Inlägg

Inlägg som Mustaschi har skrivit i forumet
Av Mustaschi

Jag köpte nyligen en Samsung QLED Q60R efter att ha haft en Sony KD-55XE9005
/X900 innan (som hade mkt bättre bild, speciellt för HDR, men som hade >1 död pixel som Sony påstod var mitt fel) hade jag alla gånger köpt en OLED om jag fick göra om det. QLED skiljer sig väl egentligen inte mkt från en vanlig LED TV. Jag upplevde Sonyns bild som bättre & det var en vanlig LED tv med FALD medans Q60R är en sk QLED med vanlig kantbelysning

Av Mustaschi
Skrivet av Laxpudding:

@Mustaschi: Bättre och bättre – C8 är en väldigt bra TV och det finns många alternativ. Det handlar sällan om köpa "bäst" utan mer om att köpa "rätt" eller åtminstone "lämpligast" baserat på vad man vill uppnå.

Ok,
Jag vill egentligen bara uppnå så bra bild för spel som möjligt till så liten peng som möjligt. Sen skadar det inte att den kan användas till filmtittande, men primärt vill jag att den skall funka optimalt för PC/PS4 Pro & Switch spelande

Av Mustaschi

Från början hade jag tänkt att köpa en datorskärm istället för en TV men nu när jag ser priserna tänker jag att det vore bättre att köpa en >55" OLED TV med 2160p & HDR som är så bra som möjligt för tv-spel - t ex en LG C8 - eller finns det bättre alternativ?

Av Mustaschi

@Laxpudding: OK, men vad förlorar jag då på att använda t ex en TV skärm med 2160p upplösning för min Switch istället för en bildskärm gjord för spel?

Om skärmen har 60hz uppdateringsfrekvens - är inte det nog för en maskin/spel som aldrig kör snabbare än 60fps ändå?

Av Mustaschi

@giplet: Ok, vad beror det på att datorskärmar är dyrare än TV-apparater?

Av Mustaschi

4K skärm; TV eller bildskärm?

Har märkt att Nintendo Switch spel ser fruktansvärda ut på min nya 1440p skärm, förmodligen för att Switch är 1080p.

1080p skärm vore optimalt, men skulle inte en 4K skärm funka bättre än 1440p? Frågan är bara om en TV är bättre än en skärm?
Har läst att TV apparater har mer avancerad pixelskalning jämfört med bildskärmar..

Om jag har en 4K skärm; kan jag bara köra native 2160p & 1080p eller kan jag köra 1440p också utan att det kommer se skit ut? Ifall det visar sig att datorn inte orkar 4K 60fps

Av Mustaschi
Skrivet av Laxpudding:

Jag förklarar tekniken här: https://www.sweclockers.com/artikel/26863

Orsaken till att det blir 120 Hz med Freesync aktiverat i skärmens menyer beror på antagligen att det är så skärmen är konstruerad. Den har inte kapaciteten till adaptiv synk i högre än 120 Hz. Har inte sett skärmen i fråga, så kan inte svara exakt.

Vissa skärmar kan växla mellan olika Freesync-lägen och kanske ge fullt frekvensspann, fast då med eventuellt andra nackdelar likt mer flimmer beroende på vilka alternativ man väljer.

Tack för förklaringen! Nu när jag kollar igen efter en omstart så är den uppe i 144Hz. Rätt bra skärm men jag saknar HDR faktiskt

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mustaschi
Skrivet av Gustenrocks:

@Mustaschi: Det är väl en freesync skärm i grunden? Jag vet att många av dem "stödjer" g-sync nu men om den inte är typ Nvidia Certified så fanns det väl en risk för buggar.

Jo det stämmer, men MSI säger att G-Sync stöds bara man har senaste GeForce uppdateringen & det har jag.
Ja aktiverade först Freesync i MSI programmet & då kommer knappen för G-Sync upp i nvidia control panel - men det som hände när jag aktiverade det var att Hz ändrades från 144 till 120

Jag har ingen aning vad G sync / Freesync ens gör så det kanske är normalt / skall vara så?

Av Mustaschi

MSI Optix MAG27CQR ändrades från 144 till 120Hz när G-Sync aktiverades?

Hej!
Har köpt en ny dator med ett ASUS RTX 2060 (dual) & en MSI Optix MAG27CQR 1440p skärm ned 144Hz
När jag aktiverade G-Sync i Nvidia control panel så ändrades Hz från 144 till 120. Är något fel?
Innan jag aktiverade det stod den på 1440p & 144Hz

Av Mustaschi
Skrivet av TubularBoy:

De bygger på olika plattformar. En konsol är bygg för att endast spela på, eller ja.. idag kan man köra vissa appar också. Medans en dator är gjord för mer än bara spela på.
Om man vänder på det, vilka hade köpt konsoler om de kostat 15-20000?

Nej visst, men dator som dator. Det grafikkortet som sitter i Xbox One X är väl likvärdigt med ett 1060 TI & det kortet som sitter i Komplett datorn är ett RTX 2060 som skall vara ännu bättre. Jag förstår att det blir svårt att få 4K med 60 FPS konstant men jag är OK med dynamisk upplösning/framerate fast vill sikta på 4K. När jag kollat jämförelser på t ex Nioh så ser det ju mkt bättre ut på PC i 4K än på PS4 Pro.

Fördelen med dator är ju att man kan byta ut grafikkortet medans du måste köpa en helt ny konsol varje generation & PS5 kommer säkerligen kosta mycket mer. Datorn är en dyr engångskostnad.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mustaschi
Skrivet av TubularBoy:

För att du ens skall kunna spela med 4K upplösning på en dator med okej framerate så kostar ett grafikkort mer än den dator du hittat.
Räkna med närmare 20-30000 exklusive en bra spelskärm med 4K upplösning.

Ok.
Hur kan då Xbox One X klara 4K spel om bara grafikkortet kostar 10K+? Jag skall spela DS3, Sekiro, Nioh etc.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mustaschi

4K gamingdator?

Hej!
Tänkte byta från PS4 PRO & köpa en riktig speldator med skärm istället. Som klarar 4K. Har inte haft en speldator sen Quake 3 tiden

Om jag köper Kompletts i60 gamingdator https://www.komplett.se/product/11121/datorer/komplett-pc/kom...

Fungerar det eller har jag missat ngt? Eller finns motsvarande prestanda till bättre pris någon annanstans? Vill helst ha allt från 1 ställe.
Har försökt jämföra med Sweclockers förslag