Inlägg

Inlägg som erkiz har skrivit i forumet
Av erkiz
Skrivet av Hulle:

Du kan ringa till Skatteverket anonymt och be dem klargöra hur du ska göra.

/hulle.

Hur gör jag detta och försäkrar mig på att de inte börjar granska?

Skickades från m.sweclockers.com

Av erkiz
Skrivet av gibbon_:

Lättast, men fel. Det finns inga genvägar här. Skickar du in något flum på deklarationen kommer de i bästa fall be dig ta bort det och i värsta fall kräva att du utvecklar.

Det klurigaste med det här, är att de inte har någon info om gambling, förutom att det ska redovisas.

Och att alla säger olika gör inte saken lättare.

Då är jag alltså körd ändå. Kan inte redovisa 17 000 transaktioner för hand och gå igenom medelvärde varje dag under en månad.

Skickades från m.sweclockers.com

Av erkiz
Skrivet av gibbon_:

Skatteverket är lite luddiga kring det här faktiskt, möjligen anser de att var enskilda förlust ska dras av till 70%. Det är så det utgår i deras exempel åtminstone. Möjligen har de gjort misstag där helt enkelt.

Om du betalade för varje hand med en enskild transaktion av tex Bitcoin, då är varje hand en avyttring. Om du gjorde en större överföring på på sidans depå som inte denomineras i crypto, då gjorde du bara en avyttring.
En avyttring är inte en förlust, dvs du drar inte av 70% av det du betalade för handen. Varje avyttring kan ha varit vinst eller förlust, beroende på vad crypton var värd när du köpte den och vad den var värd när du betalade för handen.

Då måste det ju bara vara lättast att skriva det jag gick minus?

Skickades från m.sweclockers.com

Av erkiz
Skrivet av xyllian:

Du räknar ju samman dina vinster och förluster till ett netto. I ditt fall ca. netto minus 500kr varav du får dra 70%. Dvs du betalar 350kr mindre i skatt detta år än om du inte handlat krypto alls.

Men det sägs att varenda ”hand” räknas som en avyttring. Alltså skatta 30% per vinst och får bara dra av 70% på förluster.

Eftersom att det är 17000 händer med småbelopp så har jag ju under loppets gång vunnit kanske 450 000, men också förlorat 450 000.

Skickades från m.sweclockers.com

Av erkiz
Skrivet av gibbon_:

Du måste deklarera varje avyttring, dvs när du blir av med en viss crypto. Det du behöver ha koll på är hur många av något du sålt vid ett viss datum, och medelvärdet, dvs i snitt vad du betalat för var och en av dem. (finns exempel på skatteverkets hemsida) Både vinst och förlust ska med.

När du köper tex ETH mot BTC så avyttrar du BTC. Du kan se det som att du säljer BTC mot SEK och köper ETH mot SEK i en veva. Iom detta är möjligen sant att du inte gjort någon vinst, men det är också möjigt att du gjort en vinst utan att veta det.

Vad gäller fråga två vet jag inte riktigt vad som gäller vid gambling, men du kan se det som separat från din crypto. När du lägger in ett bet eller hur det nu fungerar, då har du avyttrat crypto, och det deklareras. Samma om du köper någon vara och betalar med crypto.

Om du sen får vinst, tja jag kan tänka mig att det kanske behöver deklareras separat någonstans.. sen påverkar vinsten även ditt medelvärde om den betalas ut i crypto.

Ja det är lite bökigt, men går absolut att ordna om man har ett "paper trail" på allt, gärna automatiskt genererat. Det finns online-tjänster som kan göra det åt dig.

Okej, då är jag alltså körd, 17 000”händer” på gambling och ändå gått minus $60.

Skatta på alla vinster och 70% på alla förluster.

Alltså blir det att betala 100k utan att ha gjort någon vinst.

Och nej, jag kan inte skriva i 17 000 transaktioner under en period över 2 månader för att se vilket pris valutan låg på just vid det tillfället den dagen, kan inte exportera heller.

Fan också

Skickades från m.sweclockers.com

Av erkiz

Skatt vid spel om krypto

Hej, tänkte kolla om någon här har en aning om hur detta fungerar.

Jag har investerat lite i krypto nu i januari och sålt/köpt lite fram och tillbaka med olika valutor för att jag inte bestämt mig, helt utan vinst.

Som jag har förstått det så ska mina köp och sälj deklareras vid deklarationen 2020 även fast det handlar om förlust?

Fråga två; det finns en hel del spel om krypto på nätet, till exempel dessa "crash-spel" som är byggda på koden SHA-256.

Hur fungerar skatten vid dessa spel? är det som den gamla pokertiden när varje hand/spel ska skattas? eller är det åtminstone 30% på totalvinsten? Svårt att deklarera detta.

Verkar vara en jävla labyrint att deklarera för kryptovalutor, hoppas det blir någon ordning.

Tackar för svar på förhand!