Inlägg

Inlägg som kolomakatita har skrivit i forumet
Av kolomakatita

@folmeroN: TACK!!

Av kolomakatita

Hjälp med en mening!!!

Jag vet att det här inte riktigt är rätt ställe att fråga om detta men jag har inte mycket val. Jag håller på med en skoluppgift och i en mening jag vill skriva fattas det ett ord. Jag är egentligen inte helt säker på om ordet jag söker efter finns men jag har en stark känsla av det. I uppgiften jag har fått ska jag studera partiledare och i ett tal tilltalar Jimmie Åkesson publiken som "sverigevänner". Meningen jag ville skriva var "Han ..... till publiken som sverigevänner", men jag kan tyvärr inte komma på vilket ord det är. Jag vet att jag bara skulle kunna formulera om meningen och det kommer troligtvis sluta med att jag gör det, men att jag inte kan komma på ordet påminner mig hela tiden och det stör mig rejält.
Tack

Av kolomakatita

@HenrikBlue: Skulle kanske kunna vara bra att lägga till en mekanisk hårdisk. Med en dator för 20000 tror jag inte att 500gb räcker till allt du vill.
Jag antar att du har kollat runt rätt så mycket och kommit fram till vad du typ vill ha, men här är några alternativ till skärmen du valde ändå:
1
2
3
Du får offra att antingen lägga på lite extra responstid eller 5", men själv hade jag hellre valt en av dessa skärmarna och sluppit TN panelen.
Ett alternativ till den skärmen du valt, som jag varken kan säga bu eller bä om.
4
Läste i någon tråd att Acer inte var av bästa kvalitet och har själv haft en laptop från Acer som gick sönder så att vi var tvungna att trycka ihop kanten på skärmen varje gång man skulle öppna den, för att den inte skulle gå sönder ännu mer. Har för något år sedan köpt en Acer skärm och har inte haft något krångel med den hittills.

Lite info och tankar som förhoppningsvis hjälper eller i alla fall inte förstör eller krånglar till något.

Av kolomakatita

@davidlussi: Har själv både en Acer skärm och en AOC skärm. Min Acer skärm använder paneltypen VA och AOC skärmen använder TN. Bredvid varandra ser man TYDLIGT att Acer skärmen är långt mycket bättre än den andra. Min AOC skärm heter G2460P så jag skulle tro att eftersom både min skärm och skärmen du föreslog heter ungefär samma sak och använder samma typ av panel kommer du få ungefär samma upplevelse. Acer skärmen du länkade använder sig också av TN teknik. Jag kan inte säga om alla TN paneler är dåliga men det är i alla fall min erfarenhet av dem. Ser inte heller var du hittar AOC skärmen för 3500kr, billigaste prisjakt visar är 3900kr och då är det från Elgiganten och går inte att beställa online. Om jag var du hade jag struntat i G-sync och köpt en av följande:

24"
Om en större skärm är att föredra kan du lägga lite extra för att få en 27"
27"
Följande gäller för båda skärmarna:
144hz
1ms responstid MPRT
4ms GtG
VA panel
Curved
Kan inte säga något om kvaliteten på skärmarna.

Hoppas något av vad jag har skrivit hjälpte och lycka till!

Av kolomakatita

@XripperX: Enda negativa verkar vara att den bara har 8gb ram men det hade ju gått att uppgradera senare. Det är nog lika väl att jag tar bort mitt alternativ haha

Av kolomakatita

@Implor: Okej tack så mycket. Får nog vänta med ny kylare tills jag faktiskt behöver en i så fall.

Av kolomakatita

Hjälp med prissättning!

Tjena!
Funderade på att byta ut min cirka 3-4 år gamla Dark rock pro 3 mot en AIO, då jag nyligen införskaffat mig ett chassi där jag faktiskt kan se insidan av min dator. Kylaren har hållit min CPU på cirka 40 grader så enda anledningen att byta hade egentligen varit för estetiska skäl.
Jag vill inte lägga så mycket pengar på det så jag undrar därför hur mycket jag skulle kunna få för min nuvarande kylare. Finns inga märken eller defekter, finns inte heller låda men jag är 95% säker att jag har alla tillbehör. Kvitta går också att skriva ut om det skulle behövas.
Hur mycket hade du kunna betala eller tror att den är värd?

Av kolomakatita

De två skärmarna du har angivit använder sig båda av paneltypen TN. Jag har själv inte testat speciellt många olika typer men från vad jag har läst så tycker i stort sett alla att IPS är bäst. Du får oftast en finare bild eftersom att färgerna blir bättre. Om du inte bryr dig jättemycket om det verkar de skärmar som du listat som bra alternativ båda två.
Själv har jag en sådan här: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4609920
Min förra skärm var 24" och jag har verkligen uppskattat 27". Om du inte har testat både 27" och 24" tycker jag därför att du borde tänka om. Den gamla skärmen används nu i alla fall som sekundär skärm och när de står bredvid varandra ser man en tydlig skillnad. Även VA (vilket är tekniken min nya skärm använder) är i detta fallet långt mycket bättre än TN. IPS ska vara bättre än VA så om du bryr dig om färgerna och utseendet föreslår jag starkt att du köper en IPS, alternativt en VA. Den jag föreslår här nedan har högre responstid men det är inget jag tror att du egentligen märker över huvud taget.
https://www.inet.se/produkt/2205480/acer-27-predator-xb271hu-...
Positivt:
IPS
1000 kr rabatt för tillfället
Negativt:
27" (om de nu verkligen är så att du ogillar det)
4ms istället för 1ms responstid

Några andra som använder sig av VA och har 1ms responstid
https://www.inet.se/produkt/2212410/msi-optix-mag27cq-wqhd-14...
Positivt:
VA
Curved (om du gillar det)
Relativt billig
1ms responstid
Negativt:
27"

https://www.inet.se/produkt/2210871/samsung-27-c27hg70-curved...
Positivt:
VA
Curved
1ms responstid
Negativt:
27"
Foten ser ganska ostabil ut och jag läste om en liknande fot på en annan skärm som började få problem.
Skulle säga att den är "overpriced"

En extra jag hittade men som jag inte tror är intressant:
https://www.komplett.se/product/959558/gaming/skarmar-tillbeh...
Positivt:
240hz
24,5"
Relativt billig
Negativt:
Sämre upplösning
TN

Personligen hade jag valt IPS-skärmen. Men om du tycker att du inte vill offra att lägga på 3ms skulle jag säga att du borde gå för en av VA-skärmarna. Om du ändå inte bryr dig om färgerna borde du gå för en TN-skärm eftersom att du då får 24" vilket du skrev att du ville ha.

Jag är inte så insatt i skärmar men jag hoppas att detta svaret har hjälpt lite och ursäkta om jag har rört till något

Av kolomakatita

Priserna jag skriver här nedan är troligtvis inte "accurate" men det är i alla fall vad jag skulle kunna tänka mig att betala om jag skulle köpa sakerna. Jag har alltså ingen aning om jag sätter priserna för högt eller för lågt, dock vill jag tillägga att jag är rätt så snål av mig.
GPU: 1300kr, det är relativt gammalt nu och man kan få ett begagnat 1060 6gb för cirka 1800kr.
MOBO: 600kr, är nog bäst att sälja tillsammans med CPUn och internminnet.
RAM: 500kr
CPU: 1400kr, du kan få en ny Ryzen 5 2600 (vilken jag tror är på ungefär på samma nivå) för 1800kr.
Kylaren: 100-150kr
Med alla komponenter som paket hade jag nog betalat runt 4000-4500kr.
Det kommer säkert någon annan med en bättre estimering men det är i alla fall vad jag skulle betala.
Lycka till

Av kolomakatita

@loefet: Tack för tipsen

Av kolomakatita

@Linus: Jo jag funderar på det men vill inte lägga så mycket pengar egentligen. Det var därför jag undrade om man kunde göra det själv med något billigare material, både för att få det billigare men också för att få det att se lite annorlunda ut.

Av kolomakatita

@Grönahunden: Nej jag antar att det hade varit ett bra första steg. Kollade på deras hemsida och hittade inget men det är väl värt ett försök.

Av kolomakatita

Nya armstöd till gamingstol?

Tjena!
Sitter med en DXRacer med trasigt armstöd. Spelade mycket FIFA för ett tag sen, ni som har spelat förstår nog varför det har gått sönder. I annat fall kan ni se hur andra känner om spelet här om ni är intresserade: https://www.youtube.com/watch?v=UR9BDigTapk
Hur som helst har jag letat rätt mycket efter armstöd till stolen men hittar tyvärr inget. De måste inte vara exakt likadana, så länge det är de typiska "gamingstol-armstöden" och de går att fästa på min stol: https://www.google.se/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fwww.netonne...
Det hade varit väldigt hjälpsamt ifall någon vet var man kan köpa sådana.
Tack!

Av kolomakatita

Roliga ideér för sleeving

Tjena!
Köpte nyligen ett Corsair 570x och efter ett tag insåg jag att kablarna jag fick med PSUn ser rätt fula ut (Hade tidigare ett NZXT Phantom så såg dem aldrig). Jag har därför kikat runt på sleevade alternativ från Cablemod och sleeving från MDPC. Jag har också kollat på extensions från Phanteks men känner inte att jag har någonstans att göra av de extra 50cm (skulle man kunna klippa av dem och mina originalkablar och löda ihop dem?).
Jag började fundera på ifall man kunde sleeva kablarna med något annat, t.ex. röd tejp eller någon form av band/tyg som man lindar runt. Vill självklart inte att det ska se billigt ut men det är ju alltid kul att göra något originellt. Tänkte att jag skriver och frågar här så att någon lite mer erfaren kan komma med vishet och lärdom till undsättning.
Jag undrar alltså om du själv har några ideér angående vad man skulle kunna använda till sleeving eller om mina egna ideér skulle kunna fungera, eller om jag är helt ute och cyklar.
Tack på förhand!

Av kolomakatita

@AllMessedUp: Tar du 20kr över swish? Nä, jag tror nog hellre att jag gör det själv. Tack ändå

Av kolomakatita

@Zyie @mrCatfood @Florrpan Jo jag antar att ni alla har rätt. Jag ska försöka och så får vi se hur det går med projektet.

Tack alla för att ni tog tid för att svara!

Av kolomakatita

@mrCatfood: Ja alltså det var ett tag sedan jag gjorde mitt försök att skapa ett spel så jag kommer inte direkt ihåg alla problem jag stötte på. Ett av dem var i alla fall att jag inte kunde hitta en guide till hur man gör ett fordon. Jag kommer också vilja göra saker med menyer och Jag har många specifika och unika ideér som jag har väldigt svårt att tro att det kommer finnas guider till.

Av kolomakatita

@mrCatfood: Jo har kollat men problemet är att jag kommer behöva hjälp med mycket annat också.... mycket som jag har tänkt ska vara med hittar jag ingenstans

Av kolomakatita

Behöver hjälp med att göra ett spel i Unity

Hej!
Jag har under en period nu funderat över att försöka göra ett spel och när jag nu har sommarlov och överflöd av fritid såg jag ett ypperligt tillfälle att börja. Efter att ha sökt runt lite verkade Unity som en bra startpunkt och jag gjorde mitt försök genom att kolla på videor och söka igenom forum för att ta reda på hur jag skulle gå till väga angående i stort sett allt. Jag körde fast vid flera olika tillfällen, antingen hittade jag inte vad jag behövde eller så fungerade inte det jag hittade (antingen för att jag själv gjorde något fel eller för att det bara inte fungerade av okänd orsak).

Jag har alltså flera ideér och en plan för hur jag skulle vilja att spelet ska fungera och se ut, men problemet ligger i att jag själv varken har någon erfarenhet av att koda eller av hur Unity fungerar.

Jag letar därför efter någon som skulle kunna hjälpa mig, antingen genom att vara aktivt medverkande genom hela eller stora delar av processen, eller någon som jag kanske kan lägga till på discord och ställa frågor till då och då när jag verkligen inte kan hitta vad jag söker efter online.

Tack på förhand!