Ny skärm, 2ms tn 60hz eller 4ms ips 144hz

Permalänk
Medlem

Ny skärm, 2ms tn 60hz eller 4ms ips 144hz

Har en asus ve247h just nu, tänkte skaffa en aoc, https://www.prisjakt.nu/product.php?p=5192456
eller har kollat på den. Den verkar passa mig bra osv. Min generella fråga är, kommer jag att kunna märka någon skillnad respons tid mässigt mellan dessa två skärmar. vill gärna ha ips men jag kör bara spel som overwatch, cs, halo osv, fast paced fps. och jag avskyr input lag i saker. så tror ni att jag kommer att märka att skärmen är långsammare?
ni får gärna komma med rekommendationer.
va panel skulle kunna gå men har hört att de har mycket ghosting och sånt vilket jag tycker verkar... jobbigt? om de nu lätt "går sönder".
Tack!

Permalänk
Medlem

Kan bara säga vad jag har upplevt och det är att jag har haft 2 skärmar som är likadana förutom TN/IPS. dessa var Xb271HU(IPS) och Xb271Hua(TN). TN panelen hade betydligt sämre färger, allt såg väldigt mycket sämre ut helt enkelt. Men detta vet du nog redan säkert, däremot gällande input lag så var TN panelen också märkbart bättre. Allt kändes snabbare och när jag jämförde sida vid sida tyckte jag att IPS panelen hade eftersläpningar och att det nästan blev jobbigt(fast jag haft skärmen i 1 år).

Om du tänker ha 60hz 2ms tn mot 4ms ups 144hz är ju självfallet 144hz skärmen med IPS bättre på i princip allt, med en 60hz får du eftersläpningar vilket som. Om du tycker det är störande med input lagt och vill ha det allra snabbaste och inte bryr dig om bild - TN Men med 144hz + helt enkelt. Annat fall IPS, VA har jag inga erfarenheter av.

Visa signatur

𝕊𝕡𝕖𝕔𝕚𝕗𝕚𝕜𝕒𝕥𝕚𝕠𝕟𝕖𝕣
Fractal Vector RS Dark TG | ASUS TUF GAMING X570-PLUS | Ryzen 9 3900X | Kraken X62 | 4x8GB G.Skill Trident Z Neo @3600 C16 | ASUS Geforce RTX 2080 Ti ROG Strix Gaming OC 11G | Corsair HX1000i | Corsair MP510 480GB | Seagate Barracuda 1TB

Permalänk
Medlem

Jag personligen skulle aldrig våga köpa så billig skärm, men jag har svårt för TN paneler efter år av IPS bruk. Hur de där två skärmarna har jag ingen aning om. Bra hjälp jag är va?

Kör IPS, det är tuffare.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Lite snabbt googlande sa att AOC har input lag på strax under 4 ms och asusen hade 11 ms. Nu vet man ju inte om dessa tester är gjorda på samma sätt men jag tvivlar starkt på att du upplever 144 hz skärmen som sämre när det gäller input lag.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Lätt som Paj

Permalänk
Medlem

Responstiden som tillverkarna anger är i stort sett meningslös, se sektionerna om latens samt eftersläp i Sweclockers guide till bildskärmar.

Permalänk
Medlem

Tack tack alla, får väl kanske ta och kolla i butik/prova för att se mig fram, men färger spelar ändå stor roll, eller ja, vill kunna se nånting om jag kollar från skärmen underifrån, med denna blir det typ bara svart.

Permalänk
Medlem

Power har just nu en riktigt bra deal på Omen x25f som har lägst testad input lag av alla monitors än så länge.

https://www.power.se/datorer-och-gaming/datorer-och-bildskarm...

https://www.rtings.com/monitor/tests/inputs/input-lag

Rtings är den enda sidan jag litar på med deras tester. Finns andra sidor som också testar men rtings använder de mest precisa metoderna.