Inlägg

Inlägg som Viewtiful har skrivit i forumet
Av Viewtiful

7000+frakt

Av Viewtiful

Lägger in ett bud på 6700 kronor + frakt

Följer det även med möjliga kvitton?

Av Viewtiful

Anser att man ska använda kärnkraft tills att det finns ett bättre alternativ. Sol och vindkraft är och kommer förmodligen alltid vara komplement till något annat för dom kan inte i nuläget ersätta kärnkraften när det kommer till pålitlighet och effektivitet.

Av Viewtiful

lägger in bud på 350kr

Av Viewtiful

Fortfarande långt kvar till att vara lika optimerat som dom andra klienterna men nu så ligger den åtminstone på 0,1-0,2% cpu användning när den bara ligger och "pyr" i status fältet dock så sticker den fortfarande iväg till ca 6-8% om man har fönstret uppe på store sidan (om man räknar med epicwebhelper), på library sidan så minskar det till ca 1-3%.

Av Viewtiful
Skrivet av Donnerstal:

Om det ändå hade varit så enkelt...
390W som du läst var för hela systemet. Scrollar du ner så ser du effekten för bara 6800 XT:t vilket ligger på 290W.

Hahaha sant kanske inte ska skriva på natt timmarna.

Av Viewtiful

Kan ju vara så att 650W PSU börjar vara i minsta laget med tanke på att du har en Ryzen 9 5900X (210W) och ett Radeon 6800XT (390W) alltså så ligger du på 600W där plus allt annat du har i datorn.

Effektmätningarna är ifrån SWECLOCKERS testerna.

Så det känns inte så konstigt om du får problem.

Av Viewtiful

Vet inte om AMD drivrutinerna har det men kolla om det går att köra grafikkortet i debug mode.
Nvidia drivrutiner har det vilket innebär att grafikkortet körs i bas frekvenser och inte överklockar något. Detta borde ju i sin tur stabilisera möjliga effektspikar som skulle kunna avslöja om det är PSUn som inte klarar spikarna.

Av Viewtiful
Skrivet av Skåningpåvift:

Jag förstår, har bara rätt av kopierat det jag fick fram från "Speccy", så du har säkert rätt i det du skriver.

Stort tack för ditt svar, verkar mer och mer som att jag ska investera i en ny processor.

Kollade själv i Speccy och programmet rapporterar lite märkliga minnes mängder på GPU så det är nog inget fel där.

Sen gällande RAM så kan hastigheten också vara något missvisande då hastigheten visas i DRAM frekvens som man måste räkna x2 då det är Dual channel egentligen. Du kan även ha snabbare minnen bara att du kanske inte aktiverat XMP profilen i BIOS på moderkortet. Du kan möjligen se XMP hastigheten på "Part Number" som finns i Speccy under RAM, i mitt fall så har minna RAM minnen Part Number: CMK16GX4M2B3200C16 där 3200 symboliserar vilken hastigheten RAM stickorna klarar i XMP.

Varför jag tar upp detta om RAM är för att om du trots allt skulle ha snabbare RAM än som det visas i Speccy så kan du spara den slanten om du skulle börja uppgradera datorn då du kanske bara behöver uppgradera CPU och moderkort.

Av Viewtiful

En sak jag reagerar på är "4095MB NVIDIA GeForce RTX 2070 (NVIDIA)" för att RTX 2070 är ett grafikkort med 8gb minne men det kanske bara är en felskrivning

I vilket fall så borde ett RTX 2070 var mer än nog för 1080p spelande i höga frekvenser.

Då jag varken spelar Rust eller PUBG så har jag ingen koll på hur väl optimerade spelen är så jag vet inte hur möjligheten ens är att få ut 144 fps på standard inställningar.

Det jag ser som möjliga flaskhalsar i ditt bygge så är det nog CPU som du ska rikta in dig på. (uppgradering av CPU kan även innebära uppgradering av moderkort)

Av Viewtiful

Är intresserad men då gäller det frakt, såklart så betalas frakten så säg till om du skulle ändra dig om ingen annan tar dom med avhämtning.

Av Viewtiful

Startar väl upp på 10 kronor då

Av Viewtiful

850+frakt GSP 500

Av Viewtiful

700+frakt för GSP 500

Av Viewtiful
Skrivet av sKRUVARN:

Missade jag eller sa dom aldrig vad ref 3080 skulle kosta? För vi alla vet ju vad "from 699" menade innan... Räkna kallt med 799, och pris i svenskhandel i princip samma som 2080 vid release.

Verkligen inte aggresiva, vi ökar pristaket ännu en gång med 3090, och att 3080 lägger sig på samma pris som 2080 lanserades för var väl inte oväntat iom att dom redan tryckte upp priserna förra gången. 3080 var "rimligt" prissatt, varken mer eller mindre imo.

Kan medge att jag har fel utgick från när jag köpte 1080ti som ser ut att ligga över det priset.

Blev väl lite bländad kanske. Tyckte dock prestanda ökningen var mäktig men jag kanske har fel där också?

Jag är dock sugen på att uppgradera till ett 3080.

Tolkade dock att 3090 var typ nytt namn för titan då dom annonserade 3080 som flaggskepp modellen.

Av Viewtiful

Herre jävlar vilka aggressiva priser

Kommer AMD kunna hänga på detta måntro?

Av Viewtiful
Skrivet av henkrik92:

Du får inte flasha in t.ex ett founders edition bios. Det kan i vissa fall sluta illa. Jag dumpade nuvarande bios och använde en editor för att justera boost och andra parametrar som jag inte riktigt kommer ihåg just nu för att göra det så likt "stock" som möjligt.

Jag ställde ner BIOS från en ASUS STRIX GAMING OC till en ASUS STRIX GAMING och det har fungerat fint med den nerklockningen och av det jag hann testa igår så har det varit stabilt utan krascher men jag ska fortsätta testa idag.

Av Viewtiful
Skrivet av henkrik92:

Testa att sätta på "debug mode" i Nvidia kontrollpanelen. Detta gör att kortet inte längre boostar till de frekvenser som ASUS satt på kortet utan det blir som ett icke frabriksöverklockat kort. Funkar det så tyder det på att kortet degradat något och inte längre kan boosta som det ska. Hade ett gtx 970 som också krashade på det viset. Funkade med debug och sedan gjorde jag en custom bios som jag flashade in på kortet med default boost osv.

Tack för tipset!

Debug mode verkar än så länge löst problemet! Ska testa lite längre sessioner innan jag hugger det i sten men det du säger verkar stämma. Om det håller sig så får jag undersöka angående att flasha om kortet till ett bios som inte är fabriksöverklockat.

Av Viewtiful

Har nu provat några benchmark program (cinebench, furmark och 3Dmark)

Alla tre gick stabilt utan problem.

CPU max temp 78 grader
GPU max temp 77 grader

Av Viewtiful
Skrivet av Rouge of Darkness:

kan vara något på kortet som överhettar.(behöver inte vara något som har tempsensor utan någon helt annan krets minnen eller kanske spänningsregulatorerna)

testa att dra på fläkten att ösa på mer luft genom kylaren och se om problemet kvarstår.

typ dra på spelet i fråga och manuellt dra upp fläkten på hundra procent och låt den stå se om något händer.

kan även vara just som du säger om spelen du har problem med vara inkompabilitet med drivrutinen du använder och kan isf testa andra äldre ibland fuckar nvidia upp sina drivare till vissa spel även om versionen innan fungerade.

Tack för tipset. Provade att köra fläktarna på 100% men tråkigt nog så kvarstår problemet på oförändrat sätt.

Provade även att köra spel från en annan SSD bara för att säkra att problemet på något sätt är kopplat till en lagringsenhet.