Inlägg

Inlägg som Izenoz har skrivit i forumet
Av Izenoz

@Superfrog
Förstår vad du menar och håller med till viss del, nu talar jag bara för mig själv och anser att mina "egendomar" är mina så vill jag skylta med en personlig "del/sak", i detta fall e-postadress så gör jag det, vill jag inte skylta så gör jag det inte d.v.s utan någon annan i närheten.

För mig är vissa e-postadresser mina, det är bara jag som ser eller kan dessa och vice versa (aka skitadresser) som är helt öppna och ej kopplade till X eller Y´s tjänster med känslig information som kan hamna på villovägar.

Så vill man inte visa vilka sidor man blivt kompromerad på ska man vara ensam, du ger inte ut ditt bankkortsnummer och cvc kod öppet förmodar jag, samma sak gäller här (enligt min princip).

Förstår precis hur du menar men vill man ha integritet så gör man bäst i att bevara saker för sig själv, inte tillsammans med andra beroende på vad det handlar om.

Av Izenoz
Skrivet av Tyrken:

Haha, kollade en kollegas privata mejladress, fan vad integritetskränkande tjänst ni länkar.

Hur är det kränkande? Det som är kränkande i ditt fall är att du använder en annan persons mailadress för att kolla om denne är med på listan?

Själv så har jag en gammal adress sen urminnes tider blivit läckt 11 gånger, obetydliga konton som är spärrade/ej används, det är bra att ha en "skitadress" som byts ut relativt ofta.

Av Izenoz

Sedd : The Marvels

Åsikt : Besvikelsen är stor, vi trodde att det skulle vara någon form av spänning, intensitet och humor. Saknar allt vad en "Avenger/Superhjälte film" ska vara/ha. Denna filmen är, i våran åsikt, tappad/gjord i panik, dålig rollbesättning och skådespeleriet är i underkant.

Betyg : 2 av 10, ser hellre Flåklypa Grand Prix 5 gånger i rad

Av Izenoz

@nikwid
Självklart så äger du dina manicker och vi landade på 16.2K/kW, detta inkl. Laddcentral för EV.

Måste poängtera igen att FA är ett väldigt dyrt system jämfört med andra produkter på marknaden, jag hade kontakt med 20+ firmor, 10+ firmor som var på plats fysiskt och gav förslag/offerter. Alla andra offerter vi fick landade omkring 80-100K under FA, ungefär då vårat system har ett 14,7/kwP och de andra låg på 15-20/kwP.

Angående städtjänster, ingen kan säga vad ersättning kommer landa på, Ceckwatt kostar att installera samt har en månadskostnad (OM jag läst/förstår rätt), ta även in i beräkning att firman som potentiellt ska installera bör ha varit med i svängen ett tag då de ”nya” hemskt gärna vill sälja men efter det är väldigt anonyma (installatör ska agera mellanhand vilket många glömmer).

FA med Varberg energi har som måste att man ska vara kund hos Varberg E, det för mig lite tveksam, de skulle teoretiskt kunna sätta vilket pris/kw de vill för kunder med FA.

Har man som vi ett relativt lågt elpris, bundet, så tjänar vi på att sälja sålänge elpriset är högt.

Vårat system sattes i bruk sent september, några dagar i Oktober snuddade vi 10KW, detta med paneler i ÖST samt VÄST, ska bli riktigt kul/intressant att se vad som händer en molnfri dag i juni, juli, augusti.

Av Izenoz
Skrivet av nikwid:

Kan du utveckla kring fördelarna? Alltså vad är grejen med Ferroamp jämfört att "bara" koppla ett batteri till sin växelriktare?

Ju mer jag läser, desto mer verkar det som att vårt val att skaffa en hybrid växelriktare som förberedelse för batteri verkade onödig. Ferroamp och andra "smarta system" verkar ju kräva att man sätter dit nya styrenheter i alla fall.

Är det helt enkelt bara så att smarta system kan läsa av spot priser och anpassa sitt i/urladdningsmönster utifrån det? Att sätta scheman på hur och när det ska laddas och laddas ur ska gå via vår växelriktare också (Sofar solar HYD 20KTL-3PH) men jag kan inte läsa något om att länka mot data från Nordpool.

Ja, jag kan kanske 3/10 av allt detta Systembolaget dagsläget kan, ska försöka så gott det går varför jag ville ha just FA (läs var tvungen att övertala min fru).

Fasbalansering, enda systemet (med patent) som klarar av detta, med batteri så kapas även effekttopparna/effekttariff som sänker månadskostnaden (OBS, för det sistnämnda MÅSTE batteri vara inkopplat). Våran kommun kommer börja ta ut ca 85kr/kw (den högsta toppen i månaden), hade vi haft batteri så skulle denna topp kunna kapas och fördelas ut på alla faser därigenom sänka toppen samt kostnaden. Det är lite dyrare kostnad under vinterhalvåret/kw. Finns mycket att läsa om på nätet.

Systemet kan vara busenkelt samtidigt som du kan göra det supersvårt/avancerat, i gruppen jag är med i på Meta använder sig många av Home Assistant, det är grekiska för mig (ska lära mig så småningom) men vad jag förstår så hämtas det data från X (valfri sida), läggs in i Y (FA) och läses av från X (användare/moln), realtidsstrategi med många finesser som gör att du kan ställa in systemet eller batteriet/tjänster för just sitt egna behov.

Systemet är som sagt busenkelt eller väldigt avancerat, det pratas om ”Off-Grid”, Parkoppling med grannars system, jag är inte en expert men jämfört vårat behov/kommande och andra system så var detta det självklara valet.

Av Izenoz
Skrivet av Dragnet:

Bara Ferroamp / Varberg Energi som idag har en hybridlösning som är testad och godkänd av Svenska Kraftnät.
(Säger de själva i alla fall )
Man måste ju också ha en elleverantör som funkar med just den hybridlösningen. Har väl att göra med att faktureringen skall gå rätt åt alla olika håll.

Vi har FA och Varberg är som du säger de enda som har denna lösning i dagsläget, deras krav är också att man ska vara kund hos dom.

Vi har inget batteri änsålänge men jag försöker få frun att inse nyttan med detta, det är en rejäl slant att hosta upp med FA men fördelarna är så mycket mer än den generella anläggningen.

Av Izenoz
Skrivet av zOlid:

Appropå checkwatt. Är verkligen siffrorna dom går ut med realistiska?
Eller är det siffror som är räknade på extrem månader pga senaste årens flaxande elpriser?
Jag har ett solsystem som förra året gav väldigt exakt 8000kWh.
Och är lite sugen på att installera ett batteri, för att sen köra checkwatt. (Släpp diskussionen om gröntbidrag med checkwatt, inte det jag undrar)
Säg att man installerar ett batteri på 6-12kWh, i "Zon 3". Vad kan man då räkna med att få ut från checkwatt över ett år?
Även utan grönt bidrag, så med deras siffror, så ser det ju ut som att man kan få tillbaka kostnaden, på bara något år liksom.
Det känns verkligen för bra för att vara sant siffror.

Det står klart och tydligt på deras hemsida att
*Denna kalkyl baserar sig på marknadens priser från 2020 fram tills idag"

Så det är inte från förra året, det är räknat 3år + bakåt i tiden, mycket händer inom detta område då vad jag förstår, och rätta mig gärna, är att priserna kommer handlas/säljas till samma "peng" för alla aktörer framöver (eller om detta startar i Februari).

Sitter själv i tankarna att skaffa batteri men är lite tveksam med det nya upplägget (är som sagt inte 100 på hur det kommer fungera) men eftersom fler och fler hoppar på detta tåget kommer ersättningen att minska.

Änsålänge är det vad jag tror/förstår lönsamt, gå med i en eller flera grupper på Meta, där finns det experter (jag menar EXPERTER) och inte killgissare (som jag då jag återigen inte har förstått det hela fullständigt).

För att svara på din fråga, nej, det är en glädjekalkyl men samtidigt kan den vara underskattad, en del som varit med ett tag skriver att de fått ersättningar från 40k upp till 70k, ska man tror dom, ja, nej, allt handlar om var i landet du befinner dig och hur stort behovet är, hur stort batteri du har.

Ska du bli med i denna pool så se till att välja en leverantör av batterier där du VET att det inte är något tjafs om garantier och att det verkligen är kvalitet så forska ordentligt innan.

Av Izenoz

@Gunior

Vi använder våran mycket som sagt, inte sagt att alla kanske behandlar sina produkter lika som vi gör men vi använder aldrig metall i korgen, ytterst sällan en trätång, det är shake n bake som gäller här

Alla kan vi få måndagsexemplar, tyvärr, vi kan ha lyckats unvika ett sådant kanske.

Av Izenoz

@FBGKimpan
Har haft våran HD9867 lite mer än ett år, använder den minst 4-5 gånger i veckan och nej, den har inte rostat, den är väldigt enkel att rengöra och den fungerar lika bra idag som första användningen.

Cosori är bra samt mycket snyggare i mitt tycke men att betala MER för samma funktion är väl vad pluskan tillåter.

Vi är supernöjda med våran.

Av Izenoz

Tackar, då får jag testa helt enkelt, känner mig som en nybörjare med laptop och extern skärm

Av Izenoz

3070ti Laptop

Hej, har försökt söka mig fram men hittar inte ett bra svar.

Sitter med en laptop idag som har förinstallerade drivrutiner, nVidia, min fråga är om det är "värt" att uppdatera till Geforce Now drivrutiner eller inte, vad får man med på köpet så att säga, fler möjligheter/inställningar?

Har en externa skärm som går via DPmini - DP (Laptop till Dator), kommer det finnas andra möjligheter till refreshrate plus andra saker?

Jag kommer ifrån en stationär dator och AMD plattform, ej insatt i världen av laptops och allt den klarar av så att säga.

Tack på förhand.

Av Izenoz

Körglädje i vad jag tycker är framförallt
-A3/A4
-Mercedes B-200

Sen har vi v60/90, v60 framför 90.

Annars finns alltid Subaru Impreza men då får du eftemontera ett drag, Mitsubishi Lancer,, samma sak med draget. Det ”går” men kanske bökigt att behöva rulla in den på verkstad för drag (kostnaden är inte så himla stor iofs).

Av Izenoz

Finns hur mycket som helst ju

Antingen är du kräsen eller så vet jag inte vad

https://www.blocket.se/annonser/hela_sverige/fordon/bilar?ccc...

Av Izenoz

Användare: @Nicke_197
Typ av affär: KÖP
Tillvägagångssätt: FRAKT/Swish
Produkt: Asus ROG Swift PG329Q

Positivt:
Allt, väldigt trevlig, tillmötesgående, väldigt bra kommunikation, inget krångel.
Köpt vara i exakt skick som beskrivet från annons.
Om tillfälle ges gör jag gärna fler affärer med Niklas

Negativt? Finns inget. Fick till och med ett HANDSKRIVET julkort med från Niklas inpackat i kartongen ❤️

Slutbetyg - Om våra vägar möts kommer jag definitivt bjuda på en dryck av önskat slag med god mat att skölja ner till, jag anser mig vara ärlig och kanske lite för mycket blåögd men det känns bra att göra affärer i ”blindo” och personen på andra sidan är av samma slag. Fortsätt vara den fina människa du är så kommer världen så småningom bli bättre.

10 av 10 Tomtar till Niklas 🤘🏻

Av Izenoz
Skrivet av ztenlund:

16 A? Till ett uttag där strykjärnet kopplas in? Inte sannolikt!

Nej, du missförstår kanske? Jag menar att det sitter totalt 3st 16A säkringar (proppar) i huvudskåpet, det är 3 st faser/uppdelningar (jag kan inte de tekniska termerna) och varje fas/säkring tillhandahåller X rum/uttag.

Belastas en fas/säkring/propp för mycket så ryker den/går sönder och mig veterligen när jag bodde i lägenhet hade jag 3st vid huvudterminalen.

Strykjärnet i sig drar kanske som Max 1400/2400W men med allt det andra inkopplat överbelastas säkringen och istället för en potentiell brand klipps strömmen/säkringen går sönder.

Av Izenoz
Skrivet av Larsp777:

Det är vanlig "propp". Kan inte se färgmärkning, de är vita. Står något men är svårt att se. Gammalt hyreshus.

Har en dator i ett rum och när den är igång och man sätter i strykjärn gå proppen. Dock är TV:n också igång då och ev. något annat. TV:n släcks också.

Fråga din hyresvärd vad det är för storlek på säkringen, normalt i hyresrätter sitter det 16A säkringar och anledningen till att säkringen går är att du överbelastar den säkringen med X antal saker igång samtidigt.

Antingen så flyttar ni/du strykningen till ett annat rum som förmodligen inte är kopplad på den säkringen eller datorn.

Detta är förmodligen orsaken, ej säkert att det är just som ovan beskriver men i 9.9 av 10 fall är detta anledningen.

OBS, jag är inte elektriker även om jag skulle vilja vara det ibland.

Av Izenoz
Skrivet av Skibbyy:

Vars hittar du dessa erbjudanden? När jag kollar via ZMarket (sidan där man beställer via Zitius) så är nästintill allt lika dyrt :/ Fanns någon 100/100 för typ 350kr vilket är lite bättre i guess men frtf sjukt dyrt

Skrivet av Radovic:

Håller med. Jag kollade via iTux och tycker att det är döfött och dyrt ja...mellan 350:- (kampanj) och ända upp till 500-600:-

😂 Förutom att de tjänar pengar på detta påfund, varför höjer de så grön 🥗 jävligt 😂 det är för mycket...:/ 😑

Www.bredband.se

In med adressen och sedan kom det massa förslag, tog det jag tycker passar oss bäst och sparar 1200 ”ich” om året.

Av Izenoz
Skrivet av Radovic:

Fick du svar på brevet, eller bytte du helt sonika till 99:- alternativet? 100:- är skäligt för varje 100 Mbit/a mer i fart.

Jag la precis på luren med kundtjänst, avslutade VPN och bredbandet, fick ett ”erbjudande” om 439kr/månaden+40 för VPN men sa nej tack.

Beställde 250/250 från Bredband 2 precis, 365kr/m i 12 månader, sedan 409kr/m.

Frågade om det var skäligt att vi ska betala för deras samarbete med Zitius enligt PTS besked från 2005 (läste någon som skrev om det tidigare i tråden) men fick inget konkret svar, frågade även om det var skäligt att de är 380kr dyrare på 100/100 och även där, totalt tomt svar.

Summa sumarum: BH i all ära men hoppas verkligen att fler säger upp och byter, jag stör mig så enormt på att de hävdar kostnadsökningar, VILKA (?), det är kablar i marken som kommer hålla tills var och varannan människa ligger i kistor, inget som ”nöts” ut och rätta mig gärna ombokat har fel.

De tjänar multum på detta, på oss, mitt råd är BYT!

Av Izenoz
Skrivet av Skibbyy:

Jag sitter på bahnhof i Västerås. Bor i en Mimer-lägenhet som bytt till Zitius. Gick från 259kr till 389kr till 479kr på 1 månad xD 500 spänn för 100/100 tjänst? Vad fan är det för nå skit? Kanske Telia som vill höja priserna för alla andra bolag så att de ligger närmare i pris. Jävla skitbolag.

Billigaste tjänsten för mig nu är 10/10 tjänst för 300kr/månaden. Sen har man inga alternativ förutom att flytta och hoppas på att Zitius inte tar över där också.

Hej Granne!
Fick Mail igår om prisökning från BH vi med, 100/100 som för kostar ca 300kr/m kommer nu kosta 479kr/m.
Allt pga Zitius enl. BH.
Besviken enormt på BH, så jag tog till pennan (mail) och skrev till dom ifall de tycker om trogna kunder (snart 10 år), samt att en snabb googling på Fiber kan ge oss 500/500 för 385kr/m eller 250/250 för 368kr/m via Ownit..

Matcha detta eller ännu bättre så stannar jag kvar annars är det tack och adjö.

Förstår att viss ökning av priser sker men detta är rent tragiskt, finns inte ett argument för att det ska/kan/blr kosta SÅ mycket för en 100/100 lina, BH i all ära men nu får det fan vara nog.

Edit*
100/100 via Ownit kostar för övrigt just nu 99kr/m, NITTIONIO KRONOR!

Edit*
Ej Ownit, Bredband2 skall det vara 👍🏻

Av Izenoz
Skrivet av cyklonen:

Nu är ju fetma i sig en ganska stor cancerriskhöjande faktor.

Alltså, du kontrar med det argumentet mot en människa som har en om inte den värsta sjukdomen i begreppet att först få diagnosen (bara där går många in i en vägg av psykiska besvär), genomgå behandling med allt de flesta vet vad det betyder på både patient såväl som nära och kära, sen att beroende på art av sjukdomen pendla mellan hopp/förtvivlan och utgång ICKE medräknat de tankar patienten har under hela tiden som bryter ner psyket bit för bit, är du på riktigt !?!?

Fetma GÅR att få bort, Fetma går att sjöävbehandla, fetma i sig är inte dödligt likt cancer.

Snälla, jag har de senaste 2 åren förlorat X antal nära och kära i denna fruktansvärda sjukdom, visa Anders en gnutta av RESPEKT för ditt inlägg saknar allt vad respekt innebär. Att kontra/argumentera på det viset är i min värld höjden av respektlöshet.

Till Anders, beklagar, starkt av dig att skriva, är det något jag kan hjälpa till med så skicka ett pm.