Inlägg

Inlägg som L0_ek har skrivit i forumet
Av L0_ek

Stationär dator, 3900X, 2080 Super, 32GB RAM osv

Säljer min dator på grund av skada som gör att jag inte kan sitta ner under längre perioder och använda datorn som planerat (en gammal gamers värsta mardröm)...

Ihopbyggd av Inet 2020-07-07. Bifogar bild med lista över alla komponenter och dess kostnader.

Vet inte riktigt vad jag kan begära för den så kom gärna med bud, dock gärna inte skamligt lågt.

Finns även lite extra lagring som suttit i en server, 3TB WD Red om man är sugen på den.

Även skärmar, 2st 27" 1440p IPS 165hz, Acer Predator XB271HU finns

Skickas ej, finns mellan Ljungby och Växjö.

Läs hela annonsen här

Av L0_ek
Skrivet av Icafika92:

3800kr kan hämta

Hann avsluta annonsen innan ditt meddelande, redan bortlovat. Tyvärr.

Av L0_ek

Noterat, låter tråden gå tills ikväll sen får högsta budet hämta.
Kommer vara hemma kvällstid torsdag och i princip hela fredagen.

Av L0_ek

GTX 1080, msi gaming X

Säljer grafikkortet från min sambos dator då hon inte spelar längre.

Originalförpackning finns kvar. Grafikkortet är i fint skick, har inte varit överklockat och aldrig gett några bekymmer i drift.
Kan hämtas i Kortedala till och med fredag.

Pris 3000kr eller högsta bud.

Läs hela annonsen här

Av L0_ek

Datorn är såld.

Av L0_ek

@Erik: Noterat.
Som skrev innan låter jag annonsen ligga till 15:00. Går till högsta bud som ligger vid den tiden. Jag har inga problem att vänta på upphämtning, så länge det sker inom 2v.

Av L0_ek

Noterat. Låter annonsen ligga uppe till imorgon 15:00, om ingen budat högre vid den tiden går den till dig.

Av L0_ek
Skrivet av Peterrrrr:

@Spiffman @jocke92 @fragwolf @DuckMuck @Talisker00

Fungerar inte bra alls, förstår inte att LR:en inte klarar av att skicka ut signal när den sitter på samma vägg (inomhus) som kameran utomhus(andra sidan väggen).

Någon som prövat Unifi AC Mesh?

Vad händer om du lägger den på golvet istället? Vet inte riktigt hur antennerna är placerade men eftersom den är gjord för att placera i tak, så är det förmodligen det sämsta sättet att placera den på väggen med sin baksida mot kameran. Det kanske även är någonting avskärmande just i den väggen, prova att flytta den en bit åt något håll om du inte redan gjort det.

Av L0_ek

Äldre speldator, 2500k - GTX970 - 8GB RAM

Har en äldre dator som ska rensas bort.
Inte så snygg inuti, behöver säkert ny kylpasta (tror jag har en tub att skänka bort) särskilt om man vill överklocka 2500k. Har aldrig överklockat den tidigare.

Jag kommer återanvända lagringen, datorn säljs därför utan hårddisk eller SSD. Har däremot en WD Red 3TB liggandes som knappt blivit använd om man vill köpa till den för en liten peng.

Datorns specifikationer:
Chassi: Corsair Carbide 500R Midi Tower Svart
Grafikkort: Gigabyte GeForce GTX 970 Gaming G1
Moderkort: Asus P8Z68-V PRO/GEN3
Processor: i5 2500K
Processorkylare: Cooler Master Hyper 212 Evo
RAM-Minne: Kingston DDR3 HyperX 1600MHz 8GB, Kit w/2X HyperX 4GB DDR3, CL9-9-9-27, 240pin
PSU: XFX ProSeries Core Edition 550W PSU
SSD/HDD: Saknas

Pris: 1500kr/bud

Läs hela annonsen här

Av L0_ek

@Peterrrrr: Låter jobbigt. Jag är ingen expert men hjälper dig gärna över telefon/voicechat om jag kan. Har du Discord eller någonting sådant får du gärna slänga ett PM

Av L0_ek
Skrivet av Peterrrrr:

Antenna Gain finns inte i min meny
https://i.ibb.co/2knprg5/Untitled-4.jpg

Ändra det du kan ändra. Se om det hjälper.

Av L0_ek
Skrivet av Peterrrrr:

Vart gör man det?

Klicka på AP du vill konfigurera, gå till inställningar.

https://i.imgur.com/2Qj6GQH.png

Av L0_ek

@M-Persson: För TV. Kolla med dom olika operatörerna vad det kostar att ha en extra box för TV och om man måste ha en separat kabel från tjänstefördelare till IPTV-boxarna eller om du ska gå från din router. (om du kan gå från routern är det bara att sätta en vanlig switch i gästhuset och gå med en kabel till IPTV-box och en till AP för wifi)

Men om det nu behövs 2 kablar och man vill slippa krångla med VLAN (och om det inte behöver vara över 100Mbit) så kan man använda två sådana här, en i varje ände. Då blir det lite som att ha två kablar, fast på en kabel. https://www.kjell.com/se/produkter/natverk/installationsmater...
Inte den roligaste lösningen, men bör fungera om kraven inte är så höga.

Angående wifi, som någon tidigare nämnde har Ubiquiti Unifi prylar med bra funktioner för att skapa vlan och gästnätverk. Blir en del konfiguration men det finns massvis med bra guider på hur man kan göra.
Finns säkert produkter som kan lösa det som har enklare konfiguration, men med varierande resultat. I princip alla märken jag testat har gästnätverk.

Av L0_ek

Vore lätt om skrivbordet är mot en vägg så att du kan köra väggfäste.
Annars blir det väl någonting i stil med det här. 90cm hög, så rimligen får din nya skärm också plats under om inte jag tänker helt fel.
https://www.webhallen.com/se/product/318975-Deltaco-Office-Sk...

Av L0_ek

Skulle det kunna vara så att kameran inte är så sugen på roaming och en enkel omstart/omkonfiguration hjälper den att hitta rätt?
En kamera som inte flyttar sig ska inte behöva roama utan bör förbli ansluten till den närmsta APn.

Lämnar ett par länkar jag tagit hjälp av i konfiguration av mitt eget om du fortsätter ha strul. Hoppas det ordnar sig.

https://help.ui.com/hc/en-us/articles/221321728-UniFi-Underst...

https://community.ui.com/questions/Wireless-LAN-Roaming-FAQ/3...

Av L0_ek
Skrivet av SirMacke:

Går ej.
Det är en 4g-router som delar ut wifi på en skjutbana.
Jag får fundera på vad som kan bli bäst, men AP och sådant går inte.
Router låses in när vi inte är där.
Går inte att ha något direkt av värde framme, det försvinner senast samma natt.

Skickades från m.sweclockers.com

Du skulle kanske kunna sätta upp två stycken riktantenner. Jag köpte åt en bekant ett par med 7,5m kabel och fick ordentligt mycket bättre uppkoppling. Förhoppningsvis får i alla fall monterade antenner på taket vara ifred?

I så fall monterar du en horisontellt och en vertikalt med en bit mellan antennerna på maströr. Jag använde Televes 4G-Nova från Kjell & Co (kostade 1k styck, 2k totalt) och hoppade från runt 20Mbit till över 60. Kommer säkert långt med något billigare också.

Eftersom det är riktantenner är det värt att ta reda på var lämpligaste masten ligger och rikta rätt. Din operatör svarar förhoppningsvis på frågor om var bästa mast ligger. Fick till och med koordinater när vi ringde och frågade Tele2.

Av L0_ek

@Mindboggle: Fungerar med Chromecast V3. Antar att du har en tidigare version som inte stödjer 60fps? Tråkigt att det inte går att ändra som inställning på Twitch i vilket fall.

Av L0_ek

@Måttband: Sätter du upp en Unifi Accesspunkt i vardagsrummet bör det vara mer än nog. Det är väldigt bra grejor

Vill du få "mesh" så bör du ha 2, och låta bli att använda routerns wifi. Men det är nog bäst att prova med en först, placeras den väl räcker det säkert. Hade en styck Unifi AC lite på ~100 kvadrat med närmare 100Mbit trådlöst på hela ytan. Kommer såklart att diffa beroende på massa faktorer, men prova med en först och lägg till fler om det behövs.

Edit: Läste vad du hade för router: Om det fortsätter strula (alltså att routern är för kass) så kan jag varmt rekommendera Ubiquitis Edge Router som kostar ca 6-700kr. En endast trådbunden router, men väldigt stabil. Finns lätta guider på att konfigurera också.

Av L0_ek

Ångrar att jag inte köpte en i7, sitter med i5 6600k. Allt är "okej", och flyter på efter överklockning, men ... lite bättre processor vore inte fel.
Annars är jag nöjd med alla delar, men:
Ångrar att jag inte testade alla sätt att trycka i RAM, utan skickade tillbaka när det inte fungerade. Visade sig att manualen sa exakt motsatsen till hur stickorna skulle sitta.

Ångrar även att jag inte kunde vänta lite med montering när jag väl fick tillbaka moderkort och minnen efter test av återförsäljaren. Satt och byggde ihop datorn en sen decemberkväll efter en lång arbetsdag istället. Min korktrötta dumjävel till hjärna glömde distanser och skadade moderkortet. Får en blåskärm en gång varannan månad ungefär, men en omstart löser det alltid. Kom undan lindrigt med tanke på tabben.

Längtar lite tills att jag kan rättfärdiga kostnaden för en helt ny dator.. Kanske slänger lite extra på montering också, så jag inte sjabblar till det igen.

Av L0_ek

@RobinJacobsson: Du behöver inte en switch med PoE, men om du har en gör det att du slipper PoE-injektorn som följer med din Unifi-AP.