Inlägg

Inlägg som imsg har skrivit i forumet
Av imsg
Skrivet av Tender:

Så jag vänder mig nu till er för att få hjälp med det här. Är det så enkelt att vi bara behöver plocka ihop en PC med i9, 64MB RAM och ett RTX 2080 TI.

Ja. CPU rendering är bara värt om man ska göra stora scener och har en renderingsfarm. Vi snackar veckor istället för timmar jämfört med GPU-rendering som liten studio eller frilansare med begränsade resurser.

Beroende på vilket program ni vill arbeta i så rekommenderar jag Redshift eller Octane. Redshift finns dock inte till Blender än men är på gång. Båda har sina pros och cons men på det stora hela fungerar dem på samma sätt. Notera att dessa motorer är baserade på CUDA och fungerar inte med AMD-kort.

Har personligen aldrig använt Blender men det funkar säkert fint för era ändamål, annars har ni Maya eller C4D som har ganska låg tröskel om man har baskunskaper i 3D vilket ni har. Maxon som äger C4D köpte Redshift för ganska exakt ett år sen nu så man kan köpa en bundle med båda programmen, alternativt prenumerera månadsvis.

Av imsg
Skrivet av AetasSerenus:

//glömde att skriva här
Tänker nog inte gå längre än 2 st, då är det nog dags att bygga en superdator för att off-loada riktigt krävande saker. Signalgeneratorn är perforerad absolut överallt, med stora hål i bottnen, gammal elektronik brukade bli varm som satan. Tänkte försöka få in ett par noctua fläktar samt köra en av deras cpu-coolers som får plats. kan ju vara värt att köra en blower på det andra kortet jag skaffar. men det kanske inte är nog?

Måste säga att jag inte alls förstår det som är markerat i fetstil, har du någon artikel som förklarar fenomenet eller en bra sökterm på engelska?

Är inte jättebra på kylning och den delen men kan vara värt att kolla upp blower-kort om du har svårt att få bra luftflöde i "burken".

Oavsett om du har flera grafikkort kan inte Redshift "stacka" vRAM med exempelvis SLI utan använder kortet som har mest. Skulle scenen vara "för stor" eller "för tung" säg miljontals polygoner, massor av texturer, ljus osv som gör att den överstiger ditt vRAM (8gig på exempelvis PNY GeForce RTX 2080) hjälper det inte om man har ett extra. Man hamnar "out of core" och processorn behöver göra en del av jobbet. Detta resulterar i att man tappar den enda fördelen GPU-motorer har, hastighet.

Med det sagt så kommer själva hastigheten för renderingarna gå mycket fortare med två kort så länge din scen inte överstiger grafikkortets vRAM. Särskilt om du renderar olika frames på olika kort vid animationer. Värt att tillägga är hur ovanligt det är att man på hobbynivå, frilans eller mindre studio har så stora scener, det har inte hänt mig sen jag skaffade 2080 Ti och endast ett par gånger innan det. Det löstes genom att optimera scenen en aning och plocka bort lite onödigt skit som knappt gjorde någon skillnad för slutresultatet.

https://www.redshift3d.com/support/faq
Scrolla ner till "When Redshift uses multiple GPUs, is their memory combined?" så har du ungefär samma svar. Finns även en del info på forumet där.

Av imsg
Skrivet av AetasSerenus:

Det som ligger nära i framtiden är olika modeller som simulerar hur lavar växer, så inga brutala partikelsystem och sådant'
Längre fram hoppas jag kunna skapa en förenklad implementation av det s.k open worm projektet i houdini, vilket är en fullständig simulerad organism.
Mest så är det diverse generativa system som apar efter naturen som jag är intresserad av, för att generera optimerade meshes som jag sedan kan 3d-printa, T.ex skulle jag kunna skapa ett nod-baserat system för att efterlikna tillväxten i utväxterna på ryggen av en lettuce sea slug för att sedan applicera detta tillväxtsystem på en del av en produkt som jag sedan fyller med fotosyntetiska alger som är genmodifierade för att producera t.ex insulin eller något annat komplext kolväte som sedan extraheras i ett annat system som efterliknar naturen, hela produkten skulle kanske kunna fungera via mikrofluidics. Biomimetik är bra skit!
Houdini kanske inte är optimalt egentligen, men jag tror det kan funka.

Jag vill nog påstå att Houdini är mer än optimalt här. Genom att göra en HDA (digital asset) av ditt system kan du få oändligt antal iterationer av olika alger och dylikt.

Skrivet av AetasSerenus:

Så sant' lätt att fastna i kanske-behov, datorn jag har nu optimerade jag lite för ljudproduktion, bara ifall-att, men jag har inte gjort något sådant de 8 åren jag haft den. Känner att threadripper hade varit overkill egentligen, tillockmed 3950x, trots sina extra kärnor och så känns lite väl, men jag antar att time will telll. Jag har lite planer på att bygga en egen rendermaskin/superdator baserad på threadripper längre fram om det finns behov och beroende på hur priserna på moln-baserade farmer utvecklas.

Absolut, du kommer klara dig kanon utan Threadripper i detta fall och istället satsa på det i framtiden om du känner behovet då. Helt rätt tänkt.

Skrivet av AetasSerenus:

Kör i princip bara i 2d i adobe, men nu vet jag att det inte ens är värt att försöka köra 3d där .)

Säg att du har renderat ut en stillbild och vill göra lite color correction, slänga på en LUT eller liknande post-grejer så funkar typ Photoshop fint. Det är mer när det kommer till compositing och liknande för animationer börjar Adobe balla ur imo, eller Fusion är snarare väldigt mycket bättre på alla sätt och vis. Givetvis kan du klara dig långt med AE, det är inte ett dåligt program, men om du ändå vill in i Fusion för andra projekt tycker jag att du ska satsa stenhårt på det.

Skrivet av AetasSerenus:

Tusen tack för kommentarerna! Är relativt ny på Houdini och har egentligen mest teoretisk kunskap (Entagma är bra skit) alltid bra med tips från någon som faktiskt har praktisk erfarenhet.

Inga problem alls. Communityn i Sverige är inte särskilt stor, rekommenderar att gå med i Houdini Artist om du har Facebook. Där kan du fråga de mest simpla frågor utan att behöva skämmas och du kommer alltid få svar. Är väldigt, väldigt många duktiga med lång erfarenhet som är aktiva i den gruppen, bland andra Etagma som du nämner men även folk från WETA Digital, The Mill, Man vs Machine osv. Såg för övrigt att Entagma nu finns på YouTube med en serie kallad "Houdini in 5 minutes" som riktar sig till nybörjare om du inte redan sett det.

Av imsg

Vad gäller Houdini och Köra "komplexa simulationer" så får du nog specificera dig lite mer. Du skriver själv att det är på hobbynivå så hur komplexa pratar vi egentligen? Om detta är något du ska syssla med mer och mer i framtiden rekommenderar jag Threadripper alla gånger även om en hel del i Houdini är single threaded som vilket 3D-program som helst. Dock kan man göra workarounds så att du simulerar detta multi threaded också men det är mest jobbigt i min mening.

Värt att veta är att hårdvaran endast tar dig en bit på vägen här, med mycket R&D fram och tillbaka kan (och bör) du optimera dina simulationer. Visst kan man tugga sig igenom med ren kraft men då kastar man också pengar i sjön om du förstår vad jag menar. Med andra ord kan du komma långt med Ryzen 9 och 64gb RAM, särskilt om du på hobbynivå ska göra typ eld, rök, FLIP, POP etc och inte har en kund som vill ha en särskild scen/simulation.

När du "cachear" simulationer är M.2 diskar såklart bra men du kommer inte märka jääääätteskillnad mot en bra SSD. Men det handlar återigen om hur komplexa och stora dessa är. Ser ofta personer som lägger enorma pengar på hårdvara för att inte ens utnyttja hälften av kapaciteten. Börjar det bli riktigt tungt brukar jag skicka det till en farm ändå, något som inte blir särskit dyrt då jag personligen inte gör den typen av jobb allt för ofta.

2080 är ett bra kort för Redshift och de andra usual suspects GPU-motorerna. Att köra två kort på PCIe x8 ger dig bara ett par- tre procent sämre hastighet men efter det blir det segare. Så är tanken att lägga till fler än två kort bör du satsa på en processor med fler lanes. Sen är ju frågan hur väl ditt chassi (som för övrigt är ballt, haha) kyler fler än ett kort? En vanlig lösning i standardburkar brukar vara blower-kort. Fler kort är annars rätt nice eftersom du kan rendera olika frames med olika kort men nackdelen med GPU-motorerna är om scenen är för stor/tung då du inte kan stacka vRAM med SLI.

Vad gäller Adobes program är sällan problemet hårdvaran utan att de helt enkelt suger för 3D. Jag vet, inte en särskilt konstruktiv kommentar men satsa stenhårt på Fusion istället för att slita av dig håret när AE, PP kraschar eller laggar sönder.

Bara lite som kan vara värt att ha i åtanke. Lycka till!

Av imsg
Skrivet av Arelich:

Får nog se till att funktionstesta mitt också så att man ser att det fungerar som det ska, mtb:en får vänta lite helt enkelt
Men det är värt det i slutändan. Skulle ändå inte vilja sälja ett kort till någon, utan garanti, helt otestat, som man sen får reda på att det pajjat lixom.

Skickades från m.sweclockers.com

Hitta en polare som kan testa kortet åt dig i ett par veckor och sälj det sedan för 8000 kr förutsatt att inga problem uppstått.

Av imsg
Skrivet av Hjelpmeddatorn:

Intressant! Så alltså kommer min GPU att hamna på 8x och min M.2 på 8x? Skillnaden som du säger är nån enstaka procent. Gäller det samma för min disk? Är det värt att byta till en CPU med 44 lanes istället? Då går vi ifrån 1151 och Z390 och behöver bygga om datorn. Har varit inne tidigare på en 9900X eller starkare om det går att klocka dem väl. Surt att byta ut 9900K men om det bottleneckar andra komponenter kanske det är värt det. Och i det fallet att bytet sker så kan jag lika gärna köra 2 GPU:er då det finns gott om PCI-E lanes. Jag är väldigt klyven

Edit: Pengar finns att faktiskt spräcka budgeten!

M.2 kommer köras på x4 styck vilket per automatik lägger ner GPU:n på x8. Nu kanske du bara skulle ha en men ändå. Om du i framtiden ändå kommer köpa en till GPU och fylla på med fler M.2:or så blir 9900K lite väl klen sett till PCIe-lanes.

9900X finns det väldigt lite information kring sett till reviews och dylikt men den lär tillfredsställa behovet alla gånger.

Av imsg
Skrivet av Hjelpmeddatorn:

Okej, tack för alla kommentarer. Jag har fått massa bra råd och tips och nu är det dags att förädla datorn ännu en gång. Vi gör det på annat vis och börjar med sådant som de flesta har röstat om: vi skriver vissa komponenter i sten. Inets datorbyggare låter mig inte bygga halva datorer så jag får skriva dem direkt här istället.

Bestämda
CPU: Intel i9 9900K (https://www.inet.se/produkt/5301266/intel-core-i9-9900k-3-6-g...)
Lagring: Samsung 970 EVO Plus 1TB (https://www.inet.se/produkt/4301071/samsung-970-evo-plus-1tb)
Kylare: Corsair Hydro H150i PRO RGB 360mm (https://www.inet.se/produkt/5320480/corsair-hydro-h150i-pro-r...)
PSU: Corsair AX1000 1000W (https://www.inet.se/produkt/6903288/corsair-ax1000-1000w-80-t...)

Vi låser fast oss i Intel 1151. Det får räcka med 16 PCI-E lanes. Kommer köra en GPU och behöver inte bry mig om 8x/8x eller 16x/16x lanes i SLI. Sålänge min GPU jag väljer och M.2 får sina 16x lanes är jag nöjd. Lagringen på 1TB räcker gott för mig. Plus den snabbaste jag hittade. Kylaren verkar riktigt grym, låter som att den tar andra i samma prisklass och över. Jag kommer nog endast överklocka min CPU och då räcker 1000W och blir över.

Under diskussion
RAM: 32GB 3600MHz CL16/17/18
MOBO: Ett Z390
GPU: Ett RTX 2080 Ti
Chassi: En utan fönstersida

- Nu behöver jag hitta RAM som ligger på minst 3600MHz och så låg CL som möjligt. Tänkte att 32GB är det som är rekommenderat om man ändå ska bränna mycket pengar på datorn. Förslagsvis dessa: https://www.inet.se/produkt/5301402/g-skill-32gb-4x8gb-ddr4-3...
- Givetvis behöver jag ett bra MOBO som dels har bra överklockningsfunktioner men också som har stöd för RAM (på deras QVL). Förslagsvis den här: https://www.inet.se/produkt/1901277/asus-rog-maximus-xi-extre.... Den har kommit in förslag om både MSI MEG Godlike och Gigabyte AORUS XTREME. Eftersom att de ligger dyrast i runt samma prisklass så tycker jag att de borde vara top-of-the-line. Jag behöver ingen rekommendation om något som är mer prisvänligt.
- Jag har fått många kommentarer att ta det billigaste RTX 2080 Ti och alternativt klocka den själv. Jag kommer endast överklocka min CPU då jag inte vill trassla med egen kylning på min GPU. Dock ser ASUS nyaste kort ASUS GeForce RTX 2080 Ti 11GB ROG MATRIX (https://www.inet.se/produkt/5407474/asus-geforce-rtx-2080-ti-...) väldigt fint ut. Eftersom den har vattenkylning så borde den kunna kyla bättre än de andra korten?
- Chassit. Jag vill inte ha fönstersida. Då är det be quiet och Fractal Design som gäller via datorbyggaren på Inet om man har valt komponenterna ovanför. Vissa säger att Corsair/Lian Li/NZXT har bättre men de är med fönster. Fractal Design som jag hade tänkt från början (R6) har fått grym kritik men folk här har sagt att den blir varm. Så hur ska jag göra tycker ni? Om jag skulle kunna tänka mig en med fönstersida, vilken har då bäst luftgenomflöde och utrymme mm? Behöver inte vara ett prisvänligt chassi.

De som är bestämda tror jag de flesta kan hålla med om är bra och inte behöver diskuteras mer. Det som har cirkulerat mest är just RAM/GPU/MOBO och några om chassit. Givetvis får ni kommentera på det under bestämt men då ska det vara ett rejält bra argument.

Tack på förhand!

Tja!

Gällande M.2-disken så tar den väl upp PCIe-lanes? Det var iaf vad jag fick höra från iNet när jag skulle beställa just den där. Spelar dock ingen större roll om du nu ändrat dig till att köra endast en GPU då skillnaden mellan x8 och x16 är nån enstaka procent.

Jag lägger mig inte i om du vill ha det absolut bästa och dyraste men moderkortet är väldigt overkill, du kommer betala för är funktioner du troligen aldrig kommer använda. Ett Maxumus XI hero är fett och räcker gott och väl för att överklocka 9900k utan problem.

Kolla den här videon om diminishing returns (https://www.youtube.com/watch?v=VElMNPXJtuA) på minnen. Ska du spela spel finns det ingen anledning att gå upp över 3400 men smaken är som baken.

Lycka till med bygget.

Av imsg
Skrivet av Bad_Brett:

Du har så rätt. Jag har mest kört Octane på min jobbdator, där tyvärr prestandan har varit lite för dålig för att det ska vara riktigt användbart. Jag kanske ska satsa på ett RTX 2080 TI då och eventuellt göra besparingar på andra håll. Bygget blir ju visserligen lite dyrare, men å andra sidan är ju en bra dator navet i det mesta jag pysslar med.

Har du några rekommendationer när det gäller chassi och fläktar för detta?

Har du budget för ett 2080 Ti skulle jag rekommendera det alla dagar i veckan. Jag har nyligen fått min nya maskin och kör själv 9900k med ett ROG Strix Advanced Gaming 2080 Ti. Har bara hunnit använda Redshift med kortet än så länge men herrejävlar vilken fart det är på grejerna. Anledningen till att jag valde det kortet är mer eller mindre estetiskt men på det stora hela är det egentligen ingen skillnad mellan Ti-korten, notera "på det stora hela".

Själv kör jag med ett Fractal Meshify S2 med radiatorn (NZXT X72) monterad i fronten, alla temperaturer ligger bra till på både kortet och processorn i load. Medföljande fläktar från fronten placerade jag längst bak i toppen. Meshify S2 precis samma chassi som det du valt förutom "meshen" på framsidan så där behöver du inte ändra på något imo. Inga större skillnader mellan de två rent prestandamässigt heller i slutändan.

Av imsg
Skrivet av Bad_Brett:

Tack för snabba svar!

Har funderat på AMD, men tyvärr så har inte exempelvis OctaneRender AMD-stöd och det senaste jag hörde var att det lär dröja.

Tycker ni att det är värt att investera i ett RTX 2080 TI? Har hört att strix-varianten ska vara riktigt tyst. Många har tipsat mig om att köra RTX 1080 TI istället, men modellen tycks ha utgått och hittar dem inte till något bra pris på ebay heller.

Har ni något tips på vilket chassi jag borde satsa på för att få till bra kylning? Behövs ett rejälare än det jag valde tror ni?

Han menade processorn.

Du ska absolut inte lägga pengar på ett 1080 Ti-kort i dagsläget. Jag antar att du är relativt ny att använda Octane och har missat RTX OctaneBench preview (där motorn utnyttjar RTX-kärnorna), helt galen boost och det lär implementeras i en stabil version inom överskådlig framtid. 2080 skulle jag säga är en sweetspot när det kommer till rendering i Octane eller Redshift.

Skulle du vilja ha mer fart på det framöver kan du alltid lägga till ytterligare ett 2080 då varken Octane eller RS berörs nämnvärt av att köras i PCIe x8.

Av imsg
Skrivet av sarlucic:

@afrika: 3D program älskar så många core och threads som möjligt. På förra jobbet hade vi flera threadrippers, xeonbyggen med 20+ cores osv.

Varken Rhino eller Autocad använder sig av multithreading och rent generellt är single core att föredra i 3D applikationer såvida du inte använder exempelvis Houdini och gör simulationer osv. Sett till CPU-rendering kommer multithreading väl till användning men eftersom han ska använda Lumion som är en GPU-renderare så spelar det ingen roll i detta fall.

Hade valt ett Nvidia-kort om du i framtiden blir sugen på att använda en renderingsmotor som är CUDA-baserad. Typ Redshift, Octane osv. I vilket fall som helst kan du använda ett kort från Nvidia i samtliga motorer men med AMD målar du in dig i ett hörn av långsammare motorer.

Av imsg
Skrivet av Gurk:

@imsg: Det är ju där du kan behöva ett sjysst workspace på två skärmar av högre kvalitet (eller kanske inte den du previewar i men ändå). Det blir tufft på den budgeten även om man bara kör på en. (TS ville ha skärm med)

Ahh, det gick mig förbi. Då blir det såklart en slant till men bra skärmar kan man få till schysst pris fortfarande till skillnad från GPUer och RAM.

Av imsg
Skrivet av Freddeme:

Hmmmm jo okej, det stämmer ju
Har som planer att lära mig och sätta in mig lite av varje program (photoshop och premiere kan jag hyffsat), andra program som jag främst vill lära mig mer är

After Effects CC
Audition CC
Dreamweaver CC
InDesign CC
Photoshop CC
Premiere Pro CC

Skickades från m.sweclockers.com

De enda programmen du behöver "riktig" kraft för när det kommer till Adobe CC är just Premiere Pro och After Effects. Om jag skulle bygga en dator för just CC-programmen hade jag lagt mig på runt 20k. Väldigt stora scener och projekt i Ae och Pr kanske inte går blixtsnabbt men tillräckligt för att man inte skulle störa sig på det. Samtidigt är det väldigt sällan man sitter med såna typer av projekt om man håller på för skojs skull.

Orkar inte göra en iNet-build men hade kört en i7 (typ i77820x), 32gb ram och ett 1070 Ti-kort som grund.

Av imsg
Skrivet av Fey:

AI och deep learning från nVidia har mer att göra med licensen för närvarande. Först och främst så är det bra mycket billigare att köpa flera sämre kort om man skall ha bättre prestanda; sedan är det bättre att köra 10-serien. Slutligen så är nVidia's licenser sådana att man inte får köra AI / ML / DL för kommersiellt bruk på "spel"-korten, vilket är det stora problemet. Det begränsar möjligheterna ganska hårt. Så om du tänker dig akademiska syften så är det mycket mycket bättre i dagsläget att köpa 5x 1080 Ti än ett Titan. Är det däremot för kommersiellt syfte så behöver man nog styra näsan mot de där svindyra korten Quadro istället. Jag skulle gissa på att Titan korten har mer att göra med att säkra GPU-"tronen" än att faktiskt säljas till någon då de inte har någon faktisk niche att fylla på marknaden.

Slutligen så är VRAM en olycklig förkortning. Jag läser det som VRM varenda gång och blir alltid förvirrad.

Samma sak gäller även simulering och GPU-rendering till viss del, iaf sett till "bang for buck". Vad gällerl GPU-rendering kommer detta ändras iom implementering av RTX-stöd i dessa motorer. Troligen går det inte att peta ner CPU-rendering när det kommer till stora produktioner med RTX Titan heller så det är som du säger; enbart för att säkra "tronen" som man redan är ensam på tack vare CUDA cores. Simuleringar av större dignitet görs väl även den bäst med kraftfullare CPUer sett till vad man får för pengarna.

Visst, hade inte tackat nej men har hellre två stycken 2080 Ti i jobbet och rendera en frame per kort istället ett RTX Titan. Sett till simulering räcker 11gb gott och väl, om inte lägger jag jobbet på CPUn.

Skrivet av employed:

Hade ju varit roligt då att se hur mycket bättre RTX Titan är just i dessa användningsområden.

Många personer tycker nog även att det är konstigt att kortet inte är bättre än vad det är med tanke på priset på kortet då det är ca 150% dyrare än sin föregångare Titan Xp.

Ge oss Quadro vs Titan V vs Titan Xp vs RTX Titan.

Prestandan går långsamt uppåt medan priserna skenar iväg, ändå säljer grejerna som smör. "Undrar hur långt vi kan gå innan det slår tillbaka?" är nog en fråga som ställs ofta i deras möten

Av imsg
Skrivet av Ragnarok:

Klart att du gjorde, med exakt samma ord som Jay använde i hans video. Troligt.

Grabben verkar veta vad han pratar om då, underligt att han ens gör videon då.

Av imsg
Skrivet av Ragnarok:

Det är väl självklart att denne imsg såg hela och kopierade rakt av vad Jay tyckte.

Nej, jag la bara fram fakta som de flesta är medvetna om. Mitt svar var riktat till TS jämförelser i procent hur lite skillnad det är mellan korten i spel och hur onödig jämförelse det är. Hade lika gärna kunnat handla om Quatro P6000 för över 50k, jag menar du köper inte en NASCAR-bil för att lämna ungarna på dagis i veckorna, den har sitt syfte precis som grafikkort.

Tyvärr blir det lite väl många "OMG, för så sjukt mycket pengar och bara XX mer FPS? LOL WHAT?".

Av imsg

Too Long Didn't Watch:

RTX Titan är inte ett spelkort och det lär vara ganska mycket diminishing returns samt flaskhals om man ska göra jämförelsen med RTX Ti-korten. Helt meningslös jämförelse om man inte går in på deep learning, AI, simulationer osv som utnyttjar den enorma mängd VRAM kortet har.

Folk tycks aldrig lära sig detta.

Av imsg
Skrivet av Aeig:

Att det skulle komma ett RTX Titan kan knappast vara en överraskning? Gamers Nexus nämnde det direkt vid lansering eftersom kretsen inte är på full kapacitet, utan det finns möjlighet till mer.

Jag tror och hoppas inte att dom som har köpt ett 2080 Ti ångrar sig efteråt, det är ett väldigt bra kort och billigare att köpa än vad Titan kommer vara, oavsett om man anser att priserna i grunden är för höga.

Titan hamnar antagligen någonstans mellan 23 000 - 30 000 kr, och även om Ti kortet är dyrt så är detta en klass upp, jag är inte ens säker på att det riktar in sig på samma grupp av potentiella köpare, inte till 100% iallafall, även om det sannolikt finns en överlappning.

Mvh

2080 Ti är för "vanliga användare" och ingen som spelar spel eller använder det för 3D-rendering kommer ångra sig så länge man inte sitter med en faktura från Klarna du aldrig blir av med. Titan riktar sig mer mot deep learning och liknande vilket gör att dessa kort inte ens borde jämföras.

Av imsg
Skrivet av sparkar_boll:

Det har du säkert rätt i. Det var ett antal år sen jag höll på med datorbaserad grafik, så jag kan nog ha glömt ett och annat.
Skickades från m.sweclockers.com

Tiden far fram, jag kan exempelvis inte begripa det här med minnen längre. Verkar vara en labyrint med ett gäng fallgropar så har du tips utifrån min build så är det mer än välkommet.

Just nu lutar det åt G Skill 3200MHz CL14 Trident Z (64gb) istället för de i mitt första inlägg.

Av imsg
Skrivet av sparkar_boll:

Är det verkligen CPU:n som är flaskhalsen i det du ska göra? Räcker det inte med en av de vassare i7:orna och köra på dubbla GPU:er istället för CUDA-baserad rendering?

CPU kan vara flaskhalsen beroende på vad som ska göras (ex. simulering) så en i7 är helt uteslutet. Har även tittat på i9 men sett till PP (price per points) så känns det långt ifrån värt sett till vad man får ut för X antal fler tusenlappar även om jag gillar Intel. Men här kan man peta i mer minne för dessa pengar och det går åt.

Jag tror att du har missförstått hur landskapet för GPU-rendering ser ut, no offence. Man kan säga att det är CUDA eller inte rendera med GPU alls, dvs köra CPU-renderare som Arnold.

Av imsg
Skrivet av Peppar2014:

MSI X399 Gaming Pro Carbon AC, någon tusenlapp billigare.

Tror jag har läst att det även drabbat vissa med tredje parts kort.

https://www.sweclockers.com/forum/trad/1516576-amd-zen-minnes...

Känns hugget som stucket med en tusenlapp hit eller dit men ska kolla på den. Tack för länken, blir nog G Skill Trident Z jag kör på.

Ha det nice!