits länge.

Av Defender
Skrivet av cyklonen:

Tveksamt. Har den verkligen helt manuella vred och knappar för allt? Inga pekskärmar? Inga flimrande diodlampor (95 procent av befolkningen ser inte flimret, så bara för att just du inte ser det betyder det inte att det inte flimrar...).

Nä. jag menar att du kan programmera bort saker som du retade dig på. ett av exemplena du skrev "Ett förbannat tutande och blinkande när man låser och låser upp bilen"
Det går exempelvis att programmera bort.

Av Defender
Skrivet av cyklonen:

4. Överelektronikisering (!).
Jag hatar när bilen gör saker jag inte har kontroll över. Alla nya bilar, och där ingår samtliga elbilar, har massa exter för sig när man kör. Saker som tillverkarna nog tror ska hjälpa och avlasta, men som irriterar och stör. Rattskakare när man kör för nära en väglinje. Automatisk bromsning när framförvarande fordon är för nära. Sänkning av radiovolymen när man lägger i backen. Avbländningsautomatik vid möte som hindrar ljustutning. Positionsljus/halvljusväxling baserat på ljusförhållande. Låsning av dörrar när bilen rullar. Ett förbannat tutande och blinkande när man låser och låser upp bilen.
Bilen ska endast göra det JAG ber den att göra, när jag gör det. Därför kommer jag alltid, så länge det går, att köra helmanuella bilar som lyder mig, i stället för nån svampknarkande ingenjör hos biltillverkaren.
Lite relaterat till detta är flimmer, för de flesta nya bilar har flimrande strålkastare, baklampor och instrumentpanel. Jag tål inte flimmer. Det finns flimmerfria, men det kan variera mellan generationer från samma tillverkare så svårt att veta utan att testköra. Detta begränsar utbudet kraftigt.

Du borde köra bmw, kan du programmera bort/ändra mer eller mindre allt du skrev här.

Av Defender

Galet vad många här är som kommenterar om varför dom inte byter till polletter när det står klart och tydligt i artikeln att det är precis det dom använder.

“ Att få hjälp av tillverkare för att få till en lösning placerar de i kategorin omöjligt. Sverige är en förhållandevis liten marknad och det finns inget ekonomiskt incitament att ta fram versioner med kvittoskrivare. I Richert och Helledays fall landar förhoppningen istället på att det redan existerande systemet med kortterminaler för försäljning av polletter ska räknas som ett godkänt kassaregister. Skulle det inte göra det riskerar de behöva slå igen portarna.”

Av Defender

Ja detta blir ju billiga laptops. Not.

Av Defender
Skrivet av Banco:

All respekt till Laxpudding för det här arbetet (jag kollade inte ens om det var han som gjorde det här, jag bara tar förgivet) men ja jag ställer mig också rätt undrande. Jag förstår att man mäter olika saker men Rtings listar inte Samsung särskilt högt i deras tester vad jag kan se. LG verkar regera tronen ganska fritt från hot. Och ja då Sonys där som du pekar på. Verkar vara i identisk klass med tex C2 enligt Rtings. Om än snäppet bättre. Skillnaden är att C2 är betydligt mycket billigare. Personligen är det ingen tvivel vilken TV jag skulle ha köpt om jag köpte idag. Eller tänker jag helt fel? Vad missar jag med Samsung? Starkt ljus som jag ändå ställer ner för att det är för ljust?

En annan sak som jag kan känna är otroligt tråkigt är att CX som släpptes för 2 år sen står sig typ jämnbördig med C2 som iaf verkar vara goto TV för bästa Bang for buck på toppklassektionen. CX 65” tror jag gick ner till typ 12k på någon rea då om jag minns rätt. Så att köpa en TV för 18 lök idag som är av samma kaliber som en TV för mindre pengar för två år sen.

Dolby Vision

Av Defender

7990 XTX GTR Ultra Super Duper Lazer Twin Jet.

Av Defender
Av Defender
Skrivet av Rauf:

Var kommer denna information ifrån?
Info jag har fått direkt från partnertillverkare är att Nvidia säljer gpuer i olika bins.

Nu är där bara 3st Nvidia FE kort på Top 15, när jag kolla igår, kanske i förrgår, var minst hälften FE kort

Av Defender
Skrivet av megaman01:

Tror ändå dom flesta som jag väljer märket man gillar och har bra erfarenheter av och inte dom där extra Mhzen.
Vet inte hur det ser ut idag men förr så va väl OC modellerna också i regel lite bättre batcher från tillverkarna? Som oftast gick att klocka lite högre.

Denna generationen verkar det dock inte va så, som du säger. Men tror ändå folk här har koll på vad man köpt utan att det behöver sägas.

Testade nya a plagues Tale igår och satan va det ser trevligt ut Grafiskt i vissa scener. Fpsen pendlar ganska friskt från straxt över 100 till 170.. Oftast runt 140.

Nvidia själva har binnade gpuer och oftast bättre minnen än partnerna. Iaf på 4090.
Ingen av Partnerna har Binnade Gpuer. Dom får leta själva efter dom bästa chipen att sätta i ex K|ngP|n etc.
Det var likadant med 30xx serien.