Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som ErikWik har skrivit i forumet
Av ErikWik

@Valle98: Well med mitt 2080 gör det inte det med en 4790k iaf. Det är fortfarande en fin processor för spel

Av ErikWik

@marcusOCZ: Ok då känner jag att en plan på detta börjar utkristallisera sig. Tack för hjälpen och kommer säkert mer än gärna ta emot lite hjälp när det börjar komma till att sätta upp allt. Ser verkligen fram mot detta. Nu är det bara att hoppas på att nya generation komponenter inte blir allt för försenad och att 343 äntligen gör ett halospel värt namnet. Inte en helt lätt sak har det ju visat sig...

Av ErikWik

@marcusOCZ: Väldigt pedagogisk och utförligt svar. Även jag som är väldigt lite insatt förstod allt

En stor del i mig vill faktiskt behålla den gamla datorn för att kunna ha en tillgänglig när kompisar kommer på besök. Då lutar det mot en dubbel pc setup där du rekommenderar att använda ett 1650 super som grafikkort. Min fråga är då om mitt 2080 har samma dedikerade encoder chip som 1650 kortet? Om så är fallet så lutar jag mot att behålla mitt nuvarande 2080 kort för att ge mina vänner när de kommer på besök en bättre spelupplevelse än vad 1650 kortet skulle ge.

Om jag förstått allt rätt så är vad som följande bör införskaffas vid en 2 pc stream ett capture card. Eftersom jag sannolikt kommer att streama mycket under en längre tid så vill jag helst gå efter ett sådant som kommer att göra det de ska länge. Vad skiljer produkterna åt i den marknaden. Vad är viktigt och vad är överflödigt? Något man behöver tänka lite extra på?

Mvh

Av ErikWik

Prestanda i spel vid streaming

Som rubriken lyder så undrar jag hur nutiden bästa processorer och gpu:er påverkas vid spelande av att samtidigt streama, samt vad nästa generation kan tänkas prestera. Tänkte införskaffa mig ny dator när nästa generations toppversioner Ryzen och Nvidia (dvs 3080TI och Ryzen 4900x) släppts och undrar om streaming påverkar ett spels prestanda något alls vid spelande med så bra komponenter? Spelar väldigt competetive och vill få så många fps som möjligt i min 240hz 1080p skärm. Spelet som kommer spelas mest blir kommande Halo Infinite.

Lutar ändå mot att behålla min gamla dator för att kunna bjuda hem kompisar och spela med. Denna innehåller en intel 4790k processor och ett 2080 kort. Funderar på att sälja grafikkortet och sätta tillbaka ett 980 vid köp av en ny dator. Kommer jag kunna köra en dual pc stream med denna dator eller kommer den vara för klen? Gör jag bättre i att behålla 2080:n för streaming då eller duger 980 för det ändamålet? Som jag förstått det är det väl ändå processorn som får jobba under streaming?

Många frågor här och hoppas det inte blev för dulligt.

Mvh Erik

Av ErikWik

Jag kan rekommendera HP Omen X 25F. Sökte runt ganska mycket innan jag valde vilken 240hz jag skulle köpa. Den här skärmen scorade lägst input lag av alla testa skärmar någonsin på rtings till exempel. På blurbusters fanns det också många som pratade väldigt gott om den och jag kan bara säga bra saker. Mina rekord på Kovaaks har rykt all världens väg sen jag köpte denna. Snittar över 60% på ascended tracking v3 med denna nu. En förbättring med ca 5%. Relativt billig också. Används i overwatch leugue

Av ErikWik

Det här ständiga med att om man märker fps eller hz... Jag spelar Kovaaks varje dag och när jag gick från 144 till 240 hz så tog det 2-3 dagar innan samtliga av mina rekord var ersatta. Största skillnaden skulle jag säga är att uppgifter uppfattas som enklare utan att helt kunna förklaras varför (pågrund av min bristfälliga teknikkunskap kanske). Har 240 hz gjort mig till en bättre gamer? Absolut

Av ErikWik

@VulGO: Jag spelar alla settings på lägsta på apex. Har ett överklockat 2080 som jag tror presterar ganska jämlikt med ett 2080 super orginal. i4790k som processor men den flaskhalsar inte. Har capat fpsen till 200 där jag ligger ganska stabilt.

Av ErikWik
Skrivet av xDexterz:

Ska behålla alla tillbehör jag redan har. Vill spela i 1080p och skärmen är en 60hz

Skickades från m.sweclockers.com

I de spelen du nämner skulle jag definitivt satsa på en 144 hz skärm då 144 fps i CS inte direkt kräver någon monsterdator. Hade blivit en rejäl förbättring för dig.

Av ErikWik

Power har just nu en riktigt bra deal på Omen x25f som har lägst testad input lag av alla monitors än så länge.

https://www.power.se/datorer-och-gaming/datorer-och-bildskarm...

https://www.rtings.com/monitor/tests/inputs/input-lag

Rtings är den enda sidan jag litar på med deras tester. Finns andra sidor som också testar men rtings använder de mest precisa metoderna.

Av ErikWik

Så lägligt att detta kom nu... Då har jag en fråga. Min dator strulade och på reparation så konstaterades det att det var nätagget. Fick då en Corsair vs650 i burken. Efter att ha läst i tråden (där någon kommenterade om just VS-serien) så funderar jag på att gå tillbaka och be om ett annat. Jag kör med en överklockad processor (i7 4970k) samt överklockat 2080. Någon insatt som kan ge råd. Vad är så dåligt? Vad kan gå fel? Bör jag be om ett annat nättaggregat?

Av ErikWik

Jag har samma moderkort och cpu som du med ett 2080. När både cpu och gpu är överklockade så matchar de varandra grymt bra. Båda ligger på ungefär 95-97% usage när jag spelar Apex legends. Jag köpte mitt gpu för 7k så jag kan gå i god för den kombon!

Av ErikWik

@Nepo: BIOS var uppdaterat. Men ja. Jag uppdaterade det igen. Moderkortet är ett z97-AR. Har hittat en del info om andra som får konstiga omstarter med samma moderkort så försöker hitta info där men ja. Nästa blir väl att köpa nytt nätagg. Datorn klarar inte 10 sek med kombuster innan den startar om sig när jag testar. Allt med orginalinställningar. Händer aldrig att den gör det random när jag bara surfar eller liknande utan endast vid belastning.

Av ErikWik

@Savage_Gray
@CaptainRedbeard
@Nepo
När jag kör kombuster helt utan överklockning så startar datorn om sig efter 10 sekunder. Tempraturerna på gpu och cpu är då låga. Samma när jag spelar. Tempraturer som högst runt 70. Grejen är att det här problemet bara blir värre och värre. När jag körde kombuster med grafikkortet försiktigt överklockat för en vecka sedan i 15 minuter gick det utan problem. Nu är det tillbaka...

Av ErikWik
Skrivet av CaptainRedbeard:

Ta bort överklockningarna och se om det slutar

Japp. Det är inte heller de som är problemet.

Av ErikWik
Skrivet av Vzano:

Vilket nättagg har du? Vilka temperaturer på processorn och grafikkortet? Kolla i loggboken efter felmeddelanden.

Hej! Tempraturerna på processorn och GPUn är det inget fel på. Nätagget är 750w coolermaster. Ska inte vara några problem. Köpte datorn begagnat så är osäker på nätaggets ålder men av det jag lyckats läsa mig till så kan nätagg bli dåliga och behöva bytas. Detta är det felet som jag tycker känns mest rimligt? Finns det ett sätt att testa den hypotesen utan att köpa ett nytt?

I loggboken står det bara att datorn startades om. Ingen anledning.

Av ErikWik

Dator startar om sig

Hej! Min dator har börjat starta om sig mitt under spelsessioner. Spelar Apex legends och sen 3 dagar sen så har den startat om sig flera gånger mitt i games. Någon som kan veta vad som är felet? Har ett överklockat 2080 och överklockad processor som fungerat klockrent under 8 månader. Inte gjort några förändringar utan det har börjat helt slumpmässigt.