Inlägg

Inlägg som Radeon RX har skrivit i forumet
Av Radeon RX

Har du fortfarande planer på att bygga riggen? kan skriva lite tips isåfall

Av Radeon RX

Hur använda Relayplate (relä) tillsammans med Raspberry pi?

Tjena, har en raspberry pi och ett reläkort (https://pi-plates.com/product/relayplate/) och vill få reläkortet att kontrollera en glödlampa. Jag har fått för mig att man ska "stacka" reläkortet uppepå raspberry pi:n, så att reläkortet befiner sig rakt ovan raspberry pi:n. Är det rätt? Det andra jag inte fattar är hur man skall koda för att få det att fungera. https://pi-plates.com/relayplate-users-guide/
står det följande (ganska långt ner)
"In the first line we are launching the Python command line environment. Note that with the Jessie Raspian distribution, it’s no longer necessary to precede the Python command with the “sudo” directive."
Jag har prövat skriva sudo apt-get update och liknande sudo-kommandon men får bara felkod. Jag kan heller inte anropa eller importera piplate-modulen. Detta gör jag i python. Tack i förväg!

Av Radeon RX

Jag själv majnar på så sätt, och med ett vega 56 får jag då 30 dollar/mån vid moneromining.

Av Radeon RX

om du har möjlighet att majna i ett rum/byggnad där du annars håller värmen uppe med eldrivna element, kan du ju majna där och i princip få elen till riggen gratis då den ersätter elementen. Detta funkar då en dator skapar massa värme när all energi i grafikkorten måste ta vägen någonstans. Denna möjlighet är ju dock endast möjlig om:
1. Det är rätt årstid (element behövs)
2. du betalar lika mycket krona/el för dina element som övriga uttag
3. ljudnivån inte blir ett problem (dock kan man bygga ett miningrig knappt hörbart om man undervoltar grafikkorten)

Av Radeon RX

bör väl ha samma betydelse som "I den utsträckning det är möjligt" eller "så långt det är möjligt"

Av Radeon RX

Hej, har du tid idag att sälja det? Jag kan åka till Kista och hämta upp det. Vart är det köpt från början?

Av Radeon RX

Återställ moderkortet genom att ta ut det runda batteriet, vänta en stund, och sätta tillbaka det.

Av Radeon RX
Av Radeon RX

Jag skulle ha återställt windows. Även om Garantin inte gäller så kommer aldrig hela datorn att gå sönder, nästan alltid är det bara en av alla delar i datorn som går sönder och kostnaden blir kanske några hundra att byta den delen.

Av Radeon RX

https://www.netonnet.se/art/datorkomponenter/grafikkort/nvidi... förmodligen bästa pris/prestanda OM du köper nytt. Jag skulle köpt ett begagnat rx 580/1070 på tradera. Vega-kort drar mycket ström och alstrar därmed mycket värme.

Av Radeon RX

Massbeställa från ebay och återförsälja på tradera?

Hej, jag är 16 år och har kommit på en idé som ett alternativ till ett "vanligt" sommarjobb (dvs. ett 9-15 jobb)
Tanken är att jag ska beställa någon typ av produkt som är svår att få tag på i Sverige, i stor kvantitet från ebay (kina), och sedan sälja det vidare på tradera för ett högre pris.
Varför skulle någon vilja köpa samma vara för ett högre pris? För att frakttiden skulle vara 1-3 dagar istället för 1-2 månader.
Tanken är att jag ska sälja något som får plats i ett brev då jag har cirka 200m till en postlåda.
Anledningen till att jag startade tråden var mest för att fråga, Är det möjligt?

Av Radeon RX

Byte av bank utan restriktioner (16 år)

Jag är 16 år och behöver verkligen byta bank. Just nu har jag Nordea Electron ungdomskonto och är riktigt missnöjd. Anledningar till detta är 1. mitt jobb kan inte betala ut min lön (förmodligen för att jag har ungdomskonto) 2. Jag kan ibland inte betala via paypal/ebay till utländska säljare, även när jag öppnat för internetköp. 3. När jag signerar fakturor från nordea-appen kommer det en grön bock men sedan är fakturan ändå inte betald...
Jag behöver alltså byta till en bank som sätter så lite begränsningar som möjligt och som inte inskränker min privatekonomi. Den ska vara så "fri" som möjligt och inte sätta begränsningar pga. min ålder (snart fyllda 16).
Någon som har ett förslag?
mvh

Av Radeon RX

Har du öppnat upp och använt kläderna?

Av Radeon RX
Skrivet av superegg:

Sitter med över 7 Supermicro moderkort så jag tro på dom.

Vad gör du med så många servrar?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Radeon RX

Hur många ramstickor har du?

Av Radeon RX

Personen som skrev att ni ska majna ethereum med gtx 1070 är helt slut i huvudet. Ett rx 580 kostar dubbelt så lite med samma hashrate (mh/s) dock med något högre störmförbrukning.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Radeon RX

En ryzen 5 1600x är lika snabb som den i7-an, och då kostar en begnad ryzen 5 runt 1000 spänn.. ett tillhörande moderkort kan man få för 500.

Av Radeon RX

Jag försöker sätta upp två st virtuella spelmaskiner med unraid 6.6.6 och det går väl sådär. Jag lyckas installera och boota intill windows 10, och allt fungerar förutom när jag installerar gpu drivrutiner, då blir skärmen svart och jag måste starta om allt. Om man sen försöker boota in till samma vm fryser skärmen.
Någon som vet vad jag kan testa?
Specs: 1x intel xeon e5 2690
2x RX 580
32gb ddr3 ram
1x 500gb ssd (som är i disk 1)
Supermicro moderkort
1600w evga powersupply

Skickades från m.sweclockers.com

Av Radeon RX
Skrivet av jagkanntmktomdatorer:

Hur? Jag kan inte komma in på datorn :/

Skickades från m.sweclockers.com

Det går att återställa moderkortets BIOS genom att kortsluta två "pins" på moderkortet med en skruvmejsel. Kolla i manualen efter "reset cmos"

Av Radeon RX

Köper båda evo 212 kylarna för 250kr+frakt

Skickades från m.sweclockers.com