Inlägg

Inlägg som Smasher89 har skrivit i forumet
Av Smasher89
Skrivet av Peterrrrr:

Ska bli intressant och se vilket grafikkort man kommer behöva för att köra på Ultra 4k 60fps i detta spel....

Skulle tippa på 5090 super med SLI, så 2st sådana.
Nej men rätt intressant med tanke på att det nog utan tvekan är det snyggaste "verklighetsbaserade" spelet jag sett hittills, och de har lite av effekten när man kommer tillbaka efter ett tag att oj vad snyggt spelet är.

Av Smasher89

För PS4 och 5 iaf så finns det inställning i menyerna där man ändrar utsignalen (går inte använda capturekort när man ska se på film via deras filmtjänst tex), inget sånt i menyerna på iaf ps3an?

Av Smasher89

Spelat genom det, stabil fortsättning, men se till att klara ettan, då 2an i princip startar nästan direkt där ettan slutar (även om ettan har ett "eget slut").
Däremot som vissa säger, more of the same, det blev imo lite för stort men fortfarande ett sttabilt spel och väl värt att spela genom. Skulle även säga att nog inget spel kommer ens i närheten av dess grafik hittills, och det baserat på PS5 versionen, hur blir det då på PC, ännu bättre antagligen om det optimerats iaf lite. Enda som är negativt med detta imo var att det var mitt enda körda spel på PS5an ifjol, och att deras stora "exklusiva" kommer till pc får mig att fundera på varför jag köpte en PS5 om den går åt samma håll som Xbox (inte spelat spiderman).

Ser dock att det finns en viktig detalj varför detta upplevs annorlunda på ett negativt sätt, men kan inte gå in på det pga av sakens natur, väl värt att spela genom oavsett, mycket QOL grejer i menyerna också som tex auto pick up för items som är strösslade världen runt, något som las till i en patch som var grymt nice så man slipper 3 sekunders animation för varje sak man plockar upp.

Av Smasher89

Läste precis att förutom lcddisplayen så tog de nytt(?) patent på flera delar av gamecubekontroller, switch 2, där joyconsen är som gc kontroller med vissa uppgraderade/tillagda features låter spännande imo!

Av Smasher89

Tillbaka nu efter fått möjlighet att plocka ur fläkten, ser it som serienumret skiljer sig lite mot de som föreslagits innan, verkar inte hitta på sidorna som länkas nån som matchar exakt samma, nån som har en bra lösning?

https://pbs.twimg.com/media/GDw4vnhW4AAv5vF?format=jpg&name=4096...

serienr i klartext: FDC10H12S9-C

Av Smasher89
Skrivet av Splithorizon:

https://www.amazon.se/-/en/T129215SH-FDC10U12S9-C-Graphics-RT...

Kanske kan passa?

Under tiden du väntar på att en ny fläkt ska komma i posten kan du ju alltid koppla bort den dålig fläkten så länge, inte direkt så den gör någon nytta som den är nu.

Precis, gick in i bios och försökte hitta vart jag manuellt kan stänga av den, men listas bara 3 fläktar totalt, och har en chassifläkt, och tror de andra är 2 noctuafläktar som listas så verkar inte som grafikkorstfläktarna listas där, så funderar på vart jag kan stänga av den så jag slipper plocka ut grafikkortet 2 ggr för fläktbytet.

EDIT: kollade länken, borde inte super stå med i beskrivningen eller är de samma mått oavsett på just de?

Av Smasher89

När jag snurrar den och "sätter fart" så bromsar den snabbare än de två andra fläktarna ja, kan inte se att den skulle ha mer damm än de andra och försökt få bort en del.

Om den är trasig, vart hittar jag ersättningsfläktar? 3: åt höger ser ut att ha liten tendens att vara trögare än längst åt vänster med, även om den går felfritt i nuläget.

Av Smasher89

2070 super mittenfläkt krånglar(verkar starta om sig om och om igen)

Upptäckte ett par dagar sen att datorn börjat låta konstigt(skrapande ljud då och då)efter att ha gått tyst ett par år, så i samband med att ändå behöva rensa på damm och sätta in mer minne så passade jag på att försöka lista ut vad det var för något som lät.
Hittade felet:
https://youtube.com/shorts/eETZSrErrNY?feature=shared
Vad kan/bör jag göra åt detta?

Av Smasher89

Att vara frisk och ta vara på det är nog alltid det, så en bra jul iår så sett.

Och om det letas inspiration för drops så nåt nichat typ skärmstativ för flera skärmar under kvällen.

Av Smasher89

Vart sugen initialt men de har fortfarande 3 trösklar som hindrar ett köp, och med tanke på vad det är för hårdvara så är det inte priset. Stängd till playstation 5 + inga förstapartyspel (om man inte räknar horizon), och ingen möjlighet att prova för att veta hur det är med åksjuka jämfört med psvr1 (ska vara bättre men iom upplevde på psvr1 så är det något att vara försiktig med), de hade chansen precis efter releasen med sin psvr presskonferens/video men den övertygade inte och inte hört ett pip om att det finns 1st party support så blir nog bara lite mer levande än ps vita och det helt pga 3rd party support.

Av Smasher89
Skrivet av UrgentAlert:

Behöver egentligen inte mer än 100/10 för laddar bara ner uppgraderingar till dator och telefonens appar och system samt Xbox One och dess spel ibland vid behov samt streamar.

Då blir det nog Bredband2 men har hört att de hoppar upp och ner i pris utan att meddela sina kunder att priset höjs.

De höjer priser under pågående låsta priser, räkna med kanske 2 månader till lågt pris och sen höjning trots den låsta bindningstiden. (tror du mig inte så kolla trustpilot). Var bra länge men verkar bytt ledning eller nåt och kör numera på den stilen tyvärr, så bör finnas stabilare(prismässigt, anslutningen funkade som den ska men det gör det väl oavsett val då de använder samma kablar)/bättre alternativ.
Prishöjningar tror det var 3 ggr på mindre än ett år.

Av Smasher89
Skrivet av Querth:

Om jag ändå ska köpa spelen för att sen föra över till en steam deck kan jag ju lika gärna spela på Switchen ändå. Som Baxtex länkade tidigare här så verkar ju spelen inte direkt fungera bättre på en steam deck iaf i senaste Mario

Skulle säga att för mig så är den bättre på alla sätt för just 3:e partsspel, slippa betala/stödja online och dessutom att spelen flyter på bättre är win-win imo, speciellt då online på många switchspel kan dö ut rätt snabbt tyvärr iaf här i europa (typ kirbyspelen som har online och alla fightingspel), och du kan välja precis vilken kontroll (inkl switch procontroller) du vill använda.

Av Smasher89

Verkar vara långt fler småuppdateringar än iaf jag förväntade mig (om man jämför med nintendos uppdaterade konsoler tex), bara en sån sak som att bluetoothchippet går använda för väcka den i dockat läge med kontroll är ju riktigt nice. Har en LCD sen våg 2 så blir lite dyrt och bökigt att uppgradera redan (sälja och köpa ny), men tycker det bådar väldigt väl inför nästa steam deck om de fortsätter iterara såhär, kanske kan det bli den ultimata spelmaskinen när den även når prestanda hög nog att köra dagens spel i 60fps bärbart.

Av Smasher89

Oleds trackpad ska vara mer precis än "gamla" varianten iaf, om inte annat så finns gyro vilket skulle kunna underlätta och fungera i fps. Annars finns ju även legion go (tror jag det var) som är designad som steam deck fast lite mer fps fokus då man kan plocka loss kontrollerna som en joycon och göra om till mus.

Av Smasher89
Skrivet av Trihxeem:

Hur kommer det sig att det är så himla dyrt med bredband till privatpersoner?
i vår BRF (45 lägenhter) så betalar vi 145kr/mån per lägenhet för 1000/1000 via bredband2. Nyligen höjt pris men å andra sidan är det konstant under närmaste 5 åren så ingen indexhöjning eller dyl.
Inget som vi lägger ut på de boende utan föreningen tar den kostnaden.
Jag får 950+ i båda riktningarna så jag är helt klart nöjd!
De överprisar som f______n via stadsnät!

Bra fråga, minns när man var student och hade tillgång till studentnätet för 200kr/halvår, nackdelen var då att ibland blev det väldigt aktivt så kunde krångla lite smått men inget man gnäller över på den kostnaden.

Beställde i juli comviqs bredband, tror det var bundet ett år för 305 kr sen 409 efter ett halvår, tänkte det var värt för slippa bredband2 som körde höjningar sen billigare för nya kunder, och trots man fick de "bättre erbjudantet, och låst över ett år så kom höjningarna inom det låsta året med.

Nu när det gått ett halvår så får jag en räkning på den högre summan(409), sen nämns prishöjning för månaden därefter med ca 10% (inom de 12 mån jag har för mig jag låste till, stabilt att man inte verkar kunna lita på de låsta priserna längre, blir iaf uppsägning igen och får säkert genom det med tanke på deras avtalsändring.

Av Smasher89
Skrivet av Lappen:

Hämtade ut min i veckan. Har hunnit spela ett par timmar och hittills är jag mycket nöjd 🤓.
Nu ska jag ge mig på att fixa emulator på den. Verkar som att man ska satsa på ett microSD kort för det, finns det några riktmärken gällande hastighet etc? Är också sugen på att införskaffa någon form av dockningsstation så att man kan koppla upp den på tv:n. Verkar också finnas en hel del alternativ där, rekommenderar ni någon speciell?

Finns många varianter som du säger med dockningstationer, köpte nyligen Jsaux dockningsstation som har en SSD slot, så också köpt och fick hem 2TB SSD som de ska kopplas ihop med förhoppningsvis under helgen.
Inte den billigaste(fick för 799 på black friday) men det lilla jag testat den så funkar den bra.

Läst att den kan eventuellt få Steamdecken att bli väldigt varm dock så inte haft ikopplad hela tiden sen jag fick den men det kanske beror på att folk ställer steam decken fel (centrerat, vilket gör att fläkten i bak blir lite blockerad, ställer man den däremot lite snett/åt sidan så blockeras inte fläkten alls). Robust och känns som den kan hålla länge iaf.

SD kort behöver man nåt av de snabbare korten, kollade köphistoriken och det jag köpte finns inte längre i lager/verkar inte säljas längre.

Notera också att du kan behöva göra lite research vilket format du behöver för att det ska dyka upp på steamdecken i game mode, läste senast nån detalj igår att om man låter steamdecken formatera så ger det lite skillnad jämfört med om man gör det själv på en pc (blir långsammare eller vad det var, diskuterades nog på steam deck redditen nånstans).

Av Smasher89
Skrivet av takeoninja:

Säger inte att Switch varit perfekt men det var i min mening en klart överlägsen SPEL konsol ställt mot Xbox One och PS4. Visst levererade båda dom mer pixlar men Switch var otroligt mycket mer lättillgängligt. Spelar nästan aldrig dockat och det är den enda enheten jag fått loss någon mängd timmar på / med då jag har 3 mindre barn som gör PCn svår att ha tid till.

Tänker mest på att nätverkskortet inte var bra så det lett till sämre onlineresponstid än troligen tom gamla Nintendo DS(iaf klart sämre än wii och wii u), betala för online och att Joy cons aldrig fick sina styrspakar fixade och dpads på pro controllern med att riskera få knapptryck i fel riktningar(testa tetris tex).

Sen finns det såklart många bra spel, Xenoblade 1-3 skulle göra konsolen köpbar även 10 år efter den är discontinued beroende på nästa konsols bakåtkompatibilitet.

Grafik och prestandamässigt är det väl först de 2 senaste åren den fått kämpa ordentligt och fått märkbart sämre portar pga det, så så sett har den fungerat bra.

Spänd för switch 2-s lineup då jag misstänker Xenoblade chronicles X:2 och Astral chain 2 och Bayonetta 4(beroende på hur kamiya påverkade det) mest sannolikt är under utveckling redan.

Av Smasher89
Skrivet av medbor:

Har du någob bra guide för emudeck? Jag fastnade halvvägs och sen inte lyckats bli klar

https://steamdeckhq.com/tips-and-guides/setting-up-emulation-... antar det steamdeckhq har rätt mycket vettig information iaf med allt möjligt kring steamdecken.

Av Smasher89

De har iaf sagt till investerare att det inte sker före sista mars, så lär inte bli innan det, skulle gissa på annonsering april/maj release mitten av juli eller september. Får hoppas det blir en bättre konsol än switch som haft en del brister!

Av Smasher89

Frågan är hur det blir med sovsal nu i stockholm, hotell kombinerat med stockholmspriserna på mat är väl 2 delar som lär påverka mer än lite, speciellt iom 3 dagarsevent istället för 4 dagarsevent, det och hur de ska klara av den extra bandbredden som lär behöva användas är väl 2 logistiska grejer som de lär behövt tänkt på en del redan nu.