Inlägg

Inlägg som CymbalCrasher har skrivit i forumet
Av CymbalCrasher

Allt sådant kan dra åt fanders.

Av CymbalCrasher
Skrivet av Trihxeem:

Med den här produkten tar det *bara* 40h - känns inte speciellt lockande.
Varför inte sätta betydligt snabbare gränssnitt på den? Lär ju inte vara för att hålla priset nere iaf.
https://i.imgur.com/diOEEpj.png

Visst hade det varit bättre med ännu högre hastighet, men över internet har du kanske bara 1 Gbit. Då är detta 20 gånger snabbare, 10 om du räknar med överföring på andra sidan också.

Av CymbalCrasher

Detta är värre än den redan förjävliga situationen som operatörerna orsakat genom att stänga ned kopparnätet där mobilnätet inte fungerar tillräckligt bra.

"De fyra stora operatörerna i Sverige har meddelat att 90 procent av deras kunder har redan abonnemang för 4G- och 5G-nät", så 10% av kunderna kan dra åt helvete? Formuleringen lämnar dock mer att önska. Hur kan ett abonnemang 2023 inte ha möjlighet för 4G, eller är de medvetet begränsade för maskinanvändning? Om så är fallet antar jag att dessa siffror motsvarar antalet abonnemang, inte kunder.

I vilket fall misstänker jag att detta blir en nedgradering för alla som inte bor relativt stadsnära.

Av CymbalCrasher
Skrivet av Kexin16:

Inte direkt, eller rättare sagt så vet jag inte. Söker utbildningar inom branschen så är väldigt dåligt insatt för stunden. Bara allmänt nyfiken om hur krävande det är. Skulle inte kunna tänka mig att det är allt för tunga program som man börjar med. Spelen klarar jag mig på min nuvarande setup också.

Har ett RTX 2070 och AMD Ryzen 7 3700x 3.6 ghz.

Tyckte bara det skulle vara skönt att öka trycket lite. Datorn har känt lite slö den senaste tiden. Hur lönt är det med 32gb ram kontra 16gb. Har 32 för stunden, men det är mer för att jag fick ett otroligt bra pris vid tillfället.

Ok, då är det bara att köra!

Bortsett från om du sökt utbildning inom spelutveckling bör dina spel kräva mer än en IDE.

Av CymbalCrasher

Är det något speciellt du tänker på gällande programmering? Annars kräver det inga direkta systemkrav, och då bör "spel i lägre kaliber" styra val av delar. Jag tror du kan lägga betydligt mindre än 15 000 kr om du vill det.

Av CymbalCrasher
Skrivet av LeVvE:

Amazon brukar vara bäst av alla när det kommer till att fixa problem med leveranser, du får pengarna tillbaka direkt i 90% av alla fall utan nått krångel och vill du köpa igen så är det inga problem.

Klarna har jag bara krånglat med via Tradera då man köper en hel del "lite för bra för att vara sant men finns folk som inte vet vad de säljer" och där kan det ta väldigt lång tid innan man får pengarna tillbaka, har ibland tagit 3 månader.

Från inhemska butiker har jag aldrig haft något som försvunnit vad jag kan minnas men köper jag spel som skickas i sån där påse så är det väldigt ofta som fodralen är krossade och då får man krångla igen, tog 5 månader att få pengarna tillbaka hos mediamarkt.

Det är den stora fördelen faktura - betala bara om produkten kommer fram hel och korrekt.

Av CymbalCrasher
Skrivet av Superfrog:

Ja, det är lite sjukt, men alternativet är väl att en speditör får monopol på alla leveranser, och det vill bara speditören som får monopolet

Ja, och det är väl en Pandoras ask, men hade nog inte haft något emot att Postnord fick monopol på post och paket (iaf små). I vilket fall lär det dock aldrig hända.

Hade kanske också kunnat göras med en leveransorganisation, som alla leverantörer delägde.

Av CymbalCrasher
Skrivet av Ryzer:

Förstår inte hur vissa här kan misslyckas med Klarna. Hur smidigt som helst. Har man inte råd med köpet kanske man inte ska köpa.

Aldrig hört talas om faktura?

Av CymbalCrasher
Skrivet av Alphahanne:

Känns som det börjar bli en överetablering på denna marknad. Antar att de minsta kommer stryka på foten efter en tid. ICA har nog muskler bakom att ta över marknadsandelar.

Rent miljömässigt behövs det mycket mer av detta. Egentligen ganska sjukt att ha massa olika företag köra samma sträckor fram och tillbaka, dag efter dag, för kanske 1 paket var.

Av CymbalCrasher

Kör en runda med BurnInTest, det testar i princip alla komponenter samtidigt. Dra upp lasten till 100%.

Av CymbalCrasher

Vad är planen när Stockholmsmässan blir bostäder?

Av CymbalCrasher
Skrivet av Det Otroliga Åbäket:

Jag irriterar mig blå på rättighetsinnehavare just nu. Jag har egentligen två frågor för denna tråd:

1. Jag är sugen på att se de senaste säsongerna - och kommande avsnitt - av Doctor Who. Finns det något sätt att göra det via strömningstjänster som finns i Sverige? Alternativ två är naturligtvis att placera datorn i England och titta på BBC/iPlayer den vägen.

2. Vem har en sökbar databas över innehåll i de olika strömningstjänsternas svenska abonnemang? Jag vill veta vem jag ska kasta pengar på för att kunna binge:a ett givet innehåll en viss månad.

https://www.justwatch.com/se/tv-serie/doctor-who-2005

Av CymbalCrasher
Skrivet av cyklonen:

Nej, eftersom jag avskyr "mörkt läge". Ljus text på mörk bakgrund är oerhört mycket svårare att läsa. För mig är det helt obegripligt varför nån vill ha det, men jag antar att det är en trend och många hoppar på för att det "ska vara så".

För det är betydligt skönare när man är trött.

Av CymbalCrasher
Skrivet av TrueType:

Det är väl det som är det problematiska när programmen själva ska önska, när ett enklare program kräver kraftfullare kärnor, då är det upp till programmeraren som gör programmet att avgöra. Bättre är att låta operativsystemet avgöra, men även det kan bli fel, därav detta programmet, då kan användaren själv styra!

Det är det jag menar, att operativsystemet kan schemalägga som det tycker är bäst, men att du borde kunna gå in i programmets inställningar och ställa in hur du själv vill ha det. Eller ännu bättre, en meny direkt i operativsystemet där du kan ändra kärnanvändningen.

Av CymbalCrasher

Känns som något som borde kunna styras direkt i det önskade programmet.

Av CymbalCrasher
Skrivet av Fenrisulvfan:

Jag hoppas detta inte blir permanent, det var riktigt störande att man inte kom till startsidan när man klickade på gubben och nu har man fått en störig knapp med "permareklam"? mitt emellan loggan och länkarna till citat och meddelanden.

Mörkt läge borde vara under inställningar inte ännu en musfälla.

Gubben länkar till "sweclockers.com" igen.

Av CymbalCrasher

Sök på "pixelgaranti [butik]".

Av CymbalCrasher
Skrivet av BergEr:

Eller flic, modern bil, smart klocka, har länkat någon IoT enhet till nätverket mm.

Ja, det finns de som inte använder det där, eller helt enkelt inte känner för att ansluta mobilen.

Av CymbalCrasher

"försöker"

Av CymbalCrasher
Skrivet av GinTonic:

Hoppsan...tänk vad ordval kan vara så avgörande för ordförståelse. Det var inte meningen.

Vad jag menar är att datorn ska agera backup "if all else fails" och inte att den ska göra backup av data så jag menar att den ska vara extra-dator som familjen kan använda dagligen och i fall "shit hits the fan" på primära datorn så kan vi använda extra-datorn till att fixa till det som pajjat på primära datorn eller använda den till alla brända komponenter på primära datorn är utbytta.

Om datorn ska agera extra-dator(vem har inte drabbats av blu-screens eller annat?) så är det så klart ingen "backup-dator"...sorry för missförståndet.

En reservdator brukar vara "den gamla". Har du övervägt att uppgradera den primära, och använda gamla delar till reservdatorn? Känns mer prisvärt.