Inlägg

Inlägg som Viggstar har skrivit i forumet
Av Viggstar
Skrivet av MacAllan:

@Viggstar: Det du kommer förbättra med din föreslagna uppgradering är att du inte kommer tappa fps lika mycket som med din gamla cpu om du streamar.
Men du kommer inte få direkt mer fps i spel jämfört med gamla cpu om du kör utan streaming.

Okej då känner jag attmin cpu uppgradering är lite lägre prio just nu då jag gärna vill höja min fpa, speciellt när jag spelar pubg

Skickades från m.sweclockers.com

Av Viggstar
Skrivet av pv2b:

För att höja din FPS överlag är det ett nytt grafikkort du ska köpa in först. Beroende på vad du har för upplösning och krav så kanske ett GTX 1070 eller till och med ett 1070 Ti/1080 är rätt uppgradering för dig?

För absolut minst påverkan på spelprestanda vid streaming så är det ett externt "capture-kort" som gäller (kostar 900-2000 kronor på Komplett, jag vet inte vad som är bra...). D.v.s. en liten pryttel man kopplar utanpå mellan datorn och bildskärm som spelar in och kodar signalen den vägen. Har aldrig kört ett sådant själv, men grejen är att då flyttar du hela belastningen med streaming utanför datorn. Nackdelen är att det ger dig exakt 0 när du inte streamar.

Tydligen ska CPU vara bäst för att få bäst kvalitet för stream-kodning men då handlar det som sagt om att man har CPU-resurser "över" för att få till det. Då ska man köra något med många CPU-kärnor, som t.ex. en Ryzen. Grejen är att för att uppgradera din CPU måste du lägga pengar på nytt moderkort/minne, vilket gör att den typen av plattformsuppgradering blir väldigt dyr för vad man får. Det är nog alltså inte riktigt rätt väg för dig.

Bäst för dig kanske ändå är att fläska på med en rejäl GPU och planera att använda grafikkortets kodning för att streama? Om du har "överkapacitet" i grafikkortet så kanske det inte gör så mycket att du tappar lite prestanda, för det finns mer än tillräckligt. Det är nog det jag gjort i ditt läge.

Om jag har förstått det hela rätt (vilket jag inte alltid gör) så borde jag köpa ett grafikkort och kanske ett sånt externt capture-kort? Då bör jag både öka min fps vid spel, samt inte krasha i prestanda när jag streamar? Eller bör jag köra på bara grafikkort och streama på de?
Tack för alla snabba svar, skulle va kul att beställa imorgon och förhoppningsvis få det innan helgen

Skickades från m.sweclockers.com

Av Viggstar
Skrivet av pv2b:

Ah, men ok, du vill alltså använda CPU:n för att göra videokodning? Då är det nog bättre att du lägger samma pengar på en Ryzen 7 istället för en 8700K. Du har då dubbelt så många CPU-trådar vilket gör att du kan lägga encodingen på din CPU och fortfarande ha gått om kärnor kvar för ditt spel. Det är alltså om du känner att din grafikprestanda i övrigt är tillräcklig.

Kanske ska vara lite mer specifik vad jag är ute efter haha sorry, jag vill höja min fps överlag samt kunna streama utan att det sänker min prestanda drastiskt! Har du några tips på komponenter att köpa? Kan vara cpu och gpu
Mvh

Skickades från m.sweclockers.com

Av Viggstar
Skrivet av MacAllan:

@Viggstar: CPU mässigt kommer det bli en rejäl uppgradering, men rent spelmässigt vet jag inte om det kommer göra så stor skillnad eftersom ditt grafikkort är begränsningen.
Tänk även på att köpa en kylare om du väljer en K modell.

Har fått höra att gpu inte spelar en lika stor roll längre utan att cpu ska vara viktigare men har ju inte vart speciellt källkritisk! Just nu streamar jag från gpu då min cpu inte riktigt orkar med!
Vad skulle du rekommendera för kylare och vad exakt kommer bli bättre med bättre cpu osv?
Tack för svar!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Viggstar

Köpa processor, moderkort samt ram

Hallå hallå!
Som rubriken lyder så har jag tänkt göra några uppgraderingar på min burk och tänkte ta hjälp av kunniga innan jag beställer!
Sitter för närvarande på ett nvidia 960 och tänkte som sagt köpa ny processor, moderkort samt ram minnen. Lägger en länk på de jag tänkt köpa nedan. Det mest krävande spelet jag spelar just nu är pubg och skulle vilja kunna streama lite också!

https://www.inet.se/produkt/5300424/intel-core-i7-8700k-3-7-g...
https://www.inet.se/produkt/1900463/asus-prime-z370-a
https://www.inet.se/produkt/5310200/corsair-16gb-2x8gb-ddr4-3...

Tacksam för alla svar samt idéer!

(Sitter just nu på i5 4600 tror jag och 8gb ram)