Inlägg

Inlägg som Buddaz112 har skrivit i forumet
Av Buddaz112
Skrivet av mpat:

De kommer att marknadsföra det som en sätt att få video ut från telefonen när de presenterar modellen, och när folk klagar på det (för folk kommer att klaga och säga att Apple tvingar dem att köpa nya laddkablar), så kommer de att skylla på EU.

Men intressant om man får en knapp till. Personligen har jag telefonen i tyst läge 100% av tiden (klockan vibrerar om det ringer) så jag kan absolut tänka mig att använda den knappen till nåt annat än tyst läge.

Själva laddaren som du har idag klarar av usb a till usb c
Använder en gammal till att ladda hörlurar. Haft Iphone förut därav har jag några liggandes.

Frågan är om de implementerar någon fancy bugglås så alla användare måste köpa helt ny laddare.
Med tanke på youtube video man sett där de byter batteri och så säger OS:et sorry

Min fråga är också när skall de byta ut sin så kallade AAC contsiner.

Av Buddaz112
Skrivet av L'ombra:

Ja, jag hittade precis den samt följande när jag klev ur komfortzonen (Prisjakt) och sökte lite.
https://www.ljudfokus.se/sv/artiklar/smsl-audio-ad18-kompakt-...
https://www.amazon.se/dp/B08J7Z8TN6
https://www.amazon.se/dp/B083NFV2TL

Rotel A10
Cambridge Audio AX-A35
Marantz PM6007

Av Buddaz112
Skrivet av Wittwang:

Undersökningen utgår från över 30 000 slumpvis utvalda, som ska återspegla lyssningsvanorna i hela Sverige. I undersökningen konstateras en tydlig ökning av musiklyssnande hos unga, något som TT kopplar till de studier som visar på samband mellan hörlursanvändning och hörselskador. Musiklyssnandet sker nämligen till stor del med hörlurar, varför forskare oroar sig över att hörselnedsättningar väntar många unga.

Läs PDF filen i artikeln som är skriven. Deras syfte handlar nada om hörselskador i relation till hörlurar.
Studien handlar om att undersöka hur mycket media som intas och hur. Därför jag undrar

Googlar du så står det att undersökningen är att redovisa intag utav media.
Att folk spenderar mer tid att få information på digitalt håll. Att unga använder mer tid om dagen än äldre personer.

Av Buddaz112

Förstår nada.
Det är en undersökning gjord utifrån att använda ett visst urval utav personer för att se hur vi intar media. Hur i alla dagar är relationen till hörselskador.
Någon som kan förklara. Jag förstår inte.
Borde då inte studien handla om att försöka ha en tes om huruvida hörselskador är påverkad utav hörlurar. Sedan undersöka och analysera om det finns ett samband.

Av Buddaz112
Skrivet av Spektra:

Efter att ha skummat igenom kommentarer så är det samma vanliga visa. Enskilda människor relaterar till sig själva och hävdar att det bevisar motsatsen till en studie.

Alla människor som kör 300km/h på motorvägen kommer inte att dö, men det ökar risken jämfört med att köra under maximalt tillåten hastighet. Exakt samma sak med nedsatt hörsel och tinnitus, det finns garanterat genetiska variationer som ökar och minskar risken. Men att vara rockartist och spela live 50ggr/år ökar risken för tinnitus precis som det gör att lyssna på musik med hörlurar. Alla kommer inte bli drabbade men för den som hamnar där så är det en klen tröst att Mr X på Sweclockers minsann hävdar att dom lyssnar 10000hr/år och inte har några problem med det.

Problematiken är den att SweC som vanligt skriver en bristfällig artikel. Samt att många då börjar skrivs av sig om det ena och andra.

Jag själv läste och tänkte jaha och hur har man kommit fram till det svaret.

Javisst det kan vara lättare att få tinnitus. Det är lika enkelt att få det utav att jobba i en miljö med mycket buller. Jag ser inte riktigt vad denna artikel vill belysa utan ordentligt med fakta.

Av Buddaz112
Skrivet av Hakinger:

Har nu provat tre olika lurar, Focus Elegia, Sennheiser 560S och Hifiman Sundara nu senast. Märkte att Sundara trots att den har lägre Ohm kräver att man vrider amp's volym mer än sennheisern. Kanske har nåt att göra med att det är olika konstruktioner (planar vs dynamiska) Tycker inte att huvudbandet är särskilt bekvämt. Det är en läderremsa som trycker mot huvudet och gör att jag blir öm och måste flytta den fram och tillbaka med jämna mellanrum. Men i övrigt är den inte dålig på något sätt.

Men jag har kommit fram till att Sennheiser har någonting som jag gillar bättre. Kan inte sätta det i ord mer än att jag på nåt sätt känner ett inre lugn och "aaahh.." känns rätt helt enkelt när jag lyssnar via den. Så jag antar att Sennheisers ljudprofil är min preferens.
Så, nu börjar jag smått att snegla på Sennheiser 660S2 som utlovas ha bättre bas, vilken inte är dålig på nån av lurarna, men jag föredrar lite mera.

Du måste byta märke för att få din så kallade bättre bas.

Av Buddaz112
Skrivet av TotalF:

Osäker på om det här blir rätt tråd men försöker.

Har ett par ok hörlurar till pcn för spel men vill ibland kunna köra med högtalare.

Har en nad c328 (2.1-förstärkare) ståendes som jag lika gärna kan använda till pc-ljud, antar jag.

Vad för slags högtalare kan tänkas bli ok att använda till i första hand spel?

När man ser på utbudet bland s.k gaminghögtalare så verkar producenterna tro att alla önskar sig rgb-rymdskepp. Jag ser hellre ett par ordinära bokhyllehögtalare, typ.

Någon som erfarenhetsmässigt kan tipsa om ett ok par med budget på 2-4k ungefär.

Om du inte behöver så mycket dunk, om du nu bara skall ha till spel. Bara välj bästa möjliga.
Till exempel JBL Stage A120
Din NAD kommer fungera för de högtalare rent resursmässigt sedan om du gillar ljud är upp till dig själv att avgöra.

Av Buddaz112
Skrivet av Gurrrra:

Brukar dock vara så att dom flesta tycker att naturligt, alltså en platt frekvensgång, är tämligen ickeroligt. V-formad hängmattekurva med lite hissad djupbas o diskant brukar nästan alltid låta roligare än nåt helt platt. Är inte alltför sällan jag sett folk mäta upp sina rum o korrigera det med DIRAC för att sen gå tillbaks till det gamla eftersom det blev för tråkigt, aka platt/neutralt/naturligt. Nu går det såklart att göra sin egen kurva i DIRAC, men vet man inte riktigt vad man håller på med o helt o hållet förlitar sig på automatiken så blir det svårt.

Kör utan EQ hemma
Min Marantz NA6006 har något filter i sig. På variable out är det kopplat vidare till Primare A34.2 med en Nordost White RCA
Haft det så i snart 3 års tid.
När jag får tummen ur så blir det nya högtalare. Har en tanke om kanske Genelec

På språng/pendling
Yamaha YH-E700A utan EQ
Inte de bästa lurarna. Fungerar för uppgiften. Vill ha nya lurar efter vart. Vet ej vad. Ej lust att betala för mycket. Haft Beyerdynamic, Sennheiser, Audio Technica och föregående KEF modell. Tror även jag haft AKG och RHA
Gått igenom en del. Ibland försökt lyssna på något. Sist hörde jag Focal lurar med Naim Atom HE blev inte imponerad. Skittråkigt för min smak.

Av Buddaz112
Skrivet av SellahiR:

Jag gick nyligen från Gillette fusion till Sailor's 98r och kan bekräfta att det är en väldigt trevlig, men blodig första upplevelse. Allt till trots att jag var sjukt försiktig så skar jag mig titt som tätt, ibalnd genom att bsra lägga bladet mot huden.

Bytte raklödder från Gents raktvål till en rakhel från ica som var mycket mer kladdig samt bytte rakblad till märket Feather och det gjorde all skillnad.

Har nyligen bytt hyvel. Lär mig fortfarande. Går ej tillbaka till Gilette.
Väldigt viktigt också med rätt produkter. Handlar mest via Gents eftersom det är enkelt att få varorna. Kör mycket från Tru Fitt Hill, är lite i en annan prisklass än vad du själv kanske använder. De fungerar bäst för mig och de varar längre än vad man tror.

Av Buddaz112
Skrivet av Nozomi:

Oftast när man nämner att något har sämre X så antyder man på att den har dålig X. Men man vill inte använda just det ordet. På vilket sätt hjällper en metallbygel något? Stabilitet? Vad innebär det? Brukar ni springa runt med era hörlurar eller sitta och headbanga? Hjälper bygeln då hörlurarna att klämmas åt runt huvudet såpass att de är hörselkåpor istället?

Men du skrev ju nyss:
Och nu jämförs det mot microstutter, som de flesta nog LÄR märka av till skillnad från något som krävs superhörsel eller mätinstrument för att ens lägga märke till.

Lol

Du kan ta vilken dyrare lur som helst så sitter det metall runt själva de delar som går runt huvudet och själva delen som kåporna sitter fast.
Sennheiser, Beyerdynamic, Shure, AKG, Audio Technica, Grado med flera använder det. Bara inse att du inte kommer undan. Sluta är du snäll.

Av Buddaz112
Skrivet av Nozomi:

Vem vill ha metall på huvudet? Blir ju tyngre. Dessutom kan du nog kasta ett par H558 i marken ett par hundra gånger utan att de går sönder. Rent byggmässigt känns de kvalitativa och inte som billig plast, 90% av HD650 är väl också plast. Men du får fortsätta och anta om du vill.

Om nu alla har Distortion på sina HD560S så borde ju detta vara med i varenda recension och folk som hobby-testar borde också lagt märke till detta.

De flesta dyrare hörlurar har metall i bygeln, för att öka stabiliteten. Inte för att plast är sämre utan det är så att metall tål mer slitage. Ofta är det gjort som så att det knappt märks.

Av Buddaz112
Skrivet av LinusTrulsson:

Tack för tips. Hur fungerar det rent praktiskt? Behöver jag ha någon särskild app eller dylikt? Har ingen erfarenhet av Google-produkter, på sin höjd har jag en iPhone och en AppleTV, men det ska väl vara kompatibelt.

Min tanke är alltså att jag vill ansluta min telefon till en blåtandsenhet och sen ska det spelas musik ur båda högtalarna.

På Android finns det egentligen inga begränsningar på hur du överför via trådlöst vis medan på Apple måste enheten du kopplar upp mot ha Ios stöd i form utav AirPlay om du skall sända ljudet över wifi. Om du använder Blåtand så skall det egentligen inte vara några problem som sagt Apple är erkänt för att krångla till det ordentligt.

Till exempel
Spelar du Spotify så har du en flik vill du casta/parkoppla så om din enhet stöds så dyker den upp där automatiskt.
Enheterna som kopplas mot varandra måste hittas sedan kan du i princip använda vad som helst att spela.

Vet ej vilka protokoll Google enheten använder. Lite det du får se. Blåtand är ett universellt medan Airplay är Apple egna påhitt. Sedan har du DLNA/UPnP som är protokoll för överföring över till exempel wifi.

Av Buddaz112
Skrivet av reaperishere:

Skulle rekomendera Sennheiser HD650. Mest "korrekta" lurarna för priset. Dock är HD560S också ganska bra.

https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/se...
https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/se...

Den där dac/amp är inte den bästa och förvränger ljudet.

https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/fo...

Kommer bli hängd utav moderator

För all skull var så snäll och hänvis inte andra till ett forum som är väldigt missvisande och som är fullt med väldigt mycket felaktigheter.

Istället hjälper vi TS att inse att ljud är mer än en siffra på ett papper.
TS har insett att köpet kanske inte passade.

Sennheiser är inte något korrekt ljud. Finns inget som är korrekt. Hur kan det vara korrekt när mycket är fokuserat på mellanregister.

Av Buddaz112

Beyerdynamic DT 1770 pro
Audio Technica ATH-1000Z

BT lur väldigt bekväm
Använder modellen under. Väldigt varmt sound.
Yamaha YH-L700A

Alla 3 är märken som används inom studio och är inte lika fancy som Focal.

Av Buddaz112
Skrivet av NidoKing:

Tackar för info, jag har inte tänkt på fler än Spotify eller Tidal faktiskt. Lite dåligt påläst på det känns det.

Eftersom jag saknar streamer och endast Spotify finns inbyggt i förstärkaren så tänker jag köra från min dator till dacen i förstärkaren.

Via datorn kan du köra vad som helst. Skillnaden om man skall prata i sådana termer är UI och hur tjänsten tillhandahåller det man vill lyssna på. Alla tar rätt så likvärdigt pris. För närvarande är det bara Qobuz som verkligen erbjuder hi res formatet. Tidal skall tydligen också erbjuda det framöver. Som sagt det är väldigt svårt att höra om det är en fil med 24bit eller 16bit.
Jag har Marantz och deras Heos system tillhandahåller ienbart Spotify och Tidal inbyggt. Där är man tvungen att kringgå genom att casta via TV på Qobuz och med Deezer köra TV appen. Har Philips med Android därav lyckats få det att fungera. Inget som finns direkt förklarat online utan man fick själv klura ut det hela. Lite därför jag gått tillbaka till Tidal.

Av Buddaz112
Skrivet av NidoKing:

Kul tråd!

Har ju själv stereo/tvåkanaligt som intresse sedan många år. Är de någon här som kör Tidal istället för Spotify?
Lämna gärna comments isf, har just signat up på Tidal och tycker det är riktigt bra.

Gått fram och tillbaka. Haft Deezer och Qobuz. Gått tillbaka eftersom jag har en Marantz streamer där Tidal finns medan de övriga två måste jag trigga runt. Tidal har bättre UI än de andra två. Ljudet är likvärdigt om man jämför de 3 tjänster som använder 16/44 1
Mina öron klarar inte av att höra skillnad på 24bit och 16bit

Av Buddaz112
Skrivet av Hakinger:

@Gurrrra @Ugga
Tack för input.
Ja, iPhone är inte särskilt användarvänlig när det kommer till personligt anpassat ljud, även om jag tycker att Sennheisern låter bra på den trots det. Men dessa lurar är tänkta att jag lyssnar på hemma på datorn. Kanske införskaffa en CD-spelare så jag kan lyssna på alla mina CD som sitter och samlar damm. Ska prova det med EQ och se vad jag kan göra, kanske jag kan spara en massa pengar

Busy, hållt mig borta.
Kan flinka in med ett svar.

Iphone är inte dålig för att transportera ljudet vidare. Det handlar mer om att veta hur du får det vidare på bästa möjliga vis eftersom Apple har sina egna regler om i princip allt.
Apple kommer alltid att envisas med sin AAC container eftersom de inte vill inse att fria standarder fungerar enklare.
AAC är som sagt en container som kan hantera ljud ända upp till hifi nivå. Kruxet är bara att hitta de rätta inställningarna.

CD är förlegat idag.
Har du en DVD/CD brännare så är det bara att rippa så länge det är för privat bruk.

.Sennheiser har en tendens att fokusera mycket på mellanregister och resten låter mesigt.

Bättre att fokusera på en lur som låter mer rolig samtidigt fokusera på att låta naturligt och med en helhet.
Med helhet menar jag att du hör att ljudet inte sticker ut. Att det är för mycket utav båda sidorna utav registret.
Naturligt menar jag att du hör att ljudet låter precis som det är tänkt.

Pris när det gäller hörlurar kan man säga att efter du passerat en viss gräns så är det mest bara tycke och smak. Upp till runt 10k när det gäller hörlurar sedan därefter är det inte så mycket spännande. Däremot måste man ha i beaktande att det krävs lika bra kringutrustning när du är på den nivån för att får ut mest möjligt.

Haft några olika märken på mina hörlurar genom åren. Just för närvarande är det Yamaha YH-E700A
Bra ljud, dålig utformning på designen utav kåporna. Det är stora lurar.

Lyssnar på det mesta. Metal lyssnade jag tidigare på. Idag inte lika mycket.

Pratar gärna ljud. Försöker vara snäll mot andra. Är det något så bara svara. Föredrar mer att lyssna än att analysera.

Av Buddaz112

Hi res flac Tidal kommer till hösten för alla användare. Kanske skall gå tillbaka senare.
Kör Qobuz nu. Tycker tjänsten är sådär.
Någon som verkligen vet om Spotify kommer få tummen ur.

Av Buddaz112
Skrivet av SotarnAnton:

Golvhögtalare eller Stativ, vilka låter bäst? Tänker mig att man förlorar mycket mellanregister och bas med stativ. Har ni jämfört?

Det är som att fråga är ett litet äpple godare än ett stort äpple

Du kanske inte kommer ner till 20hertz med en stativare.
Väldigt sällan det behövs.

Öronen uppfattar ljudet mer komplext i verkligheten. Ofta går många bra stativare ner till runt 35hertz vilket är mer än nog.

Det är egentligen den endaste skillnaden om du frågar mig.

Av Buddaz112
Skrivet av pistage:

Det där är ju guld. Aldrig sett. Men ska kika på närmsta HiFi-Klubben för att se om de har motsvarande. Isåfall blir det köp i den butiken även om det skulle kosta lite mer.

om det blir något köp alls, mtp
Fan då. Har också svettiga örongångar så blir väl samma för mig.
Köpa botox-injektioner för öronen kanske, som folk gör mot handsvett.

Negativa med hifi klubben är att en del utav butikerna bryr de sig nada om kunderna.
Att de lyckades få Sennheiser är ett stort frågetecken.
Många utav deras försäljare är amatörer.
Det är synd för en del produkter de har är inte dåliga.

Mins jag fick testa RHA långt tillbaka när de lanserades. Har för mig de bara bytte tips efter kund som ville lyssna. RHA Audio är brittisk som tydligen blivit uppköpt utav Sonos. Bra ljud till hyfsat pris, förutom då deras CL2 modell som är deras high end serie