Inlägg

Inlägg som Knumskull har skrivit i forumet
Av Knumskull
Av Knumskull

Kolla även i loggboken efter krasch om det står något där, Windows-loggar> program och/eller system. Notera tiden för kraschen och leta sen efter noteringar vid den tidpunkten.

Av Knumskull

När drog du ut strömförsörjningen senast till skärmen? Ibland botas märkliga fel med det.

Av Knumskull

mATX moderkort, kommer fungera men blir lite mindre plats när man ska plocka ihop saker på moderkortet.

Av Knumskull

Kolla så att grafikkortet identifieras korrekt. Jag fick liknande problem med grabbens dator förra veckan, då identifierades det inte som ungefär ett integrerat grafikkort(inget nvidia-kort). Han fick då 5 fps i menyn.

Av Knumskull

Jag använder mig av Microsoft familjefunktioner för att kväva datorn när tonåring bryter mot de regler som vi har. Har bara behövt och göra det någon gång, men det har räckt för att avskräcka från att bråka om saken.

Nu har vi ganska enkla regler om detta och det är att han ska syssla med idrott tre gånger i veckan när han inte är sjuk eller skadad och att han ska sköta skolan. i övrigt så är det relativ fri tillgång till datorn, men med gränser för när den ska stängas av på kvällen.

Av Knumskull

Vad är det för version av windows? Råkade installera fel version till min son sist, och då var jag tvungen att installera xbox-komponenter som saknades. Tror jag hittade att den hänvisade till en .dll som saknades i loggboken.

Av Knumskull

Du säger att du har nytt chassi? Sitter alla distanser till moderkortet där de ska?

Av Knumskull

ASUS Prime Z790-P Wifi är för intelprocessorer

Av Knumskull

28e September blir det 20 år på steam. Trodde det var i samband med att HL2 släpptes som jag skaffade det, men det måste vara CS 1.6. Kan inte se Köphistorik längre tillbaks till 2009 på appen i telefonen, kanske är mer tydligt i desktopversionen.

Av Knumskull

Vet inte om denna klassas som billig, men som andra sagt kanske enklare att ta med extra skärm hemifrån.

https://www.kjell.com/se/produkter/dator/kablar-adaptrar/sign...

Av Knumskull

Detta slutade med att jag lämnade in moderkort och processor på öppet köp och tog ut en ny processor och köpte ett annat moderkort, allting hoppade igång direkt med samma minnen som tidigare. Så just nu fungerar allt som det ska.

Av Knumskull

Jag fick hemma nya ram stickor och prövade igen med alla kombinationer i DIMM. Fortfarande ingen bild. Grafikkortet fungerar fortfarande i den gamla setupen som vi skruvade ihop igen, så mina misstankar är hos moderkort eller CPU inte fungerar som det ska. Ska ta mig ner till Netonnet i helgen för att se om de kan hjälpa mig felsöka på plats.

Av Knumskull
Skrivet av Maskaren:

Så länge det är en matchande hastighet av andra minnen på listan, t.ex 6000mhz. Att just tillverkaren eller modellen inte finns med på listan spelar inte så stor roll. Rekommenderat att testa med en sticka tills du får igång datorn och då kan testa med bägge.

Skrivet av Alphahanne:

Som sagt, prova plocka ur grafikkortet och använd processorns inbyggda grafik för att se om det fungerar då. För att eliminera att det är grafikkortet som bråkar.

Jättetacksam för alla svar men inget av detta har funkat, har testat med och utan grafikkort med 1 stick ivarje dimm, blivit många på och av stängningar. Jag misstänker att det är nåntning med ram minnena, får vänta in de nya som kommer på torsdag.

Skrivet av FatherOfThree:

Kan ni ha råkat använda modulära nätaggskablar som inte hörde till det inkopplade nätagget?
Dvs, när ni provade med alternativa nätagg...

Det som jag testade med från andra datorn har dels fasta kablar och de modulära i den satsen passar inte in i det agget som ska sitta med detta moderkortet. Det blev samma resultat av båda, dvs snurrande fläktar och inget mer.

Av Knumskull
Skrivet av Maskaren:

Vad menar du stödjs inte av moderkortet? Är det minnen som inte stödjs så nej, då får du ingen bild. Är det bara minnen som inte är med på bekräftade listan så fungerar dom nog ändå.

Och ja, du måste ha minst en sticka med ram.

Dem är inte med i listan på Asus sida, de är DDR5.

Av Knumskull
Skrivet av Alphahanne:

Vilket grafikkort har du i den? Har det strömkablar kopplade?

Du kan prova plocka ur grafikkortet och koppla skärmkabeln till utgången på moderkortet istället och se om du får post då.

Radeon 5700, strömkablar har varit i kopplade.

Jag har provat att ha ramsticka i varje dimm, men inget händer. Som jag skrev i börja, så blev det något fel i beställningen av ram minnena och de stödjs inte av kortet, men kortet borde gå igenom post ändå eller hur?

Av Knumskull
Skrivet av Alphahanne:

Provat göra en CMOS reset med en minnessticka i?

Jag har provat det, jag har provat att byta batteriet.

Den enda responsen man får från maskinen är att fläktarna börjar snurra och att grafik kortet blir vart. Inga led lampor på panelen på chassit tänds inte, möss och tangentbord får ingen ström.

Av Knumskull

I manualen så står det att kortet ska pipa om någonting är fel, men inga pip kommer.

Citat:

BIOS Beep Description
One short beep
VGA detected
Quick boot set to disabled
No keyboard detected
One continuous beep followed by two
short beeps then a pause (repeated) No memory detected
One continuous beep followed by three
short beeps No VGA detected
One continuous beep followed by four
short beeps Hardware component fail

Av Knumskull

Jag har haft ett ramminne i 30 min, prövat både med bara moderkortet och med grafikkort. det enda som händer är att grafikkortet blir varmt.

Av Knumskull

Strömkabeln satt rätt, kortets enda ledlampor för om någonting är fel är ifall 8 pinnars kabeln inte sitter i. Prövade detta genom att dra ut kabeln och slå på nätaggregatet. Funderade på om det nätaggregatet vi använde är för gammalt och prövade med ett nyare, där jag hade möjlighet med både 8 pins + 4 pins. Men det hjälpte inte heller.

Jag funderar om det är böjda pins på moderkort/CPU?