Inlägg

Inlägg som sedde007 har skrivit i forumet
Av sedde007

Något jag borde prova för att få igång mitt trådlösa nätverk igen?

Av sedde007

@Belzader: Nu har mitt WiFi slutat fungera tyvärr. Fast jag valde att endast reparera WiFi Driver. Samt att processorn ligger på 70-95% trots jag endast har Chrome igång.

Av sedde007

@Belzader: Just ja, men det kommer jag ju ihåg nu när du säger det. Kör Windows 7 och det funkade.

Bild: https://imgur.com/a/9PR59tu

Kopierat in TAG-nr och fått upp de dirvrutiner som behövs. Fick installera Support Assistant först.

https://www.dell.com/support/home/se/sv/sebsdt1/product-suppo...

Får se hur detta går.

Av sedde007

@Belzader: Ah, missade det. Försöker skruva upp datorn imorgon.

"wmic bios get serialnumber" var skriver jag det någonstans annars?

Av sedde007

@Belzader: Super, stort tack för ditt svar igen! Kollar på undersidan av min laptop, ser ingen Service Tag tyvärr, drog bort batteriet också medans det är kopplat till strömmen och såg inget där heller.

Av sedde007

@Belzader: Tack för svaret!

Bild: https://imgur.com/a/SE70PnR

Klippte ut några drivrutiner som verkade lämpliga att uppdatera, vad tror du om dessa? Missar jag något? Borde jag ta bort något?

Tack!

Av sedde007

Någon annan som kanske kan hjälpa?

https://imgur.com/a/bHpR2Fc
Har en Dell Latitude E6540

Är det denna drivrutinen jag ska uppdatera till?
https://downloadcenter.intel.com/download/22283/Intel-Etherne...

Behöver få ner på belastningen på min CPU, drar helt för högt i onödan och gör annat segt, samt att fläkten låter mer än vad den behöver.

Tacksam för alla svar.

Av sedde007
Av sedde007
Av sedde007

@fragande: Stort tack för svaret!

Vet knappt vad jag har för nätverkskort. Enda energispar jag kör är att skärmen ska släckas efter 10 min och laptopen efter 30. Ska försöka hitta vilket kort jag har och uppdatera det. Återkommer med resultatet.

Av sedde007

Verkar mycket lugnare nu när jag startade om datorn, laptopen hade varit igång i 15 dagar, kanske därför? Verkar bli så varje gång datorn varit igång ett par dagar.

Av sedde007
Av sedde007

@fragande: Tack för ditt svar!

Inte installerat något nyligen vad jag kan komma ihåg. Uppdaterade till nya Samsung Magician igår, men detta har varit så längre period.

Bild från DPC Latency Cheeck: https://imgur.com/a/W3p6bgk

Du hade rätt med någon drivrutin. Vad tycker du jag ska göra? Inte så duktig på sånt här.

Av sedde007

Hög CPU-belastning

Hej,

Är lite märkligt, när jag kollar aktivitetshanteraren så visar den hög belastning på processorn, men när jag kollar vad som drar så är det inget som sticker ut. Provade sedan efter tips att kolla med programmet Procexp64 och där ser det helt annorlunda ut. Men de översta 2-3 trådarna som drar mest förstår jag inte riktigt. Kan/bör jag göra något som drar ner på belastningen? Den gör att fläkten går igång ofta och i onödan.

Bild från Procexp64: https://imgur.com/a/LTjOTVj

Tack på förhand!

Av sedde007

Sådär. Provat kollegans HP 4K skärm, det verkar som att min laptop faktiskt klarar av det. Provade även att kolla på 4K video på YouTube. Men om jag nu väljer en 4K-skärm så måste jag skala upp det en del, blir på tok för litet annars.

Jag provade med HDMI, det är det min laptop har.

Av sedde007

@kheldan: Okej, ska försöka kolla efter det. Han var på semester idag så ville inte montera min dator där. Blir att prova nästa vecka

Men bara att gå från 1920x1080/1200 till x1440 är stor skillnad i sig har jag hört/läst, så i "värsta" fall får jag nöja mig med det.

Av sedde007

@perost: Tack för ditt svar och att du försökt kolla! Känner mig lite dum nu, för har ju en kollega på jobbet som har en 4K-skärm, kan såklart prova hans. Men han har en mycket nyare laptop än mig. Tack igen!

Av sedde007

Hej,

Stort tack för alla era svar, uppskattas verkligen!

Lite speccs om datorn:

Laptop: Dell Latitude E6540.
CPU: Intel Core i5-4310M 2,7GHz fyrkärnig.
GPU: Intel HD Graphics 4600.
RAM: 8x8GB.
HDD: Samsung Evo 860 500GB SSD.

Datorn har VGA och HDMI, dock när jag kör den på dockstation så har jag även DVI, tyvärr ingen Display-Port. Jag spelar inga spel alls, utan arbetar bara med datorn som innebär Firefox, Excel, Skype och Outlook främst. Kollar en hel del videon på YouTube.

Skulle ni istället rekommendera att jag kör med en x1440-skärm? På jobbet kör jag med 1920x1080 och hemma har jag en äldre Dell IPS 1920x1200. Tycker bilden här är kanon, men sugen på en mer slimmad skärm då den har ett antal år på nacken.

Av sedde007

Klarar mitt grafikkort en 4K skärm?

Hej,

Jag har en lite äldre laptop med grafikkortet Intel HD Graphics 4600. Tror ni denna klarar av att driva en datorskärm som är 4K? Om inte, den borde väl klara x1440? Är mest intresserad av någon av nedan skärmar typ.

4K-skärm: https://www.inet.se/produkt/2210863/dell-27-u2718q-uhd-4k-hdr
x1440-skärm: https://www.inet.se/produkt/2213969/dell-27-ultrasharp-u2719d

Tack!

Av sedde007

Köpes - Tangentbord Logitech Ultra X Flat Premium (Svart)

Hej,

Som titeln lyder så önskar jag att köpa ett Logitech Ultra X Flat Premium (svart) i bra skick. Priset kan vi diskutera, men kostade 295kr nya.

Läs hela annonsen här