Inlägg

Inlägg som Cove har skrivit i forumet
Av Cove
Av Cove
Skrivet av ztenlund:

I så fall är värdeminskningen över en miljon på tre år, för att få ihop din logik. Sedan får du nog utifrån det fundera över vem som har läst slarvigt.

Det står alltså:
"Ioniq 5
Värdeminskning: 7500:- ( 270 000/36)
Skatt: 30:-
Drivmedel: 500:- räknat på 2 kWh/mil men troligtvis klart lägre om man kollar teslabjorns tester.
Räntekostnader: 2150:-
Totalt: 10180:-
Servicekostnader tillkommer men verkar vara en 24 månadersservice för drygt 5000:-."

Ska det vara 500 kr/vecka är det i så fall även 7500 kr/vecka i värdeminskning, dvs 7500*4*36=1 080 000 kr på tre år. Fast det står faktiskt inte så.

Han har alla beräkningar inom paranteser, förutom just el kostnaden, så kikade på hans bensin kostnadsberäkning som han gjort per vecka. Men du har nog rätt för när man summerar hans månadskostnad så är den bara beräknad som 500, vilket är på tok för lite, även om man nattladdar med tibber. Tror den lär hamna minst på dubbla i det mest ideala fallet.

Av Cove
Skrivet av Yoshman:

Scenariot var detta "Frugan hade inget krav på drivlina eller så utan andra mer praktiska saker som tyst kupe på motorväg (pendlar 12 mil/dag) och adaptiv farthållare."

12 mil/dag * 5 arbetsdagar / 7 dagar per vecka * 30 dagar per månad i genomsitt = ~257 mil/månad. För att det med en elbil som drar ~2 kWh/mil (notera att det är utan att räkna in förluster vid laddning) -> strax under 1 kr/kWh.

Och åter igen, om scenariot är "normalsträckan är 12 mil/dag på motorväg" så är det just förbrukning på landsväg som blir relevant. Har aldrig kört en Mazda CX30, men den verkar storleksmässigt vara i nivå med Mini Cooper som jag har haft och vet fullt realistiskt når 0,5 l/mil i just det specifika fallet.

Det råder inget tvivel om att elbil är framtiden, lär själv knappast köpa någon mer ICE. Men just när det kommer till ägandekostnader kan i alla fall jag förstå att vissa tycker det är lite väl ensidig "överdriva kostnader för ICE och underskatta kostnader för BEV".

Ett väldigt speciellt case, men för egen del har min Mustang med 5L V8 som drar ~1,3 l/mil blandad körning faktiskt varit billigare än vår XC40 recharge per mil så här långt.

Det är speciellt då värdeminskning är så väldigt stor del av ägandekostnad och vissa "på många sätt korkade ICE-bilar" har haft märklig värdeutveckling. Bilen i fråga har under de 3 åren jag ägt den i praktiken stått helt still i värde, om något säljs motsvarande årsmodeller för något mer idag och då är det ändå en "modern" variant, 2018 som rullar ~1000 mil per år.

Volvon är en "personalbil" årsmodell 2024 (uttagen sommaren 2023), så leasing.

Dold text

Kolla beräkningen du själv länkade i din egen post. Du måste läst slarvigt.
Han säger att det kostar 500kr per vecka i laddkostnad, inte per månad! Dvs 2000kr per månad, ca 4kr per kWh.

Återigen hans beräkningar ser rimliga ut, han har "tagit i" både på elbilssidan och på bensinsidan.

Av Cove
Skrivet av Gainsgoblin:

Det fanns en cx 30 som rullat runt 700 mil på blocket vad jag hittade och den kostade 350k.
Årlig skatt på nästan 9'.

CX30
Värdeminskning: 4850:- (175 000/36)
Skatt: 750:-
Drivmedel: 3360:- (12*5=60. 60*0,7 liter per mil enligt spritmonitor=42 L per vecka. 42* 20 kr/L=840 840*4)
Räntekostnader 1400:-
Totalt: 10356:-
Lägg till servicekostnader, oklart vad det blir på en cx 30 men verkar ha en del oljebyten vid 2500 mil och kör ni 60 mil i veckan blir det årlig service med oljebyten

Ioniq 5
Värdeminskning: 7500:- ( 270 000/36)
Skatt: 30:-
Drivmedel: 500:- räknat på 2 kWh/mil men troligtvis klart lägre om man kollar teslabjorns tester.
Räntekostnader: 2150:-
Totalt: 10180:-
Servicekostnader tillkommer men verkar vara en 24 månadersservice för drygt 5000:-.

Skrivet av Yoshman:

Båda dessa verkar vara rätt ordentligt "off", den förra låter väldigt hög och den senare verkar vara räknad på ett elpris på ~1 kr/kWh.

Hur får du hans kostnad till 1kr/kWH?
Hans beräkning ovan är 12*5=60 mil i veckan. om man räknar med 2kWh/mil så är det 120kWh totalt per vecka. om han räknat med 1kr / kWh, så hade det vart 120kr i veckan, det han har räknat med är ca 4,16kr/kWh -> 500kr per vecka.
själv laddar jag på jobb för strax under 3kr /kWh. så för mig så är kostnaden "off" med ca 25% åt det dyrare hållet, ännu mer off om han kan ladda hemma.

Kollar man på bensinförbrukningen, även om den är något hög, så är bränslekostnaden per vecka väsentligt högre i en bensinbil.
60mil i veckan ger en rejäl sparning om man kör el, speciellt om man kan ladda allt hemma.

Av Cove
Skrivet av pistage:

Mycket intressant att ingen annan upplevt dessa problem. Positivt I guess. Men jävligt underligt.

Kanske ska köpa riktigt dyra och kraftfulla strömskydd för alla adaptrar. Grenuttag med överspänningsskydd har jag inte upplevt någon förändring med. Inga andra elektriska prylar som går sönder hos mig. Bara USB-C adaptrar. Så borde inte vara något hemma hos mig, för det hade inneburit att USB-C adaptrarna var av sämre kvalitet än allt annat, och då hade flera upplevt samma som jag.
Eller, mitt elektriska bord har slutat ladda mina hörlurar ur USB-C uttaget, den laddar mobilen, snabbladdar till och med, och USB-A uttagen fungerar med allt.

När jag höll på å bygga datorer back in the day var det alltid något som slutade fungera, så jag kanske är en ovanligt bra ledare. Men adaptrarna har ju skydd.

Första steget får bli att aldrig koppla in ett uttag direkt i väggen, alltid genom grenuttag. För å finna ut en bov. Försöka att aldrig flytta de (kommer jag inte lyckas med).
Andra steget kanske att aldrig använda samma uttag till olika saker. Då försvinner förvisso poängen med USB-C helt, men kan kanske lista ut en bov i dramat (kommer nog inte klara komma ihåg det heller).
Tredje steget kanske kasta ut alla kablar och köpa från svenska butiker. Adaptrarna är en mix, men de flesta kablar från aliexpress.

Ni (alla), som inte haft detta problem. Har ni alltid laddaren i samma uttag? Alltså, ni köper laddaren, kopplar in den vid sängen, behöver ni ladda så går ni till sängen och kopplar in den där. Ni hämtar inte laddaren och kopplar in den i uttaget vid köksbordet för att det är där du sitter och vill ladda.

Får man fråga vilka enheter det rör sig om? Är det en eller flera?
Om det bara är telefon,har du testat din trasiga laddare med en annan enhet? Precis som många andra så har jag endast upplevt problem med en enhet. Telefonen.
Och det har varit smuts/ludd som är orsaken, inte själva laddaren /kabeln i sig.

Om det skulle råka vara kabeln i detta fallet, kan det vara så att du förvarar dem i en fuktig miljö eller dyl (bil kan till o från vara väldigt fuktiga så här års)?

Väldigt tveksam att laddaren skulle gå sönder, då kontakten i sig spelar mindre roll för funktionen.

Om telefon så skulle jag säga en peng på smuts på telefon sidan.

Av Cove

Håller faktiskt på att uppgradera hemma kontoret, så inhandlat ett skrivbord som går höja/sänka elektroniskt.
precis köpt ett custom monitor ställ som jag installerat ikväll, för att få rätt höjd på skärmen, då medföljande stativ är för lågt.
passade på att inhandla ett cable management system och lite krokar med så jag kan få lite ordning o reda nu när det blir höj o sänkbart hemma.

Svarade jag sitter mest, men på kontoret så försöker jag stå ett par ggr per dag, så man inte blir fast i samma position hela tiden.

Av Cove

Ni har inte lust att lägga till en bild på hur grafikkortsströmmen routas/kopplas in. Den inzoomade bilden på själva grafikkortet gav inte mycket på hur de löst det i BTF.

Av Cove

AI genererat content är ju beroende av bra AI prompts. Man kan även använda AI för att förbättra sina AI prompts, så när Huang säger att man inte behöver programmera, utan att AI sköter det, så betyder det ju fortfarande inte att AI skriver spelen själva, det är ju fortfarande en människa som kommer ge prompts för hur spelet blir.

Sen tror jag ingen kommer spela ett spel baserat på en simpel prompt som "Create a dungeon crawler similar to Diablo" eller "Create a FPS that is similar to Counter Strike", de kommer bli tråkiga cloner, men om man kan sub prompta, och ge datorn instruktioner istället för att "programmera" det, så kan nog spelen bli lika bra som om en människa programmerat det.

"It's all about the AI prompting". Det är en framtidskarriär

Av Cove
Skrivet av Flutters:

Halloj!

Nu är det såhär att jag får chansen att provköra en eldriven lastbil på jobbet i två veckor med chans till förlängning en vecka til(Kanske mindre om det visar sig att den inte riktigt fungerar på våra körningar)
Finns det något intresse av att jag skriver om mina tankar och funderingar om detta i denna tråden?
Tänkte jag frågar innan, eftersom tråden ändå handlar om elbilar.

Lastbilen i fråga är en Scania 25P med 300kwh kapacitet, räckvidd på typ 20-25 mil enligt Scania.
Maxlast ca 5200 kg.
Har provkört den några mil och kan säga att jag är riktigt positivt inställd! Går så satans mjukt och fint jämfört med min dieselbil jag kör med nu.
OBS! Gammal bild, har som tur är ingen snö kvar

<Uppladdad bildlänk>

Skriv gärna av dig lite i tråden! Jag tycker det är väldigt intressant och höra yrkestrafik perspektivet på el med

Av Cove
Skrivet av Rockybruz:

Jag kör snarlikt, köpte en Optiplex 7010 på tradera som jag kör Proxmox på, har en virtuell maskin som kör HassOS, en som kör Pi-Hole, etc. Stoppade i en 1tb SSD, funkar fina fisken. Gick från en RPi 4 till denna setup, klart det kräver lite mer kompetens/påläsning men när det väl snurrar har jag inte haft några problem alls.

För zigbee och blåtand så låter jag min virtuella maskin använda de som sitter i den fysiska maskinen.

Jag föredrar denna setup istället för Docker, då man får väldigt mycket gratis av att köra HAOS istället för en docker container när det kommer till uppdateringar, plus att om man vill köra addons ifrån HACS så är det mycket krångligare, då det inte heller stöds i Docker.
Sen har virtualisering andra fördelar när det kommer till backups och återställning (vilket iof redan är bra i just HAOS, men om man köra andra virtualiserade miljöer så är det väldigt smutt).

När jag väl drar igång ett homelab i framtiden så blir det definitivt proxmox.

Av Cove
Skrivet av meteor:

Har en Home Assistant Green från Nabu Casa. Den har ett inbyggt 32 GB eMMC flashminne. Vad händer med min HA Green när det minnet når sin livslängd? Den har en MicroSD slot "for recovery purposes only". Blir det till att skrota den?

Ska se till att få igång lagring till en nätverksdisk, men antar att OS:et ligger kvar på flashminnet och det kommer alltid läsas och skrivas till den.

Tanken är väl att flashminnet skall ha livsläng som Home Assistant Green. Precis som andra elektriska integrerade produkter med eget minne, När något går sönder så går produkten sönder.

Av Cove
Nytt bud: 5 500 kr Kan hämta i Malmö
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Cove
Skrivet av General Nord:

Känner exakt likadant, en uppgraderad Model Y (Juniper) hade blivit perfekt - om de hade haft kvar blinkersspaken samt gärna en headsup display, om man får fantisera lite.

@Chess_Norris, grattis till en superfin bil!

Fast jag har hört att det är på gång aftermarket blinkersspakar för 3:an (och antar därmed även kommande Y).
Det är ju egengligen enda dealbreakern här i Norden med alla våra rondeller överallt.

Av Cove
Skrivet av fisky:

Okej, här kommer ny bild (edit: Kraftigt beskuren):

<Uppladdad bildlänk>

Kan det vara Phantasy Star 3 Generations of Doom ?

Av Cove

Du sade att du inte hade många d4 nycklar kvar tyvärr, om du har någon så tar jag gärna

Av Cove
Skrivet av tuomi:

Nu ska vi äntligen få nya elmätare inom 2 veckor, vad är bästa lösning för att över wifi få in datan i HASS? Någon ESPHome-lösning?

jag kör denna
https://www.homewizard.com/sv/p1-matare/?gad_source=1&gclid=C...

Relativt billig, inget abbonemang eller dyl kostnad tillkommer för deras officiella HA integration, tar in ett gäng entiteter, blandannat total effekt & effekt / fas.

Har haft noll issues med den efter 3-4 månader.

Av Cove

kan tänka mig tvn (om det är 2023 modellen som i bilden). budar 5500, kan hämta i Malmö.

Av Cove
Skrivet av jocke92:

Fördelen med Plejd för elektrikern är att det är minst strul. När huset byter ägare bland annat. Ser man till wifi-baserade system så blir det strul när kunden byter router och inte behåller namnet, eller flyttar routern tex. Ska man se till vad elektrikern gillar finns också Schneider wizer, som pratar zigbee. Men tror inte deras egen gateway integrerar med home assistant. De går istället att para med andra zigbee gateways, men då väljer man oftast andra fabrikat. Plejd saknar också givare, vilket är en klar nackdel.

Det som fick plejd att ta fart skulle jag säga var att de är lätta att komma igång med och det går att ha en anläggning med bara en plejdpuck.

Köper att det är ett system "elektrikern kan", så de kan lätt ställa in och lämna till kund. Dock så tror jag inte att elektrikern bryr sig ett dugg om, ifall huset byter ägare eller ej, då är de long gone.

Problemet med elektriker är att ifall man ber dem installera något annat, och att configen görs av kund sen, det verkar de heller inte gilla. Utan det är ofta Plejd eller så vill de inte åta sig uppdraget.

Av Cove
Skrivet av Tvnissen:

Privatleasar en Kia e-niro vars avtal går ut i höst. Så här 2.5 år in på leasingen är jag mycket nöjd, med nästan allting. Söker då en ny elbil. Kravet är att räckvidden är minst lika bra, storleken är minst lika stor (helt okej med något större) och skulle inte vara ledsen över något lägre kupéljud. Vill inte gå upp i kostnad från idag (ca 4600/mån inkl. service och v-däck). Kör ca 1200 mil/år.

Begagnad, nyköp eller leasing funkar allihop om det håller sig inom budgeten. Om begagnat max 5000 mil och gärna nybilsgaranti ett tag till.

Tips!??

Om du är nöjd med nuvarande bilen så kan du ju kolla med Kia om ett eventuellt friköp. Fördelen är ju att du vet allt om bilen då du är enda ägaren, så inga överaskningar.

Av Cove
Skrivet av norrby89:

Antar det ska spelas och ingen produktivitet iom val av GPU ?
Finns det någon anledning till att du väljer 64gb? för spelande finns det ingen direkt mening att välja 64 ovanför 32 bara en onödig utgift på något man inte direkt kommer ha användning av.

Samt minnet du valt är inte med i QVL listan för moderkortet
Ska det absolut vara 64gb så kör på dessa istället
https://www.proshop.se/RAM/GSkill-Trident-Z5-Neo-RGB-DDR5-600...

Verkar tyvärr vara ett moderkort som inte är det enklaste att hitta passande kitt till.

Jag kör alltså med datorn nu, det är inget problem med minnet, datorn läste av EXPO i biosen och ställde in allt korrekt. Har 0 stabilitetsproblem.

Primärt kommer jag spela på datorn ja, men kommer använda den till annat också. Prisskillnaden mellan 32 och 64 Gb ram på en dator som redan kostar över 20k kändes dumsnålt, mer framtidssäkrat såhär, de säger ju även att priserna på minne kommer börja sticka igen, så gäller och passa på när man ändå köper nytt.

Sist jag köpte ny dator så vart det en i7 2600k, den har hållt ända till nu (bara uppgraderad grafikkort lagring genom åren), bland annat pga av att jag vid den tidpunkten köpte 16 gig ram.