Inlägg

Inlägg som UGR har skrivit i forumet
Av UGR

Sneglar på att bygga en vitbaserad rigg. Tips och råd önskas!

Tjena!

Precis som rubriken säger är jag grymt sugen på att bygga en vit rigg. Jag har satt ihop ett paket på inet men är tyvärr inte lika insatt i hur bra alla komponenter står sig mot andra på marknaden idag som jag var i mina yngre dagar. Därav önskar jag gärna feedback och tips angående den!

Länk till bygget: https://www.inet.se/datorbygge/b1382282/vit

Tar gärna emot alla synpunkter om allt angående detta!

Tack på förhand!

Av UGR

Tacksam för svaren, tyvärr var det inget i detta fallet som felade.
Fördelare var en nätverksswitch.

Har dock lyckats lösa problemet på egen hand. Det var något så enkelt som att ställa om mesh-systemet från egen router till accesspunkter i appen som löste det. Som vanligt övertänker man allt och grottar ner sig i de svårare lösningarna först...

Av UGR

Otroligt låg hastighet med kabel

Hej!
Har fiber med 500/500 som är utdraget i huset och så har jag installerat ett mesh-system i vårat gästhus (Modell TP-Link Deco x60).
Enligt TP-Links Deco app så har jag via Wi-Fi i rundaslag 400/400 hastighet vilket jag är helt nöjd med, men där finns en stationär dator inkopplad via Cat6-kabel som enbart får hastighet 90/80 på ett ungefär.

Kopplingen i gästhuset ser ut som så att där finns ett uttag som är kopplat från vårt hus via en fördelare in till gästhuset (uppmätt 400/400 i uttaget), därifrån kabel till puck 1, ifrån puck 1 har vi kabel till en annan fördelare som drar en cat6 kabel till puck 2 bredvid datorn. Från puck 2 går då en cat6 in i datorn.

(Har testat att koppla från fördelaren innan puck 2, direkt in i datorn istället för genom puck2. Har gett samma resultat, dvs 90/80)

Är det så att det är för många "omkopplingar" vilket gör att hastigheten dör ut?

Tacksam för svar

Av UGR

Köpte med mig en ny DP-kabel. Än så länge (ca 1,5h) så har bekymret inte märkts av igen. Dök tidigare upp 1-2ggr/min.

Verkar som att kabeln jag fick med till skärmen var dålig, har kört dvi fram tills ett par veckor sedan...

Dyker det upp med den nya DP-kabeln bumpar jag tråden igen och fortsätter ödmjukt be om hjälp, tack alla som tog tid för att ge mig tips. Uppskattas väldigt mycket!

Av UGR

@JackeShan: Har en Acer KG251Q, freesync!

Av UGR

@Xeno88: Händer bara på ena skärmen, den nya. Den har ca 1,5 år på nacken...

Av UGR

Skärmen blir svart i 1 sekund.

Hej!

Efter att ha pillat runt ett tag så kliar jag hål i huvudet och har verkligen 0 aning om vad felet kan vara, så nu vänder jag mig till mina hjältar här...

Så som titeln lyder så blir min monitor svart i ca 1 sekund innan den går tillbaka.
Det händer i chrome, i spel, i videos och även om bara skrivbordet är aktivt.

Har DP kabel inkopplad, helt ny, har testat med annan och blir samma resultat.
Har senaste drivrutinerna för min GPU och ingen stående uppdatering för windows.
Har även en 2nd monitor inkopplad med HDMI om detta skulle påverka.

Specs:
i7-9700k
RTX 2070
16 GB 3444mhz

Ingenting är klockat.

Oerhört störigt moment i både spel och video sammanhang, så snälla, ge mig alla förslag ni har på att bli av med detta eländet!!!

Av UGR

Köpråd: Ny monitor - Gaming

Tjena!
Som rubriken lyder så är jag intresserad av en ny monitor. Sitter idag inne med en Acer 24" 144hz 1ms med Freesync. (https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/bildskarm...)

Jag är då intresserad av att byta upp mig. Det jag kikat på senaste dagarna är en 1440p monitor i 27" alternativt 32".
Så mina undringar är först och främst om jag ska ha Gsync (har ett 2070 kort idag), är 1440p värt att gå upp till, fått en del 1440p 165hz skärmar rekommenderade men de flesta är 4 ms, hur mycket märker man av det?

Spelen som spelas mest frekvent är Call of Duty, Overwatch, Fortnite och World of Warcraft. Tillkommer lite diverse spel som testas men det är väl dessa 4 som roterar runt.

Om jag varit otydlig med något droppa gärna det här nere, tack!

Av UGR

Köpråd: Allround laptop som klarar gaming

Tjenare!
Som rubriken lyder är jag ute efter en laptop som till en början är schysst för klassiskt hemmabruk och stilren men som ändå kan dra tex World of Warcraft utan att ta skada av det.

Vill helst ha någon tunn, 14", som inte ser ut som ett rymdskepp.
Vill helst hålla budgeten under 10k.

Droppa gärna olika förslag här nere som man kan kolla på!
Tack

Av UGR

Splittern fungerar och har den självfallet inkopplad i det rosa 3.5 porten

Skickades från m.sweclockers.com

Av UGR

Hjälp med mic som inte fungerar

Hej!
Osäker om detta inlägg hamnade under rätt kategori, ifall inte ber jag om ursäkt.

Har ett RIG500 headset som jag använt till mitt PS4 som fungerat utmärkt där, senast använt för någon dag sedan. Har nu testat koppla in det till min dator med hjälp av en 3,5mm splitter. Jag får ljud i hörlurar men mina polare kan inte höra mig och mikrofonen ger inget utslag alls. Har testat ta bort gamla drivrutiner och installerat om dem utan något resultat. Är det någon som vet vad det kan vara?

Av UGR

Återvinna död laptop!

Hej!
Har en gammal gaming laptop som fått flertalet skador och som jag tänkte lämna på återvinning. Däremot så har min laptop massvis med privat information, bilder och inlogg som jag gärna ser att det inte finns någon möjlighet att komma åt. Hade det funnits liv i datorn hade jag givetvis rensat den själv. Så min fråga är, vad är det bästa sättet att rensa ut min dator helt när man inte kan få igång den alls? Är det en hammare mot hårddisken eller finns det något annat alternativ?

Av UGR

Tack ska ni ha, håller på att städar hela mitt skrivbord så perfekt timing för att damma datorn samtidigt

Skickades från m.sweclockers.com

Av UGR

Damma datorn. Väder?

Hej!
Tänkte kolla vad ni tycker om min lilla situation.
Har en FRUKTANSVÄRT dammig stationär dator som verkligen skulle behöva dammas av, jag har tillgång till mina föräldrars förvaringshus. Finns ingen värme och dåligt isolerat men är det perfekta stället att låta allt damm åka ut på (iom att gör det utomhus är en no-go pga snö).

Är det ok även om temperaturen är kall? Hur känsligt är det med fuktig luft? Något mer jag behöver ha i åtanke?

Av UGR

750 ti, gammalt som gatan. Misstänkte det, håller på att snegla på ny dator så det gör väl bara beslutet lättare egentligen. Tack så mycket!

Skickades från m.sweclockers.com

Av UGR

Vad är detta?

Tja!
Har fått detta nu 3 gånger ikväll. Någon som vet vad det beror på och en eventuellt hur man fixar det?

https://imgur.com/a/NCIyUMm

Av UGR

Lite snabba svar; kommer bygga datorn själv.
Vet att 2080 är skarpare än 1080ti som i sin tur är skarpare än 2070. I dagsläget så tror jag 2070 är det som passar mig best ekonomiskt och spelmässigt.

Uppskattar alla tips och idéer.

Av UGR

i7-9700k fungerar såklart om man hittar någon schysst deal!

Av UGR

Speldator, paket tips

Tja!
Letar lite efter inspo för min nya gaming burk. Enda "kraven" jag har är egentligen 1080 ti/2070. i7-8700/8700k. Önskvärt är vätskekylare. Sen har ni fria händer att bygga. Försök hålla budget under 20k, under 17k och det blir en guldstjärna!

Kör hårt! och tack!

Av UGR
Skrivet av Samlooh:

Jag håller med de andra. Du klarar dig med en bra överklockning på processorn OM det nu är en som stödjer överklockning. Om du har ett Z97-moderkort och det är en i7-4790K (notera K:et på slutet) så kan du överklocka - om inte så går det tyvärr ej. Om du nu har ett Z97-moderkort och en 4790K så skulle du kunna köra på korgen nedanför eller eventuellt leta begagnat GTX 1080Ti/GTX 1080/GTX 1070ti (från bäst till "sämst"):

https://komponentkoll.se/bild/ODOFp.png

Egentligen är detta väldigt overkill för Fortnite som är rätt lättdrivet - men om du ändå tänkt dig köpa kring dessa summor så ..

Annars om du vill ha allt nytt:

https://komponentkoll.se/bild/eOGgq.png

Båda dessa utgår från att du monterar sakerna själv. Räkna med ca 20-30% dyrare om du vill ha den färdigbyggd.

Tack så mycket! Har en kollega som är väldigt duktig på montering som jag kommer ta hjälp ac, så inget färdigbygge. Har tyvärr ingen 4790k utan bara vanliga 4790!

Skickades från m.sweclockers.com