Inlägg

Inlägg som CymbalCrasher har skrivit i forumet
Av CymbalCrasher
Skrivet av Apollo11:

Finns det någon release som har sann "Full HD" (DVD eller Blu-Ray)? Om så undrar jag var jag kan köpa det.

Kan tipsa om detta.

Av CymbalCrasher
Skrivet av xxargs:

förr eller senare får man ta den dagen att köpa sin 18 - 22T jättedisk och sedan göra backup/kopia (tömning) på sin gamla nas och sedan har friheten att kasta in de gamla diskarna i den nya kabinettet utan att gruva sig över dataförluster och när alla RAID är byggda - så får man kopiera tillbaka dem från jättedisken och sedan har jättedisken som en 3'-backup som kopplas in mer sällan och synkas.

se till att mappstrukturer etc. är lika i backupdisk och NAS så det är enkelt att köra 'rsync' för att hålla det uppdaterat - och det går att ssh:a in från en annan dator så det behöver inte anslutas alls över huvudtaget till NAS:en ifråga.

Just det där jag funderar på kring min nästa NAS. Vill gärna ha alla diskar i en volym så man slipper flytta runt grejer om en volym börjar bli full, men en annan volym har plats. Blir dock problem om denna volym är dubbelt så stor som de diskar man har till offline backup.

Går så klart att fylla diskarna en efter en, men tappar mycket tid jämfört med att kunna köra rsync volym 1 till disk 1, och rsync volym 2 till disk 2.

Av CymbalCrasher
Skrivet av Kyraal:

Väntar tills GPT-4 har en plugin som kan analysera innehåll i videos och sedan sammanfatta det för mig i ett par meningar.

/s

Fast allvarligt talat, jag är väldigt nyfiken på riktigt men har just nu varken tid eller ork för en 48-minuters video, vilket känns jäkligt frustrerande lite pinsamt för jag vet att jag till slut ändå kommer sitta här och fortsätta slösurfa i minst 48 minuter till...

ChatGPT kan sammanfatta undertexten.

Men ja, att bara länka en video är inte optimalt. Även om man är intresserad kräver det ett par minuter för att avgöra om man vill se allt, istället för att läsa en mening.

Av CymbalCrasher

Behöver inte vara dyrt, men beror delvis på hur man ser på vissa toppdomäner. .site och .online är billiga, men jag skulle nog inte använda dem själv för en jobbadress.

Enda sättet är egentligen att välja en domänregistrator och kolla vilka domännamn som är lediga, och vad de kostar.

Naturligtvis kostar vanliga namn mer, om du t.ex. skulle vilja använda förnamn@efternamn.se.

Av CymbalCrasher

Kör in en Linux Live CD på ett USB-minne och se om det är Windows som strular.

Av CymbalCrasher
Skrivet av heretic16:

Ja. Vad betyder det där liksom.

Jag förstår idén med att skriva allt på en enda rad, men det blir grötigt.

Jag ogillar C++ auto som finns överallt. Är detta något sätt för att komma bort från int, float, long, double, short, uint16_t osv?

Det kan naturligtvis vara ett problem om du stöter på något liknande i ett projekt med andra medlemmar, men då kanske det är läge att se över lite projektregler om hur det ska se ut kodmässigt.

Men generellt så betyder inte ny funktionalitet att gamla sätt att koda slutar fungera, men med tiden kanske man ersätter sina gamla sätt om det blir någon form av standard för att lösa ett problem.

"Ren" kod är dock enklare att läsa, helt klart.

Av CymbalCrasher

Jag höll också på med temperaturer och kylare när jag köpte en Ryzen 3600. Verkar lite konstigt, men tydligen normalt att temperaturen hoppar runt som den gör. Inte ett problem i sig, men var ordentligt störande att hela tiden höra fläktarna varva upp.

Varit van med Intelprocessorer som alltid legat runt 40-45C, och bara gått högre vid spelande.

Ökade fördröjningen innan fläktarna reagerar i BIOS och har slutat tänka på det.

Skulle vara intressant med en poll på vilka temps folk brukar ligga runt, för runt 30 C köper jag inte (för "vanliga" byggen).

Av CymbalCrasher

Du har bara haft den en månad, lämna tillbaka den.

Av CymbalCrasher
Skrivet av FP94AD:

De medlemmar som svarat att de skickar filer, vad är det för typ av filer man skickar?
Jag har inte haft behovet att skicka filer mellan dator och telefon när man kan använda Drive, Google Photos etc etc.

Antagligen 99% bilder. Klart att det går att använda tjänsterna du nämner, men ganska tråkigt att hålla på med sladden varje gång om man inte vill använda dem. Hoppas väl att denna funktion stödjer någon sorts automation.

Av CymbalCrasher
Av CymbalCrasher

Är det datorn i signaturen du använder för att hosta?

Kan du testa någon annan Minecraftserver och se om problemet är specifikt Forge?

Inga avstängningar om du bara spelar single player?

Av CymbalCrasher

Skulle vara trevligt med bra förklaringar på hur man placerar ut saker med CSS, hur saker som justify-items, display, absolute vs relative fungerar.

Av CymbalCrasher
Skrivet av Bozzeta:

Kan du nämna någon elektronikpryl eller företag som är "etisk"?

Bortsett från Amazon, kan du nämna något företag där anställda strejkar regelbundet pga arbetsförhållandena?

Av CymbalCrasher
Skrivet av robbankentor:

Idag är det nog bara Apple telefoner som används så länge

Klart folk slutar använda dem när det saknas reservdelar och säkerhetsuppdateringar.

10 år är bra, men behövs också krav på mjukvaruuppdateringar under längre tid.

7 år istället för 10 är bara en urvattning.

Att folk köper nytt för att de vill ha nytt är en helt annan fråga.

Av CymbalCrasher

Som referens, vilken temperatur kan en standardclockad CPU tänkas ha med flytande kväve?

Av CymbalCrasher
Skrivet av phlopydisk:

Hur vet man vad ens telefon har för processor?

Wikipedia.

Drabbade enheter finns i artikeln.

Av CymbalCrasher
Skrivet av jocke92:

Det finns ju en app som var med i tv-programmet drakarna. Foodrunners som ska räkna ut var man kan handla sin matkasse billigast. Här verkar den bara lista coop-butikerna så inte mycket till nytta

Jag tittade runt lite på dessa appar tidigare, och den jag kollade på verkade bygga på användaruppgifter, så naturligtvis täcks inte alla produkter, och verkade knappt vara några användare i mitt område. Så det kändes inte värt att använda.

Prislistor känns dock som något iaf lågpriskedjorna skulle kunna göra, just för att konkurrera. "SÅ HÄR billiga är vi".

Av CymbalCrasher
Skrivet av Erik_T:

Med tanke på hur pass ofta jag upptäcker att att prisangivelsen på hyllan för en vara inte stämmer med priset i kassans datorsystem, så skulle jag inte våga lita på att en sådan publicerad prislista stämmer med verkligheten.

Generera listan från samma källa som kassasystemet.

Skrivet av pv2b:

Det fick mig att undra, hur ska man göra det? Det är inte rimligt att behöva bränna runt i stan och leta i olika butiker för att spara två kronor på ett paket smör.

Skrivet av snajk:

Det är sällan skillnaderna på matvaror är så stora att det är värt någon mertid för att handla i rätt affär, än mindre för att åka till flera affärer. Oftast vet man ju generellt vilka affärer som är billigast av de man handlar i, så är man "extra fattig" en vecka så kanske man tar Willys istället för Ica exempelvis. Om då Ica just den veckan hade smör för 40 kronor mot Willys standardpris på 50 så tjänar du igen skillnaden på övriga saker på Willys, och hade du vetat detta och handlat allt utom smör på Willys och åkt till Ica för smöret så borde resan och förstås tiden det tar kosta mer än den tian du sparar.

Precis, att försöka spara pengar på specifika matvaror (menar om man jämför mellan butiker, inte olika produkter) är ganska meningslöst om man sedan "förlorar" pengar på andra saker. Vill man spara måste man jämföra hela matpåsen + transport. Går naturligtvis att spara på specifika varor om man har tid/lust att gå/åka kollektivt till olika butiker.

Av CymbalCrasher
Skrivet av Sweedland:

Pinsamt. Så uppenbart. Jag har ju det installerat redan. Har också QT. Ja du ser, man ser inte skogen för alla träd.

Av CymbalCrasher

Visual Studio?