Inlägg

Inlägg som xzv har skrivit i forumet
Av xzv
Skrivet av isecore:

Hajade till en smula när jag såg den bilden. Jag äger nämligen en T5200, generationen efter. 386a och 4 meg minne, samt nån hårddisk. Väldigt snarlik i utseende. Min far ägde den i många år och i somras smög han in den i bagageutrymmet på bilen medan jag höll på att packa för att åka hem igen, så hann liksom inte fäkta bort honom. Han tror att jag ska starta nåt museum eller nåt med all gammal datorskrot jag samlar på mig. Bilden är från nån gång i augusti när jag testade om den funkade, vilket den självklart gör.

Vet dock inte om jag vill skiljas från den, även om farsgubben tvingade på mig den så måste jag ändå erkänna att den har lite affektionsvärde för mig. Men om jag känner att den behöver ett nytt hem med nån annan som tar hand om den så hör jag av mig!

http://www.isecore.net/20180826_152115.jpg

Absolut, det vore kanonbra! Tack isecore.

Av xzv
Skrivet av the squonk:

Jag vet inte specifikt, men sen jag gick över till Arch för lite över ett år sen har absolut ingenting krånglat. Med Ubuntu var det saker som behövde fixas hela tiden. Helt klart är det mer stabilt och tar nya paket bättre utan att annat ballar ur.

Jag kör både server och full multimedia, så det finns saker som kan krångla, men inte under Arch.

Vad kör du då, stationär eller laptop? Jag kör t.ex. Debian på min Macbook Pro och där fungerar allt klockrent för mig. Ubuntu fungerar riktigt bra också. Körde du Ubuntu LTS?

Av xzv
Skrivet av videopac:

Dyker upp sådana på Tradera lite då och då, håll utkik där så får du nog napp. Om inte så kanske jag kan hänvisa dig till någon som eventuellt har en sådan

Trevligt! Ja, men absolut. Vore kanon! Ska spana lite först då

Av xzv
Skrivet av Snigeln Bert:

+1 för detta. Arch är en riktigt jäkla nice Linux dist.

Jasså? Vad utmärker Arch från övriga?

Av xzv

Eller så kör man Debian istället

Av xzv

Jag minns inte den precisa modellen av datorn jag använde. Men jag tror det var Toshiba T3200 som det kan ha varit som jag fick av min far:

https://i.redd.it/ci2ekhhdp79z.jpg

Vid den tiden tyckte jag den var så cool för man kunde ta med sig den överallt, dock vägde den ganska mycket för mig som var ganska ung vid den tiden. Skulle gissa att jag var mellan 4-6 år gammal. Om jag kunde få tag på en idag så hade jag köpt den utan tvekan.

Länk: http://www.computinghistory.org.uk/det/4435/Toshiba-T3200/

Av xzv

Bara av att skummat igenom koden lite snabbt men du kan inte anropa en funktion i en class utan att ha skapat ett objekt av den klassen först vad jag vet. Sedan ett tips är att namnge dina klasser i med stor bokstav i början. T.ex. Grid och inte grid.

Så du behöver göra liknande:

g = Grid() # skapar instansen g.play() # metodanropet (funktion)

Lär dig hur det funkar här: https://docs.python.org/3/tutorial/classes.html#class-objects

Av xzv
Skrivet av anon910:

mycket gnäll på censur och allt skit som finns på nätet, för mig har då bara nätet underlättat livet, och jag tycker det är fantastiskt att kunna ta del av vad som sker runt om i världen på ett ögonblick-

Jag ser WWW som en gigantiskt uppslagsbok, och för att inte tala om alla vägar som öppnat för näthandeln, numera kan du shoppa varor från i stort sett hela världen hemma från din soffa.

Minns då man stod i postkön 1timme för att betala några räkningar, idag scannar man dom med telefonen på 10sec.

Oerhört naiv inställning du har. Vill du ha en uppslagsbok som är censurerad? Vill du att stater eller kriminella organisationer som EU ska kunna bestämma för dig vilka åsikter eller fakta som ska vara tillgängligt? Tycker du att t.ex. Copyrightdirektivet är en bra grej?

Detta är vad de försöker göra:

Article 11 - Link Tax

Citat:

Reproducing more than “single words or very short extracts” of news stories will require a licence. That will likely cover many of the snippets commonly shown alongside links today in order to give you an idea of what they lead to. We will have to wait and see how courts interpret what “very short” means in practice – until then, hyperlinking (with snippets) will be mired in legal uncertainty.

Article 13 - Upload filters

Citat:

Commercial sites and apps where users can post material must make “best efforts” to preemptively buy licences for anything that users may possibly upload – that is: all copyrighted content in the world. An impossible feat.

Läs mer här: https://juliareda.eu/2019/02/eu-copyright-final-text/

Av xzv

Är det inte bättre att implementera DDG istället för "Sök med Google"? Jag skulle hellre uppskatta det i alla fall.

Av xzv

git
emacs
irssi
openvpn